Masser af øl, gin og rom: Beer & Booze Festival har premiere i Odense på lørdag

Skrevet af: Michael Qureshi

Specialøl fra Theodor Schiøtz Brewing Co, flere hundrede forskellige gin og rom – samt en lækker burger?

Alt sammen serveret i Anarkist Beer & Food Lab, den hyggelige brewpub i det gamle Albani bryggeris haller midt i Odense.

Kan man forestille sig en bedre lørdag? Her på MigogOdense tror vi faktisk, at det bliver lidt svært.

Det hele løber af stablen på lørdag den 4. maj fra kl. 12 under navnet Beer & Booze Festival.

Som navnet antyder, så er der både noget for øl-entusiasterne, og for dem der hellere vil nyde en god rom eller gin.

Læs også: Odense får sin første champagnefestival

Har flere end 200 forskellige slags spiritus med

Der er, ifølge Event Manager hos Theodor Schiøtz Brewing Co, Jakob Højager Romby, lagt op til en fantastisk – og anderledes – festival med masser af smagsoplevelser, konkurrencer og god hygge undervejs.

”Vi har selvfølgelig fokus på vores mange specialøl, men vi har også inviteret Vinoble Odense, som har mere end 200 forskellige slags spiritus med – både kendte og ukendte slags,” siger Jakob Højager Romby.

”Vi tager fem af vores leverandører med, som åbner 200-300 forskellige slags spiritus, hvor gin og rom er i centrum.

Men der vil også være for eksempel Vermouth og forskellige likører, da vi gerne vil inspirere til, at folk laver flere cocktails,” supplerer John Hoppe, ejer af Vinoble Odense.

Der bliver i alt omkring 20 forskellige stande. Øllen fås direkte fra hanerne i baren, mens de mange slags spiritus smages ved de enkelte stande.

Læs også: Burger Battle i byen: Gastromand kårer Odenses bedste burger

Fem smagninger, glas og burger

Ingen øl- og spiritusfestival uden et helt særligt smagsglas.

Det gælder også til Beer & Booze Festivalen, hvor du får dit eget personlige smagsglas med Anarkist-navnet på den ene side og Vinoble på den anden.

Et glas, som du kan tage med sig hjem, når smagningerne er overstået.

Når dørene åbnes kl. 12, får du udleveret det særlige glas, og så kan du ellers frit vælge fem smagsprøver.

Du vælger selv, om du går all in på specialøllene, eller i stedet smager på de mange forskellige gin og rom, som Vinoble Odense præsenterer.

Skulle du blive sulten undervejs eller efter at have smagt på øllen og spiritussen, så er der også tænkt på det. Du har nemlig mulighed for at købe festivalbilletter, som indeholder en lækker burger fra Anarkist Beer & Food Lab.

Et anderledes event

Det er første gang, at denne øl, gin og rom festival finder sted, og både Theodor Schiøtz Brewing Co samt Vinoble Odense understreger, at Beer & Booze Festivalen er anderledes end andre tilsvarende arrangementer.

”Det bliver en eftermiddag, hvor du kan slappe af og nyde smagsoplevelsen, og det handler om ”hvad du gerne vil smage” fremfor bare at drikke sig æskestiv,” fortæller John Hoppe til MigogOdense.

Men det er ikke kun smagsoplevelser, der venter. Blandt andet åbnes selve bryggeriet også op, så festivalgæsterne har mulighed for at få en rundvisning og høre om den ædle kunst at brygge øl.

I løbet af dagen vil der desuden være flere konkurrencer, lover Jakob Højager Romby.

Udsigt til tappehalen

Afterparty med livemusik

Selve festivalen, hvor du altså kan smage et bredt udvalg af specialøllene fra og vælge mellem op mod 300 forskellige flasker spiritus, foregår om eftermiddagen fra kl. 12-15, men har du købt billet, så har du også adgang til et afterparty samme sted.

Det begynder kl. 20, og du kan foruden en god øl nyde livemusik med et lokalt band.

Der vil desuden være en ekstra smagning i form af en forfriskning til alle, som har billet til festivalen, afslører Jakob Højager Romby.

En billet til Beer & Booze Festivalen inklusiv smagsglas og adgang til afterparty koster 150 kr., og vil man have en burger med, så koster billetten 250 kr.

Begge billettyper indeholder fem poletter, som på dagen kan byttes til smagsprøver.

Du kan naturligvis også tilkøbe ekstra poletter til din billet, så du har mulighed for at smage lidt mere. Fem ekstra poletter koster 50 kr.

Hvad: Beer & Booze Festival
Hvor: Anarkist – Beer & Food Lap, Albanigade 20
Hvornår: Lørdag d. 4. maj fra kl. 12.00

Billetter til Beer & Booze Festival – med eller uden burger – kan købes via Theodor Schiøtz Brewing Co’s hjemmeside lige her

 

Vær vor gæst: Kom til kæmpe Disney Karaoke event i Odense

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Hvis der er Ingen bånd, der binder dig torsdag den 17. oktober kl. 20.00, og du gerne vil synge En tosset sang, skal du tage dine venner under armen og Føl hvordan dit liv bliver fyldt med glæde til Disney Karaoke på Studenterhus Odense. 

Arrangørerne sørger for Det rent og skært nødvendige; du skal bare komme ned til arrangementet med din sangstemme smurt og Lad det ske.

