MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kendt tv-værts app hitter også i Odense: Jeg er virkelig glad

Af Michael Qureshi

For ganske få uger siden lancerede den tidligere Go’ Morgen Danmark-vært Morten Resen den app, der hedder GoLittle.

I løbet af alene den første uge havde over 5000 danskere downloadet app’en, som er henvendt til børnefamilier. Tanken er, at det skal være muligt at lave legeaftaler med enkelte klik.

Også i Odense er GoLittle taget vældigt godt imod. Det kan folkene bag GoLittle se, når brugerne indtaster oplysninger om, hvor de bor i landet.

Vil have flere ud og lege i Odense

MigogOdense fik en snak med den populære tv-vært Morten Resen, der virkelig er stolt over modtagelsen af GoLittle.

“I Odense har vi allerede forældre, der er så begejstrede for tanken om GoLittle, at de helt frivilligt har meldt sig som ambassadører til at sprede budskabet til andre børnefamilier ved bl.a. at hænge plakater op på skoler og i institutioner. Og det er vi helt vildt glade og taknemmelige for.

Forhåbentlig får GoLittle flere forældre og børn ud og lege i Odense. Der er jo helt vildt mange super fede steder for børn i byen, hvor det bare er lidt sjovere, når der er andre børn og voksne end en selv.

Så sidder man nu en lørdag morgen og tænker: “Jeg tror, vi tager på Skovalléens legeplads i dag”, så kan man lave et åbent legeopslag, hvor man fortæller alle andre på vennelisten, hvornår man er der, og at man i øvrigt tager kage med. Og pludselig siger ens telefon “pliing”, for så er der andre børn og forældre, man kender, der har tilkendegivet, at de nu også kommer.

Og pludselig er man ikke længere to voksne og to børn – men måske ti børn, seks voksne to kander kaffe og en banankage. Og så bliver dagen bare lidt sjovere!”

Droppede den faste hyre og blev iværksætter

Han er godt kendt i Odense, hvor han ofte har været i forbindelse med tv-arbejde og foredrag. Senest har han afholdt foredrag med børne-eksperten Lola Jensen.

Morten Resen droppede den faste høje hyre på TV 2 for at springe ud som iværksætter for et par år siden. Siden har han formået at hente millioner til projektet via en række investorer.

Blandt projektets fem investorer finder man Just-Eat-stifteren og mangemillionæren Jesper Buck og regørringsdronningen Birgit Aaby, der begge er kendt fra DR-programmet Løvens Hule. Og ifølge Morten Resen er det især deres råd, der har været med til at gøre projektet til en succes så hurtigt.

“Idéen om GoLittle udsprang af mit eget behov. Jeg savnede en gratis app, hvor jeg havde samlet alle mine børns kammerater og forældre et sted fremfor, at jeg altid skulle på jagt efter telefonnumre og sende et utal af SMS’er frem og tilbage i forsøget på at lave en legeaftale.

Og så drømte jeg om at kunne se, når andre børn og forældre skule lave noget sjovt, som jeg og mine egne børn kunne være med til.

Med GoLittle kan jeg – og andre – begge dele. Man inviterer blot forældrene til sine børns kammerater, og så kan man lave legeaftaler med et enkelt tryk. Og så kan man se, hver gang andre familier, man kender, skal lave noget, som man selv kan være med til sammen med sine egne børn – f.eks. en tur i skoven, til stranden og flyve med drage osv,” forklarer Morten Resen.

Vil væk fra den sædvanlige legeplads

Han håber, at GoLittle kan få forældre til at blive inspireret til nye og anderledes oplevelser end det “trygge”, man har prøvet mange gange før.

“Vores håb er, at GoLittle kan inspirere til, at børnene kommer lidt mere op fra sofaen og ud at lege. Og at forældrene bliver inspireret til at få nye og sjove oplevelser sammen med ungerne, og ikke mindst andre børn og forældre, fremfor altid at ende på den sædvanlige legeplads,” slutter Morten Resen.

Du kan læse mere om, hvordan GoLittle fungerer og downloade her