Kunst på kendt Odense-hotel: Gå på opdagelse på hotelgangene

Skrevet af: Jens Erik Møller
Foto: First Grand Hotel, Odense
Foto: First Grand Hotel, Odense

Normalt vil man nok indløse billet til et museum eller gå på galleri for at se kunst. De færreste vil nok tænke ”lad os tage på hotel”. Men det arbejder det gamle, hæderkronede First Hotel Grand i Odense på at ændre.

I samarbejde med Gæsteatelier Hollufgård og Fyns Grafiske Værksted inviterer hotellet odenseanerne indenfor til Kunst på Grand, hvor syv fynske kunstnere for øjeblikket viser deres arbejde frem i form af billeder og skulpturer.

“Grand skal ikke være et lukket sted. Det har aldrig været tanken, at det kun skulle være for de rejsende. Det skal også være for de lokale, som kan komme forbi og få en kop kaffe. Mange tror, at de ikke må komme ind, men det må de hjertens gerne,” fortæller direktør for First Hotel Grand i Odense, Lui Jensen, til MigogOdense.

For ifølge direktøren, så vil Grand Hotel gerne tilbage til det oprindelige og det autentiske Grand, hvor hotellet ikke blot er for de rejsende, men også et lokalt mødepunkt. Og det virker. For ifølge direktøren, er der stort set altid folk på besøg for at se kunsten.

Kunsten gør en forskel

Der ligger dog også en anden bagtanke bag, nemlig den, at man gerne vil gøre First Grand Hotel attraktivt for gæsterne.

“Vi er jo en virksomhed, som har behov for en vis tiltrækningskraft, og det har kunst og kultur. Vi har mange forretningsfolk blandt vores gæster, og de kommer ikke ud og ser lokal kunst. Det prøver vi så at trække ind på Grand, så de ser de lokale ting. For os gør kunsten en forskel, og det gør vores destination spændende,” siger Lui Jensen, og fortsætter:

“Det handler også om synergi. Professionelle kunstnere får mulighed for at få vist deres værker, vi får dynamiske vægge, og gæsterne får oplevelser – og måske køber de et kunstværk. Vi er glade for samarbejdet, som med en lille indsats fra os giver en stor effekt.”

Det er blandt andet dette værk, der for øjeblikket pryder væggene hos First Hotel Grand. Foto: First Hotel Grand.

Lokal, fynsk kunst

De syv kunstnere, som for øjeblikket udstiller deres værker på Grand, er Helga Benediktsdóttir, Hanne Marie Winkel, Indigo Richards, Erling Janum, Marianne Lindberg Jepsen, Elmar Mønster og Carsten Frederiksen, og deres værker kan ses frem til 30. september.

Derefter afløses værkerne af ny kunst, så der hele tiden er nye oplevelser for gæster såvel som ansatte på hotellet og odenseanere, der bare kommer forbi. Den nuværende udstilling er den tredje i rækken, og kunsten er kommet for at blive, fastslår Lui Jensen.

Og det er ganske gratis. Man behøver ikke være gæst på hotellet eller spise i restauranten for at nyde de opmod 100 kunstværker i hotellets lobby, på væggene og i korridorerne. Alle er velkomne, understreger Lui Jensen.

Ny tradition på Odense Havn: Kom til julehygge med flæskestegssandwich og juleøl

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Der findes allerede rigtig mange danske juletraditioner, men nogle gange skal der også noget nyt til.

Hvad med flæskestegs-sandwich, økologiske juleøl, æbleskiver og brændte mandler på Odense Havn?

Restauranten Alfred og Kamilla og Munkebo Brewery er gået sammen om et jule-arrangement lørdag den 26. oktober, hvor netop disse lækre elementer kan nydes på Møllekajen 5, og de to restauratører håber på at skabe en årlig tradition.

Arrangementet foregår fra kl. 11.00 til 24.00 med gratis adgang for alle og gratis fadøl til de første 20 gæster.

Munkebo Brewery flyttede ind i et af de gamle pakhuse ved Odense havn i juni i år, mens Alfred og Kamilla allerede har været på havnen i halvandet år.

