Kom i gang med nytårsfortsættet: Masser af alternative træningsmåder

Skrevet af: Redaktionen

Var det noget med styrketræning i den friske luft? Salsa? Fællesløb? Eller styrketræning ved Skovsøen med din baby sovende ved siden af?

Hvis du ikke er til svedige fitnesscentre, crossfit eller motionscykler, byder Odense heldigvis på flere alternative metoder til at komme i form efter juleferien.

Vi har samlet fem alternativer til, hvordan du kan få pulsen op på en anderledes måde.

Brug din krop som fitnesscenter

Træning med egen kropsvægt (kaldes også Calisthenics) lyder simpelt, og det er det også. Du kan træne alle muskelgrupper uden brug af maskiner og tunge frivægte. Det eneste, du skal bruge er nogle barer og ja, din kropsvægt.

På Byens Ø finder du barer og et fantastisk betonmiljø, som er perfekt til street workout. Her finder du jævnligt folk, som dyrker forskellige former for styrketræning i den friske havneluft.

”Når man laver pull-ups, squats, armbøjninger og lignende øvelser, bruger man sin egen krop som vægtfaktor. Man kan derfor sige, at man altid slæber rundt på sit eget fitnesscenter. Så glem alt om træningsmaskiner, tunge vægte og motionscykler,” siger Petur Allan Klementsen, der træner på Byens Ø tre til fire gange om ugen.

Der er gratis adgang til barer, ribber og frisk luft på Odenses mange motionslegepladser samt udendørs træningsfaciliteter på SDU og Byens Ø.

Parkour

Når du dyrker parkour, handler det om spring, sving, løb, hop og agilitet kombineret med forhindringer og et ufremkommeligt bymiljø. Det er en sportsgren, hvor du både træner balance, eksplosivitet og udholdenhed på én gang.

Parkour kan dyrkes i Odense Streethouse og på Byens Ø, hvor der er opstillet en parkourbane, som er rig på udfordringer. Det er kun fantasien og din fysik, som sætter grænser for, hvor hurtigt og elegant du kommer fra A til B over betonblokke, op ad mure eller hen over gelændere.

Parkour er både for børn og voksne, men pas på dig selv og spring ikke ud i halsbrækkende øvelser fra dag ét.

Find parkourøvelser for begyndere her, eller find dit parkoutnetværk her.

Dans

Dans kan være en sjov måde at få noget motion og få pulsen op. Og hvis du elsker at bevæge dig til noget lækkert musik, er der rig mulighed for at udfolde dig på Odenses mange dansegulve.

Uanset om du er til breakdance, hip hop, choreology, pardans, ballet, swing, funk eller salsa, har Odense en klub til dig. Så tag din mor, veninde eller kæreste under armen og besøg en af de mange danseklubber og -centre i Odense:

EMS BodyPOWER

Hvis du ikke har tid til at træne flere gange om ugen, eller hvis du har skader, som begrænser din fysiske udfoldelse, kan du overveje EMS-træning.

Her træner du iført en vest med indbyggede elektroder, som giver strømimpulser på de store muskelgrupper. Selv om du kun træner med elektrodevest i 20 minutter om ugen, lover EMS BodyPOWER, at du bliver stærkere.

EMS BodyPOWER stiller udstyr til rådighed og giver dig en personlig coach, som guider dig til at lave de øvelser, som passer bedst til dig.

EMS BodyPOWER ligger på Nørregade og er de første i Danmark, som tilbyder personlig EMS-træning.

Læs mere om EMS BodyPOWER her.

Bootcamp Moms Odense

Som mor på barsel kan det være svært at finde tid til at holde formen ved lige. Det er udgangspunktet for Bootcamp Moms Odense, som er udendørstræning for mødre på barsel, hvor man kan tage barnet med i barnevognen.

Det anbefales først at deltage efter et besøg hos lægen (et otte-ugers tjek), der godkender, at du må begynde at træne.

Bootcampen foregår tirsdage ved Skovsøen kl. 10-11 og onsdage på Byens Ø kl. 10-11. Her er der naturlige træningsredskaber, så du skal blot medbringe en måtte eller et tæppe som underlag.

Læs mere her.

Løbeklubber

Løb er en af de letteste måder at holde formen på, men det kan også være en social aktivitet. Så hvis du er socialt anlagt og elsker at lufte løbeskoene, kan du melde dig ind i en af Odenses mange løbeklubber. Her kan du som regel finde andre, som har samme tempo som dig. Samtidig er en løbeklub et oplagt sted at få nye bekendtskaber og en løbepartner.

I løbeklubberne kan man for eksempel træne op en 5 km, en 10 km, en halvmaraton eller en hel maraton. Det sociale samvær giver mulighed for, at man kan presse hinanden, lære af hinandens erfaringer og kæmpe sammen med andre.

