MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kæmpe satsning: DBU åbner nyt nationalt fodboldcenter i Odense

Af Emil Kjær Jørgensen

Odense er udvalgt som byen, hvor et nyt og ambitiøst nationalt fodboldcenter skal bygges. Det bliver det første europæiske center, som bliver placeret ved et universitet.

Det bliver til i et samarbejde mellem DBU, Foreningen af Lokalunioner, Divisionsforeningen, Syddansk Universitet og Odense Kommune.

”DBU’s bestyrelse har besluttet at gå ind i arbejdet med et nyt, nationalt fodboldcenter og med at skabe de økonomiske rammer for etableringen,” fortæller Kenneth Reeh, der er vicedirektør i DBU og DBU’s tovholder på projektet, til dbu.dk og fortsætter:

“Fodboldcentret skal understøtte arbejdet med en ny, national sportslig vision med fokus på spiller- og talentudvikling på tværs af køn, landshold, klubber og alle andre dele af dansk fodbold”

Et fodboldcenter for alle

Fodboldcenteret skal både hjælpe det professionelle og det helt lokale fodboldmiljø i Danmark.

”Det er rigtig positivt, at fodbolddanmark har valgt at kigge mod Odense, hvor vi kan tilbyde et forskningsmiljø i topklasse, en placering lige midt i landet og en stor mængde engagerede mennesker i byens mange fodboldklubber. Der er gode tanker og visioner bag det nationale fodboldcenter, som jeg håber, at vi vil kunne byde velkommen til Odense, siger borgmester Peter Rahbæk Juel (S) til dbu.dk

I projektplanen ligger allerede konkrete tegninger på både opførslen af et multifunktionelt stadion samt et højteknologisk Fodbold-exploratorium, samt andre tilgængelige og moderne forsknings- og analysefaciliteter, der sætter fodboldfaglighed, udvikling og innovation i centrum.

Odense er en fodboldby

Rådmand Jane Jegind (V) stolt over, at Odense måske kan blive hjemsted for et nationalt fodboldcenter, der vil være unikt i europæisk sammenhæng, idet det vil favne både bredden og eliten.

”Odense er en fodboldby med store traditioner og en by med ambitioner om at være et vækst- og videnscentrum i Danmark. Derfor er vi utrolig stolte af, at dette stærke center indenfor verdens største sportsgren måske kan blive etableret i Odense, og jeg er sikker på, at det i givet fald vil løfte dansk fodbold både nationalt og internationalt – og det vil også inspirere og gavne vores mange lokale fodboldspillere,” siger Jane Jegind til dbu.dk.

Gruppen er nu enige om både den fodboldfaglige og sportslige linje og arbejdet den kommende tid vil have fokus på at sikre et bæredygtigt fundament for oprettelse af det nationale fodboldcenter.

DBU’s bestyrelse har desuden allerede besluttet at allokere midler fremadrettet til at understøtte driften af det nye center, og alle fire parter arbejder ligeledes i den kommende tid målrettet med at sikre yderligere finansiering.

Del artikel

Seneste nyt