Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kongensgade får mere liv: Spritnye lejligheder opføres og planer om café

Af Redaktionen

Den nordlige del af Kongensgade har længe virket lidt øde, men i løbet af de seneste år er flere nye restauranter flyttet ind på strækningen.

Nu bliver der også opført en ny ejendom med plads til 38 lejligheder og mulighed for butikker eller caféer.

I nordenden af Kongensgade skal en centralt beliggende erhvervsejendom omdannes til lejlighedskompleks med 38 nye boliger og plads til caféer eller butikker. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Det drejer sig om en rødstensbygning fra 1986 på hjørnet af Kongensgade og Vestre Stationsvej.

Plads til butikker og caféer

Planen er at renovere bygningen, så 1. til 3. sal omdannes til lejligheder med 2-3 værelser. På stueetagen bliver der plads til butikker eller caféer med facade ud mod det kommende letbanestop på Vestre Stationsvej.

Efter renoveringen forventes ejendommen at have 3200 kvadratmeter til beboelse og 750 kvadratmeter caféer eller butikker i stueetagen. De fleste af lejlighederne bliver mellem 70 og 95 kvadratmeter, og enkelte af lejlighederne bliver lidt større.

Det er møbelhandler og ejendomsinvestor Poul Lindegaard Poulsen, som står for ombygningen af ejendommen. Arkitekten bag projektet er Kim S. Østergaard, som kommer fra arkitektfirmaet AI i Odense.

 

Lejligheder til en bred målgruppe

Huslejen på de 38 lejligheder er ikke fastlagt endnu, da Poul Lindegaard Poulsen stadig venter på tilbuddene for at få arbejdet udført. Men planen er at gøre lejlighederne tilgængelige for en bred målgruppe.

”Med beliggenheden lige op ad gågaden kunne vi sagtens have valgt at lave 20 store lejligheder i en lidt højere prisklasse. Det er ikke det, vi er gået efter.

Boligerne er tænkt til at skulle kunne betales både af det studerende par, den enlige mor med et barn eller to og det ældre ægtepar, der sælger huset i forstaden for at komme ind til byen og bo,” siger Poul Lindegaard Poulsen i Fyens Stiftstidende.

Ombygningen forventes at være færdig i begyndelsen af 2019.

Del artikel

Andre læser også