Kokke skal også træne: Landsholdet får hjemmebane i Odense

Skrevet af: Kasper Junge Wester

For første gang siden stiftelsen i 2006 har kokkelandsholdet fået faste træningslokaler, og det bliver – som for at understrege den fantastiske gastronomiske udvikling, byen er i – i Odense, at de talentfulde kokke fremover skal finpudse deres færdigheder, inden det går løs ved store, internationale konkurrencer og mesterskaber.

Kokkelandsholdet har netop indgået en aftale med JØNI, der producerer storkøkkenudstyr, om at bruge faciliteterne i det såkaldte Cookery ved JØNI i det sydøstlige Odense, skriver Kokkelandsholdet og JØNI i en fælles pressemeddelelse.

Det danske cateringlandshold har allerede benyttet lokalerne på C.F. Tietgens Boulevard i et år, men nu får de altså selskab af kokkelandsholdet.

Ideel beliggenhed og faciliteter

Hos Kokkelandsholdet er man ovenud begejstrede for den nye aftale, der betyder, at landsholdet har de bedst tænkelige træningsvilkår forud for VM i Luxembourg i 2018.

”Det betyder utroligt meget for os, at vi har gode og velfungerende træningsfaciliteter til vores mange træninger i løbet af året, og med de nye lokaler i Cookery ved JØNI i Odense får vi helt nye muligheder for at optimere træningerne,” udtaler Kokkelandsholdets direktør Sten Slot i pressemeddelelsen.

”Lokalerne er fantastisk godt indrettet med topmoderne køkkenudstyr, god plads til at træne og suppleret med en række mindre arbejdsstationer, som vi kan anvende til undervisning.”

Vil sætte Odense på det gastronomiske landkort

”Med Kokkelandsholdets etablering i Odense, håber vi meget, at vi kan være med til at også Odense og Fyn kommer til at markerer sig i højere grad på det gastronomiske område i fremtiden,” siger Sten Slot og fremhæver Odenses geografiske beliggenhed som en stor fordel for landsholdet:

”Med beliggenheden lige uden for Odense er lokalerne centralt placeret i Danmark, hvilket gør det langt lettere at komme til for vores kokke, som jo til daglig arbejder rundt om i hele Danmark.”

Også hos JØNI er man begejstret for aftalen og stolte over at kunne være vært for landsholdet fremadrettet.

”Vi vil rigtig gerne støtte op om holdet, så vi sammen med de øvrige sponsorer, kan være med til at skabe de bedste rammer for, at Kokkelandsholdet kan komme på verdenskortet og dermed bidrage til, at der kan blive skabt endnu større fokus på dansk gastronomi,” udtaler Lars Jørgensen, ejer og direktør af JØNI A/S.

Åbne testmiddage i 2018

Som en del af profileringen af landsholdet på Fyn, regner Kokkelandsholet og JØNI med, at der i løbet af næste år vil blive åbnet op for, at nysgerrige og madglade odenseanere kan kigge forbi og smage landsholdets kreationer samt se cateringlandsholet i aktion.

”Vi håber meget, at vi i løbet af 2018 også får mulighed for at åbne dørene for Fynboer og Odenseanere i forbindelse med at de to hold afholder testmiddage,” udtaler Sten Slot.

Der vil blive plads til cirka 200 spisende i lokalerne, så det er bare med at holde øje med nyt fra Kokkelandsholdet fra nu af!

Ny pop up-restaurant har indtaget Odense: Her får du asiatiske lækkerier til gode priser

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen

Vi skal helt tilbage til juli 2018, da vi første gang anmeldte Anarkist. Siden da er der sker ret meget på stedet – både i ølhanerne, i køkkenet og ikke mindst på eventfronten.

Anarkist virker meget mere etableret nu. Personalet virker imødekommende og til at være faldet til.

I det hele taget er det et meget uhøjtideligt sted, hvor man kan nyde en god øl og måske blive fristet af, hvad de laver i køkkenet.

Ikke den første pop-up hos Anarkist

Tilbage før nytår havde Guldgrillen en pop-up restaurant hos Anarkist med flæskestegssandwich, flæskevulkan og brun sovs i rigelige mængder.

Det varede så indtil januar, hvor et nyt koncept har fået lov til at have plads i Anarkists køkken – nemlig Red Tiger.

