Kendt kaffebar udvider til dobbelt størrelse

Skrevet af: Jens Erik Møller
Foto: Fredo's Coffee Right
Foto: Fredo's Coffee Right

Kaffebaren Fredo’s Coffee Right i Brandts Passage har vokseværk. Den populære café åbnede i 2014 og har nu valgt at inddrage nabolejemålet, hvor der tidligere har ligget en modebutik. Det betyder, at den nu råder over cirka den dobbelte kapacitet.

I en tid med benhård konkurrence om cafégæsternes gunst, og hvor kendte steder sættes til salg eller lukker helt, så vælger Sylvie og Désirée Abitbol, der driver Café Fredo’s, at gå mod strømmen og investere i en større fremtid på Brandts.

“Der er ikke grund til andet end at anskue situationen med positive og kreative øjne. Det er dét signal, vi vil sende,” skriver de i en pressemeddelelse.

Dele af mellemvæggen mellem det nuværende Fredo’s Coffee Right og nabolokalet er allerede revet ned, og håndværkere er i fuld gang med at skabe et naturligt lokale-sammenhæng med de to rum. Planen er, at caféen inspirerer gæsterne til nytænkning i et hyggeligt og spektakulært interiør med indbydende vægfarver, kunst med kant, smarte lamper og specialdesignede borde og stole.

Men ikke nok med det, et nye fikspunkt hos Fredo’s er også i gang med at tage form. Det nye sammenhængende lokale bliver nemlig indrettet med en klassisk hesteskoformet bar og salgsdisk.

Også udenfor har Fredo’s Coffee Right udvidet, og den råder med sammenlægningen nu over det dobbelte serveringsareal udenfor.

Udvidet menukort

Lokaleudvidelsen har også givet Sylvie og Désirée Abitbol blod på tanden i forhold til at udvide menukortet. De har derfor opgraderet, så du nu også kan få en særligt komponeret brunch, årstidens salater, små velsmagende tapas-anretninger samt alt godt til vegetaren. Alt sammen med med fokus på økologi.

Også drinks- og ølkortet er udvidet. Det hidtidige udvalg af udenlandske øl, vine, bobler og trendy spiritus bliver suppleret med nye cocktails – både farverige klassikere og spritnye blends.

Men der skal ikke herske nogen tvivl om, at Fredo’s Coffee Right stadig er en kaffebar, der serverer kaffe med sjæl. Caféens omdrejningspunkt og kaffekultur omfatter naturligvis stadig cappuccino, café latte, café au lait og frappé coffee med græske undertoner og flere andre kaffe-varianter.

“Vi elsker stemningen her på Brandts med et unikt kulturcentrum med shopping- og cafémiljø, som året rundt krydres med en række festivaler,” siger Désirée Abitbol.

Hun forventer, at det nye Fredo’s Coffee Right er helt færdig med udvidelsen i begyndelsen af august.

Bliv inspireret til lækker mad: Claus Meyer holder foredrag i Odense

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
PR foto: Tikko
PR foto: Tikko

Hvis man siger dansk madkultur, må man også sige Claus Meyer.

Den gastronomiske iværksætter har i mere end 30 år sat sit præg på den danske madkultur, bl.a. som vært på mere end 300 programmer på DR1 og som forfatter af 30 koge- og bagebøger.

Han er endvidere partner i den danske Michelin-restaurant Noma samt medejer af to andre Michelin-restauranter i New York.

Nu rejser han rundt i Danmark for at dele ud af sine erfaringer indenfor mad såvel som formålsorienteret virksomhed, og torsdag den 30. april fra kl. 19.00 til 21.00 kommer han til Magasinet i Odense.

Meyer vil i løbet af aftenen tale om sin lange karriere og også komme med konkrete idéer til, hvordan du med en minimal investering af tid og kroner, kan få et vidunderligt madliv, som fremmer din og planetens sundhed.

Fra Lolland til Frankrig

Det har bestemt ikke ligget i kortene, at Claus Meyer skulle blive så toneangivende indenfor den danske madscene, som han er blevet.

