Kølig førstehjælp: Find dit nærmeste ishus i Odense her

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen

I denne uge kan vi frem til temperaturer helt op mod 30 grader og skyfri himmel.

Derfor skal man selvfølgelig køles ned med en lækker is.

Odense Rundt har lavet en fantastisk ishus-guide, hvor du nemt og hurtigt kan finde dit nærmeste ishus, hvis du skulle få kuller af sommervarmen og blive ude af stand til at navigere, eller blot vil se, hvilke muligheder, der er nær dig.

På listen over ishuse i Odense finder du 15 ishuse placeret rundt omkring i byen samt lige udenfor.

Der er noget for enhver smag, og du er sjældent længere væk fra en iskold nydelse, end dine ben kan klare at gå.

Vi har herunder samlet et udvalg af ishuse i midtbyen.

Il Gusto

I Vindegade 84-86 finder du Il Gusto – et italiensk ishus, hvor ejeren, Stefano Di Gaetano, laver is med hjerte og sjæl.

Der bliver ikke ikke gået på kompromis med smagen, som er i topklasse hver gang, og derfor vil du her opleve, at udvalget kan variere fra dag til dag.

Hos Il Gusto er det også muligt at få vegansk is.

Åbningstider: Alle ugens dage fra 12.00 – 22.00.

Isbaren

I Jernbanegade 16 i hjertet af Odense finder du Isbaren, hvor der serveres alt fra isvafler, icebox, slushice og milkshake til en god kop kaffe.

Her kan du vælge mellem 26 faste varianter, herunder også laktosefri, veganske og økologiske is.

Åbningstider: Alle ugens dage fra 11.00 – 21.00.

Odense Chokoladehus

Hos Odense Chokoladehus i Nørregade 32 kræser det chokoladeentutiastiske par, Tine og Thormar, lidt ekstra for de søde sager, hvilket selvfølgelig kan smages, men også mærkes på prisniveauet, der ligger i den lidt dyrere ende.

Hos Odense Chokoladehus kan du få hjemmelavet is, og de bestræber sig på at lave byens bedste chokoladeis – både hvid, lys og mørk – helt fra bunden.

Det er jo kun én måde at få afgjort dét på.

I butikken finder du også flødeboller, kager og macarons.

Åbningstider: Tirsdag – fredag fra 10.00 – 17.00 og lørdag fra 10.00 – 13.30.

Frellsen Chokolade

Hos Frellsen Chokolade i Vestergade 9 kan du både få klassisk gammeldags kræmmerhus med kugler og softice i fire forskellige smagsvarianter: chokolade, vanilje, jordbær og pistacie.

Uanset om du vælger softice eller kugler, kan du her få en flødebolle på toppen for bare 6 kr. ekstra (normalpris 15 kr.).

Derudover byder Frellsen som noget helt nyt på softicedrøm med karamel, som er et bæger med vaniljesoftice, drys med perler af saltkaramel, karamelsauce og toppet med flødeskum – simpelt og utroligt lækkert!

Åbningstider: Mandag – torsdag fra 10.00 – 18.00, fredag fra 10.00 – 19.00 og lørdag fra 10.00 – 16.00.

VAFFL

Som navnet indikerer, er vafler i højsædet hos VAFFL i Vestergade 44.

Her kan du udover lækre kugler og softice blandt andet få bubble waffle, cookie is-sandwich, vaffel mix og milkshake.

Alt sammen kan fåes med lækre toppings.

Åbningstider: Alle ugens dage fra 12.00 – 20.00.

Paradis

I Paradis i Mageløs 1 er altid et sikkert valg.

Her kan du blandt andet få frisklavet is i kugler, shakes og frappes eller på belgisk vaffel.

Der er stort fokus på økologi og friske råvarer, og kun de bedste af sæsonens frugter kommer med tilbage i ishuset fra det lokale frugtmarked i Odense.

I Paradis i Odense er der blevet udviklet flere forskellige is til hele kæden – blandt den landskendte brunsviger is.

Så bliver det vist ikke mere fynsk!

Du kan se alle Paradis’ varianter, herunder også glutenfri og veganske varianter, lige her.

Åbningstider: Alle ugens dage fra 12.00 – 22.00.

Du kan selv prøve kræfter med Odense Rundt ‘s fantastiske ishus-guide her.

Klar til sommer: Havnebadet og Friluftsbadet åbner snart

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Pludselig forsvandt Odenses mange fritids- og kulturtilbud. Samværet, oplevelserne og velværet fortonede sig, da foreninger, biografer, museer og meget mere måtte lukke ned.

Det har heller ikke været let at få sig en svømmetur under coronakrisen. Alle byens svømmehaller har været lukkede – og er det fortsat – men nu varer det ikke længe, før Havnebadet og Friluftsbadet står klar til at tage imod gæsterne.

Sundhedsmyndighederne har vurderet, at det er forsvarligt at åbne friluftsbadene igen, og derfor har By- og Kulturforvaltningen sat gang i processen med det samme.

Det betyder, at vandglade odenseanere kan få dyppet kroppen allerede den onsdag den 3. juni kl. 13, hvor Friluftsbadet åbner dørene. Ugen efter – den 10. juni kl. 6 – er det Havnebadets tur.

QVi trænger til, at hverdagens muligheder kommer tilbage. Byens mange fritids- og kulturtilbud giver mening i livet, og det er noget af det, vi savner allermest under coronakrisen. Derfor er vi også parat til at reagere på myndighedernes udmelding, så vi kan få åbnet Havnebadet og Friluftsbadet.

