MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hjælp med at styrke unges muligheder: Kom til åben debat i Rådhussalen

Af Line Ingwar Karlsen
Billede fra sidste års Åben By-arrangement om børn og unges trivsel. Foto: Odense Kommune.
Billede fra sidste års Åben By-arrangement om børn og unges trivsel. Foto: Odense Kommune.

Odense Kommune har brug for dine idéer og forslag til at styrke unge odenseaneres muligheder for at skabe sig et godt liv.

Vi kender nok alle en ung, som har svært ved at komme i arbejde eller starte og gennemføre en uddannelse. Netop de unge mennesker vil Odense Kommune gerne gøre en særlig indsats for at hjælpe bedre på vej ind i fællesskabet.

Derfor afholder de nu et særligt Åben By-arrangement, hvor Borgmester Peter Rahbæk Juel inviterer til åben debat i Rådhussalen. Og du er inviteret!

Til eventet skal det debatteres, hvordan vi kan sikre, at de unges potentiale uanset ophav bliver støttet og stimuleret, så de har en bedre chance for at skabe sig et godt liv.

Åben By afholdes lørdag den 2. september klokken 13.30-15.30 i Rådhushallen.

Oplæg, musik og debat

Til eventet kan du blandt andet høre Rane Willerslev, der vil stille skarpt på, hvordan vi sikrer, at vi ikke spilder de unges potentiale uanset ophav, og musikeren Emma Pilgaard, der vil optræde med et musikalsk indslag.

Derudover vil der selvfølgelig være den politiske debat og mulighed for at komme med forslag, der kan styrke arbejdet med et få flere unde med i fællesskabet.

Det er gratis at deltage i arrangementet, og tilmeldingen sker efter først til mølle-princippet. Du kan tilmelde dig her.

Baggrund for arrangementet:

Borgmesteren er sammen med de tre rådmænd fra Beskæftigelses- og Socialforvaltningen, fra Sundhedsforvaltningen og fra Børn- og Ungeforvaltningen blevet enige om at der skal gøres noget for hjælpe de unge uden uddannelse og beskæftigelse skal skal tilgodeses i de kommende budgetforhandlinger.

Derfor er de fire politikere nu i gang med at indsamle viden om, hvad gruppen af unge har behov for.

Den viden henter de på uddannelsesinstitutioner, i foreningslivet, eksperter, fagfolk, virksomheder og blandt de unge selv.

Afslutningen på denne indsamling af viden er et Åben-by-arrangement hvor alle byens borgere bliver inviteret ind til at komme med deres forslag og ideer til hvad vi kan gøre for at hjælpe de unge ud i arbejde eller i gang med en uddannelse. Alle inputs fra alle arrangementerne bliver samlet og taget med videre til politiske drøftelser.

Over 45.000 unge står udenfor uddannelse og beskæftigelse i Danmark, i Odense har vi over 1400 unge, der hverken er i job eller uddannelse. Det er for mange, der står uden for fællesskabet.

Del artikel

Andre læser også