Kæmpe madfest i byen: Din Guide til SPIS! Odense Food Festival

Skrevet af: Morten Hopballe
Lørdag er alle inviteret til SPIS! Madmarked.
Lørdag er alle inviteret til SPIS! Madmarked.

I den kommende uge står Odense i smagsoplevelsernes tegn. For tredje år i træk afholdes SPIS! Odense Food Festival, og det er bare at tage for sig af retterne, hvor der i år er flere gratis tilbud end tidligere.

Her giver MigogOdense dig et overblik over nogle af de mange kulinariske oplevelser, der venter på odenseanerne.

SPIS! Ude er et forsøg på – sammen med udvalgte odenseanske kvalitetsrestauranter – at give alle en mulighed for at komme ud at spise eksklusiv gourmet, afprøve internationale cuisiner og svælge i klassisk gastronomisk håndværk af de allerbedste råvarer til en særlig fordelagtig pris.

SPIS! ude er et samarbejde med fantastiske restauranter som Kok & Vin, mmoks, Bacchus, Gringas, The Balcony, Eatmosfære, Druen & Bønnen og Aiko Sushi. Det foregår fra mandag til og med lørdag, og du kan gå ind og sikre dig en af de eftertragtede pladser her.

SPIS! Vegansk er økologisk, vegansk langbordsmiddag på Teater Momentum. Det er Café Kosmos, der inviterer alle – fra novicer ud i den mælke- og kødfrie kost til garvede grøntspisere. Det foregår mandag 11. september fra kl. 18-21, og du kan se menuen og sikre dig billet her.

Tirsdag fra kl. 17-19 byder SPIS! på Cremen af dansk ost. Her bliver du forkælet med lækker dansk ost og ny viden, når oste-ekspert Rasmus Holmgård fra Ost & ko kommer til byen og serverer et spændende smagsforedrag om de nyeste trends og typer af danske oste. Arrangementet foregår på mmoks, der serverer snacks undervejs.

Læs meget mere om Cremen af dansk ost og køb din billet her.

Onsdag er der både Økologisk pastaworkshop, Løb og picnic, hvor man mødes ved Skovsøen og løber en tur, inden man får serveret sandwich og dessert fra Druen & Bønnen, og Pasfalls Kokkeskole. Her kan du komme med til en aften i gourmetens tegn på netop Restaurant Pasfall, hvor den prisvindende kok Thomas Pasfall lader dig kigge ham over skulderen, når han kokkererer snacks og hapsere til dig, imens han gør dig klogere med tips og tricks til, hvordan du selv kan gøre ham kunsten efter.

Du kan tilmelde dig den inspirerende aften på Pasfall her.

SPIS! Odense Food Festival inviterer til Den kulinariske skolehave torsdag, hvor du også kan komme til Langbordsmiddag ved Byens Køkken og Vinfestival.

Vinfestivalen er arrangeret i samarbejde med Vinoble, der præsenterer intet mindre end 120 vine fra 11 forskellige vinleverandører. Det foregår torsdag fra kl. 18-21 i Ernst & Youngs lokaler på havnen. Du kan læse mere om arrangementet, der koster 225 kr., og tilmelde dig her.

Fredagen på SPIS! kan du bruge på Restaurant Crawl, hvor du kan tage på en gastronomisk rejse gennem tre af Odenses skønne spisesteder på én aften, eller du kan – hvis du er mellem 8 og 15 år og har en spirende gourmetkok i maven – tage på Gourmetspirer med Restaurant Resumé.

Her inviterer den prisvindende kok Kim Gubi fra Restaurant Resumé en flok heldige unge til at kokkerere med sig og lære nye gastronomiske tricks og køkkenskills, mens de kreerer en tre-retters gourmetmiddag med udgangspunkt i fynske råvarer.

Lørdag er den helt store dag på SPIS! Odense Food Festival, der inviterer dig til intet mindre end 17 forskellige arrangementer fra Åben brygkælder hos Bryggeriet Flakhaven og Brunsvigerkonkurrence over Smag for livet og Banko med Café Venchi til SPIS! Madmarked, hvor der også er en lang række aktiviteter i Workshopteltet på SPIS! Madmarked.

Du kan læse om de mange lørdagstilbud i programmet her.

SPIS! Odense Food Festival afsluttes med et brag søndag 17. september, hvor festivalen fejrer de fantastiske fynske råvarer til den festlige og folkelige Schiøtzprisen. Schiøtzprisen er Fyns største professionelle kokkekonkurrence, som præmierer det unikke gastronomiske håndværk og evnen til at fortolke det fynske terroir.

