MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Krystaller er igen blevet populære

Af Annoncør

Krystaller og sten har fået sig lidt af en opblomstring. Der er nemlig mange, der gerne vil have enten en rosa kvarts til hylden eller en ametyst om halsen. Men hvad er det de farvede sten kan? Og hvorfor er mange tiltrukket af dem?

Det er blevet ekstremt populært at købe krystaller og sten. Både fordi det pynter, og fordi det kan bringe mere med sig. Forskellige sten bærer nemlig på forskellige egenskaber. Hvis du sidder og rynker på næsen, så er det formentlig en ganske naturlig reaktion, men se egenskaber i sten og krystaller er faktisk en ældgammel tradition. 

Krystallernes historie

I oldtidens Egypten lavede man smykker med krystaller, som man mente bar på beskyttende potentialer. Det var altså tidligt, at man faldt for de farverige og magiske krystaller. I antikken tog grækerne traditionen videre og kortlagde de forskellige sten og krystallers egenskaber. De navne, som vi bruger om krystallerne i dag, stammer fra grækernes ord for de betydningsfulde sten. I dag ville mange måske forbinde krystaller og sten med en lidt flippet spiritualitet, da det især fik en opblomstring i 70’erne. Men som beskrevet er det altså et langt ældre fænomen end som så. Selvom nogle skæver lidt til tendensen, er det blevet ganske populært at forsyne sig med de meningsfulde krystaller. Og de har hver især en særlig evne og egenskab, som kan være nyttigt i de fleste hjem. 

En smuk sten med en stor betydning

Udover at krystallen er smuk og kan pynte i hjemmet, så bærer den altså på en betydning, i hvert fald ifølge oldtidens traditioner. Der er måske grund til at anlægge et mindre kritisk blik på krystallen. Det er der tilsyneladende en del, der allerede har gjort. Selv hvis ikke man tror på effekten af krystallen, så er det i hvert fald en smuk pyntegenstand. Og måske vil man alligevel føle sig anderledes tilpas efter erhvervelse af en krystal. Man kan få en stor variation af produkter lavet af forskellige krystaller, og du kan finde en masse inspiration på krystalsten.dk.

De forskellige krystaller

Der findes mange forskellige krystaller, og det ville være omstændigt at komme igennem samtlige krystaller. Men nogle af de mest populære er rosa kvarts, ametyst og jade krystal. Og de har alle tre forskellige funktioner og egenskaber. Rosa kvarts er en smuk lyserød krystal, som også kaldes kærlighedsstenen, og den er effektiv til at afskærme negative tanker. Det er en sten, der kan bringe harmoni, ro og kærlighed. Ametysten er en lilla sten, som kan afhjælpe stress, nervøsitet eller et iltert temperament. Med ametysten kan man opnå lidt mere energi og balance. Jaden har en karakteristisk grøn farve, som siges at have rensende og forvandlende egenskaber. Det er en sten, der står for erkendelse og klarhed. Der er selvfølgelig mange flere, som man kan gå på udkig i.

Del artikel

Andre læser også