Kæmpe madfest i byen: Din Guide til SPIS! Odense Food Festival

Skrevet af: Morten Hopballe
Lørdag er alle inviteret til SPIS! Madmarked.
Lørdag er alle inviteret til SPIS! Madmarked.

I den kommende uge står Odense i smagsoplevelsernes tegn. For tredje år i træk afholdes SPIS! Odense Food Festival, og det er bare at tage for sig af retterne, hvor der i år er flere gratis tilbud end tidligere.

Her giver MigogOdense dig et overblik over nogle af de mange kulinariske oplevelser, der venter på odenseanerne.

SPIS! Ude er et forsøg på – sammen med udvalgte odenseanske kvalitetsrestauranter – at give alle en mulighed for at komme ud at spise eksklusiv gourmet, afprøve internationale cuisiner og svælge i klassisk gastronomisk håndværk af de allerbedste råvarer til en særlig fordelagtig pris.

SPIS! ude er et samarbejde med fantastiske restauranter som Kok & Vin, mmoks, Bacchus, Gringas, The Balcony, Eatmosfære, Druen & Bønnen og Aiko Sushi. Det foregår fra mandag til og med lørdag, og du kan gå ind og sikre dig en af de eftertragtede pladser her.

SPIS! Vegansk er økologisk, vegansk langbordsmiddag på Teater Momentum. Det er Café Kosmos, der inviterer alle – fra novicer ud i den mælke- og kødfrie kost til garvede grøntspisere. Det foregår mandag 11. september fra kl. 18-21, og du kan se menuen og sikre dig billet her.

Foto: Hans Kristian Hannibal-Bach

 

Tirsdag fra kl. 17-19 byder SPIS! på Cremen af dansk ost. Her bliver du forkælet med lækker dansk ost og ny viden, når oste-ekspert Rasmus Holmgård fra Ost & ko kommer til byen og serverer et spændende smagsforedrag om de nyeste trends og typer af danske oste. Arrangementet foregår på mmoks, der serverer snacks undervejs.

Læs meget mere om Cremen af dansk ost og køb din billet her.

Onsdag er der både Økologisk pastaworkshop, Løb og picnic, hvor man mødes ved Skovsøen og løber en tur, inden man får serveret sandwich og dessert fra Druen & Bønnen, og Pasfalls Kokkeskole. Her kan du komme med til en aften i gourmetens tegn på netop Restaurant Pasfall, hvor den prisvindende kok Thomas Pasfall lader dig kigge ham over skulderen, når han kokkererer snacks og hapsere til dig, imens han gør dig klogere med tips og tricks til, hvordan du selv kan gøre ham kunsten efter.

Du kan tilmelde dig den inspirerende aften på Pasfall her.

SPIS! Odense Food Festival inviterer til Den kulinariske skolehave torsdag, hvor du også kan komme til Langbordsmiddag ved Byens Køkken og Vinfestival.

Vinfestivalen er arrangeret i samarbejde med Vinoble, der præsenterer intet mindre end 120 vine fra 11 forskellige vinleverandører. Det foregår torsdag fra kl. 18-21 i Ernst & Youngs lokaler på havnen. Du kan læse mere om arrangementet, der koster 225 kr., og tilmelde dig her.

Fredagen på SPIS! kan du bruge på Restaurant Crawl, hvor du kan tage på en gastronomisk rejse gennem tre af Odenses skønne spisesteder på én aften, eller du kan – hvis du er mellem 8 og 15 år og har en spirende gourmetkok i maven – tage på Gourmetspirer med Restaurant Resumé.

Her inviterer den prisvindende kok Kim Gubi fra Restaurant Resumé en flok heldige unge til at kokkerere med sig og lære nye gastronomiske tricks og køkkenskills, mens de kreerer en tre-retters gourmetmiddag med udgangspunkt i fynske råvarer.

Lørdag er den helt store dag på SPIS! Odense Food Festival, der inviterer dig til intet mindre end 17 forskellige arrangementer fra Åben brygkælder hos Bryggeriet Flakhaven og Brunsvigerkonkurrence over Smag for livet og Banko med Café Venchi til SPIS! Madmarked, hvor der også er en lang række aktiviteter i Workshopteltet på SPIS! Madmarked.

