Spis til du revner: Kæmpe lakridsfestival kommer til Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

Der er madfestival, vinfestival, roséfestival, brunsvigerfestival og nu kommer der også lakridsfestival i Odense.

Hvis du er kæmpe lakridsfan, så kan du godt glæde dig, men du skal nok lige væbne dig med tålmodighed.

For det er først i marts 2019, at den store lakridsfestival rammer Odense.

Det bliver den 3. marts 2019 på restauranten Alfred & Kamilla, og det arrangeres i samarbejde med Grill Academy.

Tag med på en sansefuld rejse gennem smagen af lakrids fra lakridsrod til gourmetlakrids med spændende nye smagsvarianter og gå på opdagelse i Lakrids-universet, der byder på udvalgte aktører indenfor bl.a. chokolade, kager og øl med lakrids.

Hvem udstiller?

Udstillerne på Lakridsfestivalen er producenter af lakrids og producenter, importører og forhandlere af højkvalitets fødevarer hvor smagen af lakrids er i fokus.

“Vi inviterer aktører indenfor, som kan være med til at skabe en sansefuld ”lakridsrejse” fra lakridsrod over lakrids i kendte og nye smagsvarianter til kager, chokolade, karameller og øl med lakrids,” skriver arrangørerne.

Du kan også lære mere om, hvordan du bruger lakrids i madlavningen.

I smagsuniverset kan du møde de håndplukkede aktører, der præsenterer deres signaturprodukter og udvalgte smagsprøver på de sorte lækkerier.

I det åbne køkken inviteres du på sanseoplevelser med smagen af lakrids.

I det åbne køkken bydes der på smagsprøver på det salte og søde køkken med lakrids.

Her er nogle af de lakrids-stationer som man kan opleve

”Lakridslaboratoriet”
v. Scagro

Få en introduktion til de forskellige typer af rålakrids og et indblik i, hvordan du bruger lakridsen som krydderi i både bagværk og som det lille ekstra i det salte køkken.

”Konfektkageværkstedet”
v. Hattesens Konfektfabrik

Årets specialdesignede lakridskonfektkage består af 3 lag med en lys bund og top med citrussaft og et mørkt lag lakrids i midten.

Vær med til at færdigdesigne kagen til eget ønskelook. Hvis ikke du spiser kagen, får du en lille boks, så du kan få eget mesterværk med hjem.

”Bolcheværkstedet”
v. Møn Bolcher

Lav dine egne lakridsbolcher af den friske, varme bolchemasse fra Møn Bolcher og tilsæt selv dine favoritsmagsvarianter.

Dine hjemmelavede bolcher kan du nyde på stedet eller tage med hjem.

”Tærte med oksekød og lakrids”
v. Weber Grill Academy

Ja, man kan sagtens bage på en grill!
Webers mesterkokke viser dig hvordan!

Du får også en smagsprøve på den smagfulde oksetærte, der serveres med røget creme fraiche med citronsaft.

”Lakridssnegle med oliventapenade”
v. Weber Grill Academy

En delikat lakridssnegl, der er bagt på koldhævet brøddej, krydret med fennikel, stjerneanis og rålakrids og tilsat oliventapenade.

Hør også, hvordan man laver røget smør med kærnemælk og lakrids.

Du kan læse nærmere om billetpriser her

Heldragt fra Bilka går viralt: Nu kan du få enhjørning-dragten i Odense

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Bilka
Foto: Bilka

Du har måske allerede set den på sociale medier.

Enhjørning-dragten fra Bilka har i hvert fald taget internettet med storm. Og med god grund. Det er sandsynligvis den bedste hadegave, man kan give venner/veninder eller familie.

I Salling Group er man helt overvældet over interessen, og da Bilka i Ishøj på Sjælland lagde dragten på Facebook, så nåede den over 21.000 kommentarer og 204 delinger.

Foto: Bilka

Trækker stor opmærksomhed i Bilka i Skalborg

Nu kan man også få den helt særlige heldragt med matchende sutsko i Bilka i Odense. En voksen-dragt står til 249 kr. og skal man have den til børn, er den lidt billigere.

I Bilka i Odense trækker dragten også stor opmærksomhed, og mange køber den for at drille hinanden.

Det er også et fantastisk påfund, hvis man nu vil slappe af om søndagen her i efteråret, hvor blæsten rusker uden for, og man gerne vil have en heldragt, der kan skabe smil i hjemmet.

Så er du vild med enhjørninger, så er det bare afsted til Bilka.

Politiet varsler: Stor kontrol i denne uge omfatter også Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Niclas Jessen
Foto: Niclas Jessen

Der er uopmærksomhed involveret i hver tredje dødsulykke i trafikken.

For at få flere til at holde fokus på trafikken, sætter landets 12 politikredse ind med en uopmærksomhedskontrol fra i dag mandag den 16. september frem til søndag den 22. september.

