Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kun på Den Gamle Kro: Her flamberer de ved bordet

Af Christina Frederiksen

Hvis man er til klassiske retter med et tvist, bør man helt sikkert unde sig selv et besøg på Den Gamle Kro i Overgade 23.

Her serverer man alt det, der for mange er indbegrebet af en god middag: Stjerneskud, pariserbøf, chateaubriand og så videre.

Men på Den Gamle Kro mestrer man også noget, som godt nok er et klassisk håndværk inden for madlavning, men som meget få bruger i dag, nemlig flambering.

”Vi er kendt som stedet, hvor man flamberer ved bordet. Det er en del af kroens historie, som vi er fortsat med,” fortæller Helle Villesen, der er direktør på Den Gamle Kro.

Udover kroens tre stuer har Den Gamle Kro også flere selskabslokaler. Ét af dem ses her.

Alle ugens dage kan man således bestille en tournedos på Den Gamle Kro og få den flamberet i cognac.

Tatar tilberedes ved bordet

Og det er der mange, der gør, fortæller Helle Villesen:

”Det giver gæsterne en særlig oplevelse. Man føler ikke, at man ”bare” er ude at spise. Man føler, at man får en oplevelse med oven i middagen. Jeg tror, at det får mange til at føle sig set som gæst.”

Men det er ikke kun flambering, der finder sted ved bordet. Der er også andre retter på menukortet, der bliver tilberedt i selskab med gæsterne.

”Vi trancherer også gravad laks ved bordet, ligesom at vi laver rørt tatar ved bordet. Og det giver bare en tæt kundekontakt, når der er retter, der bliver lavet på den måde. Det bliver meget intenst og personligt,” siger Helle Villesen og tilføjer:

Det er ikke mange steder, at man kan opleve flambering. Men på Den Gamle Kro kan man.

”Det er noget af det, vi arbejder på – at få flere retter på menukortet, der kan tilberedes ved bordet.”

I det hele taget gør man meget for, at gæsterne på Den Gamle Kro får en oplevelse ud over det sædvanlige. Kroen, der vitterlig ER en gammel én af slagsen, kan dateres helt tilbage til 1683.

Og på Den Gamle Kro sørger man altid for at formidle stedets historie for restaurantgæsterne.

Som de siger på kroen:

“Vores mål med kroen, er igen at få væggene til at tale. Vi vil tage kroen tilbage til det oprindelige og modernisere den med respekt for historien og alle minderne, den bærer på.”

Med en lang historie følger også rigtig mange stamgæster, men selvom kroen har plads til mange gæster, får man aldrig følelsen af at sidde i et kæmpestort og upersonligt lokale.

De unge har fået øjenene op for kroen

”Kroen er delt op i tre stuer, så man sidder aldrig et i stort lokale med en masse larm. På den måde kan vi sikre, at gæsterne kan spise deres middag i rolige og hyggelige rammer,” siger Helle Villesen.

På kroen oplever har man oplevet en stigende interesse fra et yngre kundesegment.

”Den Gamle Kro er for alle, også børnefamilier. I år har vi været en del af Dinner Days og Magiske Dage, og her har vi haft overraskende mange gæster i alderen 25 til 30 år, og det er vi rigtig glade for,” siger Helle Villesen.

18. november starter julefrokostsæsonen, og det betyder, at det fra den dag og frem mod jul kun vil være muligt at få flamberet tournedos og figner på Den Gamle Kro fra mandag til torsdag. Men frem til 18. november er der flambering på menukortet alle ugens dage.

Se mere om Den Gamle Kro her.

Del artikel

Andre læser også