Du kan læse om de mange lørdagstilbud i programmet her.

SPIS! Odense Food Festival afsluttes med et brag søndag 17. september, hvor festivalen fejrer de fantastiske fynske råvarer til den festlige og folkelige Schiøtzprisen. Schiøtzprisen er Fyns største professionelle kokkekonkurrence, som præmierer det unikke gastronomiske håndværk og evnen til at fortolke det fynske terroir.

Du kan læse meget mere om SPIS! Odense Food Festival på deres hjemmeside.

Go’ appetit.

Burgerkæde kommer til byen: The Burger Concept åbner snart i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Brødrene bag The Burger  Concept
Brødrene bag The Burger Concept

Silkeborg, Holstebro, Viborg, Egå og snart Odense.

Den fremadstormende burgerkæde The Burger Concept slår snart dørene op til deres femte og største restaurant.

Den kommer til at ligge i Odense, og der er store forventninger til indtoget i Danmarks tredjestørste by.

“Vi glæder os nemlig enormt meget til at forsyne vores fynske venner med de saftigste burgere med alt det bedste tilbehør såsom sprøde fries, der knaser tilpas meget mellem tænderne, og smager endnu bedre med en lækker dip efter eget valg.

Få en iskold milkshake, der altid lige kan klemmes ned sammen med en toplækker burger fra vores spændende menukort,” lyder det fra indehaverne og brødrene Simon og Morten Franck Jacobsen i en pressemeddelelse.

På deres Facebook søger de også pt personale blandt andet en restaurantchef.

PR-foto

Åbner i Rosengårdcentret

Når Odenses nyeste burgerrestaurant åbner bliver det i Rosengårdcentret, der i forvejen satser meget på deres Food Avenue.

“Når vi åbner vores nye burger-restaurant i Rosengårdcentret, som i øvrigt bliver vores hidtil største, bliver det med udgangspunkt i nye tiltag, der skal skabe en hyggelig atmosfære, så vores kære kunder kan nyde deres måltid i hyggelige, nærmest hjemlige, omgivelser.

Det er nemlig sådan, vi bedst kan lide det her hos The Burger Concept, og hygge er vel et begreb, der kan forstås, hvad enten man er fra Jylland, Fyn eller Sjælland?,” lyder det fra brødrene, der har stor succes med konceptet i de fire øvrige byer.

Åbner med et brag

Da restauranten åbnede i Holstebro var det med gratis burgere, så mon ikke de finder på noget lignende i Odense?

“Når vi slår dørene op for vores nyeste The Burger Concept restaurant i Odense i udgangen af 2019, bliver det med et brag, der kan sammenlignes med, hvad der sker på himlen, når klokken slår 24 på nytårsaften.

Vi kører nemlig med vilde og knaldgode åbningstilbud, så alle madglade burger elskere kan få en smagsprøve på, hvad der venter dem, når de i fremtiden aflægger Rosengårdcentret et visit og slentrer ned ad Food Avenue, som er et nyt tiltag i det store indkøbscenter.”

Burgerbrødrene satser på solide burgere til fornuftige priser, og det har givet pote i de jyske byer. De fleste af deres burgermenuer ligger på 79 kr.

Du kan læse mere om The Burger Concept her

Unikt foredrag i Odense: Drabscheferne fortæller om de største sager

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

I løbet af et år dukker mange spændende mennesker op i Odense for at holde foredrag.

Men det er sjældent, at man møder to så fascinerende foredragsholdere på samme scene.

Drabscheferne Kurt Kragh og Ove Dahl kommer nemlig til Odense næste år, hvor de fortæller om de mest spektakulære drab i nyere dansk historie.

Kurt Kragh og Ove Dahl er Danmarks mest erfarne og respekterede drabsefterforskere og har indgående kendskab til nogle af de mest gruopvækkende drabssager i Danmark.

På denne aften deler Kragh og Dahl detaljer om sagerne, som du ikke havde mulighed for at læse i aviserne. Der er dog noget tid endnu, men arrangørerne fra Tikko melder, at billetsalget allerede stryger afsted, så man skal nok være hurtigt ude.

