MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Klar besked fra statsministeren: Bryllupper skal lukke ved midnat

Af Redaktionen

Forleden blev det besluttet, at private fester som bryllupper undtages for forsamlingsforbuddet på 50 personer, hvis festen bliver afholdt på eksempelvis en restaurant eller et hotel, der står for mad og lokaler.

Men hvis man så tror, at der skal danses til den lyse morgen til den helt store bryllupsfest, så må man tro om igen.

For ifølge både B.T. og Ekstra Bladet, så fremgår det i et skriftligt svar fra statsminister Mette Frederiksen til Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen, at bryllupsfester skal slutte ved midnat.

Eneste mulighed for at fortsætte festen længere ud i sommernatten er, hvis bryllupet bliver holdt på privat område, eksempelvis et festlokale eller en have.

Må vise mere tillid til danskerne

Så efter brudevalsen er det altså hjem i seng.

“Private arrangementer på restauranter og andre serveringssteder kan ikke finde sted i tidsrummet mellem kl. 24 og kl. 5, idet det følger af den gældende forsamlingsbekendtgørelse, at serveringssteder skal holde lukket for offentligheden i dette tidsrum,” skriver Mette Frederiksen i svaret ifølge B.T.

Argumentet fra statsministeriet er, at man blandt andet frygter en glidebane, hvis bryllupper, runde fødselsdage og lignende får særlig tilladelse til at holde selskabslokaler og restauranter åbne efter midnat.

Hos Venstre er man ikke helt tilfredse med den afgørelse.

“Det er simpelthen på tide, at regeringen viser mere tillid til danskerne og stopper med formynderiet,” siger politisk ordfører Sophie Løhde til B.T.

Natten til mandag blev det officielt, at forsamlingsforbuddet hæves fra 10 til 50 personer fra i dag. Det ventes at regeringen meget snart kommer med regler til private fester med flere end 50 personer på offentlige steder som restauranter og hoteller.

Del artikel

Andre læser også