MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kom i gang med nytårsfortsættet: Masser af alternative træningsmåder

Af Redaktionen

Var det noget med styrketræning i den friske luft? Salsa? Fællesløb? Eller styrketræning ved Skovsøen med din baby sovende ved siden af?

Hvis du ikke er til svedige fitnesscentre, crossfit eller motionscykler, byder Odense heldigvis på flere alternative metoder til at komme i form efter juleferien.

Vi har samlet fem alternativer til, hvordan du kan få pulsen op på en anderledes måde.

Brug din krop som fitnesscenter

Træning med egen kropsvægt (kaldes også Calisthenics) lyder simpelt, og det er det også. Du kan træne alle muskelgrupper uden brug af maskiner og tunge frivægte. Det eneste, du skal bruge er nogle barer og ja, din kropsvægt.

På Byens Ø finder du barer og et fantastisk betonmiljø, som er perfekt til street workout. Her finder du jævnligt folk, som dyrker forskellige former for styrketræning i den friske havneluft.

”Når man laver pull-ups, squats, armbøjninger og lignende øvelser, bruger man sin egen krop som vægtfaktor. Man kan derfor sige, at man altid slæber rundt på sit eget fitnesscenter. Så glem alt om træningsmaskiner, tunge vægte og motionscykler,” siger Petur Allan Klementsen, der træner på Byens Ø tre til fire gange om ugen.

Der er gratis adgang til barer, ribber og frisk luft på Odenses mange motionslegepladser samt udendørs træningsfaciliteter på SDU og Byens Ø.

Parkour

Når du dyrker parkour, handler det om spring, sving, løb, hop og agilitet kombineret med forhindringer og et ufremkommeligt bymiljø. Det er en sportsgren, hvor du både træner balance, eksplosivitet og udholdenhed på én gang.

Parkour kan dyrkes i Odense Streethouse og på Byens Ø, hvor der er opstillet en parkourbane, som er rig på udfordringer. Det er kun fantasien og din fysik, som sætter grænser for, hvor hurtigt og elegant du kommer fra A til B over betonblokke, op ad mure eller hen over gelændere.

Parkour er både for børn og voksne, men pas på dig selv og spring ikke ud i halsbrækkende øvelser fra dag ét.

Find parkourøvelser for begyndere her, eller find dit parkoutnetværk her.

Dans

Dans kan være en sjov måde at få noget motion og få pulsen op. Og hvis du elsker at bevæge dig til noget lækkert musik, er der rig mulighed for at udfolde dig på Odenses mange dansegulve.

Uanset om du er til breakdance, hip hop, choreology, pardans, ballet, swing, funk eller salsa, har Odense en klub til dig. Så tag din mor, veninde eller kæreste under armen og besøg en af de mange danseklubber og -centre i Odense:

EMS BodyPOWER

Hvis du ikke har tid til at træne flere gange om ugen, eller hvis du har skader, som begrænser din fysiske udfoldelse, kan du overveje EMS-træning.

Her træner du iført en vest med indbyggede elektroder, som giver strømimpulser på de store muskelgrupper. Selv om du kun træner med elektrodevest i 20 minutter om ugen, lover EMS BodyPOWER, at du bliver stærkere.

EMS BodyPOWER stiller udstyr til rådighed og giver dig en personlig coach, som guider dig til at lave de øvelser, som passer bedst til dig.

EMS BodyPOWER ligger på Nørregade og er de første i Danmark, som tilbyder personlig EMS-træning.

Læs mere om EMS BodyPOWER her.

Bootcamp Moms Odense

Som mor på barsel kan det være svært at finde tid til at holde formen ved lige. Det er udgangspunktet for Bootcamp Moms Odense, som er udendørstræning for mødre på barsel, hvor man kan tage barnet med i barnevognen.

Det anbefales først at deltage efter et besøg hos lægen (et otte-ugers tjek), der godkender, at du må begynde at træne.

Bootcampen foregår tirsdage ved Skovsøen kl. 10-11 og onsdage på Byens Ø kl. 10-11. Her er der naturlige træningsredskaber, så du skal blot medbringe en måtte eller et tæppe som underlag.

Læs mere her.

Løbeklubber

Løb er en af de letteste måder at holde formen på, men det kan også være en social aktivitet. Så hvis du er socialt anlagt og elsker at lufte løbeskoene, kan du melde dig ind i en af Odenses mange løbeklubber. Her kan du som regel finde andre, som har samme tempo som dig. Samtidig er en løbeklub et oplagt sted at få nye bekendtskaber og en løbepartner.

I løbeklubberne kan man for eksempel træne op en 5 km, en 10 km, en halvmaraton eller en hel maraton. Det sociale samvær giver mulighed for, at man kan presse hinanden, lære af hinandens erfaringer og kæmpe sammen med andre.

Her har vi samlet nogle få af de løbeklubber, som du finder i Odense:

Hvis du gerne vil løbe sammen med andre, men ikke ønsker at melde dig ind i en klub, hedder løsningen Odense Running Crew. Odense Running Crew er et løbefællesskab for alle – fra begyndere til eliteløbere – og så er det gratis. Du skal bare møde op mandag eller torsdag kl. 18.00 på broen ind til Munke Mose – så deler de fremmødte sig efter distance og løbetempo.

Du kan læse mere om Odense Running Crew på deres Facebook-side.