Kendte restauranter udvider konceptet: Nu vil Wokkabox og Ammi Jees lave færdigretter

Skrevet af: Redaktionen

De to take away-restauranter Wokkabox og Ammi Jees har længe været nogle af odenseanernes favoritsteder, når de fredag aften skal forkæles med eksotisk og krydret mad.

Men hvis alt går vel, kan odenseanerne også finde de lækre retter i supermarkedernes kølediske inden for den nærmeste fremtid.

Ejerne bag de to restauranter, der har til huse på Skibhusvej, har nemlig kastet sig ud i et nyt eventyr: De vil udvide forretningen og lave indiske og thailandske færdigretter, som skal kunne købes i supermarkeder i hele landet.

God kvalitet er vejen frem

Yasar Nazir, som er medejer i de to restauranter, fortæller, at der har været mange overvejelser om, hvordan de nye færdigretter skal skille sig ud fra alle de andre i supermarkedernes køle- og frysediske.

Men én ting er sikker: De vil ikke gå på kompromis med kvaliteten af retterne.

”Vi oplever, at de færdigretter, der er på markedet nu, ikke er i ret høj kvalitet.

Enten er de for små eller for smagløse, eller også ligner de bare slet ikke dét billede, der er uden på indpakningen.

Vores nye færdigretter skal både smage godt og have en god størrelse, og så skal de indeholde alle de ingredienser, der normalt indgår i et friskt, eksotisk måltid,” siger Yasar Nazir.

Men Yasar Nazir og hans kæreste, der er medejer af Ammi Jees og Wokkabox, er også åbne for idéer.

De har nemlig et stort ønske om at inddrage forbrugerne i udviklingen af færdigretterne. For som Yasar Nazir siger, så er det jo dem, der i sidste ende skal betale for produkterne og sørge for, at det hele kører rundt.

En hjælpende hånd fra Food Startup Hub

De to ejere af de eksotiske take away-restauranter kan dog ikke nå i mål med de store ambitioner helt alene.

Derfor har de allieret sig med Food Startup Hub, som hjælper fødevarevirksomheder med at sætte skub i drømmene og få deres produkter ud på markedet. Det er Food Fyn og Kold College, der sammen står bag Food Startup Hub.

Ammi Jees og Wokkabox’s færdigret-eventyr er ikke kun spændende for Yasar Nazir og hans kæreste. Også Food Startup Hub er glade for samarbejdet og har store forventninger til det ambitiøse projekt.

”De her to iværksættere har et rigtig godt produkt med stort potentiale.

De her færdigretter rammer nemlig lige ind i én af tidens store madtrends – nemlig vegetarisk og asiatisk mad. Og så er det klart, at deres store know-how fra restaurationsbranchen god at have, når de skal ud på det her ellers ukendte marked,” siger Mads Asbild fra Food Fyn.

Repræsentanter fra både Food Fyn og Kold College har smagt på færdigretterne. De var begejstrede.

Store ambitioner og hårdt arbejde

Yasar Nazir har store ambitioner for de færdigretter, som parret sammen med Food Startup Hub arbejder hårdt på at udvikle og perfektionere. Målet er nemlig, at forbrugerne allerede skal kunne lægge de indiske og thailandske færdigretter i indkøbsvognen i slutningen af 2018.

Men indtil da har Yasar Nazir og hans kæreste et meget stort og langt stykke arbejde foran sig.

”Vi mangler meget arbejde, før vores færdigretter ligger klar i køledisken.

Vi skal ud og lave markedsundersøgelser, vi skal produktudvikle og ikke mindst finde et sted, hvor vi kan producere færdigretter i stor skala. Målet er nemlig at nå ud til de fleste danske supermarkedskæder, og det kræver, at vi kan lave et sted mellem 10.000 og 15.000 færdigretter hver eneste dag,” siger Yasar Nazir.

Hvis du er lidt utålmodig og ikke kan vente på, at de lækre indiske og thailandske retter ligger i køledisken, så kan du slå et smut forbi enten Wokkabox eller Ammi Jees og bestille take away.

Eller du kan tage på Tinderbox, hvor de to restauranter også står klar til at fylde maverne på mange tusinde sultne festivalgæster.

Har brug for mere plads: Populær Odense-restaurant flytter i større lokaler

Skrevet af: Redaktionen
FOTO: Restaurant Bacchus
FOTO: Restaurant Bacchus

Tilbage i 2017 blev Restaurant Bacchus kåret som årets Brasserie i den danske spiseguide. Det er nok heller ikke uden grund, for folk er vilde med stedet.

Nu gør de så klar til at flytte i nye og større lokaler. Det skriver Fyens Stiftstidende. Bacchus rykker dog ikke særlig langt fra deres nuværende lokaler.

Faktisk flytter de blot 500 meter længere op af vejen til adressen Vestergade 5.

Corona-krisen har også blot gjort det endnu mere eftertragtet at få booket bord på Bacchus.

“Vi ser frem til at have mere plads bag kulisserne i vores nye køkken.

Plads til at eksperimentere og være kreative samt flere blus, så mine “drenge” og jeg kan arbejde i samme lokale.

I dag står vi på hver vores side af en væg, og det betyder, at vi går glip af den synergi, der opstår, når man står fysisk sammen,” siger indehaver Stephane Libourel til Fyens.

