Kom i gang med nytårsfortsættet: Masser af alternative træningsmåder

Skrevet af: Redaktionen

Var det noget med styrketræning i den friske luft? Salsa? Fællesløb? Eller styrketræning ved Skovsøen med din baby sovende ved siden af?

Hvis du ikke er til svedige fitnesscentre, crossfit eller motionscykler, byder Odense heldigvis på flere alternative metoder til at komme i form efter juleferien.

Vi har samlet fem alternativer til, hvordan du kan få pulsen op på en anderledes måde.

Brug din krop som fitnesscenter

Træning med egen kropsvægt (kaldes også Calisthenics) lyder simpelt, og det er det også. Du kan træne alle muskelgrupper uden brug af maskiner og tunge frivægte. Det eneste, du skal bruge er nogle barer og ja, din kropsvægt.

På Byens Ø finder du barer og et fantastisk betonmiljø, som er perfekt til street workout. Her finder du jævnligt folk, som dyrker forskellige former for styrketræning i den friske havneluft.

”Når man laver pull-ups, squats, armbøjninger og lignende øvelser, bruger man sin egen krop som vægtfaktor. Man kan derfor sige, at man altid slæber rundt på sit eget fitnesscenter. Så glem alt om træningsmaskiner, tunge vægte og motionscykler,” siger Petur Allan Klementsen, der træner på Byens Ø tre til fire gange om ugen.

Der er gratis adgang til barer, ribber og frisk luft på Odenses mange motionslegepladser samt udendørs træningsfaciliteter på SDU og Byens Ø.

Parkour

Når du dyrker parkour, handler det om spring, sving, løb, hop og agilitet kombineret med forhindringer og et ufremkommeligt bymiljø. Det er en sportsgren, hvor du både træner balance, eksplosivitet og udholdenhed på én gang.

Parkour kan dyrkes i Odense Streethouse og på Byens Ø, hvor der er opstillet en parkourbane, som er rig på udfordringer. Det er kun fantasien og din fysik, som sætter grænser for, hvor hurtigt og elegant du kommer fra A til B over betonblokke, op ad mure eller hen over gelændere.

Parkour er både for børn og voksne, men pas på dig selv og spring ikke ud i halsbrækkende øvelser fra dag ét.

Find parkourøvelser for begyndere her, eller find dit parkoutnetværk her.

Dans

Dans kan være en sjov måde at få noget motion og få pulsen op. Og hvis du elsker at bevæge dig til noget lækkert musik, er der rig mulighed for at udfolde dig på Odenses mange dansegulve.

Uanset om du er til breakdance, hip hop, choreology, pardans, ballet, swing, funk eller salsa, har Odense en klub til dig. Så tag din mor, veninde eller kæreste under armen og besøg en af de mange danseklubber og -centre i Odense:

EMS BodyPOWER

Hvis du ikke har tid til at træne flere gange om ugen, eller hvis du har skader, som begrænser din fysiske udfoldelse, kan du overveje EMS-træning.

Her træner du iført en vest med indbyggede elektroder, som giver strømimpulser på de store muskelgrupper. Selv om du kun træner med elektrodevest i 20 minutter om ugen, lover EMS BodyPOWER, at du bliver stærkere.

EMS BodyPOWER stiller udstyr til rådighed og giver dig en personlig coach, som guider dig til at lave de øvelser, som passer bedst til dig.

EMS BodyPOWER ligger på Nørregade og er de første i Danmark, som tilbyder personlig EMS-træning.

Læs mere om EMS BodyPOWER her.

Bootcamp Moms Odense

Som mor på barsel kan det være svært at finde tid til at holde formen ved lige. Det er udgangspunktet for Bootcamp Moms Odense, som er udendørstræning for mødre på barsel, hvor man kan tage barnet med i barnevognen.

Det anbefales først at deltage efter et besøg hos lægen (et otte-ugers tjek), der godkender, at du må begynde at træne.

