Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

31. december 2022
Kl. 17.00 - søn Kl. 02.00

Minglr Nytårsfest

Er du single og klar til årets sidste fest?

Serpentiner og nytårshatte. Bordbomber og flere lækre retter. Denne aften er fuld af traditioner. Årets sidste dag bliver til næste års første. Nytårsaften. Det er på med den fine kjole, den pæne jakke, danseskoene og ikke mindst det brede smil og har du ikke nogen at fejre aftenen med, er her løsningen – hvis altså du er single.

Alle de andre har en kæreste. Det føles i hvert fald sådan. De er i fuld gang med at bygge familiereden op. Det hele handler efterhånden kun om børn, skolebestyrelser og parmiddage. Der er du bare ikke. Du er single. Enten fordi du ikke lige er klar til det faste forhold, eller fordi du endnu ikke har mødt ham, hende, hen, den, dem eller det …

Men det bliver jo nytår alligevel. Der skal da festes. Den gode middag. Et par glas af de gode druer. Et glas på stilk med bobler og ikke mindst dejligt selskab, når der til midnat skal råbes ”godt nytår!”

Det var vel egentlig sådan, tanken begyndte.

For 13 år siden Gitte Ellegaard var selv single og havde selv lyst til at være til en fest uden at alle andre var par og det meste af snakken gik på børnene og Aula, lyder det fra arrangøren bag en af de største nytårsfester for singler, som bare gerne vil hygge sig, møde nogle nye mennesker og have det sjovt.

Kun for singler

+45

– Vores samfund er efterhånden båret af, at man skal komme sammen med nogen. Enten som par eller i flok, men der er så mange mennesker, der ikke har en kæreste og som bare gerne vil møde nye mennesker og dermed udvide deres netværk. Det er dem, de her fester er skabt til. Singler, lyder det.

– Det her er festen for dem der er single, og ikke nødvendigvis på jagt efter andet end en god fest med glade mennesker. Der opstår også masser af dejlige venskaber – og flere for altid. Og det er det, jeg har for øje.

– At bringe mennesker sammen er det, jeg holder af. At have en lille finger med i, at der er mennesker, der mødes, hvis veje måske aldrig var krydset, hvis ikke de var kommet til Minglr-fest. Det er da herligt.

Mange kommer alene

– Man må gerne komme alene. Man må gerne tilmelde sig alene. Det er meningen. Mange kommer alene, lyder det fra Gitte.

– Alle bliver taget godt imod. Og tro mig – vi er mange, så her er ingen alene. Og alderen skal man heller ikke bekymre sig om. Vi har delt aftenens billetter op efter alder, så der er tilpas mange i de forskellige aldersgrupper.

Men ønsker man ikke at dukke op alene, er der masser af muligheder for at mødes med andre der skal til samme fest, da vi nogle dage før festen, sender et link til en fælles lukket Facebook gruppe, så man kan danne fællesskaber forud for festen. Det er en mulighed for at aftale at mødes til en drink forud for festen, lyder det fra Gitte.

JA-hatten

– Det er den dejligste aften. Alle har hjemmefra besluttet sig for at have JA-hatten på, og den hat elsker jeg.

– Vi har alle siddet så meget hjemme de sidste par år og trænger til at komme ud. Vi må tænke, at det er noget, jeg gør for mig selv. En aften, hvor det handler om mig. Ud at møde nye mennesker.

Det hele er arrangeret. Vi har lokalerne. Vi sammensætter menuen og finder dem, der kan lave maden. Vi hyrer et band eller en DJ og sørger for, at der er folk i baren til at mikse de lækreste drinks. Der kommer endda nogle og rydder op. Du skal blot tage beslutningen om, at du gerne vil møde nye mennesker. At der skal være fest, og at du da skal med.

Gitte hører hvert år fra tidligere gæster, som gerne vil med igen, og fra gæster, som har mødt hinanden til festlighederne. Nu er de bedste venner eller danner måske par. – Som jeg sagde før: Dét at bringe mennesker sammen og lave fællesskaber er det, jeg holder så meget af. Og hvilken aften er federe at gøre det på end selveste nytårsaften?

Det bliver godt – det bliver godt nytår herfra …