MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kom i Chokoladeskolen i Odense: Det er himlen for chokoladeelskere

Af Betina Vestergård Jepsen

Interessen for at lave søde sager er steget meget de senere år, og mange privatpersoner giver sig i kast med at gøre de professionelle konditorer kunsten efter.

Denne interesse mærker de også hos Odense Chokoladehus, som producerer og sælger alverdens søde sager til privatpersoner, spisesteder og cateringsfirmaer. Chokoladehuset afholder også workshops og foredrag om chokolade:

”Vi afholder en del kurser for fagfolk, men vi oplever også en stor interesse for privatpersoner, der godt kan lide at eksperimentere med at bage osv. derhjemme.

Der er meget fokus på bagværk i dag, bl.a. i diverse tv-programmer, så vi oplever mange amatørbagere, der gerne vil lære mere,” siger Thormar Thorbergsson, der sammen med sin kone Tine Buur står bag Odense Chokoladehus.

En livslang interesse for søde sager

”Vi er begge to udlært konditorer, og det har vi været, fra vi var 17 år. Så vi har altid arbejdet med det. Derfor var det en logisk fortsættelse af vores karriere, at vi startede noget op selv, da lejligheden bød sig.

Det passede lige med, at det var oveni krisen, og vores daværende arbejdspladser havde driftsproblemer, så da vi i 2008 fik muligheden for at få vores lokaler, greb vi den,” siger Thormar.

Chokoladehusets lækre, hjemmelavede Macarons.
Chokoladeskolen

Thormars og Tines passion for søde sager og chokolade førte til, at de i 2009 begyndte at afholde deres såkaldte Chokoladeskole:

”Jeg har altid lavet kurser og foredrag om chokolade, men i 2009 begyndte vi så at afholde Chokoladeskole herinde i butikken.

Det startede, fordi gæsterne i butikken var meget interesserede i chokolade og spurgte meget ind til det, og da vi ikke kunne nå at svare på alle spørgsmål, begyndte vi så småt at invitere folk indenfor om lørdagen efter lukketid. Her fortalte jeg om chokoladens historie og tilbød smagsprøver,” siger Thormar.

Kurserne er en stor succes

Kurserne blev hurtigt en succes, og pga. den store efterspørgsel var Thormar og Tine nødt til at organisere dem lidt:

”Folk var helt vildt interesserede, så der var hurtigt udsolgt hver lørdag. Derfor begyndte vi at planlægge det lidt mere, og folk skulle melde sig til osv. Så begyndte det at rygtes lidt rundt i byen, at vi tilbød chokoladesmagning, og i dag er det en stor succes,” siger Thormar og fortsætter:

Ejerne af Odense Chokoladehus: Tine og Thormar.

 

”Jeg afholder i hvert fald teambuilding-arrangementer for virksomheder en gang om ugen, og vi har også mange arrangementer for privatpersoner. F.eks. afholder vi ofte to polterabend-arrangementer på én lørdag.”

Workshops og foredrag for enhver smag

Du kan vælge imellem flere forskellige slags workshops og foredrag hos Odense Chokoladehus. Kom f.eks. til chokoladeforedrag, hvor du får fortalt om chokoladens historie, samtidig med du smager på lækre smagsprøver, eller lær at lave hjemmelavede flødeboller eller Macarons.

Du kan også holde polterabend hos Odense Chokoladehus eller smage på forskellig vin og spiritus, som passer godt sammen med chokolade. Se de forskellige kurser her.

Kurserne koster som udgangspunkt 250 kr. pr. person, men der kan være variationer, hvis der f.eks. serveres spiritus undervejs, eller hvis det er ude af huset.

Et udvalg af Chokoladehusets lækre chokolader.
Bliv opdateret om kurser på Facebook

Kurserne varer ca. mellem 1½-3 timer, og de fleste af dem kræver, at du samler minimum 10 deltagere. Men privatpersoner i mindre grupper har også mulighed for at komme til chokoladesmagning osv. i Odense Chokoladehus:

”Hvis privatpersoner har lyst til at komme, bruger vi Facebook. Så sætter vi en dato og lægger på Facebook, og så kan folk tilmelde sig,” siger Thormar.

Der er ingen faste kursusdage; datoen aftales personligt med Tine eller Thormar inde i butikken.

Odense Chokoladehus
Nørregade 32
5000 Odense C

Del artikel

Seneste nyt