ANNONCE
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kendt restauratør åbner ny burgerbar: Klassisk snask med twist af gourmet

Af Christina Frederiksen
Foto: Anarkist
Foto: Anarkist

Der går ikke længe imellem, at vi her på MigogOdense kan skrive, at en ny burgerjoint ser dagens lys i byen.

Og nu kan vi tilføje endnu én til listen:

Til januar åbner det helt nye sted, Junkhouse, som pop-up-burgerbar på Anarkist Beer & Food Lab.

Bag Junkhouse står Benjamin Mosskov, der er kendt fra restauranterne Værdsæt, Dansk og Vestergade, og ifølge ham er en burgerbar lige dét Odense mangler. Og det er der en særlig grund til:

“Hvis man skal være lidt hård, synes jeg ikke, at det er svært at få en burger i Odense. Men jeg synes, at det er svært at få en forfærdelig god burger i Odense,” siger Benjamin Mosskov, der allerede har lagt Junkhouses menukort ud på Instagram.

Det var især fitnesskvinder og unge mennesker, der klagede over, at pomfritterne var for sprøde.

Benjamin Mosskov, indehaver af Junkhouse

Her fremgår det, at man for eksempel ikke kan få nuggets med kylling på Junkhouse. Man kan derimod få nuggets med and:

“Vi kommer til at lave noget, der er anderledes. Så når vi serverer nuggets, bliver det med confiteret and. Og når vi serverer pølsemix, bliver det ikke med rest-pølser fra dagen før men med arabiske krydderpølser – dem, der hedder sujuk. Så det bliver traditionelt med et twist,” siger Benjamin Mosskov.

Benjamin Moesskov åbner Junkhouse som pop-up hos Anarkist Beer & Food Lab.

Hvis man kigger nærmere på menukortet, vil man se, at der dog mangler en helt basal ret, der ellers hører enhver grillbar til, nemlig pomfritter. Men bare rolig, der skal nok komme fritter på menuen. Benjamin Moesskov arbejder bare lige på at finde frem til den helt rigtige udgave af den gule spise.

Pomfritter med skysovs

“Jeg holder lidt på bremsen i forhold til pomfritter. Jeg skal lige have fundet den helt rigtige variant, og den skal afprøves i et testpanel først,” siger Benjamin Mosskov og griner.

Da han tidligere arbejdede på Grønttorvet serverede han også pomfritter, men ofte modtog han klager fra gæsterne.

“Det var især fitnesskvinder og unge mennesker, der klagede over, at pomfritterne var for sprøde. Og det går jo ikke. Så jeg er nødt til at lave en opskrift, som alle kan lide,” siger Benjamin Mosskov og konstaterer, at det er ligesom at få en klage over, at isen er for kold.

Så pomfritterne må vi vente med at fortælle mere om. Til gengæld ligger det fast, at der på Junkhouse bliver 10 forskellige slags dip at vælge imellem. Blandt andet en dip, der er lavet på skysovs.

Junkhouse kommer til at holde åbent på Anarkist onsdag aften samt hele dagen torsdag, fredag og lørdag. Og Benjamin Mosskov garanterer for kvaliteten.

“Det er mig selv, der kommer til at stå i køkkenet på Junkhouse i hele åbningstiden. Så det er mit eget hoved, der ligger på blokken,” siger han.

Junkhouse åbner 12. januar. Egentlig var det meningen, at pop-up-burgerbaren skulle være åbnet lidt senere.

“Men Anarkist lancerer jo en ny specialøl-festival 14. januar – og det vil jeg selvfølgelig ikke gå glip af med Junkhouse,” siger han.

Selvom Junkhouse i daglig tale bare kommer til at hedde “Junkhouse”, er det helt rigtige navn Junkhouse by Værdsat. Ligesom det hedder Vestergade by Værdsat og Dansk by Værdsat.

Del artikel