Bootcampen foregår tirsdage ved Skovsøen kl. 10-11 og onsdage på Byens Ø kl. 10-11. Her er der naturlige træningsredskaber, så du skal blot medbringe en måtte eller et tæppe som underlag.

Læs mere her.

Løbeklubber

Løb er en af de letteste måder at holde formen på, men det kan også være en social aktivitet. Så hvis du er socialt anlagt og elsker at lufte løbeskoene, kan du melde dig ind i en af Odenses mange løbeklubber. Her kan du som regel finde andre, som har samme tempo som dig. Samtidig er en løbeklub et oplagt sted at få nye bekendtskaber og en løbepartner.

I løbeklubberne kan man for eksempel træne op en 5 km, en 10 km, en halvmaraton eller en hel maraton. Det sociale samvær giver mulighed for, at man kan presse hinanden, lære af hinandens erfaringer og kæmpe sammen med andre.

Her har vi samlet nogle få af de løbeklubber, som du finder i Odense:

Hvis du gerne vil løbe sammen med andre, men ikke ønsker at melde dig ind i en klub, hedder løsningen Odense Running Crew. Odense Running Crew er et løbefællesskab for alle – fra begyndere til eliteløbere – og så er det gratis. Du skal bare møde op mandag eller torsdag kl. 18.00 på broen ind til Munke Mose – så deler de fremmødte sig efter distance og løbetempo.

Du kan læse mere om Odense Running Crew på deres Facebook-side.

Kæmpe scoop: Fredag spiller Suspekt på Odense-natklub

Skrevet af: Michael Qureshi
Suspekt.
Suspekt.

Det er Black Friday på fredag d. 23. november.

Men der er ingen chance for, at Suspekt går ned på det halve, når de spiller Live på Odense-natklubben ChiChi Club, der er en del af Nunchi.

Normalt spiller drengene fra Suspekt på de største scener i landet.

De har blandt andet spillet for en fyldt koncertplads på Orange Scene til Roskilde Festival, og de har senest været på Tour med blandt andre Lukas Graham til Grøn.

Kaldes for fedeste live-band i landet

Så det er noget af et scoop, at Suspekt er blevet booket ind til at rive taget af fredagsklubben ChiChi Club.

“Din nye fredagsklub, ChiChi, er stolt over at kunne præsentere Danmarks hotteste live-act, SUSPEKT, i samarbejde med Heineken og Nunchi,” skriver de på Facebook.

Suspekt kaldes af mange for det fedeste Live-band i Danmark lige nu, fordi de går publikum til at gå helt amok.

Der kan også synges med på hovedparten af deres hits som Kinky Fætter og Sut den op fra slap.

Hvad: Suspekt Live
Hvor: ChiChi Club (fredagsklub på Nunchi)
Hvornår: Fredag d. 23. november 23-05
Mere info her

Ny dansk musical afsløret: Sanne – The Musical kommer til Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

Hele Danmarks rock-mama Sanne Salomonsen får nu en hel musical dedikeret til hendes liv.

Den rammer scenen i Tivolis koncertsal næste år d. 19. september. Derefter drager musicalen videre ud i landet til byer som Odense, Århus og Aalborg.

Det er netop afsløret i dag i en pressemeddelelse.

I Odense er der premiere på den nye musical tirsdag d. 12. november 2019 i Store Sal i ODEON. Der er også allerede lavet en helt særlig musical-menu på Hotel ODEON, som man kan booke før, man tager ind og ser den.

Den kører i Odense frem til d. 16 november.

Rammes af en blodprop i hjernen

Musicalen er en rå, gribende og ikke mindst musikalsk historie om at overleve og elske i en verden, hvor der ikke er plads til kærlighed og sårbarhed. En varm historie om venskab og trofasthed – om at finde sin egen stemme – og bruge den!

Historien tager udgangspunkt i, at Sanne Salomonsen rammes af en blodprop i hjernen. I ambulancen forsøger hun forgæves at synge.

