Kom i Chokoladeskolen i Odense: Det er himlen for chokoladeelskere

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen

Interessen for at lave søde sager er steget meget de senere år, og mange privatpersoner giver sig i kast med at gøre de professionelle konditorer kunsten efter.

Denne interesse mærker de også hos Odense Chokoladehus, som producerer og sælger alverdens søde sager til privatpersoner, spisesteder og cateringsfirmaer. Chokoladehuset afholder også workshops og foredrag om chokolade:

”Vi afholder en del kurser for fagfolk, men vi oplever også en stor interesse for privatpersoner, der godt kan lide at eksperimentere med at bage osv. derhjemme.

Der er meget fokus på bagværk i dag, bl.a. i diverse tv-programmer, så vi oplever mange amatørbagere, der gerne vil lære mere,” siger Thormar Thorbergsson, der sammen med sin kone Tine Buur står bag Odense Chokoladehus.

En livslang interesse for søde sager

”Vi er begge to udlært konditorer, og det har vi været, fra vi var 17 år. Så vi har altid arbejdet med det. Derfor var det en logisk fortsættelse af vores karriere, at vi startede noget op selv, da lejligheden bød sig.

Det passede lige med, at det var oveni krisen, og vores daværende arbejdspladser havde driftsproblemer, så da vi i 2008 fik muligheden for at få vores lokaler, greb vi den,” siger Thormar.

Chokoladehusets lækre, hjemmelavede Macarons.
Chokoladeskolen

Thormars og Tines passion for søde sager og chokolade førte til, at de i 2009 begyndte at afholde deres såkaldte Chokoladeskole:

”Jeg har altid lavet kurser og foredrag om chokolade, men i 2009 begyndte vi så at afholde Chokoladeskole herinde i butikken.

Det startede, fordi gæsterne i butikken var meget interesserede i chokolade og spurgte meget ind til det, og da vi ikke kunne nå at svare på alle spørgsmål, begyndte vi så småt at invitere folk indenfor om lørdagen efter lukketid. Her fortalte jeg om chokoladens historie og tilbød smagsprøver,” siger Thormar.

Kurserne er en stor succes

Kurserne blev hurtigt en succes, og pga. den store efterspørgsel var Thormar og Tine nødt til at organisere dem lidt:

”Folk var helt vildt interesserede, så der var hurtigt udsolgt hver lørdag. Derfor begyndte vi at planlægge det lidt mere, og folk skulle melde sig til osv. Så begyndte det at rygtes lidt rundt i byen, at vi tilbød chokoladesmagning, og i dag er det en stor succes,” siger Thormar og fortsætter:

Ejerne af Odense Chokoladehus: Tine og Thormar.

 

”Jeg afholder i hvert fald teambuilding-arrangementer for virksomheder en gang om ugen, og vi har også mange arrangementer for privatpersoner. F.eks. afholder vi ofte to polterabend-arrangementer på én lørdag.”

Workshops og foredrag for enhver smag

Du kan vælge imellem flere forskellige slags workshops og foredrag hos Odense Chokoladehus. Kom f.eks. til chokoladeforedrag, hvor du får fortalt om chokoladens historie, samtidig med du smager på lækre smagsprøver, eller lær at lave hjemmelavede flødeboller eller Macarons.

Du kan også holde polterabend hos Odense Chokoladehus eller smage på forskellig vin og spiritus, som passer godt sammen med chokolade. Se de forskellige kurser her.

Kurserne koster som udgangspunkt 250 kr. pr. person, men der kan være variationer, hvis der f.eks. serveres spiritus undervejs, eller hvis det er ude af huset.

Et udvalg af Chokoladehusets lækre chokolader.
Bliv opdateret om kurser på Facebook

Kurserne varer ca. mellem 1½-3 timer, og de fleste af dem kræver, at du samler minimum 10 deltagere. Men privatpersoner i mindre grupper har også mulighed for at komme til chokoladesmagning osv. i Odense Chokoladehus:

”Hvis privatpersoner har lyst til at komme, bruger vi Facebook. Så sætter vi en dato og lægger på Facebook, og så kan folk tilmelde sig,” siger Thormar.

Der er ingen faste kursusdage; datoen aftales personligt med Tine eller Thormar inde i butikken.

Odense Chokoladehus
Nørregade 32
5000 Odense C

Værtshusgæst blev slået ned: Påtalte manglende mundbind

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er ikke alle, der har lige nemt ved de nye regler om mundbind. Det blev tydeligt i går aftes, da Fyns Politi måtte rykke ud til én af Odenses mindre værtshuse, Skandsen.

Det skriver Fyens.dk.

Her havde en gæst på stedet bedt en anden gæst om at tage mundbind på – og det havde fået det til at slå klik for den anden gæst.

Vedkommende blev så arrig over påtalen, at han slog manden ned med knytnæveslag og efterfølgende sparkede ham i siden, da han lå på gulvet.  Manden flækkede angiveligt det venstre øjenbryn.

Fyns Politi fortæller, at manden blev anholdt kl. 21.30 og sigtet for vold.

Tomme gader og god dialog: Fyns Politi roser odenseanerne

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vi har alle (igen) skulle vænne os til en ny hverdag, hvor corona-restriktioner endnu engang sætter begrænsninger for os.

Blandt andet på byens restauranter, caféer og beværtninger, der fra i går er blevet pålagt at lukke kl. 22.

Der har derfor også været ekstra fokus på netop disse steder fra Fyns Politis side, men i går aftes var der stadig kun ros tilovers:

“Tak Fyn! Vores patruljer melder om rigtig godt samarbejde og god dialog med restauratører, erhvervsdrivende og borgere i forbindelse med de nye retningslinjer for Covid-19 på hele øen her til aften.

God weekend! Mvh Vagtchefen” skriver Fyns Politi på Twitter.

To timer forinden havde Fyns Politi også lagt et billede ud fra Odenses gågade, hvor der var helt tomt.

“Husk nu afstand og afspritning, når du går i byen eller til fest. Kun sammen kan vi bryde smittekæden og holde fast i livsglæden. Som i kan se på foto, så ser det flot ud i Odense gågade her i aften – hold fast i det.” skrev de.

Nye COVID-19-tal offentliggjort: Så mange er smittet i Odense Kommune

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Coronaen hærger igen i samfundet, og det får konsekvenser for både mennesker og virksomheder.

Efter en stille genåbning tidligere på sommeren har smittetallene været nogenlunde stabile – men siden starten af september er de kun gået én vej, og det er desværre opad.

Dagens tal fra Statens Serum Institut viser, at der i skrivende stund er 70 tilfælde af smittede i Odense. Incidensen ligger nu på 34 pr. 100.000 indbyggere.

Incidensen vurderes som kritisk, hvis tallet ligger på over 30.

På landsplan er der tale om 589 nye tilfælde siden i går, og ni patienter er yderligere blevet indlagt. 206 er erklæret corona-fri siden i går.

Aldersmæssigt fordeler de sig hovedsageligt på de 20-29 årige, hvoraf 4032 er bekræftet smittet.

For at komme corona-spredningen til livs, indførte regeringen i går nye restriktioner. Dem kan du læse om her