Du kan læse meget mere om SPIS! Odense Food Festival på deres hjemmeside.

Go’ appetit.

Find helt unikke ting: Kom til lagersalg i de gamle Franck A-lokaler

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er ikke længe siden, at vi kunne fortælle, at den københavnske burgerkæde Halifax Burgers tager turen over Storebæltsbroen og åbner i Odense.

Helt konkret åbner Halifax Burgers i Franck A-lokalerne, efter genopstandelsen af Franck A kun blev meget kortvarig.

Selve overtagelsen af lokalerne i Jernbanegade 4 er gået meget stærkt, og nu skal arbejdet med at indrette restauranten i gang.

Det kan de dog ikke, mens der stadig er et væld af gamle ting fra Franck A-konkursen på lager.

Derfor holder Halifax Burgers i weekenden både lørdag og søndag lagersalg, hvor man helt sikkert kan gøre et kup.

Her kommer der til at være helt unikke ting, man ikke lige finder i den nærmeste IKEA.

Bliver en blanding af Franck A og Halifax

Det bliver en blanding af Franck A-ting samt egne ting fra Halifax lageret i Hvidovre.

“Vi har netop overtaget lokalerne til vores 12. restaurant, i hjertet af Odense, og vi glæder os max til at komme i gang med at indrette en Halifax.

Men vi har brug for hjælp til at få ryddet ud i skabe og skuffer og det enorme lager af ting og sager, som vi aldrig kommer til at få brug for – og hellere vil give andre muligheden for at få glæde af.

Og så har vi ovenikøbet ryddet op på vores centrallager i Hvidovre, hvor der også gemte sig en masse gode sager,” skriver de på Facebook.

Stifterne står selv i spidsen for lagersalg

De fortsætter;

“På vores loppemarked i de gamle Franck A lokaler, vil du primært finde meget store partier tallerkener i utallige størrelser og former, kaffekopper, bestik, skåle, krukker, og glas i massevis, både vandglas, øl-glas og vinglas.

Derudover har vi tæpper, kværne, termokander, spækbrædder, gryder, forstykker og meget andet på hylderne. Alt sammen til rigtig overkommelige priser.”

Det bliver faktisk stifterne af Halifax, som selv står for lagersalget. Det gør de ikke mindst, fordi de også godt vil fortælle odenseanerne omkring Halifax konceptet, som ellers kun er udbredt i København og øvrige Sjælland.

“Peter og Ulrich, der sammen startede Halifax Burgers for over 10 år siden, vil stå i spidsen for arrangementet – og har du lyst til at høre lidt mere om Halifax Burgers og vores tanker om at skulle åbne i Odense, vil de meget gerne tage en lille sludder over en kop gløgg,” skriver de.

Kendt for lækre burgere

Burgerne, som tæller utallige varianter, går under café-udgaverne, hvor man nok må opgive at spise dem uden kniv og gaffel, højt tablet med alskens ingredienser, gerne holdt på plads af en pind.

På blot 11 år har indehaverne Ulrich Dehler og Peter Ahn åbnet 11 restauranter – og den lille nye i Odense bliver efterfølger nr. 12.

Halifax har i øvrigt lanceret en helt særlig juleburger, som vores søstermedie MigogKbh har anmeldt – den kan du læse mere om her

Hvad: Halifax lagersalg
Hvor: Jernbanegade 4, 5000 Odense
Hvornår: Lørdag d. 15. december kl. 10.00 og søndag d. 16. december kl. 10.00
Mere info her

240 ungdomsboliger bygges: Odense får et nyt Nørrebro-kvarter

Skrevet af: Redaktionen

Odense får igen en ny bydel, som hedder Nørrebro.

Tidligere var det ved Thomas B. Thriges Gade, at Odense havde et Nørrebro. Nu kommer det til at være det nye hippe område i byen.

Det erstatter City Campus og bliver et område, hvor rigtig mange unge studerende både kommer til at bo og færdes.

Byrådet i Odense vedtog onsdag aften en lokalplan, der baner vejen for 240 nye ungdomsboliger i projektet City Campus-Nørrebro på de tidligere industrigrunde ved siden af Storms pakhus.

Det skriver Fyens.dk.

Storms Pakhus skal spille en vigtig rolle

På den tidligere Stark-grund ved Toldbodgade er PFA allerede i gang med byggeriet af et kollegie med plads til 300 studerende, som måske også får adresse på det nye Nørrebro.

“Og vi har jo Storms Pakhus, der kan være med til at sætte en moderne og hyggelig stemning i området, der er i en rivende udvikling, og som binder byen og havnen sammen,” sagde by- og kulturrådmand Jane Jegind på byrådsmødet ifølge Fyens.dk.

