Masser af øl, gin og rom: Beer & Booze Festival har premiere i Odense på lørdag

Skrevet af: Michael Qureshi

Specialøl fra Theodor Schiøtz Brewing Co, flere hundrede forskellige gin og rom – samt en lækker burger?

Alt sammen serveret i Anarkist Beer & Food Lab, den hyggelige brewpub i det gamle Albani bryggeris haller midt i Odense.

Kan man forestille sig en bedre lørdag? Her på MigogOdense tror vi faktisk, at det bliver lidt svært.

Det hele løber af stablen på lørdag den 4. maj fra kl. 12 under navnet Beer & Booze Festival.

Som navnet antyder, så er der både noget for øl-entusiasterne, og for dem der hellere vil nyde en god rom eller gin.

Læs også: Odense får sin første champagnefestival

Har flere end 200 forskellige slags spiritus med

Der er, ifølge Event Manager hos Theodor Schiøtz Brewing Co, Jakob Højager Romby, lagt op til en fantastisk – og anderledes – festival med masser af smagsoplevelser, konkurrencer og god hygge undervejs.

”Vi har selvfølgelig fokus på vores mange specialøl, men vi har også inviteret Vinoble Odense, som har mere end 200 forskellige slags spiritus med – både kendte og ukendte slags,” siger Jakob Højager Romby.

”Vi tager fem af vores leverandører med, som åbner 200-300 forskellige slags spiritus, hvor gin og rom er i centrum.

Men der vil også være for eksempel Vermouth og forskellige likører, da vi gerne vil inspirere til, at folk laver flere cocktails,” supplerer John Hoppe, ejer af Vinoble Odense.

Der bliver i alt omkring 20 forskellige stande. Øllen fås direkte fra hanerne i baren, mens de mange slags spiritus smages ved de enkelte stande.

Læs også: Burger Battle i byen: Gastromand kårer Odenses bedste burger

Fem smagninger, glas og burger

Ingen øl- og spiritusfestival uden et helt særligt smagsglas.

Det gælder også til Beer & Booze Festivalen, hvor du får dit eget personlige smagsglas med Anarkist-navnet på den ene side og Vinoble på den anden.

Et glas, som du kan tage med sig hjem, når smagningerne er overstået.

Når dørene åbnes kl. 12, får du udleveret det særlige glas, og så kan du ellers frit vælge fem smagsprøver.

Du vælger selv, om du går all in på specialøllene, eller i stedet smager på de mange forskellige gin og rom, som Vinoble Odense præsenterer.

Skulle du blive sulten undervejs eller efter at have smagt på øllen og spiritussen, så er der også tænkt på det. Du har nemlig mulighed for at købe festivalbilletter, som indeholder en lækker burger fra Anarkist Beer & Food Lab.

Et anderledes event

Det er første gang, at denne øl, gin og rom festival finder sted, og både Theodor Schiøtz Brewing Co samt Vinoble Odense understreger, at Beer & Booze Festivalen er anderledes end andre tilsvarende arrangementer.

”Det bliver en eftermiddag, hvor du kan slappe af og nyde smagsoplevelsen, og det handler om ”hvad du gerne vil smage” fremfor bare at drikke sig æskestiv,” fortæller John Hoppe til MigogOdense.

Men det er ikke kun smagsoplevelser, der venter. Blandt andet åbnes selve bryggeriet også op, så festivalgæsterne har mulighed for at få en rundvisning og høre om den ædle kunst at brygge øl.

I løbet af dagen vil der desuden være flere konkurrencer, lover Jakob Højager Romby.

Udsigt til tappehalen

Afterparty med livemusik

Selve festivalen, hvor du altså kan smage et bredt udvalg af specialøllene fra og vælge mellem op mod 300 forskellige flasker spiritus, foregår om eftermiddagen fra kl. 12-15, men har du købt billet, så har du også adgang til et afterparty samme sted.

Det begynder kl. 20, og du kan foruden en god øl nyde livemusik med et lokalt band.

Der vil desuden være en ekstra smagning i form af en forfriskning til alle, som har billet til festivalen, afslører Jakob Højager Romby.

En billet til Beer & Booze Festivalen inklusiv smagsglas og adgang til afterparty koster 150 kr., og vil man have en burger med, så koster billetten 250 kr.

Begge billettyper indeholder fem poletter, som på dagen kan byttes til smagsprøver.

Du kan naturligvis også tilkøbe ekstra poletter til din billet, så du har mulighed for at smage lidt mere. Fem ekstra poletter koster 50 kr.

Hvad: Beer & Booze Festival
Hvor: Anarkist – Beer & Food Lap, Albanigade 20
Hvornår: Lørdag d. 4. maj fra kl. 12.00

Billetter til Beer & Booze Festival – med eller uden burger – kan købes via Theodor Schiøtz Brewing Co’s hjemmeside lige her

 

Spændt op til lir: Jokeren giver gratis koncert på Odense-café

Skrevet af: Michael Qureshi

Jokeren kan stadig endnu.

Kendt for hits som “Spændt op til Lir”, “Havnen”, “Gravøl” og mange flere så formår Jokeren stadig at skyde en fest i gang, når han optræder.

Det gør han så i Odense fredag d. 3. januar. Man kunne vel være fræk og kalde det for nytårskur med Jokeren.

Gratis koncert på Kræz

Ganske usædvanligt er hans intime koncert gratis, når Café Kræz inviterer til koncert med hele Danmarks gadedreng.

