Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

20. september 2022
Kl. 19.30 - 20.30

TEATERTALK MED DRAMATIKER THOR BJØRN KREBS OG TEATERDIREKTØR JACOB SCHJØDT

Hjemmeside
Hjemmeside

DEN STUNDESLØSE OG HOLBERG

Ludvig Holberg er dansk teaters helt store faderskikkelse. Han producerede flittigt til det første professionelle dansksprogede teater, som åbnede i Lille Grønnegade i 1722. Han hentede særligt inspiration fra franske Molière, og var levende optaget af oplysningstidens idealer om den dannede borger.

I anledning af 300 året for den første danske teaterforestilling, spiller Odense Teater Ludvig Holbergs travlhedskomedie Den Stundesløse. Dramatiker Thor Bjørn Krebs har bearbejdet forestillingen, og som et af Odense Teaters bidrag til fejringen af Dansk Teater 300 år, inviterer vi til en teatertalk om både Den Stundesløse og Holberg mere generelt.

Thor Bjørn Krebs er en begavet dramatiker der har bearbejdet flere af Holbergs stykker (udover Den stundesløse også Den politiske kandestøber og Niels Klim). Sammen med teaterdirektør Jacob Schjødt vil Thor Bjørn Krebs gøre dig klogere på Ludvig Holberg, hans dramatik og hans eminente evne til at ramme en eller anden tidløs dansk folkesjæl og selvopfattelse. Både som nation og som bedrevidende borgere, høj som lav. I blikket for Danmarks sjæl og lille samfund løber der en rød tråd fra Holberg til Matador og Olsen Banden.

 

Finder sted: Odense Teater