Kultaften med fuld musik: Oplev Pulp Fiction under åben himmel

Skrevet af: Jens Erik Møller
Torsdag 30. august kan du på Amfiscenen opleve filmen
Torsdag 30. august kan du på Amfiscenen opleve filmen "Pulp Fiction" open air samt koncert med Tarantinos mest berømte filmmusik. Foto: Michael Kjërgaard.

I nogle film lægger man slet ikke mærke til musikken. Andre gange er den med til at skabe hele filmens univers. Og film af den kendte instruktør Quentin Tarantino tilhører absolut den sidste kategori.

Nu kan du opleve Tarantinos filmmusik live samt se “Pulp Fiction” – et af Tarantinos allerstørste mesterværker. Alt sammen under åben himmel.

Det sker på Amfiscenen ved Brandts Klædefabrik torsdag 30. august fra kl. 20.

Livekoncert med de største Tarantino-hits

Aftenen starter med en livekoncert med Tiptoe Bigband og gæstesolister, som fortolker nogle af de mest kendte sange fra Tarantinos filmunivers.

Eftersignet vælger Tarantino musikken til sine kommende film som det allerførste, også før manuskriptet ligger klar. Denne arbejdsmetode har resulteret i det ene mesterværk efter det andet, hvor musik og billedside går op i en højere enhed. Nogle af de mest ikoniske scener i Tarantinos film er uløseligt forbundet med et bestemt musiknummer, som efter Tarantinos brug har givet dem en helt ny status i musikhistorien.

Det gælder blandt andet one-hit-wonderet “Stuck In The Middle With You” fra 1972, som Tarantino brugte 20 år senere under Michael Madsens bestialske behandling af sit offer i den berømte ørescene i filmen “Reservoir Dogs”. Og det gælder ikke mindst Chuck Berrys “You Never Can Tell”, som gjorde John Travolta og Uma Thurmans dans i “Pulp Fiction” endnu mere ikonisk.

Tiptoe Bigbands store orkester har været på rov i musikken fra Tarantinos samlede værker, og vil denne aften fortolke nogle af hans musikalske højdepunkter i nye, spektakulære arrangementer.

Pulp Fiction open air

Efter koncerten med Tiptoe Bigband vises på storskærm filmklassikeren “Pulp Fiction” fra 1994 med John Travolta, Samuel L. Jackson og Uma Thurman i hovedrollerne.

Filmen er en af Tarantinos mest berømte film, og den var samtidig et comeback for skuespilleren John Travolta. Og har du ikke fået nok af Travolta efter denne aften, så kan du dagen efter opleve ham som Danny i diskoklassikeren “Grease”. Det sker, når der blændes op for en helt særlig sing-a-long visning af “Grease” – læs mere om det her.

Arrangementet er en del af Odense Film Festival, der finder sted 27. august til 2. september.

Ny tradition på Odense Havn: Kom til julehygge med flæskestegssandwich og juleøl

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Der findes allerede rigtig mange danske juletraditioner, men nogle gange skal der også noget nyt til.

Hvad med flæskestegs-sandwich, økologiske juleøl, æbleskiver og brændte mandler på Odense Havn?

Restauranten Alfred og Kamilla og Munkebo Brewery er gået sammen om et jule-arrangement lørdag den 26. oktober, hvor netop disse lækre elementer kan nydes på Møllekajen 5, og de to restauratører håber på at skabe en årlig tradition.

Arrangementet foregår fra kl. 11.00 til 24.00 med gratis adgang for alle og gratis fadøl til de første 20 gæster.

Munkebo Brewery flyttede ind i et af de gamle pakhuse ved Odense havn i juni i år, mens Alfred og Kamilla allerede har været på havnen i halvandet år.

Juleøl frigives

De saftige flæskestegs-sandwich fra familierestauranten skal selvfølgelig nydes med noget koldt at drikke, og det står Munkebo Brewery for.

Bryggeriet frigiver årets juleøl, der bliver Noél – belgisk mørk ale med fennikelfrø, appelsinskal med en knivspids nellike – og Maple Winter Ale med ahornsirup, kanel og appelsinskal.

Øllene er skabt i samarbejde Genys Brewing Co. og er de første økologiske øl fra Munkebo Brewery.

Læs mere om jule-arrangementet her.

Hvad: Jul ved Odense Havn
Hvor: Møllekajen 5, 5000 Odense
Hvornår: Lørdag den 26. oktober, 11.00 – 24.00

Mørke afkroge og desperate skrig: Bryggeri bliver til rædselshus

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Arkivfoto
Arkivfoto

Halloween er måske en amerikansk opfindelse, men vi er blevet overordentligt glade for den uhyggelige højtid i Danmark.

Så glade at vi strømmer til diverse horror nights, skrækfester og gyserkavalkader, der ofte melder hurtigt udsolgt.

Albanibryggeriet sprang med på bølgen sidste år med deres rædselshus og i år er ingen undtagelse.

Fredag den 25. oktober og lørdag den 26. oktober samt fredag den 1. november og lørdag den 2. november forvandler bryggeriets lokaler sig igen til et hus fyldt med rædsler – og der er heldigvis stadig billetter.

Undervejs på turen gennem de mørke afkroge af bryggeriet, vil man kunne høre barnegråd, desperate skrig og raslende kæder; rygtet har det nemlig, at bryggeriet er hjemsøgt og for at slippe ud, skal du løse alle opgaverne.

Ikke for de sarte

Turene foregår på engelsk den 25. oktober og på dansk de resterende dage og er ikke for sarte sjæle.

Arrangørerne skriver, at det af sundhedsmæssige årsager ikke er tilladt at deltage, hvis man er under 18 år, er gravid, har epilepsi eller har et dårligt hjerte.

Der vil dermed være gys for alle pengene på Albanigade.

Hvad: Horror Night hos Albani
Hvor: Albanigade 20, 5000 Odense
Hvornår: 25-26 oktober, 1-2 november, 19:00 – 23:30

Billetter koster fra 200 kr og kan købes her.

Vær vor gæst: Kom til kæmpe Disney Karaoke event i Odense

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Hvis der er Ingen bånd, der binder dig torsdag den 17. oktober kl. 20.00, og du gerne vil synge En tosset sang, skal du tage dine venner under armen og Føl hvordan dit liv bliver fyldt med glæde til Disney Karaoke på Studenterhus Odense. 

Arrangørerne sørger for Det rent og skært nødvendige; du skal bare komme ned til arrangementet med din sangstemme smurt og Lad det ske.

Karaoke-aftenen er gratis, så Når du ser et stjerneskud behøver du ikke ønske, at du havde råd til at deltage, men du opfordres til at tilkalde den gode fe og tilføje lidt Bibbidi bobbidi boo til dit outfit – de bedste kostumer vinder nemlig præmier.

Så tag det roligt! Karaoke er det bedste på jorden. Vælg en melodi, som gør dig fri, og lev efter mottoet Hakuna matata. 

En del af Magiske Dage

Disney Karaoke er en del af festivalen Magiske Dage, arrangeret af Odense Bibliotekerne, som løber fra torsdag den 17. oktober til og med lørdag d. 19. oktober.

Der vil være massevis af gratis og betalte aktiviteter rundt om i byen hele ugen; bl.a. mini-Quidditch, kosteværksted, escape rooms og en magisk markedsplads for blot at nævne et par eksempler.

Du kan finde programmet for den magiske festival på MigogOdense.

Læs mere om Disney Karaoke her.

Hvad: Disney Karaoke

Hvor: Studenterhus Odense, 5000 Odense

Hvornår: Torsdag d. 17 oktober, fra kl. 20.00