Læs også: Kendis-kok rykker til byen: Asiatisk pop up restaurant åbner i Odense

Konceptet bag Red Tiger er asiatisk street(comfort)food, og i spidsen finder vi kokken Henrik Jyrk.

Synes du navnet virker bekendt, så er det nok fordi, han bl.a. har været i TV flere gange og er også manden bag københavnske Restaurant Ibu – hvor der i øvrigt også serveres asiatisk mad.

Den slags kompetencer forpligter jo, så selvom Henrik har forladt hovedstaden, så forventes der samme høje standard her i provinsen.

Fornuftige streetfoodpriser

Red Tiger har valgt et ret overskueligt menukort.

Der er ribs, friteret kylling, salat, en burger med kylling og et par vegetarretter.

Desuden er der forskellige sides, som også kan bestilles alene, hvis man bare skal snacke lidt.

Anarkist kommer med forslag til øl, som passer godt til maden, og følg gerne deres anbefalinger.

Red Tiger x Anarkist
Muligheder er overskuelige.

Priserne bør ikke skræmme nogen væk, hvis vi sammenligner med prisniveauet hos f.eks. Storms Pakhus eller Arkaden.

Billigste servering koster 85 kr. (sides mellem 20-35 kr.) og dyreste servering er familiemenuen til 425 kr.

Du tænker måske, det er lidt pebret med de 425 kr., men der er ret meget mad, og man får lidt af det hele (undtagen burgeren). Ifølge menukortet er der nok til 2 voksne og 2 børn, og det passer nok meget godt.

Sweet, sticky n’ spicy

Som sagt er der en god størrelse på retterne, og den her “familieplatte” fungerer rigtig godt som delemad – så det bestiller vi.

Red Tiger x Anarkist
Masser af mad med en Familiemenu.

Det første, mit øje fanger på på den store bakke, er nogle skinnende ribs.

De dufter lækkert, og er desuden lavet med en hemmelig marinade med Kissmeyer Ebony Love (en øl). Vi går straks ombord. Kødet er saftigt og mørt. Marinaden er med til at give et fornuftigt smagspunch.

Red Tiger x Anarkist
Husk vådservietter, når du går igang med sådan en bandit.

Efter mine fingre alligevel er godt fedtet ind i barbecuemarinade, kan jeg ligeså godt smage på fritterne.

Nu har jeg prøvet at få gode og mindre gode pommes fritter lavet på sødekartofler, og dem her ligger helt klart i den gode ende.

De er sprøde, søde, fornuftigt krydret, og de fungerer virkeligt godt sammen med den medfølgende sojamayo.

Det er sådan en snack, jeg sagtens kunne sidde med sammen med et par øl – absolut lækkert.

Red Tiger x Anarkist
Koreansk sauerkraut også kaldet Kimchi.

Til at skære igennem de fede retter er der en lille skål med kimchi.

For sig selv nok ikke noget man gider sidde og plukke i, men sammen med de søde og fede smage fungerer det supergodt. Smagen er stærk spicy med en sur eftersmag – som skabt til barbecuemad.

Red Tiger x Anarkist
Friteret kylling – absolut en af favoritterne.

Den friterede kylling både dufter og smager lidt af brunsviger, og det lyder måske knap så appetitligt, men her spiller det virkelig godt sammen.

Desuden er det lykkes godt med tilberedningen. Dejen omkring kyllingen er sprød og kødet af saftigt.

Ligesom med de marinerede ribs er der brugt øl – bare i dejen i stedet.

Igen er vi ude i sådan en lækker hapser-servering, som jeg sagtens kunne finde på at købe for sig selv som en lille snack.

Som nævnt indeholder menukortet også vegetariske muligheder. Faktisk er der reelt set kun tre kødretter ud af de 8 forskellige ting, du kan købe.

Den første vi kaster os over er en karryret med kartofler og forskellige andre grøntsager. Smagen er ok og meget mild.

Men oppe i mod de andre retter med mere power, bliver karryretten dog hurtigt lidt kedelig.

Omvendt kan den glæde de gæster, som ikke er så vild med krydret mad. Dog vil jeg lige slå fast, at ingen af retterne var ekstremt stærke.

Red Tiger x Anarkist
Vegetarkarry. Den mildeste ret, dog stadig veltilberedt.

