Kæmpe satsning: DBU åbner nyt nationalt fodboldcenter i Odense

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Odense er udvalgt som byen, hvor et nyt og ambitiøst nationalt fodboldcenter skal bygges. Det bliver det første europæiske center, som bliver placeret ved et universitet.

Det bliver til i et samarbejde mellem DBU, Foreningen af Lokalunioner, Divisionsforeningen, Syddansk Universitet og Odense Kommune.

”DBU’s bestyrelse har besluttet at gå ind i arbejdet med et nyt, nationalt fodboldcenter og med at skabe de økonomiske rammer for etableringen,” fortæller Kenneth Reeh, der er vicedirektør i DBU og DBU’s tovholder på projektet, til dbu.dk og fortsætter:

“Fodboldcentret skal understøtte arbejdet med en ny, national sportslig vision med fokus på spiller- og talentudvikling på tværs af køn, landshold, klubber og alle andre dele af dansk fodbold”

Et fodboldcenter for alle

Fodboldcenteret skal både hjælpe det professionelle og det helt lokale fodboldmiljø i Danmark.

”Det er rigtig positivt, at fodbolddanmark har valgt at kigge mod Odense, hvor vi kan tilbyde et forskningsmiljø i topklasse, en placering lige midt i landet og en stor mængde engagerede mennesker i byens mange fodboldklubber. Der er gode tanker og visioner bag det nationale fodboldcenter, som jeg håber, at vi vil kunne byde velkommen til Odense, siger borgmester Peter Rahbæk Juel (S) til dbu.dk

I projektplanen ligger allerede konkrete tegninger på både opførslen af et multifunktionelt stadion samt et højteknologisk Fodbold-exploratorium, samt andre tilgængelige og moderne forsknings- og analysefaciliteter, der sætter fodboldfaglighed, udvikling og innovation i centrum.

Odense er en fodboldby

Rådmand Jane Jegind (V) stolt over, at Odense måske kan blive hjemsted for et nationalt fodboldcenter, der vil være unikt i europæisk sammenhæng, idet det vil favne både bredden og eliten.

”Odense er en fodboldby med store traditioner og en by med ambitioner om at være et vækst- og videnscentrum i Danmark. Derfor er vi utrolig stolte af, at dette stærke center indenfor verdens største sportsgren måske kan blive etableret i Odense, og jeg er sikker på, at det i givet fald vil løfte dansk fodbold både nationalt og internationalt – og det vil også inspirere og gavne vores mange lokale fodboldspillere,” siger Jane Jegind til dbu.dk.

Gruppen er nu enige om både den fodboldfaglige og sportslige linje og arbejdet den kommende tid vil have fokus på at sikre et bæredygtigt fundament for oprettelse af det nationale fodboldcenter.

DBU’s bestyrelse har desuden allerede besluttet at allokere midler fremadrettet til at understøtte driften af det nye center, og alle fire parter arbejder ligeledes i den kommende tid målrettet med at sikre yderligere finansiering.

Gode tilbud på burgere og cocktails: Burger Anarchy fylder 6 år

Skrevet af: Michael Qureshi

I morgen fredag d. 7. august er en stor dag for Odense-burgerkæden Burger Anarchy.

Kæden fylder 6 år, og det skal fejres i stor stil. Sådan lyder det fra teamet, og det bliver i deres Flagship restaurant i Gravene 2A i morgen allerede fra klokken 12.00.

Her serveres der kage, som naturligvis er brunsviger. Så man er mere end velkommen til at kigge forbi til et stykke gratis kage.

Masser af sliders med et godt tilbud

Men her slutter fødselsdagsfesten slet ikke. Hele dagen laver de masser af sliders, som er mindre udgaver af deres populære burgere. Man kan få 3 slider for 100 kr. eller 5 for 150 kr. – og det er rigeligt til at blive mæt af.

Klokken 16.00 skænkes der så gratis bobler til de 100 første gæster, der dukker op. Fra klokken 17-24 er der DJ, god stemning og masser af sliders.

Derudover kan man få pitchers: Øl eller Cocktails (1,5L) for kun 95 kr.

Burger Anarchy holder også til med en bod i Storms Pakhus ligesom de har åbnet en streetfood-bod i Esbjerg.

Hvad: Burger Anarchy holder fødselsdagsfest
Hvor: Gravene 2A, 5000 Odense C
Hvornår: Fredag d. 7. august fra kl. 12.00-24.00

Sushi-kæde åbner i Odense: Spar 50% i hele weekenden

Skrevet af: Redaktionen
Arkivfoto sushi
Arkivfoto sushi

Der er gode nyheder til alle sushi-elskere i Odense.

På lørdag d. 8. august åbner sushi-kæden YenSushi i Kongensgade 71, og det gør de med et brag af et åbningstilbud.

Både lørdag og søndag er der 50% på forskellige menuer, så man får rig lejlighed til at spare på deres sushi-kvalitet.

Det er udelukkende et Take Away, og Odense-butikken bliver deres tredje. I forvejen ligger de i Hårby og i Svendborg.

Tredje butik bliver i Odense

Nu udvider de altså på Fyn og rykker midt ind i centrum.

“Sushi findes i forskellige former og typer. Vi vælger at lave de mest efterspurgte og mest populære slags,” lyder det fra YenSushi.

Omkring åbningen i den kommende weekend skriver de;

“Vi åbner vores tredje butik i kæden her i Odense. Det fejrer vi ved at give 50% rabat på udvalgte menuer både den 8. og den 9. august.

Kommer man tidligt på dagen vil der være smagsprøver.”

Hvad: YenSushi åbner
Hvor: Kongensgade 71, 5000 Odense C
Hvornår: Lørdag d. 8. august kl. 12.00

Netop meldt ud: Regeringen dropper at hæve forsamlingsforbuddet

Skrevet af: Redaktionen

Forsamlingsforbuddet hæves ikke til 200 personer på lørdag, som det var ellers planlagt fra regeringens side.

Men med de nuværende stigende smittetal er den beslutning nu ændret, og det forbliver dermed på 100 personer.

Det oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

“Epidemien tager til globalt og flere steder i Europa, og den seneste tid har vi set en stigning i antallet af danskere, der er smittet med coronavirus.

Derfor mener regeringen ikke, at det på nuværende tidspunkt er rigtigt at hæve forsamlingsforbuddet fra 100 til 200. Vi har netop inddelt åbningen i faser, for at vi forud for hver faseovergang kan tage bestik af situationen,” siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i pressemeddelelsen.

Får betydning for større arrangementer

Ifølge Horesta, der er brancheorganisation for hotel-, restaurant- og turisterhvervet, kommer den fortsatte begrænsning for forsamlinger på mere end 100 personer primært til at få betydning for arrangementer med udendørs stående forsamlinger som for eksempel koncerter.

Der er også stor tvivl om, hvorvidt natklubber, diskoteker samt alle uddannelser får lov til at genåbne i Fase som politikerne snart skal tage stilling til.

Opdateres