Kæmpe madfest i byen: Din Guide til SPIS! Odense Food Festival

Skrevet af: Morten Hopballe
Lørdag er alle inviteret til SPIS! Madmarked.
Lørdag er alle inviteret til SPIS! Madmarked.

I den kommende uge står Odense i smagsoplevelsernes tegn. For tredje år i træk afholdes SPIS! Odense Food Festival, og det er bare at tage for sig af retterne, hvor der i år er flere gratis tilbud end tidligere.

Her giver MigogOdense dig et overblik over nogle af de mange kulinariske oplevelser, der venter på odenseanerne.

SPIS! Ude er et forsøg på – sammen med udvalgte odenseanske kvalitetsrestauranter – at give alle en mulighed for at komme ud at spise eksklusiv gourmet, afprøve internationale cuisiner og svælge i klassisk gastronomisk håndværk af de allerbedste råvarer til en særlig fordelagtig pris.

SPIS! ude er et samarbejde med fantastiske restauranter som Kok & Vin, mmoks, Bacchus, Gringas, The Balcony, Eatmosfære, Druen & Bønnen og Aiko Sushi. Det foregår fra mandag til og med lørdag, og du kan gå ind og sikre dig en af de eftertragtede pladser her.

SPIS! Vegansk er økologisk, vegansk langbordsmiddag på Teater Momentum. Det er Café Kosmos, der inviterer alle – fra novicer ud i den mælke- og kødfrie kost til garvede grøntspisere. Det foregår mandag 11. september fra kl. 18-21, og du kan se menuen og sikre dig billet her.

Foto: Hans Kristian Hannibal-Bach

 

Tirsdag fra kl. 17-19 byder SPIS! på Cremen af dansk ost. Her bliver du forkælet med lækker dansk ost og ny viden, når oste-ekspert Rasmus Holmgård fra Ost & ko kommer til byen og serverer et spændende smagsforedrag om de nyeste trends og typer af danske oste. Arrangementet foregår på mmoks, der serverer snacks undervejs.

Læs meget mere om Cremen af dansk ost og køb din billet her.

Onsdag er der både Økologisk pastaworkshop, Løb og picnic, hvor man mødes ved Skovsøen og løber en tur, inden man får serveret sandwich og dessert fra Druen & Bønnen, og Pasfalls Kokkeskole. Her kan du komme med til en aften i gourmetens tegn på netop Restaurant Pasfall, hvor den prisvindende kok Thomas Pasfall lader dig kigge ham over skulderen, når han kokkererer snacks og hapsere til dig, imens han gør dig klogere med tips og tricks til, hvordan du selv kan gøre ham kunsten efter.

Du kan tilmelde dig den inspirerende aften på Pasfall her.

SPIS! Odense Food Festival inviterer til Den kulinariske skolehave torsdag, hvor du også kan komme til Langbordsmiddag ved Byens Køkken og Vinfestival.

Vinfestivalen er arrangeret i samarbejde med Vinoble, der præsenterer intet mindre end 120 vine fra 11 forskellige vinleverandører. Det foregår torsdag fra kl. 18-21 i Ernst & Youngs lokaler på havnen. Du kan læse mere om arrangementet, der koster 225 kr., og tilmelde dig her.

Fredagen på SPIS! kan du bruge på Restaurant Crawl, hvor du kan tage på en gastronomisk rejse gennem tre af Odenses skønne spisesteder på én aften, eller du kan – hvis du er mellem 8 og 15 år og har en spirende gourmetkok i maven – tage på Gourmetspirer med Restaurant Resumé.

Her inviterer den prisvindende kok Kim Gubi fra Restaurant Resumé en flok heldige unge til at kokkerere med sig og lære nye gastronomiske tricks og køkkenskills, mens de kreerer en tre-retters gourmetmiddag med udgangspunkt i fynske råvarer.

Lørdag er den helt store dag på SPIS! Odense Food Festival, der inviterer dig til intet mindre end 17 forskellige arrangementer fra Åben brygkælder hos Bryggeriet Flakhaven og Brunsvigerkonkurrence over Smag for livet og Banko med Café Venchi til SPIS! Madmarked, hvor der også er en lang række aktiviteter i Workshopteltet på SPIS! Madmarked.

Du kan læse om de mange lørdagstilbud i programmet her.

SPIS! Odense Food Festival afsluttes med et brag søndag 17. september, hvor festivalen fejrer de fantastiske fynske råvarer til den festlige og folkelige Schiøtzprisen. Schiøtzprisen er Fyns største professionelle kokkekonkurrence, som præmierer det unikke gastronomiske håndværk og evnen til at fortolke det fynske terroir.

Du kan læse meget mere om SPIS! Odense Food Festival på deres hjemmeside.

Go’ appetit.

Tip en vinyl-elsker: Kæmpe plademarked kommer snart til Odense igen

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Verden er blevet digital.

Men der er bare nogle ting, som aldrig helt dør ud. Vinylelskere findes stadig i alle afskygninger.

Lørdag d. 5. oktober danner Posten traditionen tro rammen om den nu 67. udgave af Odenses Internationale Plademesse, som har eksisteret siden 1984, og er dermed Danmarks ældste.

