Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kendt kæde sænker prisen: Det skal være billigere at spise en burger

Af Christina Frederiksen

Det er ikke nogen hemmelighed, at inflationen har været stærkt stigende de seneste mange måneder.

Det samme gælder mange af de ting, som danskerne forbruger hver dag. Gas, el, benzin og dagligvarer. Det er blevet dyrere at være dansker. Skulle man være i tvivl om dette, er det bare at tage et kig i nyhedsstrømmen, hvor prisudvikling og inflation dækkes massivt.

Vi var nogle af de første til at tage konsekvensen og hæve vores priser, og derfor mener vi, det er naturligt, at vi er de første til at sætte priserne ned igen, når indkøbsprisen på nogle af vores råvarer falder igen.

Christian Tønnesen, administrerende direktør i Burger Shack

Til gengæld får det ikke meget spalteplads, at priserne på nogle råvarer faktisk er på vej ned igen.

Benzin er næsten nede på samme niveau som før energikrisen, og prisen på oksekød og hvede er også faldende, omend der stadig er lang vej til niveauet før de store prisstigninger i slutningen af 2021.

Nogle af de varer, som nu er på vej ned i pris, bruger man hyppigt hos Burger Shack, og derfor vælger burgerkæden, som har 10 restauranter i Danmark, nu at sænke priserne.

Helt konkret sætter man prisen på alle burgere og burgermenuer ned med 10 kroner.

Burger Snack sænker prisen med 10 kroner på burgere og menuer. Foto: Pressefoto

Eksplosiv stigning

Indtil for nylig var der ellers ikke noget som pegede i retning af, at det ville være muligt med et prisfald.

Mod slutningen af 2021 steg prisen på rigtig mange fødevarer eksplosivt og den udvikling fortsatte ind i 2022. Det har man også mærket hos Burger Shack.

“Det var ret massivt. Den ene leverandør efter den anden kontaktede os med varsler om øjeblikkelige prisstigninger, og nogle gjorde det flere gange inden for en kort periode. Eksempelvis steg prisen på oksekød med 40 procent,” fortæller Burger Shacks administrerende direktør Christian Tønnesen.

Burger Shack handlede på daværende tidspunkt hurtigt i forhold til de bebudede prisstigninger og var nogle af de første til at hæve deres priser for at følge med de stigende omkostninger. 

Ifølge Christian Tønnesen var det ikke med god vilje, at man hævede priserne i slutningen af 2021, men snarere et nødvendigt onde for at holde skindet på næsen.

“Det var vores valg at hæve priserne, og selvom det skete mere af nød end af lyst, står vi ved det valg. Vi var nogle af de første til at tage konsekvensen og hæve vores priser, og derfor mener vi, det er naturligt, at vi er de første til at sætte priserne ned igen, når indkøbsprisen på nogle af vores råvarer falder igen.” 

Det skal være fair for forbrugeren

Selvom Burger Shack nu sætter priserne ned med 10 kroner på størstedelen af menuen, er det stadig dyrere at mæske sig i burgere og fritter end før stigningen i råvarepriserne i 2021.

Det skyldes, at prisniveauet hos leverandørerne stadig er højt, men der er muligvis mere at glæde sig til, hvis man har hang til burgere.

“Vi sætter i første omgang prisen på alle menuer og burgere ned med 10 kroner, men hvis prisen på råvarer fortsætter med at falde, kommer vi til at sætte vores priser yderligere ned.

Når vores produktionsomkostninger falder, er det kun fair, at forbrugerne også får adgang til vores produkter billigere. Vi følger prisudviklingen tæt, og vi håber på et tidspunkt at nå tilbage til de priser, vi havde ved overtagelsen af Burger Shack i 2021,” fortæller Christian Tønnesen, som er lige dele tilfreds og overrasket over, at prisudviklingen nu endelig lader til at vende i nogle dele af markedet.

Ligesom alle andre følger han nemlig også dækningen af den økonomiske situation i Danmark og resten af Europa.

“Jeg blev overrasket, da jeg så, at nogle af vores indkøbspriser faktisk var faldet, for når man følger med i pressen, får man det indtryk, at det kun går den forkerte vej. Det er lidt som om, at der er mest interesse i at fortælle kriseberetningen, så jeg er glad for, at vi kan bidrage med lidt gode nyheder,” siger han.

I Odense finder man Burger Shack i Vintapperstræde 6.  

Del artikel

Andre læser også