Her har vi samlet nogle få af de løbeklubber, som du finder i Odense:

Hvis du gerne vil løbe sammen med andre, men ikke ønsker at melde dig ind i en klub, hedder løsningen Odense Running Crew. Odense Running Crew er et løbefællesskab for alle – fra begyndere til eliteløbere – og så er det gratis. Du skal bare møde op mandag eller torsdag kl. 18.00 på broen ind til Munke Mose – så deler de fremmødte sig efter distance og løbetempo.

Du kan læse mere om Odense Running Crew på deres Facebook-side.

Lang næse: Fyn igen forbigået af Michelin Guiden

Skrevet af: Redaktionen
Vår
Vår

Det var i år, at det skulle være.

For første gang nogensinde skulle Fyn have en Michelin-stjerne. Mange tippede, at Falsled Kro eller Balcony her i Odense kunne tage den.

Derfor var forventningerne enorme, da Michelin Guiden for første gang nogensinde afholdt deres nordiske uddeling uden for en hovedstad.

Det gjorde de i Århus, og derfor troede man på mere kærlighed til byerne uden for København.

Men igen blev både Nordjylland og Fyn forbigået.

Kun en ny dansk restaurant i Michelin Guiden

Selv om Michelin inspektørerne havde været i begge regioner. Her på Fyn havde de blandt andet besøgt Falsled Kro, Pasfall og Sortebro Kro.

Men det blev ved forhåbningerne. For det var kun Alouette fra København, der var den eneste nye danske restaurant med en stjerne.

Noma bragede ind igen i Michelin Guiden efter en lukkeperiode, og de røg direkte ind på to stjerner.

Geranium forblev eneste danske restaurant med tre stjerner, og er stadig blandt Nordens bedste restauranter.

Tre stjerner:

* Geranium, København.

To stjerner:

* A|O|C, København.

* Kadeau København, København.

* Henne Kirkeby Kro, Henne Kirkeby.

* Noma, København

En stjerne:

* Clou, København.

* Era Ora, København.

* Formel B, København.

* Jordnær, Gentofte.

* Kiin Kiin, København.

* Kokkeriet, København.

* Kong Hans Kælder, København.

* Marchal, København.

* 108, København.

* Relæ, København.

* Søllerød Kro, Holte.

* Studio at the Standard, København.

Alouette, København (ny)

* Domestic, Aarhus.

* Frederikshøj, Aarhus.

* Gastromé, Aarhus.

* Substans, Aarhus.

* Kadeau Bornholm, Bornholm.

* Ti Trin Ned, Fredericia.

* MeMu, Vejle.

* Slotskøkkenet (Dragsholm Slot), Hørve.

* Frederiksminde, Præstø.

Drop ventetiden: Du kan følge din bus på Rejseplanens app

Skrevet af: Redaktionen
Odense: Fynbus holdeplads nord ved Odense Banegårdcenter OBC. Foto: Robert Wengler
Odense: Fynbus holdeplads nord ved Odense Banegårdcenter OBC. Foto: Robert Wengler

Kender du det, at du står ved busstoppestedet, du har tjekket køreplanen, og du ved præcis, hvornår din bus skal ankomme?

Hvorefter du til din frustration, med et nedslået ansigtsudtryk, kolde hænder og med stampen i jorden for at holde varmen, erfarer, at bussen ikke kommer til tiden.

Det er en træls situation. Det værste er dog den ubekendte faktor – hvornår kommer bussen så, når den nu ikke overholder køreplanen?

Heldigvis kan du med få klik på din telefon slå den ubekendte faktor af bordet. Alt, du skal bruge, er en af Danmarks mest populære apps, Rejseplanen.

Rejseplanen er en ”must have” app

Du ved sikkert, at du med rejseplanen i hånden kan søge efter en rejse fra a til b.

Derimod er der færre, der kender til de små ninjatricks, der mindsker frustrationerne, og gør det nemmere at være kunde i den kollektive trafik.

Vidste du, at du kan abonnere på en fast busafgang i f.eks. hverdagene? Følge én enkelt busafgang, så du automatisk får besked, hvis den er forsinket?

Eller, i realtid, se på et kortet, hvor din bus befinder sig?

Det er statistisk meget sandsynligt, at du desværre ikke kender til disse funktioner i rejseplanens app.

Men det er funktioner, du bør kende til, hvis du ofte, eller blot engang imellem, tager bussen eller toget.

Odense: Fynbus holdeplads syd ved OBC. Foto: Robert Wengler

Drop ventetiden. Bliv oplyst. Brug rejseplanen

Når du skal med bussen rundt i Odense, behøver du derfor to ting. En smartphone med rejseplanen installeret og et rejsekort.

Med et rejsekort i hånden får du nemlig stort set altid den billigste busbillet.

Gør det til en rutine, at du tjekker rejseplanen, inden du går mod busstoppestedet. Så ved du hurtigt og nemt, om din bus er forsinket.

Skulle netop din afgang være meget forsinket, kan du med ro i maven blive inde i varmen lidt endnu, inden du begiver dig mod stoppestedet.

Samtidig fortæller rejseplanen dig, hvis der er ændringer på din rute.

