Kølig førstehjælp: Find dit nærmeste ishus i Odense her

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen

I denne uge kan vi frem til temperaturer helt op mod 30 grader og skyfri himmel.

Derfor skal man selvfølgelig køles ned med en lækker is.

Odense Rundt har lavet en fantastisk ishus-guide, hvor du nemt og hurtigt kan finde dit nærmeste ishus, hvis du skulle få kuller af sommervarmen og blive ude af stand til at navigere, eller blot vil se, hvilke muligheder, der er nær dig.

På listen over ishuse i Odense finder du 15 ishuse placeret rundt omkring i byen samt lige udenfor.

Der er noget for enhver smag, og du er sjældent længere væk fra en iskold nydelse, end dine ben kan klare at gå.

Vi har herunder samlet et udvalg af ishuse i midtbyen.

Il Gusto

I Vindegade 84-86 finder du Il Gusto – et italiensk ishus, hvor ejeren, Stefano Di Gaetano, laver is med hjerte og sjæl.

Der bliver ikke ikke gået på kompromis med smagen, som er i topklasse hver gang, og derfor vil du her opleve, at udvalget kan variere fra dag til dag.

Hos Il Gusto er det også muligt at få vegansk is.

Åbningstider: Alle ugens dage fra 12.00 – 22.00.

Isbaren

I Jernbanegade 16 i hjertet af Odense finder du Isbaren, hvor der serveres alt fra isvafler, icebox, slushice og milkshake til en god kop kaffe.

Her kan du vælge mellem 26 faste varianter, herunder også laktosefri, veganske og økologiske is.

Åbningstider: Alle ugens dage fra 11.00 – 21.00.

Odense Chokoladehus

Hos Odense Chokoladehus i Nørregade 32 kræser det chokoladeentutiastiske par, Tine og Thormar, lidt ekstra for de søde sager, hvilket selvfølgelig kan smages, men også mærkes på prisniveauet, der ligger i den lidt dyrere ende.

Hos Odense Chokoladehus kan du få hjemmelavet is, og de bestræber sig på at lave byens bedste chokoladeis – både hvid, lys og mørk – helt fra bunden.

Det er jo kun én måde at få afgjort dét på.

I butikken finder du også flødeboller, kager og macarons.

Åbningstider: Tirsdag – fredag fra 10.00 – 17.00 og lørdag fra 10.00 – 13.30.

Frellsen Chokolade

Hos Frellsen Chokolade i Vestergade 9 kan du både få klassisk gammeldags kræmmerhus med kugler og softice i fire forskellige smagsvarianter: chokolade, vanilje, jordbær og pistacie.

Uanset om du vælger softice eller kugler, kan du her få en flødebolle på toppen for bare 6 kr. ekstra (normalpris 15 kr.).

Derudover byder Frellsen som noget helt nyt på softicedrøm med karamel, som er et bæger med vaniljesoftice, drys med perler af saltkaramel, karamelsauce og toppet med flødeskum – simpelt og utroligt lækkert!

Åbningstider: Mandag – torsdag fra 10.00 – 18.00, fredag fra 10.00 – 19.00 og lørdag fra 10.00 – 16.00.

VAFFL

Som navnet indikerer, er vafler i højsædet hos VAFFL i Vestergade 44.

Her kan du udover lækre kugler og softice blandt andet få bubble waffle, cookie is-sandwich, vaffel mix og milkshake.

Alt sammen kan fåes med lækre toppings.

Åbningstider: Alle ugens dage fra 12.00 – 20.00.

Paradis

I Paradis i Mageløs 1 er altid et sikkert valg.

Her kan du blandt andet få frisklavet is i kugler, shakes og frappes eller på belgisk vaffel.

Der er stort fokus på økologi og friske råvarer, og kun de bedste af sæsonens frugter kommer med tilbage i ishuset fra det lokale frugtmarked i Odense.

I Paradis i Odense er der blevet udviklet flere forskellige is til hele kæden – blandt den landskendte brunsviger is.

Så bliver det vist ikke mere fynsk!

Du kan se alle Paradis’ varianter, herunder også glutenfri og veganske varianter, lige her.

Åbningstider: Alle ugens dage fra 12.00 – 22.00.

Du kan selv prøve kræfter med Odense Rundt ‘s fantastiske ishus-guide her.

Politiet varsler: Stor hastighedskontrol over hele landet

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Niclas Jessen
Foto: Niclas Jessen

Politiet landet over gennemfører fra i dag, mandag den 21. september, til søndag den 27. september 2020 en målrettet indsats mod hastighedsovertrædelser.

Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

For høj fart øger risikoen for en ulykke markant og skaber utryghed hos andre trafikanter, og selv en lille overskridelse kan få fatale følger.

Det er både de store og de mindre hastighedsoverskridelser, som politiet vil notere. I 62 procent af de dødsulykker, hvor farten spiller en rolle, er det nemlig en mindre hastighedsoverskridelse, der er en medvirkende årsag.

”Hvert år bliver politiet kaldt ud til utallige trafikulykker, der kunne have været undgået, hvis trafikanterne havde overholdt fartgrænserne. Trafikulykker, der i nogle tilfælde får en tragisk udgang og i andre tilfælde mærkes de implicerede for livet.

Derfor er hastighed et meget vigtigt indsatsområde, og vi prioriterer fartkontrol på vejene for at redde liv og skabe tryghed for dem, der færdes i trafikken”, siger Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter og fortsætter:

”Selv en lille hastighedsoverskridelse har stor betydning for bremselængden.”

Hvorfor indsats mod hastighed?

  • Der er en klar sammenhæng mellem farten på vejene og antallet af dræbte og tilskadekomne.
  • For høj hastighed vurderes at være den hyppigste årsag til færdselsulykker med alvorlig tilskadekomst og dødsfald.
  • 2013 – 2018 omkom 403 personer i en trafikulykke, hvor mindst en af de involverede parter kørte for stærkt i forhold til hastighedsgrænsen eller forholdene. I 72% af ulykkerne var farten en medvirkende årsag til, at ulykken opstod. I de sidste 28% var farten årsag til, at ulykken blev med dødelig udgang. (kilde: Rådet for Sikker Trafik)
  • Ved 80 km/t. kører du ca. 33 meter mens du reagerer, og efter ca. 64 meter holder du stille. Kører du 95 km/t. bruger du yderligere 19 meter på at holde stille ved maksimal bremsning af køretøjet.
  • Hvis 2 bilister kolliderer med 80 km/t., vil ulykken i 30% af tilfældene have dødelig udgang. Risikoen fordobles til 60% ved en hastighed på 90 km/t. (kilde: Rådet for Sikker Trafik)
  • Hvis en bilist rammer en fodgænger med 80 km/t. vil ulykken være fatal i 60% af tilfældene. Risikoen stiger til 80% ved 90 km/t. (kilde: Rådet for Sikker Trafik)
  • De fleste dødsulykker i trafikken sker på landeveje. 62% af dødsulykkerne på disse veje sker med en hastighedsoverskridelse på mindre end 20 km/t. 38% af dødsulykkerne sker med en overskridelse på mere end 20 km/t. (kilde: Rådet for Sikker Trafik)

 

 

Tæt tåge på vej: Pas på i morgentrafikken

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vi kender alle den ultimative mandag morgen: Lidt forsinkede, lidt stressede, måske lidt uoplagte til en ny uge.

Og er du én af dem, der i forvejen ikke er den helt store mandagsfan, så burde du nok allerede du sætte vækkeuret en anelse tidligere end normalt; en tæt tåge rammer nemlig det meste af landet i morgen, og kan muligvis skabe problemer i mandagstrafikken.

I hvert fald har DMI udsendt et varsel, der advarer mod tågen, der forventes at give en sigtbarhed på under 100 meter. Tågen starter allerede i nat og ventes at ophøre mandag inden kl. 9.

“Fra sted til sted vil det være forskelligt, hvornår tågen kommer, og hvornår den letter. Desuden vil tætheden af tågen variere i løbet af natten.

Tæt tåge kan give problemer i trafikken, så kør forsigtigt.” skriver DMI.

Værtshusgæst blev slået ned: Påtalte manglende mundbind

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er ikke alle, der har lige nemt ved de nye regler om mundbind. Det blev tydeligt i går aftes, da Fyns Politi måtte rykke ud til én af Odenses mindre værtshuse, Skandsen.

Det skriver Fyens.dk.

Her havde en gæst på stedet bedt en anden gæst om at tage mundbind på – og det havde fået det til at slå klik for den anden gæst.

Vedkommende blev så arrig over påtalen, at han slog manden ned med knytnæveslag og efterfølgende sparkede ham i siden, da han lå på gulvet.  Manden flækkede angiveligt det venstre øjenbryn.

Fyns Politi fortæller, at manden blev anholdt kl. 21.30 og sigtet for vold.