MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kalder alle konfirmander: Kommunen genopliver traditionen med festlig blå mandag

Af Emil Kjær Jørgensen
Silhouettes of dancing people having a celebration in a disco club, the light show is sending laser beams through the backlit scene, FOCUS IN ON THE BEAMS!
Silhouettes of dancing people having a celebration in a disco club, the light show is sending laser beams through the backlit scene, FOCUS IN ON THE BEAMS!

Under corona-pandemien har mange traditioner været sat på pause på grund af nedlukninger og forsamlingsforbud.

Det er eksempelvis gået hårdt ud over konfirmandernes blå mandagstraditioner, som har været aflyst eller neddroslet de sidste par år.

I år er det igen muligt for de unge mennesker at mødes på tværs af byen til fest og dans, når ungdomsskolen, UngOdense, atter åbner dørene op for deres blå mandagsarrangementer.

Liv og glade dage i gaderne

Snart kan odenseanerne opleve årets konfirmander i højt humør i gaderne, når blå mandag nærmer sig med hastige skridt. I mange år har unge mennesker haft festlige afslutninger på deres blå mandage, og de traditioner håber UngOdense, at der kan pustes liv i igen i år.

“Det vil være ærgerligt, hvis en tradition, hvor unge mennesker har det sjovt, dør ud, fordi corona har taget gassen ud af ballonen. Der er sikkert mange, der har tænkt i andre baner, fordi man nu i flere år har skullet planlægge lidt anderledes.

Derfor er der nok heller ikke så mange, der er opmærksomme på, at det igen i år er en mulighed at deltage i ungdomsskolens fede arrangementer,” siger ungdomsskoleleder Carsten Djursaa.

Unge kan igen give den gas på dansegulvet med gamle og nye venner

De følgende tre mandage er UngOdense vært ved festlige aftenarrangementer på Magasinet og Posten, hvor de kendte danske sangere Bro og Mads Christian optræder.

Til tonerne af dem kan konfirmanderne mødes på tværs af byen for at give den gas på dansegulvet som afslutning på en uforglemmelig dag.

Lederen af UngOdense håber, at der kommer skub i tilmeldingerne her i de sidste uger op til.

“Det er vigtigt for os, at vi i Odense får skabt nogle festlige blå mandage i trygge rammer. Til konfirmandfesterne vil der både være diskotek og konkurrencer for konfirmanderne og deres klassekammerater.

Arrangementerne er lukkede, og der vil være medarbejdere fra ungdomsskolen til stede, ligesom de vil være at finde i eftermiddagstimerne rundt omkring i Odense Centrum for at være med til at sikre, at de unge får en god og tryg oplevelse på deres blå mandag, siger Carsten Djursaa.

Fakta

Der er arrangementer på Magasinet og Posten mandag den 2. maj, 9. maj og 16. maj i tidsrummet 19-22.30. Man kan læse mere om arrangementerne og tilmelding på hjemmesiden  eller i folderen, der er vedhæftet som fil nedenfor

Arrangementerne på Magasinet og Posten vil være lukkede, dvs. kun for elever fra 7. klasse i Odense – både de, der skal konfirmeres, og de, der ikke skal.

Eleverne skal sammen med billetten kunne fremvise sygesikringsbevis ved indgangen

Ved alle tre arrangementer optræder Bro og Mads Christian.

Du finder mere info her.

Del artikel

Andre læser også