MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kan hentes fra i dag: Ny badge skal få folk til at holde afstand

Af Stine Kjølby Christensen

Ny coronavirus spreder sig stadig i samfundet, og det er vigtigt, at vi allesammen bliver ved med at passe på os selv og hinanden og følger anbefalingerne for at forebygge smitte.

En af anbefalingerne er, at vi skal holde afstand til hinanden. Og for at minde os om den anbefaling, har Sundhedsstyrelsen lavet badges, som man kan bære for at signalere, at andre skal holde afstand.

”Vi ved, at der er et ønske fra både borgere og flere patientorganisationer om, at man skal kunne signalere, at andre skal tage hensyn.

Alle, som gerne vil huske andre på at holde afstand til dem, kan bruge vores badges. Man kan fx bære et badge, når man står i køen i supermarkedet eller venter på bussen.

På den måde behøver man ikke at henvende sig direkte til andre og gøre dem opmærksomme på at holde afstand,” siger enhedschef i Sundhedsstyrelsen, Niels Sandø.

Kan hentes gratis fra i dag

Særligt nu, hvor vi fortsat ser smittespredning i samfundet, er det væsentligt, at vi alle holder fast i de generelle smitteforebyggende råd.

”Vi skal være opmærksomme på at holde smitten nede i Danmark og passe godt på hinanden. Det gør vi ved at holde fast i de gode råd om blandt andet at blive hjemme, hvis man er syg, holde afstand, god håndhygiejne, ses med færre venner og bruge mundbind.

Vores badges kan være en hjælp til at huske andre på rådet om at holde afstand”, siger enhedschef, Niels Sandø.

Badges kan hentes på landets apoteker fra mandag den 12. oktober. De kan også bestilles via en række patientforeninger.

Del artikel

Andre læser også