Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

International mærkedag fejres: Kom forbi til gratis irish coffee

Af Christina Frederiksen

Kan du lide kaffe? Og kan du lide whisky? Så kan du nok også lide irish coffee!

Så vil det glæde dig, at det nu igen er tid til at fejre den populære drink.

Det sker i anledning af International Coffee Day onsdag den 25. januar fra klokken 17.00 til 18.00.

Præcis som sidste år serverer udvalgte lokale barer og caféer over hele landet den ikoniske kaffedrink kvit og frit. Smut forbi ét af stederne på listen, og nyd den velsmagende drink i selskab med gode venner eller kollegaer.

I Odense serveres der gratis Irish coffee i Storms Pakhus, Vognhjulet på Skibhusvej og på Askepot på Middelfartvej i Bolbro.

Historien bag irish coffee

Det er nok de færreste, der kender historien om den populære kaffedrink.

Den går helt tilbage til vinteren 1943, hvor et fly måtte lande på vandet tæt ved Foynes Lufthavn i Irland, hvorefter flypassagererne forfrosne blev sejlet til lufthavnen i små, åbne joller.

Opskrift på den originale Irish Coffee

Ingredienser:

  1. 4 cl. Tullamore D.E.W. Irish Whiskey
  2. 10 cl. stærk friskbrygget kaffe
  3. 2 tsk. letpisket flødeskum
  4. 2 tsk. brun farinSådan gør duOpvarm et Irish Coffee glas ved at fylde det med varmt vand, som hældes ud igen. Hæld Tullamore D.E.W. whisky i glasset. Tilsæt farin og fyld næsten helt op med kaffe.Rør rundt til sukkeret er opløst. Hæld forsigtigt koldt, letpisket flødeskum i glasset. Gør det evt. over bagsiden af en ske, så det flyder ovenpå.

    HUSK: Rør ikke rundt. Du får den fulde smags- og duftoplevelse ved at drikke den varme kaffe og irske whisky gennem det kolde flødeskum.

Ved ankomsten fik de i restaurantens lufthavn serveret en kaffe tilsat whisky til at varme sig på.

Da en passager takkede kokken for den vidunderlige kaffe og spurgte, om den var lavet på brasiliansk kaffe, udbrød kokken med et smil på læben: “Nej, det er irsk kaffe!”.

Efter episoden blev den stærke, velsmagende kaffe lufthavnens faste velkomstdrink, hvilket journalisten Stan Delaplane Rineanna også fik at smage, da han besøgte den i 1952.

Da han ved hjemkomsten til San Francisco fortalte sin ven, ejeren af Buena Vista Cafe, om den fantastiske drik, skabte de sammen opskriften til den originale Irish Coffee, som vi kender den i dag – med Tullamore D.E.W. Irish Whiskey, kaffe, brun farin og letpisket fløde.

I dag serverer man stadig op imod 2.000 kopper Irish Coffee om dagen på Buena Vista Cafe – naturligvis baseret på den originale opskrift med Tullamore D.E.W.

Del artikel

Andre læser også