Stiger du på bussen langs den kommende letbanerute, er det i disse år, i særdeleshed, en god idé at bruge rejseplanen, da du her kan se, hvis dit stoppested er blevet nedlagt eller blevet flyttet for en kort periode.

Sådan mestrer du rejseplanen

Hvis du er blevet lidt lun på rejseplanen og dens mange muligheder, så kan vi med glæde fortælle, at FynBus har gjort forarbejdet for dig.

De har nemlig lavet en lille guide, der viser dig, hvordan du kommer til at mestre rejseplanens ”hemmelige” funktioner.

God rejse og du finder guiden her

Nu uddeles Michelin-stjernerne: Disse kan hente Fyns allerførste

Skrevet af: Mads Schytte

Klumme skrevet af Mads Schytte fra gastromand.dk  Gastromand er også medejere af MigogOdense

Michelin-guiden er større i Danmark end nogensinde.

Aldrig før har stjernerne været så tætte på os i Danmark men for nogen alligevel også så langt væk.

Flere restauranter end nogensinde har i dag en Michelin-stjerne, og rygterne om hvem de næste på listen bliver, flyver rundt i medierne i disse dage.

Får vi endnu en 3-stjernet i Danmark udover Geranium?

Kommer der nye spillere på banen? Vil Nærvær, Trio eller muligvis Restaurant Brace i København modtage deres første?

Der er endda rygter om, at NOMA 2.0 modtager mere end en stjerne ved uddelingen.

I Danmark kæmper vi bravt for at få guidens opmærksomhed, og alene det at modtage en stjerne er her i landet enormt stort.

Verdens Bedste Kok er fra Danmark

For få uger siden gjorde Danmark sig igen gastronomisk bemærket.

Kenneth Toft-Hansen var nemlig rejst til Bocuse d´Or med sin coach Rasmus Kofoed (Geranium) for at kæmpe i Lyon i den uofficielle konkurrence om at blive verdens bedste kok.

Norge var storfavorit, efter at have vundet EM med adskillige længder over Danmark.

Kenneth og teamet havde dog trænet, kæmpet, svedt og blødt inden konkurrencen og stod skarpere end nogensinde – så skarpt, at de kom der fra med en guldmedalje.

En helt afsindig bedrift som vi skal nogle år tilbage for at finde, hvor Rasmus Kofoed selv vandt guld efter ”tredje forsøg”.

Vi kan noget i Danmark, og det er Michelin-guiden tvunget til at indse.

Hvad med resten af Danmark?

Byer som Vejle, Fredericia og Henne Kirkeby har allerede landet en Michelin stjerne. Men her på Fyn og i Odense har vi endnu den første tilgode.

I 2018 har de i hvert fald besøgt Fyn, hvilket endeligt bekræfter, at Michelin-guiden har været omkring i hele Danmark.

Mulighederne ligger altså for vores fødder – men har vi været skarpe nok på Fyn? Har restauranterne med ambitioner om at nå stjerner været i topform?

Vi ved, at vi i hvert fald er tættere på end sidste år. Men hvem er så i spil i Odense og resten af Fyn?

Falsled Kro.

Vores bud på en shortlist er følgende

Falsled Kro,

Michelin-guiden postede i løbet af 2018 på Instagram, at de var på Falsled Kro. Så de er i hvert fald i spil. Falsled Kro har længe været bedste bud på en Michelin-stjerne på Fyn, og er det igen i år.

The Balcony

De dygtige ambitiøse gutter fra Balcony har taget Odense med storm. De har fået forrygende anmeldelser fra flere af de største medier, og de er placeret som Odenses bedste i White Guide.

De har også allerede vundet et par internationale titler.

Spørgsmålet er, om de er for nye til at hente den første stjerne til Fyn.

Restaurant Pasfall

Thomas Pasfall har spillet en kæmpe rolle i udviklingen af gastronomien i Odense og i hele regionen. Michelin-folkene kender til hans kreationer, så han er helt sikkert i spil.

Sortebro Kro

Endnu et sted vi med sikkerhed ved, at Michelin har besøgt i 2018. Der leveres tårnhøjt niveau, men det må være en outsider til en stjerne. Andre må stå foran dem.

Restaurant Lieffroy

I Nyborg har man en perle i Lieffroy. Stort set hvert eneste år får de Fyns bedste gæsteanmeldelser, og de kendte anmeldere elsker også deres mad.

Restaurant Vår

Michelin-folkene har været vidt omkring i det forgange år. For også Vår har haft besøg. Endnu en restaurant, der er braget igennem på madscenen i Odense.

Niveauet hos de andre er øget

Udfordringen bliver dog, at niveauet i hovedstaden og Århus, som vi baseliner imod, også har hævet niveauet.

Se fx på Frederikshøj under Wasim Hallal som ”blot” har en enkelt stjerne og sammenlign denne restaurant med Balcony – hånden på hjertet, de er et stykke fra hinanden.

Så selv om Fyn og navnlig Odense stormer frem så bliver det nok en udfordring – men vi har vi ikke mistet håbet!