Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Populær boghandel med vokseværk: Rykker i nye lokaler

Af Christina Frederiksen

Da hun åbnede sin lille boghandel i 2015, var det med bævende knæ.

For hvordan skulle det mon gå, og ville der overhovedet komme kunder i butikken?

Men de bekymringer må siges at være gjort til skamme.

For allerede året efter åbningen modtog Kjærs Bøger “Blixen-prisen” som Årets Boghandel, og siden er det bare gået fremad.

Derfor er butikken nu vokset ud af lokalet i Klaregade 3, og omkring 1. september rykker Kjærs Bøger ind i Pogestræde 20-22. Det er altså lige rundt om hjørnet fra den nuværende placering.

“Vi har simpelthen brug for at få mere plads. Og selvom man ikke kan se det udefra, kommer vi også til at overtage Insus gamle lokale i nummer 22. Her er det ikke meningen, at der skal være butik, men jeg vil gerne kunne bruge lokalet til forskellige arrangementer på sigt,” siger Pernille Kjær og tilføjer:

“Det kunne være et foredrag med Thomas Kaarsgaard, der fortæller om sit forfatterskab, eller en workshop med en eller anden strikkeguru. Og så drømmer jeg da lidt om at få Kevin til at komme forbi.”

Og med Kevin, mener hun Magnussen.

Pernille Kjær er nemlig stor Formel 1-fan og har tidligere haft Kevins far, Jan Magnussen, forbi butikken til bogsignering.

De unge er vilde med Kjærs Bøger

Den slags kan man altså godt forvente, at der kommer mere af i de nye lokaler.

“Jeg har også tænkt mig, at der skal være kaffe på kanden, men i første omgang bliver det helt almindelig kaffe. Jeg kunne da godt tænke mig at kunne servere forskellige slags kaffe og vin, men så synes jeg også, at der hører lidt mad med, og det kan jeg ikke overskue lige nu,” siger Pernille Kjær og griner.

Som en del af de nye lokaler får Kjærs Bøger også adgang til en lille gårdhave. Her vil kunne sidde og slappe af med en kop kaffe eller en bog.

Det samme gælder inde i butikken, hvor vindueskarmene bliver indrettet, så man kan sidde i dem.

Men det er små ændringer, der kommer til at ske. For Pernille Kjær er godt klar over, at hun har en boghandel, der fungerer, hvilket ikke er en selvfølgelig i 2022, hvor folk måske ikke læser så meget som før.

“Jeg vil helst ikke lave for meget om. Men bøgerne vil komme mere til deres ret i den nye butik,” siger Pernille Kjær, der er lykkedes med at ramme mange af de yngre læsere.

“Vi lægger en del ud på Instagram, og nogle gange kan vi allerede have udsolgt af en bog om aftenen, hvis vi har omtalt den om morgenen på Instagram.

Og så hører vi fra de unge, at de synes, at vi har rigtig mange engelsksprogede bøger. Dem sælger vi mange af. Men vi forsøger også at have de titler, de interesserer sig for,” siger Pernille Kjær.

Og sådan vil det altså fortsat være i Pogestræde.

Selv den røde farve på facaden bliver den samme, som man kender den fra butikken i Klaregade.

Hvad: Kjærs Bøger flytter

Hvor: Pogestræde 20-22, 5000 Odense C

Hvornår: Omkring 1. september

Del artikel

Andre læser også