City Campus-Nørrebro omfatter 14.030 kvm i op til 5 etager. Bebyggelsen opføres som punkthuse sammensat af enheder i varierende højde.

Madanmeldelse: Bland selv konceptet fra SushiMania er et hit i Odense

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen
Enormt farverigt og indbydende.
Enormt farverigt og indbydende.

Gastromand er en af Danmarks største madblogs og er medejere af MigogOdense. De anmelder bl.a. mad for MigogOdense.

Somme tider skal aftensmaden gå hurtigt, og selvom jeg egentlig prøver at undgå take away, så er jeg bare nogle gange nødt til at gøre en undtagelse.

Når så SushiMania praler af at være Danmarks hurtigste take away, er det jo meget passende at afprøve den påstand.

Det kæmpe skilt er ikke til at overse.

Du har måske før stødt på SushiMania rundt omkring i landet. Bl.a. har man kunnet besøge dem hos Arkaden Food Market, men nu holder de til i Jernbanegade.

Lokalerne i Arkaden var simpelthen for små, og nu kan de boltre sig på hele 19 gange mere plads i de nye, lyse lokaler.

SushiMania Odense slog dørene op tilbage i november og dermed til butik nr. 22 i Danmark.

Enormt farverigt og indbydende.

 

De nye lokaler er som nævnt meget lyse og indbydende, og øjnene drages med det samme mod den store glasmontre i butikken.

Montren er fyldt med frisk sushi i alverdens farver. Ved siden af finder man et siddeområde til de gæster, som gerne vil spise der.

Desuden er der også ved vinduet ud mod gaden nogle højstole, hvor man også kan sidde.

Indretningen er enkel.

Bæredygtighed og bekæmpelse af madspild

En af de ting, som SushiMania gerne vil slå et slag for, er råvarer af høj kvalitet og fokus på bæredygtighed.

Derfor bruger de kun de råvarer på markedet, som er fanget eller opdrættet under de bedst mulige forhold.

Som så mange andre restauratører prøver SushiMania også at bekæmpe madspild.

Derfor kan du hver aften inden lukketid score din sushi en del billigere end normalt. Boxe til en værdi af 200 kr. sælges til 100 kr. – Det er god stil.

App til lynhurtig bestilling

En del af SushiManias koncept er deres app. De har lavet en app, så du nemt og hurtigt kan bestille din sushi og afhente den.

Du kan selvfølgelig også ringe eller bare komme ind i butikken og vælge dine stykker der.

SushiManias app er faktisk ret nem at bruge. Du installerer, vælger det du vil bestille, indtaster dine oplysninger og afgiver din ordre, og så er det bare ind og hente sagerne.

Du er ikke mange tryk væk fra din aftensmad.

Det prøvede vi

SushiMania har rigtig mange forskellige slags sushi og også et par varme retter.

Efter at have set på de mange forskellige typer sushi i butikken, vender jeg hjemad med to store papirsposer på cyklen, og nærmest hele sortimentet.

De varme retter afprøves først, eftersom de jo hurtigt bliver kolde.

Både Gyoza med kylling og nobashirejer glider godt ned, og med de hjemmelavede dips til fungerer det godt.

Lækre ting fra frituren. Med henholdsvis chilimayo og Sushimanias egen sovs.

 

Efter de varme retter er det tid til sushi, og med knap 72 stykker i poserne har vi lidt at vælge imellem. Lad mig sige det kort – jeg gik IKKE sulten i seng!

Selvom det er take away, må det gerne se lidt pænt ud derhjemme.

 

Top 5 favoritterne

Vi kommer ikke uden om, at der klart er nogle favoritter imellem de mange slags sushi, der blev afprøvet. Her er Gastromands top 5 (ikke i nogen særlig orden):

  1. Nigiri, Lynstegt laks
  2. Kaburimaki, Laks dragon
  3. Kaburimaki, Avocado tempura
  4. Futomaki, Alaska
  5. Kaburimaki, Tempura royal

Især den lynstegte laks har en god smag med et snært af røg og grill.

Skal du ha’ bland-selv sushi?

Ja du skal! konceptet med at man kan vælge 2 stykker af en slags og 2 stykker af en anden slags fungerer rigtig godt og sikrer også, at du kan prøve noget forskelligt og finde dine egne favoritter.

Det er lidt som når man skal have fredagsslik i det lokale supermarked eller slikbutikken – her står du også og vælger og vrager mellem alt muligt forskelligt – det her er nok bare en del sundere.

Odenses sushiscene er helt sikkert blevet en vigtig spiller rigere med et stærkt koncept på bland selv delen.