Kunst på kendt Odense-hotel: Gå på opdagelse på hotelgangene

Skrevet af: Jens Erik Møller
Foto: First Grand Hotel, Odense
Foto: First Grand Hotel, Odense

Normalt vil man nok indløse billet til et museum eller gå på galleri for at se kunst. De færreste vil nok tænke ”lad os tage på hotel”. Men det arbejder det gamle, hæderkronede First Hotel Grand i Odense på at ændre.

I samarbejde med Gæsteatelier Hollufgård og Fyns Grafiske Værksted inviterer hotellet odenseanerne indenfor til Kunst på Grand, hvor syv fynske kunstnere for øjeblikket viser deres arbejde frem i form af billeder og skulpturer.

“Grand skal ikke være et lukket sted. Det har aldrig været tanken, at det kun skulle være for de rejsende. Det skal også være for de lokale, som kan komme forbi og få en kop kaffe. Mange tror, at de ikke må komme ind, men det må de hjertens gerne,” fortæller direktør for First Hotel Grand i Odense, Lui Jensen, til MigogOdense.

For ifølge direktøren, så vil Grand Hotel gerne tilbage til det oprindelige og det autentiske Grand, hvor hotellet ikke blot er for de rejsende, men også et lokalt mødepunkt. Og det virker. For ifølge direktøren, er der stort set altid folk på besøg for at se kunsten.

Kunsten gør en forskel

Der ligger dog også en anden bagtanke bag, nemlig den, at man gerne vil gøre First Grand Hotel attraktivt for gæsterne.

“Vi er jo en virksomhed, som har behov for en vis tiltrækningskraft, og det har kunst og kultur. Vi har mange forretningsfolk blandt vores gæster, og de kommer ikke ud og ser lokal kunst. Det prøver vi så at trække ind på Grand, så de ser de lokale ting. For os gør kunsten en forskel, og det gør vores destination spændende,” siger Lui Jensen, og fortsætter:

“Det handler også om synergi. Professionelle kunstnere får mulighed for at få vist deres værker, vi får dynamiske vægge, og gæsterne får oplevelser – og måske køber de et kunstværk. Vi er glade for samarbejdet, som med en lille indsats fra os giver en stor effekt.”

Det er blandt andet dette værk, der for øjeblikket pryder væggene hos First Hotel Grand. Foto: First Hotel Grand.

Lokal, fynsk kunst

De syv kunstnere, som for øjeblikket udstiller deres værker på Grand, er Helga Benediktsdóttir, Hanne Marie Winkel, Indigo Richards, Erling Janum, Marianne Lindberg Jepsen, Elmar Mønster og Carsten Frederiksen, og deres værker kan ses frem til 30. september.

Derefter afløses værkerne af ny kunst, så der hele tiden er nye oplevelser for gæster såvel som ansatte på hotellet og odenseanere, der bare kommer forbi. Den nuværende udstilling er den tredje i rækken, og kunsten er kommet for at blive, fastslår Lui Jensen.

Og det er ganske gratis. Man behøver ikke være gæst på hotellet eller spise i restauranten for at nyde de opmod 100 kunstværker i hotellets lobby, på væggene og i korridorerne. Alle er velkomne, understreger Lui Jensen.

Spiller for fulde huse i hele landet: Kometen Jada kommer til Odense i februar

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: DR
Foto: DR

I denne weekend har hun spillet for fuldt hus i Aalborg.

I næste weekend gælder det så Aarhus og Silkeborg, før hun lørdag d. 1. februar rammer Odense.

Jada stormer frem og har med kun 3 singler sunget sig direkte ind i danskernes hjerter.

Det er hendes første rigtige turné rundt omkring i landet, og hun var senest i Odense, da hun i november vandt Kronprinsparret Kulturelle Stjernedryspris.

Har rykket sig helt vildt

Jada, med det borgerlige navn Emilie Molsted Nørgaard, var med singlerne ’Keep Cool’ og ’Sure’ på alles læber, og siden har hun også medvirket i en portræt-serie på DR3.