Den asiatiske salat kan fås med eller uden laks. Den vi får med familiemenuen er med laks.

Selve salatten er frisk og grøntsagerne sprøde og friske. Her er det dressingen, som samler retten (og den er god!), for ellers var salaten måske også hurtigt blevet lidt kedelig.

Laksen virker veltilberedt, let røget og passer i det hele taget godt til både salat og dressing.

Red Tiger x Anarkist
Salat med laks.

Skynd dig inden d. 29. februar

Selvom der var to retter på familiemenuen, som måske ikke fik mig helt op at ringe, så er der ingen tvivl om, at Red Tiger får en anbefaling herfra.

Sammenhængen mellem øl og asiatisk-inspireret barbecue er super spændende, og kan helt sikkert noget særligt. Derudover var maden, selvom den er relativ simpel, bare tilsmagt og tilberedt godt.

Åbningstider

Fra onsdag d. 15. januar til 29. februar lyder deres åbningstider som følgende:

• Onsdag: kl. 15:00-22:00 (Køkkenet kl. 17:00 – 22:00)

• Torsdag: kl. 15:00-22:00 (Køkkenet kl. 17:00 – 22:00)

• Fredag: kl. 12:00 – luk (Køkkenet kl. 12:00 – 22:00)

• Lørdag: kl. 12:00 – luk (Køkkenet kl. 12:00 – 22:00)

Hvad: Red Tiger x Anarkist
Hvor: Anarkist Food & Beer Lab, Albanigade 20

Pakhuset omdannes til fed natklub: Kom til Storms After Dark i weekenden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Storms Pakhus
Foto: Storms Pakhus

Det er når mørket falder på, at magien vil opstå.

Det mener Storms Pakhus hvert fald, når de på lørdag, fra klokken 21.30, inviterer til Storms After Dark.

De har spicet den sædvanlige lørdagsfest op med et nyt koncept, som skaber fed bar- og club stemning med to kendte DJ’s fra 00’ernes Odense i form af DJ Frank’e og Kent.

På lørdag har vi fornøjelsen af Kent Juncker, som krydrer aftenen med en blanding af disco, house, gamle club-klassikere, såvel som nyere hits.

Foto: Storms Pakhus

“Storms After Dark er vores nye koncept, som afholdes den sidste lørdag hver måned. Til hver fest kommer der til at være ny underholdning eller en overraskelse.

Tanken er at skabe en fed club- og barstemning med klassiske diskokugler, hvor der både er plads til at sidde og få drinks med vennerne eller tage en svingom på dansegulvet,” fortæller Storms til MigogOdense.

Denne lørdag er overraskelsen100 stk Espresso Martini, som gives væk fra kl. 23.00.

Foto: Storms Pakhus

Overraskelser undervejs

Aftenen byder også på et par overraskelser, bl.a. i form af en anderledes sprød snack, der gør mørket lidt mere spændende for pakhusets gæster.

Musikken tilpasses de enkelte aftener og bliver en blanding af disco og house, krydret med store club-klassikere og nyere tracks.

“Vi skaber en fed bar- og club stemning, og serverer selvfølgelig flotte drinks og kolde øl, så din aften bliver helt perfekt,” skriver Storms.

Kent Juncker har været DJ siden 1990. De seneste år har han specialiseret sig i House og Club. Derudover er det blevet til utallige jobs hvor kvalitets-numre inden for pop og klassikere har været i centrum.

Foto: Storms Pakhus

For 13 år siden vandt han DK´s største DJ konkurrence og fik derved mulighed for at komme til udlandet og spille. For bare at nævne nogle få steder, har han spillet på Ibiza og i Bangkok samt Milano.

Derudover har han også spillet på flere kendte Odense-steder, såsom Skt. Gertruds, Retro og Franck A.

DJ Frank’e startede sin karriere i 1987. Gennem 00’erne var han indehaver og DJ på Odenses førende natklub. Han er stadig aktiv og har et bredt repertoire. Musikstilen er en blanding af nyt, gammelt og fra mange genre.

Frank’e har spillet i udlandet og i det meste af Danmark – og også på lokale spillesteder som BarRar, Tinderbox, Slagteriet og Franck A.

