MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Klar til en eventyrlig sommer: H.C. Andersens Hus åbner den 30. juni

Af Nathalia Hentze Nielsen
@Kengo Kuma & Associates, Cornelius Vöge og MASU Planning
@Kengo Kuma & Associates, Cornelius Vöge og MASU Planning

I Odense arbejdes der på højtryk med at få det storstilede H.C. Andersens Hus klar, så man kan tilbyde de mange danskere, der igen i år forventes at holde ferie i Danmark, en enestående sommerferieoplevelse.

Nu har museet netop meldt ud i en pressemeddelelse, at H.C. Andersens Hus vil stå klar til en såkaldt soft opening den 30. juni 2021.

Det nye H.C. Andersens Hus i Odense er blandt de største og mest ambitiøse museumsbyggerier i nyere tid, realiseret med substantiel støtte fra A.P. Møller Fonden og bidrag fra Nordea-fonden, Augustinus Fonden, Knud Højgaards Fond, Odense Kommune og Odense Bys Museer.

Formand for A.P. Møller Fonden, Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, uddyber:

”H.C. Andersen er nok vores allerstørste digter. Han fanger både børn og voksne med sine eventyrlige fortællinger, som mennesker over hele verden den dag i dag kan spejle sig i. Det er vores håb, at vi med det nye museum har nærmet os kernen i H.C. Andersens univers.”

Trækplaster til sommerferien

De sidste mange måneder har udstillingsdesignere, kuratorer, kunstnere, håndværkere og entreprenører arbejdet non-stop på både byggeri og udstilling, og H.C. Andersens Hus kan nu omsider løfte sløret for en såkaldt soft opening den 30. juni.

”Det har stor betydning og er en kæmpe glæde for Odense, at vi åbner så stort et trækplaster lige op til sommerferien.

Både fordi det vil tiltrække rigtig mange besøgende – og det trænger vi til – men også fordi H.C. Andersen er så stor en del af odenseanernes fælles identitet.

Med museet får vi mulighed for at udforske hans forfatterskab og eventyr på nye måder, som bidrager til byens samhørighed. Derfor er det på alle måder en fantastisk nyhed, at dørene åbnes allerede i slutningen af juni”, siger Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S).

Forpremiere på den totale museumsoplevelse

Når huset slår dørene op for publikum efter den officielle indvielse den 30. juni, bliver det ikke den totale museumsoplevelse, gæsterne præsenteres for, men snarere en slags forpremiere, lyder det fra museumsdirektør for Odense Bys Museer, Torben Grøngaard Jeppesen:

”COVID-nedlukningen har jo ikke overraskende givet nogle udfordringer undervejs, og derfor vil der være enkelte dele af museet, som endnu ikke er helt klar, når vi åbner.

Dertil kommer, at der i forbindelse med et byggeri og et udstillingsdesign af denne kaliber helt uundgåeligt vil være diverse opstartsvanskeligheder som f.eks. teknik, der skal efterprøves og finjusteres.

Når vi alligevel vælger at prioritere en soft opening, hvor vi gradvist åbner mere og mere op hen over sommeren, er det fordi vi gerne vil tilbyde magiske og kunstneriske oplevelser i særklasse til alle de mange mennesker, der kommer til at holde ferie herhjemme i år.”

Ved åbningen af H.C. Andersens Hus vil alle gældende retningslinjer fra sundhedsmyndighederne naturligvis blive fulgt.

Online tidsbestemte billetter sikrer god plads i trygge rammer til museumsoplevelsen for alle. Find de opdaterede retningslinjer før besøget her.

Del artikel

Andre læser også