Som 18-årig forlod han, hvad han selv kalder et ”kulinarisk mørke” på Lolland for at tage til Frankrig.

Her mødte han et konditorægtepar i Gascogne, som åbnede hans øjne for mulighederne i maden, og siden da har han rejst rundt i hele verden for at realisere uforløste potentialer.

I 2010 stiftede Meyer fonden Melting Pot, som har til formål at forbedre livet og fremtidsmulighederne for udsatte mennesker med velsmag som våben.

Du kan købe billetter fra 299 kr hos Tikko.

Hvad: Claus Meyer foredrag – om at følge sit potentiale

Hvor: Magasinet, 5000 Odense C

Hvornår: 30. april, kl. 19.00-21.00

Mærkedagen skal fejres: Nyd en gratis Irish Coffee i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: PR
Foto: PR

Der er efterhånden en mærkedag for alverdens ting, og det gælder selvfølgelig også den populære drik Irish Coffee.

National Irish Coffee Day finder sted hvert år den 25. januar, og den dag kan du fejre lige her i Odense med din kaffeglade ven, for du kan nyde en gratis Irish Coffee mellem kl. 20.00 og 21.00 i Storms Pakhus.

I anledning af mærkedagen uddeles der gratis Irish Coffee til de første 100 personer, der kommer forbi Vakse Viggo mellem kl. 20.00 – 21.00

Historien om Irish Coffee

Den populære Irish Coffee, der oprindeligt blev serveret med den irske whiskey Tullamore D.E.W., stammer helt tilbage fra vinteren 1943/44.

Et fly måtte lande på vandet ved Foynes Lufthavn i Irland, og passagererne blev sejlet i små, åbne joller til lufthavnen, hvortil de ankom gennemkolde og forfrosne.

For at de hurtigt kunne få varmen og noget at styrke sig på, fik de serveret kaffe tilsat irsk whiskey.

En af passagerne takkede kokken for den vidunderlige kaffe og spurgte, om han brugte brasiliansk kaffe, men kokken svarede: “Nej, det er irsk kaffe!”

Irish Coffee blev den traditionelle velkomstdrink i lufthavnen, og da en journalist fortalte sin ven, ejeren af Buena Vista Cafe i San Fransisco, om den varme drik, skabte de den opskrift, vi kender i dag – med Tullamore D.E.W. whiskey, kaffe, sukker og letpisket fløde.

Den første levering af Tullamore D.E.W. whiskey til Buena Vista Cafe i San Francisco.

På Buena Vista Cafe serverer man stadig op til 2.000 Irish Coffees om dagen. Og de serverer den stadig med Tullamore D.E.W. – den originale whiskey til Irish Coffee.

Gældende betingelser

Der serveres én Irish Coffee per person i tidsrummet 15.00-16.00 d. 25. januar 2020.

Der er et begrænset antal, så der udskænkes efter først-til-mølle-princippet.

Hvad: Gratis Irish Coffee
Hvor: Vakse Viggo’s i Storms Pakhus
Hvornår: Kl. 20.00-21.00 d. 25. januar 2020

The Food Stall udvider: Åbner nyt sted i Odense

Skrevet af: Redaktionen
Arkivfoto
Arkivfoto

The Food Stall er blandt de mest populære steder i Odense, når det gælder frisksmurte sandwich og en stor bland selv salatbar.

De er allerede godt repræsenteret i Odense C i Magasin og i Odense Banegård Center. Nu har de så udvidet med endnu et sted.

Det er dog ikke helt en tro kopi af de to steder, de har inde i centrum.

Forleden åbnede The Food Stall nemlig en butik udelukkende med lækker frisk salatbar i Rosengårdcentret.

40 varianter af frisk salat

Man kan blande sin salat i ta’ selv baren, som er propfyldt med 40 varianter af frisk salat, økologiske grøntsager og rigelige mængder sprøde toppings og dressinger.

The Food Stall oplyser desuden, at man sparer 50 % en time før lukketid for at minimere madspild.

Her kan du få frisksmurte sandwich og blande din egen salat i deres store, lækre salatbar.

Salatbaren er åbnet i hjertet af Rosengårdcentret på Storetorv.