Vilde gourmet-aftener

Han fortæller også, at man med jævne mellemrum vil køre topgourmet aftener hvor kuvertprisen bliver helt op til 4000 kr. stykket med nogle af de allerbedste vine til.

Men som udgangspunkt bliver konceptet som det plejer bare med plads til lidt flere gæster og meget mere plads til personalet.

Bacchus har fokus på det franske køkken, og ofte med lidt ekstra luksus på råvarerne. Gode sager som trøffel, kaviar, foie gras og østers er ofte at finde i retterne.

Hver mandag er der en fast tre retters rustik menu, og om onsdagen kører de en suprisemenu. De øvrige dage er konceptet lidt mere ala carte, hvor man ud fra deres aktuelle menukort vælger de retter, man ønsker.

Filosofien i køkkenet handler hele tiden om smag, og den skuffer ikke her.

Restaurant Bacchus er blandt de dyrere spisesteder i Odense men også luksuriøse i forhold til råvarer og retter – og når man kan få omelet med trøffel til frokost, så er vi altså solgt.

Hvad: Restaurant Bacchus flytter
Hvor: Vestergade 5
5000 Odense C
Mere info her

Genopliver legendarisk Wienerschnitzel: Kendt Odense-restaurant åbner som Pop Up

Skrevet af: Redaktionen
Udsigt til tappehalen
Udsigt til tappehalen

I 2019 sluttede en æra i Odense.

Efter 47 år lukkede legendariske Restaurant midt i Odense, som siden 1972 havde været en institution i det odenseanske restaurationsmiljø.

Nu får Restaurant Målet nyt liv i en periode. Det er det populære mad- og ølsted Anarkist Beer & Food Lab som for alvor har fundet deres niche.

De tager populære koncepter og gør det til pop up restauranter i deres lokaler i en periode. Det tog for alvor fart, da kendis-kokken Umut Sakarya lavede sine berømte flæskestegssandwich dernede i december 2019.

Legendarisk Wienerschnitzel og kolde øl

Men nu genoplives Målet i en periode, og i særdeleshed den legendariske Wienerschnitzel, som man var så kendt for i mange år.

“Jeg er meget beæret over, at Anarkist Beer & Food Lab vil hylde det sted, der har været mit kæreste eje i 47 år, siger Målets tidligere ejer Bent Jørgensen.

Man har endda fundet plads til det store mål, som stod inde på restauranten.

“Anarkist x Målet – en hyldest til en odenseansk perle. Vi glæder os til at byde jer velkommen i hyggelige rammer, til Wienerschnitzel og kolde specialøl,” lyder det fra folkene bag Anarkist Beer & Food Lab.

Her lå Målet i 47 år

Åbnede som sportspub i 1972

Bent Jørgensen åbnede sammen med sin kone Anne Restaurant Målet som sportspub i maj 1972. I årtier kunne man se sport, drikke øl og ikke mindst spise schnitzler på Målet, og langt de fleste odenseanere kendte restauranten.

Konen Anne døde i 2006, og de seneste år var det Bent og datteren Winnie, der kørte restauranten i stueetagen.

Til sidst var det bare svært at få tingene til at hænge sammen rent arbejdsmæssigt, og derfor lukkede man.

Man kan komme ind til mad og øl på Anarkist x Målet Pop Up frem til august.

Tænker kreativt: I næste uge er der mini Rosé-festival på Odense Å

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Det er i disse Corona-tider ikke let at leve af events og andre arrangementer, hvor man skal samle mange mennesker.

Derfor må man nogle gange tænke lidt kreativt. Det forsøger man at gøre hos Odense Aafart, der normalt sejler ture på Åen med mange glade gæster.

Det må man ikke lige nu, så derfor udnytter man i stedet vandcyklerne, man råder over.

Odense Rosé Festival var atter i år udsolgt, men det arrangement må som bekendt også skubbes til 2021.

Så nu er Odense Aafart og Odense Rosé Festival gået sammen om at lave en mini Rosé Festival, som finder sted på lørdag d. 30. maj.

Flydende Rosé Festival

De kalder det for Rosé Cruise, og her er tanken, at man er flere personer i en vandcykel, mens man nyder 5 forskellige glas gode rosévine.

“Vi introducerer Danmarks første flydende mini-Roséfestival.

Stig ombord i en af Aafartens vandcykler med dine 3 bedste venner og begiv dig ud på et stemningsfuldt cruise i roséens tegn under trækronernes grønne løv,” skriver de i en pressemeddelelse.

Booker en vandcykel

Man booker sin egen vandcykel til 4 personer, og hver får udleveret et originalt Riedel Extreme Rosévinsglas med indgraveret ‘2020’ årstal. Glasset har en værdi af 129 kr.

Med et fyldt roséglas i hånden begiver man sig ud på turen, hvor man undervejs vil møde Odense Aafarts turbåde. Her vil man så få skænket kold forfriskende rosévin fra forskellige flasker.

Hvad: Rosé Cruise
Hvor: Odense Å
Hvornår: Lørdag d. 30. maj 2020
1 vandcykel koster 996 kr. fordelt på 4 personer (249 kr. per person)
Billetter her