Kendte navne til byen: Fynsk Folkemøde vil være en folkefest i Odense

Skrevet af: Kasper Junge Wester
Sådan så det ud, da politisk redaktør Elisabet Svane åbnede dørene til Det Fynske Folkemøde i 2016. (foto: Michael Bager/Fyens Stiftstidende)
Sådan så det ud, da politisk redaktør Elisabet Svane åbnede dørene til Det Fynske Folkemøde i 2016. (foto: Michael Bager/Fyens Stiftstidende)

Der sker rigtig meget af stort og småt i Odense på lørdag. I kategorien af store arrangementer finder man det Det Fynske Folkemøde. Her er det samfundsdebat, der står på dagsordenen.

Det Fynske Folkemøde, der er en mindre, lokalt forankret pendant til Folkemødet på Bornholm, blev første gang afholdt i 2013, og 2017-udgaven er således den femte af slagsen. Og målet med arrangementet er klart:

”Vi vil gerne samle fynboerne,” siger Lærke Bjørn Bang, der er projektleder på Det Fynske Folkemøde.

I løbet af dagen får du mulighed for at overvære og deltage i debatter med politikere fra en bred vifte af partier, ligesom du kan møde en lang række andre kendte personligheder, der vil diskutere alt fra broafgifter og motorvejsspor til bandegrupperinger, ældrepleje og nationalisme samt en stribe andre emner.

(foto: Michael Bager/Fyens Stiftstidende)
Fynsk folkefest og politikere i øjenhøjde

Det Fynske Folkemøde vil byde på paneldebatter, live interviews, oplæg og analyser af en masse områder, der i vid udstrækning relaterer sig til Fyn. Det hele foregår hos Fyens Stiftstidende på Banegårdspladsen. Mange oplæg og events vil køre samtidig med hinanden, så der skal vælges og vrages som deltager.

”Det er en fynsk folkefest, der varer i fire timer. Det er et arrangement, som bliver afholdt for femte gang, og som består af mange forskellige brikker. I år er der fokus på kommunal- og regionsrådsvalg, så der vil være politiske debatter om Fyn, og hvordan det gøres til det bedste sted at bo,” siger Lærke Bjørn Bang og tilføjer:

”Det Fynske Folkemøde udspringer af et ønske om at lave en festlig dag, der kan samle fynboerne, hvor man kan have nogle festlige timer sammen og måske endda lære noget nyt, lade sig inspirere af hinanden og møde politikere i øjenhøjde.”

Også plads til landspolitik

Selvom det Det Fynske Folkemøde, som navnet antyder, i høj grad handler om Fyn, bliver der dog også tid til at se på det større, landspolitiske billede. Derfor lægger flere folketingsmedlemmer vejen forbi Fyn denne lørdag.

Blandt de mange prominente navne, vil man blandt andet kunne møde politikerne Pernille Vermund (Nye Borgerlige), Bendt Bendtsen (Konservative), Trine Bramsen (Socialdemokratiet), der vil fremlægge deres synspunkter og hjertesager på forskellige områder.

De mange politikere suppleres af en masse andre spændende gæster fra både kultur- og erhvervslivet. Således er så forskellige personligheder som musiker Søren Huss og forsvarsadvokat Mette Grith Stage at finde i feltet af oplægsholdere og debattører.

Meget mere end politik

Er man ikke til de helt tunge debatter eller interviews, er der masser af andet at tage sig til, for det fynske folkemøde har også arrangeret livemusik, så der i løbet af dagen er mulighed for et afbræk fra de alvorlige emner, der behandles.

De to lokale jazzmusikere Laurits Brinkmann og Łukasz Borowicki sørger for eksempel for instrumental jazz i loungeområdet på fjerde sal, mens Chris Grey & The Bluespand, der også er fra Fyn, underholder med blues i stueetagen.

I en hel anden boldgade kan du få lov at programmere robotter fra Universal Robots, deltage i vinredaktørernes vinsmagning eller hvad med at forkæle ganen med en økologisk pandekage fra GOPA?

Har du taget børnene med, kan de mindste få lov at høre historier og klappe minigrise hos Else Marie Kristensen, der vil være at finde på bygningens tag.

Der er nok at tage sig til, og programmet er alt for omfattende at gennemgå i sin helhed. De kan du til gengæld selv gøre her.

Fejrer 160 års fødselsdag: Albani inviterer til gratis brunsviger og jubilæumsøl

Skrevet af: Redaktionen
De to nye øl fra Albani
De to nye øl fra Albani

Er der noget, vi er stolte af her i Odense, så er det OB, Albani og brunsvigeren.

Så det giver sig selv, at Albani skal fejres, når man officielt fejrer 160 års fødselsdag om små tre uger.

