Kokke skal også træne: Landsholdet får hjemmebane i Odense

Skrevet af: Kasper Junge Wester

For første gang siden stiftelsen i 2006 har kokkelandsholdet fået faste træningslokaler, og det bliver – som for at understrege den fantastiske gastronomiske udvikling, byen er i – i Odense, at de talentfulde kokke fremover skal finpudse deres færdigheder, inden det går løs ved store, internationale konkurrencer og mesterskaber.

Kokkelandsholdet har netop indgået en aftale med JØNI, der producerer storkøkkenudstyr, om at bruge faciliteterne i det såkaldte Cookery ved JØNI i det sydøstlige Odense, skriver Kokkelandsholdet og JØNI i en fælles pressemeddelelse.

Det danske cateringlandshold har allerede benyttet lokalerne på C.F. Tietgens Boulevard i et år, men nu får de altså selskab af kokkelandsholdet.

Ideel beliggenhed og faciliteter

Hos Kokkelandsholdet er man ovenud begejstrede for den nye aftale, der betyder, at landsholdet har de bedst tænkelige træningsvilkår forud for VM i Luxembourg i 2018.

”Det betyder utroligt meget for os, at vi har gode og velfungerende træningsfaciliteter til vores mange træninger i løbet af året, og med de nye lokaler i Cookery ved JØNI i Odense får vi helt nye muligheder for at optimere træningerne,” udtaler Kokkelandsholdets direktør Sten Slot i pressemeddelelsen.

”Lokalerne er fantastisk godt indrettet med topmoderne køkkenudstyr, god plads til at træne og suppleret med en række mindre arbejdsstationer, som vi kan anvende til undervisning.”

Vil sætte Odense på det gastronomiske landkort

”Med Kokkelandsholdets etablering i Odense, håber vi meget, at vi kan være med til at også Odense og Fyn kommer til at markerer sig i højere grad på det gastronomiske område i fremtiden,” siger Sten Slot og fremhæver Odenses geografiske beliggenhed som en stor fordel for landsholdet:

”Med beliggenheden lige uden for Odense er lokalerne centralt placeret i Danmark, hvilket gør det langt lettere at komme til for vores kokke, som jo til daglig arbejder rundt om i hele Danmark.”

Også hos JØNI er man begejstret for aftalen og stolte over at kunne være vært for landsholdet fremadrettet.

”Vi vil rigtig gerne støtte op om holdet, så vi sammen med de øvrige sponsorer, kan være med til at skabe de bedste rammer for, at Kokkelandsholdet kan komme på verdenskortet og dermed bidrage til, at der kan blive skabt endnu større fokus på dansk gastronomi,” udtaler Lars Jørgensen, ejer og direktør af JØNI A/S.

Åbne testmiddage i 2018

Som en del af profileringen af landsholdet på Fyn, regner Kokkelandsholet og JØNI med, at der i løbet af næste år vil blive åbnet op for, at nysgerrige og madglade odenseanere kan kigge forbi og smage landsholdets kreationer samt se cateringlandsholet i aktion.

”Vi håber meget, at vi i løbet af 2018 også får mulighed for at åbne dørene for Fynboer og Odenseanere i forbindelse med at de to hold afholder testmiddage,” udtaler Sten Slot.

Der vil blive plads til cirka 200 spisende i lokalerne, så det er bare med at holde øje med nyt fra Kokkelandsholdet fra nu af!