Kultaften med fuld musik: Oplev Pulp Fiction under åben himmel

Skrevet af: Jens Erik Møller
Torsdag 30. august kan du på Amfiscenen opleve filmen
Torsdag 30. august kan du på Amfiscenen opleve filmen "Pulp Fiction" open air samt koncert med Tarantinos mest berømte filmmusik. Foto: Michael Kjërgaard.

I nogle film lægger man slet ikke mærke til musikken. Andre gange er den med til at skabe hele filmens univers. Og film af den kendte instruktør Quentin Tarantino tilhører absolut den sidste kategori.

Nu kan du opleve Tarantinos filmmusik live samt se “Pulp Fiction” – et af Tarantinos allerstørste mesterværker. Alt sammen under åben himmel.

Det sker på Amfiscenen ved Brandts Klædefabrik torsdag 30. august fra kl. 20.

Livekoncert med de største Tarantino-hits

Aftenen starter med en livekoncert med Tiptoe Bigband og gæstesolister, som fortolker nogle af de mest kendte sange fra Tarantinos filmunivers.

Eftersignet vælger Tarantino musikken til sine kommende film som det allerførste, også før manuskriptet ligger klar. Denne arbejdsmetode har resulteret i det ene mesterværk efter det andet, hvor musik og billedside går op i en højere enhed. Nogle af de mest ikoniske scener i Tarantinos film er uløseligt forbundet med et bestemt musiknummer, som efter Tarantinos brug har givet dem en helt ny status i musikhistorien.

Det gælder blandt andet one-hit-wonderet “Stuck In The Middle With You” fra 1972, som Tarantino brugte 20 år senere under Michael Madsens bestialske behandling af sit offer i den berømte ørescene i filmen “Reservoir Dogs”. Og det gælder ikke mindst Chuck Berrys “You Never Can Tell”, som gjorde John Travolta og Uma Thurmans dans i “Pulp Fiction” endnu mere ikonisk.

Tiptoe Bigbands store orkester har været på rov i musikken fra Tarantinos samlede værker, og vil denne aften fortolke nogle af hans musikalske højdepunkter i nye, spektakulære arrangementer.

Pulp Fiction open air

Efter koncerten med Tiptoe Bigband vises på storskærm filmklassikeren “Pulp Fiction” fra 1994 med John Travolta, Samuel L. Jackson og Uma Thurman i hovedrollerne.

Filmen er en af Tarantinos mest berømte film, og den var samtidig et comeback for skuespilleren John Travolta. Og har du ikke fået nok af Travolta efter denne aften, så kan du dagen efter opleve ham som Danny i diskoklassikeren “Grease”. Det sker, når der blændes op for en helt særlig sing-a-long visning af “Grease” – læs mere om det her.

Arrangementet er en del af Odense Film Festival, der finder sted 27. august til 2. september.

Spiller for fulde huse i hele landet: Kometen Jada kommer til Odense i februar

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: DR
Foto: DR

I denne weekend har hun spillet for fuldt hus i Aalborg.

I næste weekend gælder det så Aarhus og Silkeborg, før hun lørdag d. 1. februar rammer Odense.

Jada stormer frem og har med kun 3 singler sunget sig direkte ind i danskernes hjerter.

Det er hendes første rigtige turné rundt omkring i landet, og hun var senest i Odense, da hun i november vandt Kronprinsparret Kulturelle Stjernedryspris.

Har rykket sig helt vildt

Jada, med det borgerlige navn Emilie Molsted Nørgaard, var med singlerne ’Keep Cool’ og ’Sure’ på alles læber, og siden har hun også medvirket i en portræt-serie på DR3.

Men midt i hypen måtte sangerinden dog melde sig syg med stress og rykke en række koncerter. En modig beslutning, der lader til at have sendt en endnu stærkere Jada videre.

Efter et halvt års radiostilhed bragede singlen ’Lonely’ igennem som P3s første ugens uundgåelige i 2019.

Derefter vandt Jada både talentprisen ved P3 Guld samt årets håb og årets sang ved Steppeulven.

Både Soundvenue og Gaffa kvittererer med 5 stjerner og Gaffas anmelder skrev bl.a.: ”en fremragende koncert fra en kunstner, som meget vel kan blive Danmarks næste verdensstjerne”.

Hvad: Jada Live
Hvor: Magasinet
Hvornår: Lørdag d. 1. februar
Billetter her

Her får du kager ved målstregen: Snart kan du tilmelde dig gratis kageløb i Odense

Skrevet af: Redaktionen
Arkivfoto
Arkivfoto

Mangler du motivationen for at få gang i løbetræningen efter en december med for lidt motion og for meget lækkert julemad?

Så har vi en god nyhed til dig.

Søndag d. 19. april holder bageriet Pistoria i Odense deres såkaldte kageløb. Her er energibarer og kedeligt frugt skiftet ud med kager.

Mest berømt er Pistoria Kageløbet for deres vidunderlige træstammer ved målstregen.

Det er i den grad en motivationsfaktor, der vil noget.

Gratis motionsløb for alle aldre

Faktisk er det også ganske gratis at deltage, og der er mange forskellige distancer. Til Pistoria Kageløbet er der mulighed for at løbe lige fra 2 km på børneruten til marathon rundt i Skt. Klemens.

Du vælger selv, hvor langt du vil løbe.

Kl. 9.00 skydes Marathon i gang

Fra kl. 10.00 er der børneløb, hvor der er medaljer og selvfølgelig træstammer til alle, der kommer i mål.

Fra kl. 11.00 skydes løbet for alle øvrige løbere i gang, og her er der selvfølgelig også træstammer til alle.

Man har tidligere også haft kager ude på selve depoterne, men det må forblive en overraskelse, hvis det sker igen i år.

Der er i hvert fald garanti for, at træstammerne ikke er købt i det lokale supermarked for små penge. Pistoria Bageriet er kendt for at være blandt de bedste bagerier i Odense.

Navnet Pistoria betyder i øvrigt bagning på latin.

Opdateret søndag 19. januar  kl. 21.00
Ved en fejl var der åbnet for tilmelding hos en samarbejdspartner til løbet – men Pistoria Bageriet meddeler, at tilmeldingen åbner snart

Hvad: Pistoria Kageløbet
Hvor: Møllevej 1, Odense S
Hvornår: 19. april kl. 9.00-16.00
Tilmelding åbner snart – du kan få mere info her

Stadig billetter til salg: L.O.C rammer Odense om få uger på ny turné

Skrevet af: Redaktionen

L.O.C er stadig et af landets varmeste navne.

I efteråret annoncerede den kendte rapper annonceret en turné, og han gæster Musikhuset Posten om få uger fredag d. 7. februar 2020.

L.O.C. tager på turné i hele landet i kølvandet på sit spritnye album ”Ekkokammer”; hans første egentlige studiealbum i fem år.

Rapperen med det borgerlige navn Liam O’Connor har gennem det sidste årti etableret sig som én af landets mest respekterede og turnerende artister.

Koncert med høj intensitet

Når Bangeren, Mørkets Fyrste, Mr Jim Beam – kært barn har mange navne – går på scenen, kan publikum forvente en gevaldig tur i tørretumbleren i en koncert sammensat af høj intensitet, volume og en sprængning af hele følelsesregistret.

Og én ting er sikkert, koncerten er IKKE FOR SARTE SJÆLE.

Der er stadig billetter til salg, så der er stadig gode chancer for en fed koncertoplevelse så tidligt på året.

Hvad: L.O.C koncert
Hvor: Musikhuset Posten
Hvornår: Fredag d. 7. februar 2020
Billetter her