Kæmpe satsning: DBU åbner nyt nationalt fodboldcenter i Odense

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Odense er udvalgt som byen, hvor et nyt og ambitiøst nationalt fodboldcenter skal bygges. Det bliver det første europæiske center, som bliver placeret ved et universitet.

Det bliver til i et samarbejde mellem DBU, Foreningen af Lokalunioner, Divisionsforeningen, Syddansk Universitet og Odense Kommune.

”DBU’s bestyrelse har besluttet at gå ind i arbejdet med et nyt, nationalt fodboldcenter og med at skabe de økonomiske rammer for etableringen,” fortæller Kenneth Reeh, der er vicedirektør i DBU og DBU’s tovholder på projektet, til dbu.dk og fortsætter:

“Fodboldcentret skal understøtte arbejdet med en ny, national sportslig vision med fokus på spiller- og talentudvikling på tværs af køn, landshold, klubber og alle andre dele af dansk fodbold”

Et fodboldcenter for alle

Fodboldcenteret skal både hjælpe det professionelle og det helt lokale fodboldmiljø i Danmark.

”Det er rigtig positivt, at fodbolddanmark har valgt at kigge mod Odense, hvor vi kan tilbyde et forskningsmiljø i topklasse, en placering lige midt i landet og en stor mængde engagerede mennesker i byens mange fodboldklubber. Der er gode tanker og visioner bag det nationale fodboldcenter, som jeg håber, at vi vil kunne byde velkommen til Odense, siger borgmester Peter Rahbæk Juel (S) til dbu.dk

I projektplanen ligger allerede konkrete tegninger på både opførslen af et multifunktionelt stadion samt et højteknologisk Fodbold-exploratorium, samt andre tilgængelige og moderne forsknings- og analysefaciliteter, der sætter fodboldfaglighed, udvikling og innovation i centrum.

Odense er en fodboldby

Rådmand Jane Jegind (V) stolt over, at Odense måske kan blive hjemsted for et nationalt fodboldcenter, der vil være unikt i europæisk sammenhæng, idet det vil favne både bredden og eliten.

”Odense er en fodboldby med store traditioner og en by med ambitioner om at være et vækst- og videnscentrum i Danmark. Derfor er vi utrolig stolte af, at dette stærke center indenfor verdens største sportsgren måske kan blive etableret i Odense, og jeg er sikker på, at det i givet fald vil løfte dansk fodbold både nationalt og internationalt – og det vil også inspirere og gavne vores mange lokale fodboldspillere,” siger Jane Jegind til dbu.dk.

Gruppen er nu enige om både den fodboldfaglige og sportslige linje og arbejdet den kommende tid vil have fokus på at sikre et bæredygtigt fundament for oprettelse af det nationale fodboldcenter.

DBU’s bestyrelse har desuden allerede besluttet at allokere midler fremadrettet til at understøtte driften af det nye center, og alle fire parter arbejder ligeledes i den kommende tid målrettet med at sikre yderligere finansiering.

Kendt fra succesprogram: Mikkel Beha gæster snart Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

Mikkel Beha blev først kendt i den brede befolkning som vært på TV 2’s Go’ Aften Danmark program.

Siden erobrede han og familien for alvor danskernes hjerter med tv-programmerne “Kurs mod fjerne kyster”. Nu kan du snart opleve Mikkel Beha fortælle spændende historier lige her i Odense.

Det sker mandag d. 6. maj i ODEON, og hovedparten af billetterne er revet væk. Men der er stadig billetter tilbage.

På aftenen fortæller Mikkel også om familiens seneste projekt, hvor sejlskibet Havana er skiftet ud med motorskibet Wallenberg.

Denne gang går rejsen mod Norge, Færøerne, Island og Grønland – og det hele bliver til en ny tv-serie, der bliver vist på TV2.

Fortæller den ærlige historie

Når Mikkel går på scenen er det ikke bare med postkortskønne billeder og glade sømandsanekdoter, men også med en personlig og nærværende fortælling om uretfærdighed, gæstfrihed, nysgerrighed og egen tvivl om at være dygtig nok til at slå til som far, kaptajn og fortæller.

I foredraget Mikkel og Den store Verden, fortæller Mikkel om familiens rejser og de mange valg og prioriteringer, der ligger forud for hver eneste af dem.

Siden Mikkel har kunne tage sine allerførste skridt er mange af dem blevet taget i jordens fjerneste egne, og køjesækken er blevet fyldt med erfaringer, betragtninger og historier fra en klode, vi alle skal passe bedre på.

Det er bl.a. disse samlede oplevelser Mikkel vil dele med os på denne aften.

Mikkel Behas far er den berømte eventyrer Troels Kløvedal, der gik bort sidste år.

Mod strømmen – nye eventyr på ny båd i det kolde nord

Den røde tråd på aftenen – og i hans eget liv – er FRIHED.