Den 7. november 1859 satte Theodor Schiøtz den første bryg over på Albani og grundlagde dermed det der skulle blive fynboernes foretrukne bryggeri i generationer.

Det fejres selvfølgelig på nøjagtig samme dato, her 160 år senere, hvor Albani Bryggerierne inviterer til gratis brunsviger og jubilæumsøl.

Det hele foregår torsdag den 7. november 2019 kl. 16.00 – 21.00 på Anarkist – Beer & Food Lab.

Gratis brunsviger, rundvisning og ølsmagning

Her er der gratis fødselsdagsbrunsviger til de 300 første gæster samt en jubilæumsøl. Derudover kan man for en 50’er komme med på en eksklusiv rundvisning på Albani, hvor billetten naturligvis også inkluderer en valgfri øl.

Fødselsdagen rundes af en med en spændende ølsmagning, som man også kan deltage i for en rund 50’er.

Ølsmagning med brygmester Daniel Bjørk fra kl. 19.00 – 21.00: Daniel tager jer med på en smagfuld rejse ud i nørderi om øl, når han dykker ned i Albanis jubilæumsbryg, Anarkists og øllets historie samtidig med, at der smages på et udvalg af spændende øl brygget på bryggeriet i Odense.

Arrangørerne melder om begrænsede antal pladser.

Du kan booke plads til rundvisning via dette link

Du kan booke plads til ølsmagning via dette link

Udsolgt i flere byer: Lars Hjortshøj kommer til Odense med nyt one-man show

Skrevet af: Michael Qureshi

Lars Hjortshøj har rundet de 50 år, og er ikke længere tv-vært i bedste sendetid.

Men han har stadig et brandvarmt navn, hvilket man kan se på billetsalget til hans nuværende Danmarksturné.

Hjortshøj er rundt i hele landet med sit nye One-man show “Plan B”, hvor der er udsolgt i byer som Aalborg, Esbjerg og i København.

I november kommer den erfarne komiker så til Odense over to dage på Magasinet. Det sker fredag d. 19. november og lørdag d. 20. november, og der er stadig billetter i salg til showet.

Har solgt huset og købt sportsvogn

Hjortshøj er de seneste år især kendt for sin rolle i Klovn-serien samt filmene af samme titel.

Lars Hjortshøj har en Plan B. Et show der handler om alt det, man finder, når man leder efter noget andet.

Siden dengang har Lars rundet de 50, børnene er gamle nok til at forlade reden, han har solgt huset, aflivet katten, købt sportsvogn og natklub – og er helt klar til et storbyliv i sus og dus.

Nu skal han bare lige have forklaret børnene, at de er gamle nok til at flytte hjemmefra! Hvis ikke det lykkes, så har Lars Plan B klar.

“Livet går sjældent som planlagt. Heldigvis.

Jeg har lagt mange planer. Forsøgt at tilrettelægge og kontrollere. Men hver gang, jeg tror, jeg har styr på tilværelsen, sker der altid noget andet.

Som regel er det andre mennesker, som ødelægger det hele for mig. De griber forstyrrende ind og minder mig om de vigtige ting i livet,” siger Lars Hjortshøj om hele temaet for showet.

Hvad: Lars Hjortshøj – Plan B
Hvornår: Fredag d. 22. november og lørdag d. 23. november
Hvor: Magasinet
Billetter her

Scor billige bøger: To dage med kæmpe bogsalg på Hovedbiblioteket

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Nu hvor mørket er begyndt at sænke sig og temperaturen har vendt sig til den køligere side, er der ikke noget bedre end at putte sig godt ned i sofaen med en god bog og en kop te.

Eller måske har du brug for studiebøger, men SU’en trækker altid tænder ud hver måned. Så kan du snart score billige bøger her i Odense.

For mangler du lidt udvalg i bogreolen, er det med at komme afsted til Odense Hovedbiblioteks store bogsalg i i Borgernes Hus fra fredag den 8. november til lørdag den 9. november.

Kæmpe udvalg i vente

Der vil både være bøger, CD’er og tidsskrifter at vælge mellem til ekstremt lave priser:

  • Bog: 5 kr. pr. stk.
  • CD: 5 kr. pr. stk.
  • Tidsskrifter: 1 kr. pr. stk.

Odense Hovedbibliotek gør opmærksom på, at betaling skal ske via MobilePay eller med kontanter.

Hvad: Bogsalg
Hvor: 1. sal på Hovedbiblioteket i Borgernes Hus, Østre Stationsvej 15, 5000 Odense C
Hvornår: Fredag 8. november, 14.00-20.45, og lørdag 9. november, 10.00-15.45