Hun forsøger at holde fast i det, hun kender og huske, hvem hun er. For at finde tilbage til sig selv, til kærligheden og til musikken må hun gennemleve hele sit liv, der har budt på mange kriser og problemer.

Kan hun bruge et langt livs erfaringer til at vinde over sygdommen og snyde døden?

I løbet af forestillingen møder vi den oprørske Sanne, der flytter hjemmefra for at synge og spille teater.

Stjerneskuddet Sanne Salomonsen, der topper 80´ernes hitlister og ofrer alt for musikken. Musicalstjernen Sanne. Sanne fra Sneakers og Anne Linnet Band. Sanne, der møder misbrug og manipulation. Sanne, der står alene i verden.

Kæmpe ære at få lov af Sanne Salomonsen

Sanne, der må kæmpe for at forsørge sin søn. Sanne, der må finde skjulte kræfter i sig selv og finde en måde at forvandle misbrug til kærlighed, gift til medicin og nederlag til musik.

“Det er en kæmpe ære for os at få lov af Sanne Salomonsen til at skabe en gendigtning af hendes liv og karriere.

Vi har allerede haft mange gode og åbenhjertige samtaler med Sanne, og der er ingen tvivl om, at hendes bidrag til forestillingen er helt uvurderlig og gør det muligt for os at skabe en produktion, som vi er sikre på, at publikum vil kunne mærke og finde ægte og vedkommende,” udtaler Thomas Langkjær, Kreativ Executiv Producent på forestillingen, på vegne af Langkjær Entertainment og Live Nation.

Hele Danmarks Rock-mama

Siden start-halvfjerdserne har Sanne Salomonsen sat et afgørende præg på de danske hitlister og radiobølger.

Det var især som del af grupperne Sneakers og Anne Linnet Band, at Sanne Salomonsen for alvor fik etableret sig som en af de mest toneangivende danske musikere.

I løbet af firserne toppede hendes udgivelser de danske og skandinaviske hitlister med sange fra Den Jeg Elsker til Woodoo og Sui Sui – tidløs musik, som har været med til at forme flere generationers dansk populærkultur.

Sanne Salomonsen glæder sig til at opleve sit eget liv genfortalt på scenen.

“Det er stort, det er spændende, det er skræmmende!  Jeg glæder mig og er selvfølgelig meget spændt på resultatet,” udtaler Sanne.

Hvad: Sanne – The Musical
Hvor: ODEON
Hvornår: 12-16 november 2019
Billetter: Klik her

720 g oksekød i Burgernator: Hvem er klar på challenge hos Burger Anarchy?

Skrevet af: Michael Qureshi
Burgernator fra Burger Anarchy
Burgernator fra Burger Anarchy

Der er store burgere.

Og så er der Burgernator. Burger Anarchy med adresse i Odense C har lanceret et monster af en burger.

Det er noget af en krabat, man skal igennem.

Burgernator består af 720 g fynsk oksekød, bacon i tykke skiver, modnet chedar cheese sauce, rødløgskompot og tomat.

Så man skal ikke være typen, der levner, hvis man skal igennem den her. Naturligvis opkaldt efter Terminator og senere Arnolds kælenavn da han røg på guvenørposten, Governator.

Hvis du vover dig ud i forsøget på at kværne en Burgernator koster den 200 kr. på menukortet.

Flere nye ting på menukortet

I det hele taget er der kommet nye friske ting på menukortet hos den populære burgerbar i Odense.

Månedens Burger er Donald – nok snarere opkaldt efter Donald Duck end Trump. Den består af ANDE KROKETTER, ROSMARIN MAYO, SYLTET RØDKÅL, APPELSIN&HONNING GLASERET JULESALAT og FRISK APPELSIN.

Man kan også prøve en Alfie Solomons, Han Solo eller Hound. Du kan se hele det nye menukort her