Friheden kommer ikke af sig selv, den skal der kæmpes for, og Mikkel fortæller om, hvordan han og familien har gjort op med autoriteter, på papiret taget mange ufornuftige beslutninger og er gået imod strømmen, for netop at holde fast i friheden.

“Friheden har ingen omkostninger, men er for mig en ren og klog investering i det gode liv,” siger
Mikkel Beha

I foredraget løfter Mikkel som sagt også sløret for familiens nye planer, og fortæller om drømmen om at sejle i den hvide nordlige verden i familiens nye skib Wallenberg.

Hvad: Mikkel Beha foredrag
Hvor: ODEON
Hvornår: Mandag d. 6. maj kl. 19
Billet-info

Så skal der stemmes: Fynsk ishus i finalen om Danmarks bedste ishus

Skrevet af: Redaktionen
Arkivfoto: Forsvarende mestre Guf & Kugler laver den her is på 34 cm
Arkivfoto: Forsvarende mestre Guf & Kugler laver den her is på 34 cm

Det er i den grad is-vejr i disse påskedage med tocifrede plusgrader.

Derfor er det også passende at kigge nærmere på, hvem der er Danmarks bedste ishus.

I 2018 landede Guf & Kugler med deres is-hus i Nibe i Nordjylland titlen som Danmarks bedste.

Over 57.000 stemte på opdagdanmark, som efter en gyserafslutning sendte titlen til det nordjyske.

Nu er turen kommet til at finde Danmarks Bedste Ishus 2019. Konkurrencen har kørt i lidt over en måned.

Et enkelt fynsk ishus blandt de 10 bedste

Den første del af afstemningen gik på at finde de regionale vindere, som så røg videre i et finale-felt.

Nu er man så nået til et finale-felt, hvor et enkelt fynsk ishus har sneget sig med i finalen.

Ikke overraskende er der her tale om Vaffelhuset i Kerteminde. Lige nu er der dog langt op til førstepladsen, hvor Isvaflen i Ribe ligger suverænt 1’er i afstemningen.

Der skal bruges stemmer

Knap så godt går det for vores fynske venner, som skraber bunden i finalen. Så der er brug for alle de stemmer, der kan trækkes.

“Efter nogle virkelig spændende regionale afstemninger har vi fundet årets 10 finalister.

Fra 12. april kl. 8.00 til 23. april kl. 12.00 kan du afgive én stemme på det ishus, du mener skal være Danmarks Bedste Ishus 2019,” skriver Opdagdanmark i en pressemeddelelse.

Sandsynligvis for at undgå snyd med online-afstemning er det i denne omgang udelukkende sms’er der tæller som stemmer.

Du kan hjælpe Guf & Kugler med at vinde titlen som Danmarks bedste ishus 2019 ved at stemme lige her

Fed kombi: Trendy dansk skomærke gæster Odense på kunstgalleri

Skrevet af: Michael Qureshi

Sig navnet Roccamore, og de fleste kvinder vil lovprise det danske high-end skomærke.

Kvinder elsker stiletter, men det er ikke altid en drøm at gå rundt i dem en hel dag. Der kan man godt få ømme fødder.

Men Roccamore har formået at kombinere lækkert design med komfort. Skoene produceres i Italien med en speciel “opskrift” lavet her i Danmark.

Hemmeligheden bag Roccamores sko er SÅLEN, som er designet i stødabsorberende latex, som former din fod anatomisk korrekt og støtter den på bedst mulige måde.

Hver enkelt sko er håndlavet fra yderst til inderst og er designet til dine fødder.

Tager på forårs-tour

Roccamore har en fysisk butik i København. Men nu tager de på en forårs-tour rundt omkring i de store danske byer. Endnu mere utraditionelt har de valgt at alliere sig med Galleri Sandberg.

På den anden side kan man sagtens argumentere for, at stilletter er kunst.

Roccamore kommer endda hele to dage i træk i Odense som eneste by på den foreløbigt planlagte tour. Her kommer de med stort set hele deres kollektion af stiletter i mange forskellige farver og størrelser.

Finder du den perfekte sko, men er din størrelse revet væk, så lover Roccamore, at de nok skal være behjælpelig med at skaffe den online.

Vi har tidligere skrevet om Galleri Sandberg, der åbnede i Odense i 2017 og siden er blevet et af Odenses mest attraktive gallerier. Du kan læse mere om Galleri Sandberg her.

Hvad: Roccamore on Tour
Hvor: Galleri Sandberg, Ny Vestergade 2 C
Hvornår: Fredag d. 3. maj og lørdag d. 4. maj
Man skal booke en gratis billet for at deltage i arrangementet – her kan man også booke sig ind på forskellige tidspunkter

Tjek det ud på billet-linket her