Karaoke-aftenen er gratis, så Når du ser et stjerneskud behøver du ikke ønske, at du havde råd til at deltage, men du opfordres til at tilkalde den gode fe og tilføje lidt Bibbidi bobbidi boo til dit outfit – de bedste kostumer vinder nemlig præmier.

Så tag det roligt! Karaoke er det bedste på jorden. Vælg en melodi, som gør dig fri, og lev efter mottoet Hakuna matata. 

En del af Magiske Dage

Disney Karaoke er en del af festivalen Magiske Dage, arrangeret af Odense Bibliotekerne, som løber fra torsdag den 17. oktober til og med lørdag d. 19. oktober.

Der vil være massevis af gratis og betalte aktiviteter rundt om i byen hele ugen; bl.a. mini-Quidditch, kosteværksted, escape rooms og en magisk markedsplads for blot at nævne et par eksempler.

Du kan finde programmet for den magiske festival på MigogOdense.

Læs mere om Disney Karaoke her.

Hvad: Disney Karaoke

Hvor: Studenterhus Odense, 5000 Odense

Hvornår: Torsdag d. 17 oktober, fra kl. 20.00

 

 

H.J. Hansen Vin fylder 190 år: Fejres med smagsprøver og gode tilbud

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

En ung forfatterspire var på besøg i hjembyen Odense, da købmandsgården H. J. Hansen for første gang slog dørene op i Vestergade.

Forfatteren hed H. C. Andersen, og H.J. Hansens grundlægger hed Jørgen Jacob Limkilde.

Søndag d. 20. oktober er det 190 år siden.

Det fejres med smagninger, smagsprøver og ikke mindst gode rabatter på bedste købmandsvis.

Det skriver HJ Hansen i en pressemeddelelse.

Smagsprøver i de autentiske rammer

HJ Hansen er en del af 50 Vinspecialisten-butikker over hele landet, og omfanget er mange gange større end dengang.

Derfor inviterer man også hele øen indenfor til denne særlige begivenhed.

“Vi vil give tilbage til de mennesker, der har muliggjort, at vi har kunnet eksistere i så mange år: Kunderne,” fortæller ejer af den gamle familievirksomhed, som i dag også er kendt som genvindingsvirksomhed, Jens Hempel-Hansen.

“Vi slipper aldrig den historik, vi kommer af og de værdier, der ligger heri. Og heldigvis bliver de også delt i Vinspecialisten-butikkerne på Fyn og i resten af landet.”

Hansen Vins jubilæum markeres d. 25. og 26. oktober i butikken på Vestergade 97.

Her vil bl.a. være små Riedelsmagninger, hvor man kan opleve glassenes store betydning for oplevelsen af vinen.

Der vil være smagsprøver og udskænkninger, og så giver butikken ikke mindre end 25% rabat på størstedelen af det store sortiment.

“Vi elsker simpelthen de produkter, vi sælger og synes, det er fascinerende, at der findes så mange små og større producenter, som kaster deres liv og sjæl ind i det, de laver.

Samtidig ser vi også fremad og følger med tiden, ikke mindst når vi tilpasser os klimadebatten. Vi sælger rigtig mange økologiske og biodynamiske produkter i butikkerne, ligesom selve princippet i genvinding, som har været en del af virksomheden siden 1880, jo netop er grønt og klimavenligt.”

Værdierne er vores DNA, og ved vores 100-års jubilæum i 1929 skrev Fyens Stiftstidende, at det var ’med hygge og tryghed’, at H. J. Hansen kunne fejre jubilæum ’i en tid med rastløshed’ og ’hvor traditioner sank i grus’.

Det er altså på ingen måde noget, vi lige har fundet på til lejligheden og jeg synes, at man skylder sig selv også at få sådan en indkøbsoplevelse.”

Hvad: 190 års fødselsdag med smagsprøver og 25 & rabat
Hvor: HJ Hansen, Vestergade 97
Hvornår: d. 25. og 26. oktober

Sker i weekenden: Odense Baby og Børnebazar vender retur med kæmpe marked

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Odenses største baby- og børnebazar vender stærkt tilbage i efteråret.

Søndag den 20. oktober afholdes det store børnemarked i FKS Hallen fra kl. 09.30 til 15.00, og der vil være rig mulighed for at forberede børnenes garderobe til de kolde efterårs- og vintermåneder.

Det er 14. gang, at det populære marked afholdes i Odense, og som altid vil der være både genbrug samt nye varer at vælge mellem.

Billetter koster 25 kr ved indgangen, mens børn under 12 år får indgangen gratis i følgeskab med voksne.

Husk kontanter eller MobilePay

Der vil være mellem 50 til 70 stande til markedet med en blanding af private og erhverv, som sælger ud.

Arrangørerne anbefaler gæster at tage kontanter med, da der ikke er mulighed for kontant udbetaling med Dankort, eller alternativt at installere MobilePay på telefonen.

Baby og Børnebazar afholdes kun to gange om året – i april og oktober – så det er med at komme afsted den 20. oktober, hvis der skal gøres et billigt og godt kup.

Læs mere her.

Hvad: Baby og Børnebazar
Hvor: FKS Hallen, Tranehøj 5, 5250 Odense
Hvornår: 20. oktober, 09.30-15.00