Forhåbentlig får vi en god og lang sommer, men der er også mange odenseanere, der holder af en kølig svømmetur uanset vejret. Vi vil i hvert fald sørge for, at vores udendørs svømmebassiner er klar til brug inden for de muligheder, der er, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Klar til sommeren

Der er fortsat en del forholdsregler, som skal overholdes for at sikre en tryg åbning, og derfor er forberedelsesarbejdet allerede i gang, så brugerne kan føle sig trygge i både Havnebadet og Friluftsbadet.

Åbningen vil foregå under følgende retningslinjer og vilkår:

Friluftsbadet:

Fra denne sommer skal brugerne betale for at benytte Friluftsbadet. Hvis man ikke er oprettet som bruger, kan dette ske hjemmefra for at spare tid ved automaten.

Der vil hele tiden være personale i og omkring de to omklædningsrum. Det er vigtigt, at brugerne overholder deres retningslinjer samt skiltningen i omklædningsrummene.

Der vil være opmærkede opholdsarealer, hvor der maksimalt må sidde 10 personer. Hvis brugerne ikke opholder sig i omklædningsrummene, på toilettet, i bassinerne eller ved cafeen, skal de opholde sig i de markerede arealer.

Toiletterne vil bliver rengjort minimum én gang i timen.

Der skal være minimum to meter mellem hver person i bassinerne – børnebassinerne er undtaget, så én forældre gerne må være helt tæt på sit barn.

Der vil være ekstra personale til at guide brugerne.

Vi forventer at kunne øge opholdsarealerne til imellem 30 og 50 personer fra den 8. juni.

Havnebadet:

Der vil hele tiden være personale i og omkring de to omklædningsrum. Det er vigtigt, at brugerne overholder deres retningslinjer samt skiltningen i omklædningsrummene.

Der vil være opmærkede opholdsarealer, hvor der maksimalt må sidde 10 personer. Dette gælder også, når forsamlingsforbuddet bliver hævet til mere end 10 personer, da vi skal kunne håndtere mange personer på et forholdsvis lille areal. Brugere, som ikke opholder sig i omklædningsrummene, i bassinet eller på toilettet skal være i de markerede arealer.

Toiletterne vil bliver rengjort minimum én gang i timen.

Der skal være minimum to meter mellem hver person i bassinet og saunaen.

Der vil være ekstra personale til at guide jer.

Kan skabe kø: Vejarbejde spærrer centrale veje i Odense fredag

Skrevet af: Redaktionen

Hverdagen i trafikken er næsten vendt tilbage til normal igen i Odense.

Derfor kan der opstå meget kødannelse, når der fredag d. 29. maj indledes vejarbejde på centrale veje i Odense C.

Odense Letbane meddeler i en presse-info, at man skal være opmærksom på midlertidige vejarbejder.

Fredag 29. maj mellem klokken 9.00 og klokken 13.00 bliver Middelfartvej spærret for biler, der kører mod øst, på strækningen mellem Stadionvej og Christmas Møllers Vej. Det skyldes asfaltarbejde på strækningen.

Der er omkørsel for bilister via Stadionvej og Christmas Møllers Vej.

Beboere på strækningen har stadig adgang til deres indkørsler, men de vil kunne opleve ventetid i forbindelse med arbejdet.

Cyklister og forgængere kan passere i begge retninger.

Blå cykelflade skal laves

Fredag også mellem klokken 9.00 og klokken 13.00 bliver Kochsgade spærret ved Thomas B. Thriges Gade. Det skyldes, at der skal laves en blå cykelflade på tværs af Kochsgade.

Der er omkørsel for både bilister via Skibhusvej og Bredstedgade. Cyklister og fodgængere bliver ikke påvirket af arbejdet.

Den blå cykelflade er et afsluttende arbejde i forbindelse med den dobbeltrettede cykelsti på Thomas B. Thriges Gade, som er en del af letbaneprojektet.

Bilpleje og kanelsnegle til en 10’er: Biltema i Odense åbner ny stor café

Skrevet af: Redaktionen

Det var ikke lige umiddelbart det næste sted, man regnede med, at Odenses næste café slog dørene op.

Men i kampen om kundernes gunst vinder caféområder indpas i forretninger landet over.

Det gælder også for Biltema, der nu satser målrettet på den bedst mulige indkøbsoplevelse, og derfor udstyrer samtlige nye varehuse med en stor café, mens der i flere af de eksisterende er caféområder på tegnebrættet.

Efter at have lukket dem ned på grund af COVID-19 genåbner Biltema nu caféerne med begrænset antal siddepladser, og i Odense er en helt ny café netop åbnet for kunderne.

Det skriver man i en pressemeddelelse.

“Folk vil gerne kunne sidde og hygge sig, når de er ude at handle, og der er ingen tvivl om, at caféer får større og større betydning i vores varehuse.

Udover at de nye varehuse, vi åbner, alle får et stort caféområde, så opgraderer vi også i nogle af de eksisterende, og i skrivende stund har vi netop færdiggjort caféen i Odense,” siger Jacob Borring Møller, der er direktør i Biltema, og understreger:

“Vi har fjernet nogle borde og sørget for rigtig god plads til vores siddende gæster, og vi opfordrer selvfølgelig fortsat kunderne til at passe på hinanden og efterleve regeringens retningslinjer, når man besøger vores varehuse og caféer.”

Caféen er et produktområde

Samtidig med at caféområder kan være med til at gøre indkøb til en hyggeligere oplevelse, kan det få kunderne til at blive længere i forretningerne.

Og hos Biltema ser man tilmed caféen som et decideret produktområde på lige fod med kategorier som Bilpleje, Fritid, Hjem og Byggeri.

“Vi vil naturligvis gerne have vores kunder til at blive så længe som muligt, og med caféen som en integreret del af varehuset, kan folk tage sig en pause og få en kop kaffe med en kanelsnegl til en flad tiér eller invitere familien på middag, uden det bliver for dyrt,” siger Jacob Borring Møller.

x