Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kedeligt nyt fra Fynbus: Disse afgange skæres væk i ny køreplan

Af Christina Frederiksen
Foto: Robert Wrengler
Foto: Robert Wrengler

Efter flere års passagernedgang på de regionale busruter og deraf manglende passagerindtægter, er det ikke længere muligt for FynBus på kort eller mellemlangt sigt at vende passagerudviklingen nok til at afværge besparelser på de regionale busruter.

Besparelserne på de regionale busruter træder i kraft søndag d. 19. februar og rammer ruterne 110-111, 130-131, 141, 912-913 og 920. 

Besparelserne rammer særligt afgange i de tidlige morgen- og sene aftentimer samt natbusser, hvor fynboerne nu skal til at se sig om efter alternative transportmuligheder. 

Busafgangene, der bliver nedlagt, er nøje udvalgt på baggrund af passagertællinger, så serviceforringelserne rammer færrest muligt.

Flextrafik er et alternativ til bussen

Selv om FynBus skærer de afgange fra, der er mindst benyttede, rammer besparelserne fynboerne – og der vil uden tvivl være kunder, der kommer i klemme og vil mangle deres bus. 

Her kan flextrafik være et alternativ til bussen.

I de fleste af kommunerne som de berørte busruter kører igennem, er det muligt at benytte flextrafik-ordningerne Plustur og Flextur, når der ikke kører bus.

Med Plustur bliver man kørt til et knudepunkt, hvorfra man kan rejse videre med bus eller tog.

Med Flextur kan man køre fra dør til dør internt i en kommune og til nabokommunen, hvis nabokommunen også tilbyder Flextur-ordningen. 

På FynBus.dk kan man læse mere om Plus- og Flextur, ændringerne på de enkelte regionale ruter og finde de nye køreplaner, som træder i kraft søndag d. 19. februar 2023.

Del artikel

Andre læser også