ANNONCE
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kronprinsen kommer til Odense: Skal tænde lysshow i Eventyrhaven

Af Betina Vestergård Jepsen
Arkivfoto
Arkivfoto

Vi har tidligere skrevet om, at H.C. Andersen skal fejres onsdag den 6. december i år, hvor det er præcis 150 år siden, han blev æresborger i Odense og blev fejret med et fakkeltog på Flakhaven.

I anledning af fejringen kommer H.K.H. Kronprins Frederik til Odense for at tænde for den enorme lysinstallation “Field of Light” i Eventyrhaven.

Det skriver Odense Kommune i en pressemeddelelse.

Skal lyse byen op hele vinteren

Lysinstallation udføres af en af verdens største lyskunstnere – den internationalt anerkendte og prisvindende Bruce Munro.

Og fra det øjeblik hvor H.K.H. Kronprins Frederik tænder lysinstallationen, vil det poetiske og eventyrlige landskab bestående af tusindvis af lys bære Odense igennem årets mørkeste måneder, da installationen står i Eventyrhaven helt frem til uge 8.

Field of Light. Foto: Bruce Munro.

Stort show og lysløb

Inden H.K.H. Kronprins Frederik tænder for lysinstallationen, kan man opleve et stort show af instruktør og koreograf Steen Koerner. Showet er en nyfortolkning af H.C. Andersens eventyr Kjærestefolkene, som også er kendt som Toppen og Bolden.

Efter offentliggørelsen af kunstværket kan publikum desuden glæde sig til at opleve 1000 løbere med lygter komme gennem de decembermørke gader som en del af HCA Marathons allerede udsolgte lysløb.

Du kan læse mere om fejringen af H.C. Andersen her.

Del artikel