MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Helt særligt tiltag: Kendt burgerkæde planter skov i Odense

Af Christina Frederiksen
Foto: PR
Foto: PR

I disse uger og frem til midten af juni planter landets største danskejede fastfoodkæde, Sunset Boulevard, i alt 60.000 træer i nyanlagte folkeskove ved Roskilde, Holbæk, Skanderborg, Odense og Hammel.

Kæden erstattede i 2020 legetøjet i børnemenuerne med plantning af træer i danske folkeskove. Med forårets indsatser har kæden plantet 429.000 nye træer landet over.

Plantningen af træerne sker i samarbejde med Growing Trees Network, og forårets og sommerens 60.000 nye træer bliver plantet i de nyetablerede folkeskove Peder Syv Folkeskov ved Roskilde, Knabstrup Folkeskov og Tuse Folkeskov ved Holbæk, Anebjerg Folkeskov ved Skanderborg, Kirkendrup Folkeskov ved Odense og Haurum Folkekirkeskov ved Hammel.

Plantningerne sker som led i Sunset Boulevards vision om at bidrage til offentligt tilgængelige rekreative områder og naturlige legepladser rundt om i Danmark.  

Skov fremfor legetøj

I oktober 2020 fjernede Sunset Boulevard som den første store burgerkæde i Danmark legetøjet fra børnemenuen for i stedet at plante træer i de danske folkeskove sammen med Growing Trees Network.

Omkring 400.000 færre stykker legetøj om året og plantning af snart 429.000 nye træer rundt om i landet er det siden blevet til. 

Om initiativet siger Sunset Boulevards administrerende direktør, Jens Broch:  

“Det giver rigtig god mening for os som dansk familierestaurant at gøre en positiv forskel i de lokalsamfund, vi er en del af og sikre grøn skov for fremtidige generationer.

Samtidigt bliver initiativet taget godt imod af vores gæster.

De kan godt se ideen i den mere langsigtede strategi om at plante træer fremfor at uddele en masse ligegyldigt legetøj med kort levetid.”

Til efteråret har Sunset Boulevard planlagt plantning af yderligere 26.000 træer i Danmark i samarbejde med Growing Trees Network.

I 2023 indledte kæden desuden et samarbejde med netværksorganisationen Omstilling Nu om plantning af offentligt tilgængelige mikroskove, altså små skove, der kan leve og udvikle sig på områder helt ned til 16m2, i byområder i Danmark.

Indtil videre har kæden plantet 6 mikroskove på hver 100 m2.   

Om Folkeskove  

Folkeskov er en skov, hvor der er fokus på plantning af hjemmehørende træarter med en række positive effekter.

Folkeskov understøtter biodiversiteten, binder CO2 og giver rekreative områder til lokalbefolkningen.

Folkeskovene får status af fredskov og understøtter derved målet i Danmarks Nationale Skovprogram om, at skovlandskaber dækker 25-27 % af landets areal inden udgangen af det 21. århundrede.

Du kan læse mere her.   

Del artikel

Andre læser også