MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kanotur på Gudenåen – et eventyr for hele familien

Af Annoncør

Gudenåen, der ligger lige i hjertet af Jylland og strækker sig langt gennem det smukke jyske landskab, er en sand naturperle, som med fordel kan opleves og nydes fra vandsiden. Med masser af muligheder for kanoudlejning i Tørring, Ry og Silkeborg og flere steder kan du og dine venner, din familie eller dine kolleger tage på en tur, der er rig på forskelligartede oplevelser. Her giver vi dig vores bedste tips til hvordan du får mest ud af din kanotur på Gudenåen. Det er en vaskeægte dansk klassiker, når det kommer til udendørs aktiviteter i sommerhalvåret.

Mange forskellige ruter at vælge imellem

Som Danmarks længste å strækker Gudenåen sig mere end 150 kilometer fra sit udspring ved Tinnet Krat til den løber ud i Randers Fjord. Her har du mulighed for at opleve en varieret natur med både spændende strømfald og roligt flydende vand. Langs Gudenåen gemmer der sig – ud over de smukke skove og idylliske åbne landskaber – også et væld af historiske seværdigheder.

Strækningen byder således på mange forskellige oplevelsesmuligheder, der gør det let at vælge en rute, der passer til de personer, I er. De fleste udlejningssteder er desuden behjælpelige med at give anbefalinger til turen, alt efter ønsker. Det gælder for eksempel udlejningsfirmaet Ry Kanoferie, der har lejet kanoer ud i området i mere end 60 år.

Tips til din kommende kanotur på Gudenåen

Som nævnt er der mange forskellige valg at træffe, når du vil opleve Gudenåen i kano. Derfor er det godt at gøre dig nogle gode overvejelser i planlægningsfasen, så turen kommer til at passe til dine interesser og din erfaring med kanosejlads. Er du nybegynder, kan det anbefales, at du vælger en forholdsvist kort og rolig rute, mens du som mere erfaren sikkert vil foretrække at blive udfordret med en lidt længere tur – eventuelt med overnatning undervejs.

Undersøg vejrudsigten og vælg gerne en dag eller en periode, hvor der er stabilt vejr, da voldsomt vejr naturligvis kan påvirke udbyttet af din tur. Sørg også altid for at have en redningsvest på og hold øje med, at alle i din gruppe også har, inden I lægger fra land. Ud over sikkerhedsudstyret, som du oftest får med, når du lejer en kano hos et af udlejningsstederne, er der også nogle ting, som er gode at have med selv. Det gælder for eksempel praktisk og passende tøj, solbeskyttelse, mad og drikke og en førstehjælpskasse.

Har du styr på de ting, er det bare med at kaste dig ud i det og glæde dig til at opleve det fantastiske landskab og dyreliv, som Gudenåen kan tilbyde dig. Rigtig god tur!

Del artikel

Andre læser også