“Han er stadig den dag i dag, Danmarks ukronede rapkonge og han kommer og fester med os 03. januar – måske for at skyde det nye år i gang med manér eller måske for at lære os alle sammen de forbudte trin fra Vild med Dans, og for at fyre fede numre af, både hans egne og fra Den Gale Pose. Glæd dig til bl.a. ”Spænd op til Lir’”, ”Den Dræbende joke” og ”Havnen,” skriver Kræz på deres Facebook-side.

Knap 1000 har allerede markeret sig som interesseret eller deltager i Facebook-begivenheden.

Koncerten starter ifølge Kræz lidt efter midnat, men de anbefaler, at man kommer i god tid og evt. booker deres bord-pakker.

Hvad: Gratis koncert med Jokeren
Hvor: Kræz
Hvornår: Fredag d. 3. januar
Læs mere her

Har du set det?: Dele af Odense Å er fuldstændig grønt

Skrevet af: Redaktionen

Det var et bemærkelsesværdigt syn forbipasserende fik ved et stykke af Odense Å tidligere i dag.

Her var vandet fuldstændig grønt, og det fik folk til at standse op for at kigge nærmere på fænomenet. Odense Kommune blev også kontaktet både af borgere og medier for at få svar på, hvad der gjorde, at dele af åen var helt grønt.

Det var i Eventyrhaven ved Bagåen, at man fik det usædvanlige syn, og der blev straks sat folk på sagen for at undersøge årsagen.

Drillenissen har været på spil

Efter flere forskellige konklusioner har man nu fundet frem til den rigtige årsag. Det fortæller Vandcenter Syd i en meddelelse.

“Drillenissen har været på spil.

Den såkaldte Bagå ved Eventryhaven er p.t. skrigende grøn.

Man skal dog ikke være bekymret, da den grønne væske ikke er giftig – for hverken mennesker eller dyr.

Efter alt at dømme har en nærliggende ejendom testet deres kloak for utætheder ved hjælp af grøn sporingsstof, der så er røget i åen.”

Man kan se video fra den grønne del af åen på TV 2 Fyns indslag herunder

Store navne afsløret: Her er programmet for Valdemars Slot Open-air

Skrevet af: Michael Qureshi

Danske darlings, retro-rock og kommende superstjerner – programmet for Valdemars Slot Open-air er netop offentliggjort.

Det vil for mange være rimelig klogt allerede nu at krydse datoen lørdag den 22. august 2020 af i kalenderen.

For denne dag byder Valdemars Slot nemlig på en eksklusiv oplevelse i det sydfynske:

“Det bliver lyden af sommer og smagen af Fyn i de smukkeste omgivelser. Med et så kraftigt udsving på lækkerheds-barometret, så bliver denne lørdag svær af slå, siger Rune Erbs Ledet, program- og kommunikationschef hos Live Culture.

Valdemars Slot er et af de mest pragtfulde spillesteder i landet. De idylliske omgivelser og den skønne natur skaber en helt unik ramme og et fællesskab, der hurtigt forvandler en stemningsfuld lørdag i august til en ren folkefest.

Lækker, lækker, lækker…

Øverst på plakaten til Valdemars Slot Open-air finder du Danmarks største pop-duo. Nik og Jay er kendt som et af landets bedste live-bands, og deres optræden bliver med garanti en kæmpe fest, når beatet får elmetræerne til at pulse i takt til alt fra boing boing til boom-bang-badanka-dang.

Et af sommerens helt store nostalgiske navne er legendariske Malurt. Mange danske rockelskere har længe drømt om en gendannelse af det episke band – og nu, hvor drømmen er blevet til virkelighed, kan vi se frem til et fantastisk genhør med rendyrket dansk rock.

Folkekære Mads Langer kræver nærmest ingen introduktion. Han har knækket hitlisterne utallige gange, og fortsætter med at levere den ene klassiker efter den anden. Mads Langer er gaven, der bliver ved med at give – og vi pakker den gerne op igen og igen.

Barselona er på rekordtid blevet et af de mest lovende navne på den danske musikscene. De har spillet udsolgte koncerter over hele landet, og anmelderne drysser flittigt stjerner ud over de to unge fyre.

Svendborg-bandet Patina er tre trommeslagere, der skiftes til at være frontmand. Bandets specielle ramme er blevet fremhævet af anmeldere som ”skabt til den store scene” og ”blandt årets oplevelser”. Bandet vandt P3’s Karrierekanonen i 2019.

Noget for enhver smag

Med et koncertprogram, der sætter barren højt og bredt, har det været vigtigt for arrangøren, at resten af arrangementet følger den høje kvalitet. Det betyder blandt andet, at især maden bliver noget helt særligt.

“Det handler om hygge og velvære – men også høj kvalitet.

Med det brede og udsøgte udvalg inden for musikken og maden vil gæsterne hurtigt kunne mærke, at det her er en folkefest med fokus på forkælelse,” fortæller Rune Erbs Ledet.

Koncertpladsen bliver udvidet med et helt nyt område, Valdemars Foodcourt, hvor gæsterne vil kunne nyde mad og drikke hele dagen igennem fra forskellige madboder.

Køkkenerne vil have det tilfælles, at de alle har fokus på økologi, de gode råvarer og bæredygtighed.

Og vil du undgå madkøen og hellere bruge tiden på at synge med foran scenen, kan du allerede nu bestille en lækker picnickurv. Så er maden og underholdningen sikret.

Køb din billet allerede fra den 12. december til en helt særlig early bird pris på 495,- + gebyr. Prisen stiger 1. februar til 550,- + gebyr og igen 1. juni til 595,-.

Hvad: Valdemars Slot

Hvor: Valdemars Slot, Slotsalleen 100, 5700 Svendborg

Hvornår: Lørdag den 22. august 2020

Link: https://liveculture.dk/event/valdemars-slot-open-air/