Juleøl frigives

De saftige flæskestegs-sandwich fra familierestauranten skal selvfølgelig nydes med noget koldt at drikke, og det står Munkebo Brewery for.

Bryggeriet frigiver årets juleøl, der bliver Noél – belgisk mørk ale med fennikelfrø, appelsinskal med en knivspids nellike – og Maple Winter Ale med ahornsirup, kanel og appelsinskal.

Øllene er skabt i samarbejde Genys Brewing Co. og er de første økologiske øl fra Munkebo Brewery.

Læs mere om jule-arrangementet her.

Hvad: Jul ved Odense Havn
Hvor: Møllekajen 5, 5000 Odense
Hvornår: Lørdag den 26. oktober, 11.00 – 24.00

Mørke afkroge og desperate skrig: Bryggeri bliver til rædselshus

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Arkivfoto
Arkivfoto

Halloween er måske en amerikansk opfindelse, men vi er blevet overordentligt glade for den uhyggelige højtid i Danmark.

Så glade at vi strømmer til diverse horror nights, skrækfester og gyserkavalkader, der ofte melder hurtigt udsolgt.

Albanibryggeriet sprang med på bølgen sidste år med deres rædselshus og i år er ingen undtagelse.

Fredag den 25. oktober og lørdag den 26. oktober samt fredag den 1. november og lørdag den 2. november forvandler bryggeriets lokaler sig igen til et hus fyldt med rædsler – og der er heldigvis stadig billetter.

Undervejs på turen gennem de mørke afkroge af bryggeriet, vil man kunne høre barnegråd, desperate skrig og raslende kæder; rygtet har det nemlig, at bryggeriet er hjemsøgt og for at slippe ud, skal du løse alle opgaverne.

Ikke for de sarte

Turene foregår på engelsk den 25. oktober og på dansk de resterende dage og er ikke for sarte sjæle.

Arrangørerne skriver, at det af sundhedsmæssige årsager ikke er tilladt at deltage, hvis man er under 18 år, er gravid, har epilepsi eller har et dårligt hjerte.

Der vil dermed være gys for alle pengene på Albanigade.

Hvad: Horror Night hos Albani
Hvor: Albanigade 20, 5000 Odense
Hvornår: 25-26 oktober, 1-2 november, 19:00 – 23:30

Billetter koster fra 200 kr og kan købes her.

Vær vor gæst: Kom til kæmpe Disney Karaoke event i Odense

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Hvis der er Ingen bånd, der binder dig torsdag den 17. oktober kl. 20.00, og du gerne vil synge En tosset sang, skal du tage dine venner under armen og Føl hvordan dit liv bliver fyldt med glæde til Disney Karaoke på Studenterhus Odense. 

Arrangørerne sørger for Det rent og skært nødvendige; du skal bare komme ned til arrangementet med din sangstemme smurt og Lad det ske.

Karaoke-aftenen er gratis, så Når du ser et stjerneskud behøver du ikke ønske, at du havde råd til at deltage, men du opfordres til at tilkalde den gode fe og tilføje lidt Bibbidi bobbidi boo til dit outfit – de bedste kostumer vinder nemlig præmier.

Så tag det roligt! Karaoke er det bedste på jorden. Vælg en melodi, som gør dig fri, og lev efter mottoet Hakuna matata. 

En del af Magiske Dage

Disney Karaoke er en del af festivalen Magiske Dage, arrangeret af Odense Bibliotekerne, som løber fra torsdag den 17. oktober til og med lørdag d. 19. oktober.

Der vil være massevis af gratis og betalte aktiviteter rundt om i byen hele ugen; bl.a. mini-Quidditch, kosteværksted, escape rooms og en magisk markedsplads for blot at nævne et par eksempler.

Du kan finde programmet for den magiske festival på MigogOdense.

Læs mere om Disney Karaoke her.

Hvad: Disney Karaoke

Hvor: Studenterhus Odense, 5000 Odense

Hvornår: Torsdag d. 17 oktober, fra kl. 20.00