La Petite flyvende fra start: Odense har taget så godt imod os

Skrevet af: Kasper Junge Wester

For godt en måned siden åbnede ægteparret Tina og Dean Veggerby-Overgaard deres lille delikatesseforretning og spisested La Petite i Overgade.

Konceptet gik i al sin enkelhed ud på, at delikatesserne skulle sælges i øjenhøjde og til rimelige priser, så de blev gjort tilgængelige for folk, der måske ellers ikke ville være de typiske købere.

Selv om det er tidligt at evaluere fem uger efter åbningen, lader det til, at indehaverparret er lykkedes med projektet, hvis man skal tro en begejstret Dean Veggerby-Overgaard, der tager imod MigogOdenses udsendte for at fortælle lidt om, hvad han og hustruen ellers har i støbeskeen.

”Jeg synes, det er blevet taget rigtig godt imod. Folk er meget forstående overfor det, vi laver.”

Godt salg i både butik og spisested

Efter lidt over en måned med åbne døre har Dean Veggerby-Overgaard fået overblik over, hvilke af butikkens mange varer der er blevet taget bedst imod. Særligt tre delikatesser har vist sig at feje benene væk under de kvalitetsbevidste odenseanere, der har gæstet La Petite:

”Det er helt klart olien på førstepladsen. Det næste er peberkværnene, hvor vi har en historie til hver peber. Og så har vi jo selvfølgelig vores trøffelprodukter, som også går fantastisk godt.”

 

Udover de mange delikatesser, man kan købe med hjem, har La Petite også sit eget lille spisested, og her kan man smage mange af lækkerierne, uden at man skal hjem og kokkerere selv. Også her har La Petites gæsters vist sig at have favoritter:

”Hummer clubsandwich og vores bøgerøgede andebryst har de også taget rigtig godt imod, men det er også friske råvarer hele vejen igennem!”

Prøvesmagninger på tegnebrættet

Som noget helt nyt og eksklusivt, vil prøvesmagninger blive en del af konceptet fremover. Der lægges fra land den 6. oktober, hvor Tina og Dean Veggerby-Overgaard inviterer til kaviarsmagning, og her vil der være skruet helt op for luksussen.

Til smagningen, der er arrangeret i samarbejde med leverandøren Kongsbak Lassen, bydes der på fem forskellige slags kaviar, som vil blive grundigt præsenteret undervejs.

Som kulmination på smagningen, trakteres gæsterne naturligvis med det ypperste indenfor kaviar i form af den ekskvisitte Beluga.

Til smagningen forkæles gæsterne desuden med en lang række tilbehør.

”De får to forskellige slags champagner, de får en Beluga-vodka, og til selve kaviarsmagningen får de tilbehør. Når vi er færdige med smagningen, er der hummer-clubsandwich og friskpillede rejer.”

Det er vist ingen tilsnigelse at sige, at der er lagt op til en smagsoplevelse af de helt sjældne her i Odense. Kunne du tænke dig at deltage i smagningen, kan du klikke dig ind og læse mere på Facebook-begivenheden her.