MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Et af de store foredrag i 2019: Kom helt tæt på Grevinde Alexandra i Odense

Af Simone Vestergaard

Snart kan odenseanerne komme helt tæt på grevinde Alexandra, tidligere prinsesse, når hun næste år besøger Odeon til et helt særligt arrangement.

Et arrangement, der både sætter fokus på danskernes generelle lykke – men også Alexandras egen lykke som dansker.

I 1995 mødte danskerne for første gang landets nye prinsesse, da Alexandra Christina Manley blev præsenteret på trappen foran Fredensborg Slot som prins Joachims forlovede.

Med sin særlige charme, jordbundenhed – og ikke mindst helt naturlige kærlighed til Danmark, vandt Alexandra hurtigt danskernes hjerte.

Fra Hongkong til Sønderjylland

I de første 31 år af grevindens liv levede hun én af verdens største byer, Hongkong, på den anden side af jorden med en helt anden nationalitet og kultur.

Nu har grevinden brugt de sidste 20 år i Danmark, mange af dem på de sønderjyske marker, og dette er der for nyligt kommet bogen, Mit lykkelige land ud af.

Alexandra beskriver blandt andet, hvordan det var som 31-årig i 1995 at forlade sin hidtidige tilværelse i en af verdens største byer, Hongkong, for at bosætte sig i Sønderjylland og blive en del af den kongelige familie.

Hun fortæller om at tilegne sig et nyt sprog og en ny nationalitet, om at være mor til to prinser – og om hele tiden at turde kaste sig ud i livet. 

En kærlighedserklæring til Danmark

I dag føler Alexandra selv, at hun er dansk.

Og med det at være dansker, følger (ifølge forskning) også det at være lykkelig.

Alexandra har altid fundet danskernes lykke interessant: Hvorfor kåres vi igen og igen til verdens lykkeligste folkefærd?

Dette spørgsmål – og mange flere – tages op, når Alexandra besøger Odeon mandag d. 4. februar 2019.

Aftenen er en rejse i Alexandras eget liv og en personlig fortælling om, hvordan hun blev prinsesse og mor, og hvad det hele og Danmark har betydet for hendes eget liv – og hendes egen lykke.

Der vil desuden være mulighed for at stille spørgsmål til grevinden og selvfølgelig købe hendes bog, Mit lykkelige land.

Billetten koster 279 kr., og der er begrænsede pladser.

Læs mere om foredraget her.