Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stor ejendoms-handel: Nu bliver stor park i Odense åben for alle

Af Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

Dalum Kloster i den sydlige del af Odense har en markant historie bag sig.

Siden 1903 har klostret været ejet af den katolske Sct. Hedvig Stiftelsen og ageret hvilehjem.

Nu er det tid til et nyt kapital for Dalum Kloster, efter at de fredede og bevaringsværdige klosterbygninger, en kirke og anneksbygninger med bl.a. beboelseslejligheder er solgt off-market til MT Højgaard Projektudvikling.

EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet salget af den historiske ejendom med 8,7 hektar tilhørende grundareal og et samlet bygningsareal på ca. 3.800 m².

Det skriver EDC i en pressemeddelelse.

Når 2022 bliver 2023 er det slutningen på en æra i Dalum Kloster.

De tre tilbageværende nonner på klostret flytter ud, og MT Højgaard Projektudvikling overtager nøglerne til den historiske ejendom, som ser store muligheder i området.

Det bliver samtidig også startskuddet til, at den smukke og store park får fjernet indhegningen og åbnet for alle som et nyt stort grønt område for alle i Odense.

“Dalum er et fantastisk område med fin afstand til Odense C og samtidig tilbagetrukket fra byen.

Der er gode fritidsaktivitetsmuligheder og et stærkt lokalsamfund.

Vi ser et stort potentiale i området, og det er også grunden til, at vi nu skal i gang med endnu et projekt i området,” siger Frederik Østergaard Kristiansen, Projektudviklingsdirektør hos MT Højgaard Projektudvikling.

Det andet projekt, som han hentyder til, er den tidligere papirfabrik på modsatte side af Dalumvej.

I 2019 købte MT Højgaard ejendommen og har siden været i gang med at opbygge et helt nyt boligområde med både lejelejligheder, rækkehuse, ejerlejligheder i New Yorker-stil og et bofællesskab for seniorer.

Området ved den gamle papirfabrik forventes at stå færdigt i midten af 2024.

Flotte bygninger og fantastisk park

Selvom klostret har mange år på bagen, er den utrolig velholdt.

Gennem årene er det blevet moderniseret og løbende blevet ombygget. Det er også noget, som er blevet bemærket.

“Det er en virkelig interessant ejendom, både pga. historien, men også fordi det er nogle flotte bygninger og en rigtig fin grund.

Når man ser bygningerne, kan man tydeligt se, at det er en historisk ejendom.

Det gælder om at læne sig op ad historien og bevare nogle af de nuværende rammer, men også bygge boliger, som folk kan få glæde af,” siger Frederik Østergaard Kristiansen.

Den store park, som ligger i forlængelse af klosterbygningen har været lukket for offentligheden, men nu får alle adgang til parken.

“Indtil nu har ejendommen og hele den omkringliggende fantastiske park været lukket af og hegnet ind.

Parken indeholder et fantastisk stort grønt område med flotte gamle træer, og det skal resten af lokalbefolkningen i Dalum selvfølgelig have glæde af.

Vi håber derfor at vi i samarbejde med Odense Kommune kan udvikle ejendommen, så disse fantastiske rammer åbnes op for omverdenen.”

En historisk ejendom

På trods af at Dalum Kloster har en lang historie bag sig siden det første gang blev nævnt i 1193, hvor benediktinernonner rykkede ind i klosteret fra klosteret i Nonnebakken i Odense C, er det ganske få gange, at nøglerne har skiftet hænder.

Derfor er det også ganske opsigtvækkende, at klostret nu skal være en del af MT Højgaards store satsning i Dalum-området.

Undervejs har klostrets bygninger og jord været en herregård for bl.a. slægtninge i kongefamilien, og kongen gav i 1662 tilladelse til, at ændre navnet fra Dalum Kloster til Christiansdal.

I 1903 blev navnet ændret tilbage til Dalum Kloster, da Sct. Hedvig Stiftelsen overtog Klosteret.

“Historien taler for sig selv. Det er en historisk ejendom med fredede klosterbygninger og en kirke.

Det har virkelig været en stor fornøjelse og ære at formidle salget af klosteret. Jeg ønsker tillykke til Sct. Hedvigs Stiftelsen med salget og tillykke til MT Højgaard med købet.

Jeg glæder mig til at følge ejendommens og områdets udvikling i løbet af de næste par år,” siger Lars Duus, partner og erhvervsmægler hos EDC Erhverv Poul Erik Bech Odense.

Hvad der skal ske med Dalum Kloster nu? Det må tiden vise. Men MT Højgaard glæder sig over at være kommet i besiddelse af den historiske ejendom.

“Vi er virkelig glade for at have købt Dalum Kloster og glæder os meget til at overtage det og gå i gang med projektet.

Vi vil gøre os umage i at bevare de nuværende rammer med respekt for historien og værdier,” slutter Frederik Østergaard Kristiansen.

Del artikel

Andre læser også