Indsatsen støtter Rådet for Sikker Trafiks kampagne ”Kør bil, når du kører bil” og Færdselssikkerhedskommissionens nationale handlingsplan, hvor uopmærksomhed indgår som ét af ti indsatsområder for at begrænse antallet af uheld i trafikken.

I sidste uge blev det igangsat, at kigger man på et håndholdt medie som chauffør af et køretøj koster det både et klip i kortet samt en samlet bøde på 2000 kr.

Kontrollerne indgår i rækken af de fælleseuropæiske færdselskontroller, der arrangeres af det europæiske færdselspolitisamarbejde TISPOL.

Fyns Politi oplyser, at især i store byer som Odense har man ekstra kontrol i forbindelse med denne uges ekstra kontrol.

Hvad laver folk bag rattet?

Rigspolitiets Nationale Færdselscenter har gennemført en undersøgelse i hele landet i foråret 2017, hvor man på by-, lande- og motorveje har observeret, hvad 26.000 trafikanterne foretager sig bag rattet.

Undersøgelsen slår fast, at cirka 6 % af alle førere af personbiler og varevogne under deres kørsel udfører en handling, der kan distrahere dem og tage deres fokus fra trafikken.

Det vil sige, at de enten taler i håndholdt mobiltelefon, indstiller deres GPS, spiser eller drikker, mens bilen er i fart.

Undersøgelsen konkluderer også, at det særligt blandt de tunge køretøjer (især lastbiler) er et problem.

Få sekunders uopmærksomhed kan få konsekvenser

Mens cirka 6 % af førerne af personbiler og varevogne foretager sig distraherende handlinger, når de kører på vejene, så er det tilsvarende tal for de tunge køretøjer (især lastbiler) mere end dobbelt så stort, nemlig cirka 15 %, viser observationerne fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

“Selv få sekunders uopmærksomhed kan betyde, at man overser en anden trafikant eller kommer til at trække over i modsatte vognbane, og rammer en modkørende frontalt”, udtaler politiassistent Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter og fortsætter:

“Uopmærksomhed er risikabelt for alle trafikanter, og derfor er det vigtigt at alle, som bevæger sig rundt i trafikken også holder fokus på trafikken og ikke foretager sig noget, der kan aflede opmærksomheden.”

Hvis du kører 80 km/t. på en landevej og kigger på din mobil eller GPS i blot fire sekunder, så har du kørt 89 meter uden at have øjnene på trafikken.

Der er uopmærksomhed involveret i omkring hver tredje dødsulykke i trafikken, lyder det fra Vejdirektoratet.

Vildt hattrick: Odense-restaurant vandt Schiøtzprisen for tredje år i træk

Skrevet af: Michael Qureshi
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen

Hele ugen har en af Danmarks største madfestivaler SPIS! Odense Festival fyldt rigtig meget i bybilledet.

Søndag kulminerede det traditionen tro med Fyns største kokkekonkurrence, Schiøtzprisen 2019.

Her dystede kokke fra hele landet om æren og hovedpræmien til en samlet værdi af 70.000 kr.

Helt fantastisk blev det for tredje år i træk Odense-favoritten Restaurant Fynboen, som løb med et usædvanligt hattrick og en præmie 30.000 kr. plus den gigantiske gære.

Var oppe imod stærke navne

Fynboen var på forhånd udråbt som favorit, men de var oppe imod stærke navne blandt andet måske Danmarks hotteste restaurant lige nu, Alchemist.

I front havde Fynboen sendt de to kreative kokkehjerner Stefano Foschi og hans assistent Frederik Hedegård på Anarkist

Kokkene havde 90 minutter til at fremstille den bedste ret, med smag, håndværk, innovation og visuel præsentation som målestok for retterne.

Undervejs hyldede Fynboen-teamet afdøde Kim Larsen ved at afspille nogle af hans sange og ved at mixe noget Kim Larsen favoritter ind i maden.

Havde hyldest til Kim Larsen

Restaurant Fynboen jublede naturligvis over deres fornemme hattrick.

“Vi vandt fandme!
Det lykkedes os igen for tredje gang i træk at hjemtage sejren i Schiøtzprisen 2019.

Tak til dommerne. Vi er glade for at I forstod vores hyldest til Kim Larsen

Vi er trætte, glade og en lille smule fulde. Vi glæder os til at se jer på besøg på Fynboen.

Tak til alle vores dygtige ansatte, vores dedikerede venner og familie og alle andre der har støttet os i vores hårde kamp. Både på Fynboen og på vores søsterrestaurant Ristorante Capri.

Og tak til SPIS Odense Food Festival for at skabe noget af det fedeste, der er sket for Odense de sidste 10 år,” skrev de på Facebook efter sejren.

Sdr. Bjert Kro og Restaurant Hesselet kom på henholdsvis anden- og tredjeplads i konkurrencen.