40 standholdere fra Danmark og Tyskland står klar med cirka 35.000 plader på 100 meter med stande

Du finder musik til enhver smag; rock, funk, metal, soul, pop, klassisk, dansk, jazz, country

Med det brede udbud markerer messen sig som en af de absolut største og bedste i landet.

Prismæssigt er der også noget for alle.

Der er plader fra 5 kroner og op. Du kan finde 5 LP’er for 50 kroner. Leder du efter sjældne 1. tryk til flere tusinde kroner, finder du også dem.

Sjældne samlerobjekter

Tommy and The Rockets vil også møde op med egne vinyludgivelser, som interesserede kan få signeret.

Desuden vil der være spændende merchandise med Tommy and The Rockets.

Alle stande er fyldt til randen med et utroligt stort udbud, naturligvis af vinyl i alle formater, men også CD’er og DVD’er med alle genrer fra 50’erne og frem til i dag.

Der er masser af sjældne samlerobjekter og almindelige tilgængelige vinyler til salg. Man kan også finde promotion- og fanklubudgivelser, der aldrig før har været til salg i en pladebutik.

Der er endvidere et stort udvalg af merchandise for enhver smag, bl.a. bøger, T-shirts m.m.

Derfor imødeses Odenses Internationale Plademesse altid med stor forventning af musikelskere.

Hvad: Odenses Internationale Plademesse
Hvor: Musikhuset Posten
Hvornår: Lørdag d. 5. oktober fra kl. 10-15.00
Hvor meget: 20 kr. i entré
Hvordan: Tjek linket her

To uger til verdens største tarteletfestival: Vind billetter til tartelet-himlen

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto af en kæmpe tartelet
Arkivfoto af en kæmpe tartelet

Om små to uger går det løs.

Lørdag d. 5. oktober omdannes DOK5000 til et sandt tartelet-himmerige.

Odense Tartelet Festival er verdens største tarteletfestival, hvor der efter planen skal serveres over 13.000 tarteletter.

Det hele foregår lørdag den 5. oktober i år i DOK5000, og programmet byder allerede op til en hylende morsom og ikke mindst mættende dag.

Der er allerede rift om billetterne og i år kan man reservere bordplads, så man er sikker på, man ved, hvor man sidder.

Flere underholdende navne spiller

Johnny Reimar er klar med tyrolerhatten og Stig Rossen og Vennerne er blandt den perlerække af musikalske indslag, der kendertegner en rigtig tarteletfestival i Odense.

Der er live musik i 8 timer, 13000 tarteletter og mindst ligeså mange genstande til halsen.

Så det kommer til at passe perfekt ind i den atmosfære arrangørerne bag Odense Tartelet Festival ønsker at skabe. Tarteletter ad libitum og god underholdning på scenen.

Startede med et orkester

Hvordan startede det hele?

’’Det startede med, at vi kom til at hyre et orkester, hvor det så viste sig, at de var medlem af Dansk Tartelet Selskab. De spurgte, om ikke vi ligeså godt kunne servere tarteletter til koncerten.

Det kunne vi da godt prøve. Siden har det bare vokset sig større, og nu er vi på tiende år med over 1300 gæster.

Det er blevet en hel tradition.’’

Hvad: Odense Tartelet Festival 2019
Hvor: DOK5000
Hvornår: Lørdag d. 5. oktober

Du kan købe billet til den store fest her

KONKURRENCE

Vi udlodder 2 x 2 billetter til Odense Tartelet Festival

Sådan vinder du;
Like opslaget lagt på MigogOdense’s Facebook 19. september kl. 19.55
Skriv hvem du vil have med i tartelet-himlen

Vi trækker en vinder 26. september

Nyt tiltag fra den voksende kæde: Kød-kongerne Flammen introducerer take away

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto Flammen
PR-foto Flammen

Restaurant Flammen har virkelig fået tændt gnisten under odenseanernes trang til kød med deres ad libitum grillbuffet.

I morgen torsdag den 19. september åbner Flammen op for deres takeaway-koncept i deres restaurant på Kongensgade i Odense.

“Flammen Take Away gør det muligt for vores gæster i Odense at nyde Flammen-oplevelsen hjemme hos sig selv,” siger General Manager, Morten Bendix Kristensen i en pressemeddelelse.

Hos Restaurant Flammen er der som altid noget for enhver smag, og med Flammen Take Away bliver det nemt at bestille menuer, som vil indeholde både hele stege, forskelligt tilbehør og friske salater.

PR-foto Flammen

Levering til døren er også mulig

Det hele vil blive pakket og stå klar til afhentning i restauranten, og levering til døren bliver også en mulighed.

“Vi har store planer for vores Flammen TakeAway. Derfor har vi sammensat lækre menuer, som altid indeholder et bredt udvalg af kød fra grillen, forskellige tilberedte kartofler, sovs, friskt brød og salater – altid af friske råvarer af høj kvalitet.

Det vil det også være en muligt at gøre menuen komplet ved at bestille kolde drikkevarer med i købet”, fortæller CEO, Piet Klein.

Flammen TakeAway er senest indført i byerne Herning, Viborg, Næstved, Esbjerg, København, Roskilde og Aarhus med stor succes.

Derfor er konceptet ligeledes klar til at indtage Odense, hvor der vil være åbningstilbud på takeaway menuer helt frem til den 3. oktober.