Spis til du revner: Kæmpe lakridsfestival kommer til Odense

Af Michael Qureshi

Der er madfestival, vinfestival, roséfestival, brunsvigerfestival og nu kommer der også lakridsfestival i Odense.

Hvis du er kæmpe lakridsfan, så kan du godt glæde dig, men du skal nok lige væbne dig med tålmodighed.

For det er først i marts 2019, at den store lakridsfestival rammer Odense.

Det bliver den 3. marts 2019 på restauranten Alfred & Kamilla, og det arrangeres i samarbejde med Grill Academy.

Tag med på en sansefuld rejse gennem smagen af lakrids fra lakridsrod til gourmetlakrids med spændende nye smagsvarianter og gå på opdagelse i Lakrids-universet, der byder på udvalgte aktører indenfor bl.a. chokolade, kager og øl med lakrids.

Hvem udstiller?

Udstillerne på Lakridsfestivalen er producenter af lakrids og producenter, importører og forhandlere af højkvalitets fødevarer hvor smagen af lakrids er i fokus.

“Vi inviterer aktører indenfor, som kan være med til at skabe en sansefuld ”lakridsrejse” fra lakridsrod over lakrids i kendte og nye smagsvarianter til kager, chokolade, karameller og øl med lakrids,” skriver arrangørerne.

Du kan også lære mere om, hvordan du bruger lakrids i madlavningen.

I smagsuniverset kan du møde de håndplukkede aktører, der præsenterer deres signaturprodukter og udvalgte smagsprøver på de sorte lækkerier.

I det åbne køkken inviteres du på sanseoplevelser med smagen af lakrids.

I det åbne køkken bydes der på smagsprøver på det salte og søde køkken med lakrids.

Her er nogle af de lakrids-stationer som man kan opleve

”Lakridslaboratoriet”
v. Scagro

Få en introduktion til de forskellige typer af rålakrids og et indblik i, hvordan du bruger lakridsen som krydderi i både bagværk og som det lille ekstra i det salte køkken.

”Konfektkageværkstedet”
v. Hattesens Konfektfabrik

Årets specialdesignede lakridskonfektkage består af 3 lag med en lys bund og top med citrussaft og et mørkt lag lakrids i midten.

Vær med til at færdigdesigne kagen til eget ønskelook. Hvis ikke du spiser kagen, får du en lille boks, så du kan få eget mesterværk med hjem.

”Bolcheværkstedet”
v. Møn Bolcher

Lav dine egne lakridsbolcher af den friske, varme bolchemasse fra Møn Bolcher og tilsæt selv dine favoritsmagsvarianter.

Dine hjemmelavede bolcher kan du nyde på stedet eller tage med hjem.

”Tærte med oksekød og lakrids”
v. Weber Grill Academy

Ja, man kan sagtens bage på en grill!
Webers mesterkokke viser dig hvordan!

Du får også en smagsprøve på den smagfulde oksetærte, der serveres med røget creme fraiche med citronsaft.

”Lakridssnegle med oliventapenade”
v. Weber Grill Academy

En delikat lakridssnegl, der er bagt på koldhævet brøddej, krydret med fennikel, stjerneanis og rålakrids og tilsat oliventapenade.

Hør også, hvordan man laver røget smør med kærnemælk og lakrids.

Du kan læse nærmere om billetpriser her