MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vild koncert: HUGORM og Frank Hvam indtager Odense

Af Christina Frederiksen

Hvad får man, hvis man blander Simon Kvamm og resten af HUGORM med Frank Hvam?

Et musikalsk show in the making inspireret af Talking Heads-koncertfilmen ‘Stop making sense’ og The Muppet Show.

Måske. Måske noget helt andet.

Til efteråret får man svaret, når det umage par lægger vejen forbi landets spillesteder og musikhuse med showet ‘En aften med HUGORM featuring Frank Hvam’.

Det bringer dem selvfølgelig også forbi Odense, hvor de 29. november giver koncert i ODEON.

På forhånd kan man vide sig sikker på to ting: Man kommer til at høre god musik, og man kommer til at have det sjovt. Men hvordan det hele kommer til at udforme sig, er til gengæld umuligt at forudsige.

“I HUGORM har vi længe haft lyst til at lave noget lidt mere eksklusivt, hvor vi giver den ekstra gas med at eksperimentere med koncertformatet.

Vi er blevet enige med vores ven Frank Hvam om at gøre det sammen, og det, tør jeg godt love, vil ende nogle steder, som man ikke forventer – og som vi heller ikke forventer,” siger Simon Kvamm.

“Selve grundenergien er, at det simpelthen kunne være sjovt at opfinde noget, der kunne give os en undskyldning for at hænge ud sammen. Vi har kombineret det, vi hver især kan, i et format, der på den ene side er en koncert, og på den anden side meget andet.”

Pyt med Gnags

Frank Hvam tilføjer:

“Der er chancer, man kun får en gang i livet. For mit vedkommende er den musikalsk. Jeg glæder mig sindssygt til at komme på tour med Hugorm, som jeg betragter som Danmarks bedste liveband.

Så skide være med, at Gnags aldrig ringede.”

Siden Simon Kvamm, Morten Gorm og Árni Bergmann Jóhannson dannede HUGORM i 2017, har de fået ry for deres legesyge tilgang til at optræde – i tv-programmer og rundt om på festivaler og spillesteder.

Til efteråret trykker de Hugorm-o-meteret yderligere i bund.

“Vi har altid haft lyst til at eksperimentere med selve koncertformatet.

Om det har været ved at lade den her indre stemme forstyrre igennem koncerterne eller træde ind på scenen med bind for øjnene og lege med momentet, hvor man møder publikum første gang.

Med Frank Hvam smider vi endnu flere ingredienser i gryden, uden vi aner, hvad den så kommer til at smage af. Publikum bliver vidner til et eksperiment, som vi ikke selv ved, hvor ender henne – udover at det bliver med musikken i centrum,” siger Simon Kvamm.

Man skal ikke forvente at møde op til et færdigsyet show, der er planlagt ned til mindste detalje. Hver aften vil blive en ny leg med formatet, men man kan til gengæld vide sig sikker på at blive en del af et show, hvor aktørerne på scenen har det sjovt, fordi de kommer til at sætte sig selv på spil.

“Da jeg fortalte min kone, at jeg skulle på tour med Hugorm og spille en lidt større musikalsk rolle, var hendes kommentar: “Okay!?” Jeg tror, at det meget godt udtrykker, hvad folk kan forvente,” fortæller Frank Hvam.

“Både Frank og jeg har optrådt i mange år, så vi har lyst til at lave noget, hvor vi kommer på dybt vand og mærker en snert af usikkerhed, i forhold til om vi rent faktisk kan bunde.

Det skylder vi os selv og publikum,” tilføjer Simon Kvamm.

Forinden venter for HUGORM en længere festivalsturné til sommer.

Har man endnu ikke prøvet at blive ramt af producertrioens musikalske knytnæveslag, er det et godt sted at starte – også her vil man kunne forvente sig masser af overraskelser.

“Vi tager ud for at eksperimentere og bygge videre. Vi er stadig et lille band, og for mange et nyt band, vi står stadig i kø lidt længere ned på plakaten, selvom vi har fået kæmpet os op videre fra de mindste skrifttyper.

Tourplan og datoer: 

24. november 2023, Horsens Ny Teater.

25. november 2023, Vejle Musikteater.

29. november 2023, ODEON, Odense. 

30. november 2023, Bremen Teater, København.

01. december 2023, Bremen Teater, København.

02. december 2023, Bremen Teater, København.

03. december 2023, Bremen Teater, København.

06. december 2023, Musikhuset, Esbjerg.

08. december 2023, Musikhuset, Aarhus.

09. december 2023, Musikkens Hus, Aalborg.

Der er en stærk energi til at fortsætte, og sommeren bliver en ny hvervekampagne, hvor vi skal have flere medlemmer med i Hug Army, som vi kalder den.

Nogle af dem kan så måske have lyst til at komme igen til efterårsturen, hvor vi lukker op til noget endnu mere crazy,” siger Simon Kvamm.

Billetter kan købes her fra 14. april klokken 10.

Del artikel

Andre læser også