Du skal sætte kryds i kalenderen ved den 6. maj 2020, hvor du kommer i over to timers selskab med de profilerede drabschefer. Du kan booke billetter her

De syv motiver – unikt indblik i politiets efterforskningsmetoder

De to garvede drabsefterforskere fortæller om de syv motiver, der typisk ligger bag et drab – jalousi, begær, profit, magt, udstødelse, hævn eller fanatisme.

De kommer i foredraget ind på konkrete og store landskendte sager som Amagermanden, Stewardesse-drabet og Sonay-drabet, der i tidens løb trak store overskrifter, og giver et helt unikt indblik i politiets efterforskningsmetoder.

Foredraget gør dig også klogere på, hvorfor nogle mennesker vælger at begå den ultimative og frygtelige forbrydelse – at slå et andet menneske ihjel.

Du kan læse mere om det her.

Har mødt mange mordere

Kurt Kragh og Ove Dahl har været med til at opklare nogle af de mest opsigtsvækkende mord i Danmark og har siddet ansigt til ansigt med både mænd og kvinder, der har taget livet af andre mennesker

Kurt Kragh har været i politiet i 37 år, heraf 27 år som kriminalkommisær og souschef i Rejseholdet. Her var Kurt primært efterforskningsleder af en række af de tungeste drabssager både i Danmark og uden for landets grænser.

Ove Dahl har været ansat 40 år i politikorpset, heraf de sidste otte år som drabschef ved Københavns Politi, hvor han også har været souschef og røverichef.

Både Kurt Kragh og Ove Dahl er kendte ansigter på TV og er forfattere til flere bøger om efterforskningsarbejde og de konkrete sager, de gennem tiden har arbejdet på.

Hvad: Foredrag – Drabscheferne
Hvor: Odense Congress Center
Hvornår: Onsdag d. 6. maj 2020
Billetsalg her

Smagen af jul: McDonalds lancerer risalamande som Sundae-is

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto McDonalds
PR-foto McDonalds

Det er sjældent, at fastfood-giganten McDonalds lancerer et produkt kun tiltænkt det danske marked.

Men det er lige præcis, hvad der sker i denne uge, når McDonalds Danmark lancerer deres Sundae Deluxe Is à l’amande.

Altså en af deres klassiske Sundae-is, der smager af risalamande-is.

Julen begynder allerede på torsdag i de danske McDonald’s restauranter.

Her lancerer McDonald’s en variant i sundae-deluxe serien. Sundae Deluxe Is à l’amande. Den er på menuen frem til 20 januar.

Den består af klassisk sundae-is, mandelsplitter, kirsebærsauce og flødeskum.

Ingen jul uden risalamande

En tidligere sæsonvariant har været æble/kanel sidste efterår. McDonald’s har store forhåbninger til den. Varianten er helt igennem udtænkt og udviklet i Danmark.

Det skriver McDonalds i en pressemeddelelse.

“Der er selvfølgelig en del ikoniske produkter på vores menu, når vi er McDonald’s.

Derudover udvikler vi løbende danske produkter i tråd med danskernes præferencer og ønsker.

For mig er det ikke jul uden ris ala mande, og sådan er der mange danskere, der har det.

Man kan få traditionel ris ala mande mange steder.

Når vi lancerer en udgave, er det selvfølgelig med et McDonaldsk glimt i øjet.

Vi håber, at vi med vores kolde take på alle danskeres yndlingsjuledessert kan gøre vores til, at så mange som muligt kommer i julestemning,” siger Marie Halmø Hürdum, marketingdirektør, McDonald’s Danmark.

Hindbærsnitte-is og White Russian Is

Her i Odense er vi dog vant til, at der eksperimenteres med is. Paradis Is i Aalborg har tidligere også lavet en risalamande is, hindbærsnitte-is.

Det er en ny vej, McDonalds gerne vil tage, at de laver helt specifikke produkter rettet mod et lokalt marked som Danmark. Det fortalte McDonalds marketingsdirektør til Dansk Markedsføring forleden;

“Det er klart, at vi skal have ikoniske og populære produkter som Big Mac og McNuggets på menuen, men reelt har vi mulighed for også at produktudvikle og markedsføre i tråd med danskernes ønsker,” sagde hun.