Men midt i hypen måtte sangerinden dog melde sig syg med stress og rykke en række koncerter. En modig beslutning, der lader til at have sendt en endnu stærkere Jada videre.

Efter et halvt års radiostilhed bragede singlen ’Lonely’ igennem som P3s første ugens uundgåelige i 2019.

Derefter vandt Jada både talentprisen ved P3 Guld samt årets håb og årets sang ved Steppeulven.

Både Soundvenue og Gaffa kvittererer med 5 stjerner og Gaffas anmelder skrev bl.a.: ”en fremragende koncert fra en kunstner, som meget vel kan blive Danmarks næste verdensstjerne”.

Hvad: Jada Live
Hvor: Magasinet
Hvornår: Lørdag d. 1. februar
Billetter her

Her får du kager ved målstregen: Snart kan du tilmelde dig gratis kageløb i Odense

Skrevet af: Redaktionen
Arkivfoto
Arkivfoto

Mangler du motivationen for at få gang i løbetræningen efter en december med for lidt motion og for meget lækkert julemad?

Så har vi en god nyhed til dig.

Søndag d. 19. april holder bageriet Pistoria i Odense deres såkaldte kageløb. Her er energibarer og kedeligt frugt skiftet ud med kager.

Mest berømt er Pistoria Kageløbet for deres vidunderlige træstammer ved målstregen.

Det er i den grad en motivationsfaktor, der vil noget.

Gratis motionsløb for alle aldre

Faktisk er det også ganske gratis at deltage, og der er mange forskellige distancer. Til Pistoria Kageløbet er der mulighed for at løbe lige fra 2 km på børneruten til marathon rundt i Skt. Klemens.

Du vælger selv, hvor langt du vil løbe.

Kl. 9.00 skydes Marathon i gang

Fra kl. 10.00 er der børneløb, hvor der er medaljer og selvfølgelig træstammer til alle, der kommer i mål.

Fra kl. 11.00 skydes løbet for alle øvrige løbere i gang, og her er der selvfølgelig også træstammer til alle.

Man har tidligere også haft kager ude på selve depoterne, men det må forblive en overraskelse, hvis det sker igen i år.

Der er i hvert fald garanti for, at træstammerne ikke er købt i det lokale supermarked for små penge. Pistoria Bageriet er kendt for at være blandt de bedste bagerier i Odense.

Navnet Pistoria betyder i øvrigt bagning på latin.

Opdateret søndag 19. januar  kl. 21.00
Ved en fejl var der åbnet for tilmelding hos en samarbejdspartner til løbet – men Pistoria Bageriet meddeler, at tilmeldingen åbner snart

Hvad: Pistoria Kageløbet
Hvor: Møllevej 1, Odense S
Hvornår: 19. april kl. 9.00-16.00
Tilmelding åbner snart – du kan få mere info her

Stadig billetter til salg: L.O.C rammer Odense om få uger på ny turné

Skrevet af: Redaktionen

L.O.C er stadig et af landets varmeste navne.

I efteråret annoncerede den kendte rapper annonceret en turné, og han gæster Musikhuset Posten om få uger fredag d. 7. februar 2020.

L.O.C. tager på turné i hele landet i kølvandet på sit spritnye album ”Ekkokammer”; hans første egentlige studiealbum i fem år.

Rapperen med det borgerlige navn Liam O’Connor har gennem det sidste årti etableret sig som én af landets mest respekterede og turnerende artister.

Koncert med høj intensitet

Når Bangeren, Mørkets Fyrste, Mr Jim Beam – kært barn har mange navne – går på scenen, kan publikum forvente en gevaldig tur i tørretumbleren i en koncert sammensat af høj intensitet, volume og en sprængning af hele følelsesregistret.

Og én ting er sikkert, koncerten er IKKE FOR SARTE SJÆLE.

Der er stadig billetter til salg, så der er stadig gode chancer for en fed koncertoplevelse så tidligt på året.

Hvad: L.O.C koncert
Hvor: Musikhuset Posten
Hvornår: Fredag d. 7. februar 2020
Billetter her