Datoer for Storms After Dark resten af året:

Lørdag d. 25. januar kl. 21.30 – 01 // DJ Frank’e & Kent Juncker

 Lørdag d. 29. februar kl. 21.30 – 01 // Kent Juncker

Lørdag d. 28. marts kl. 21.30 – 01 // DJ Frank’e

Lørdag d. 25. april kl. 21.30 – 01 // DJ Frank’e & Kent Juncker 

Sidste chance: I weekenden kan du opleve Magisk Lysaften for sidste gang

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Odense ZOO
Foto: Odense ZOO

Har du endnu ikke besøgt Odense ZOO’s nyeste tiltag, Magisk Lysaften, er det nu sidste chance for i år.

På lørdag, den 29. februar, blænder de nemlig op for lysene til årets allersidste lysaften.

Lysaftenerne har været en kæmpe succes i Odense ZOO, og i år har besøgstallet således været det bedste i januar nogensinde.

Det kan du se frem til

De magiske lysaftener kunne første gang opleves d. 5. januar.

På lysaftenerne lyser parken vintermørket op, og omdanner haven til en oase af smukt lys.

Det bliver Odense Zoo, som du aldrig har set den før.

Med en fortælling der tager afsæt i en dag fra solopgang til solnedgang, hvor landsbyen står op, går på jagt, laver mad og fester.

De magiske lysaftener er for alle aldre, og ZOO opfordrer til, at man tager både familie, kæreste og venner med til en fortryllende smuk vinteraften i haven.

Selve showet kan opleves hvert kvarter på alle lysaftener frem til kl. 21, hvor parken lukker.

Entré koster 90 kroner for voksne og 50 kroner for børn.

Legendetræf på Heartland: 11 nye navne er netop offentliggjort

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
PR foto
PR foto

I starten af december blev de første navne til dette års Heartland, som blandt andet talte navne som The National, The Cardigans og Rufus Wainwright.

I dag har Heartland så tilføjet yderligere 11 navne til årets musikprogram.

Dagens musikpakke føres an af to legender: Grammy-hædrede Beck og The Beach Boys-frontmanden Brian Wilson.

De nye navne er udover mesteren af alternativ-rock Beck og legenden Brian Wilson, afrobeat-stjernen Femi Kuti, den amerikanske singer-songwriter og indie-rocker Cat Power, den populære australske duo The Avalanches, diskofestbandet fra Frankrig L’Imperatrice, 00’ernes danske synth-helte Spleen United og Simon Kvamms nye band Hugorm samt José González, Claus Hempler og Annika Aakjær, som alle tre kan opleves til ’Acoustic Evenings’.

Heartland afholdes ved Egeskov Slot fra den 29. til 31. maj 2020.

Beck

Han fik sit store gennembrud i 1994 med albummet Mellow Gold og ikke mindst singlen Loser, som efterhånden har vundet status som en moderne klassiker.

Den produktive 49-årige kunstner udgav i november 2019 sit 14. album Hyperspace og er gennem årene blevet for kendt for sin evne til at nedbryde de traditionelle genrekonventioner og derigennem skabe unikke værker. I løbet af karrieren har han derfor beskæftiget sig med alt fra americana, folk og country over hiphop, funk og soul til psykedelisk og alternativ rock.

Der er derfor lagt op til en uforudsigelig koncert, når han gæster sommerens Heartland, men mon ikke der bliver plads til hits som Where It’s At, E-Pro, Dreams, Up All Night og selvfølgelig Loser.

Brian Wilson

Paul McCartney udråbte ham som ”en af de store amerikanske genier”, da The Beach Boys-grundlægger og frontmand Brian Wilson blev optaget i ’Songwriters Hall of Fame’ i 2000.

Den dobbelte Grammy-modtager er bredt anerkendt som en af det 20. århundredes mest markante sangskrivere og musikere og rangerede som nummer 12 på Rolling Stones liste over historiens største sangskrivere og nummer 52 på deres liste over største sangere nogensinde.

Hans indflydelse kan tydeligt ses i dag, hvor hans produktioner har inspireret en lang række af tidens største bands som Tame Impala, Grizzly Bear og Fleet Foxes.

Med 11 soloalbum og hele 30 studiealbum med The Beach Boys indtager Brian Wilson slotsparken ved Egeskov Slot med et imponerende bagkatalog, hvor de fleste med garanti kan synge med på Good Vibrations, Barbara Ann, Sloop John B og alle de andre klassikere.