La Petite flyvende fra start: Odense har taget så godt imod os

For godt en måned siden åbnede ægteparret Tina og Dean Veggerby-Overgaard deres lille delikatesseforretning og spisested La Petite i Overgade.

Konceptet gik i al sin enkelhed ud på, at delikatesserne skulle sælges i øjenhøjde og til rimelige priser, så de blev gjort tilgængelige for folk, der måske ellers ikke ville være de typiske købere.

Selv om det er tidligt at evaluere fem uger efter åbningen, lader det til, at indehaverparret er lykkedes med projektet, hvis man skal tro en begejstret Dean Veggerby-Overgaard, der tager imod MigogOdenses udsendte for at fortælle lidt om, hvad han og hustruen ellers har i støbeskeen.

”Jeg synes, det er blevet taget rigtig godt imod. Folk er meget forstående overfor det, vi laver.”

Godt salg i både butik og spisested

Efter lidt over en måned med åbne døre har Dean Veggerby-Overgaard fået overblik over, hvilke af butikkens mange varer der er blevet taget bedst imod. Særligt tre delikatesser har vist sig at feje benene væk under de kvalitetsbevidste odenseanere, der har gæstet La Petite:

”Det er helt klart olien på førstepladsen. Det næste er peberkværnene, hvor vi har en historie til hver peber. Og så har vi jo selvfølgelig vores trøffelprodukter, som også går fantastisk godt.”

 

Udover de mange delikatesser, man kan købe med hjem, har La Petite også sit eget lille spisested, og her kan man smage mange af lækkerierne, uden at man skal hjem og kokkerere selv. Også her har La Petites gæsters vist sig at have favoritter:

”Hummer clubsandwich og vores bøgerøgede andebryst har de også taget rigtig godt imod, men det er også friske råvarer hele vejen igennem!”

Prøvesmagninger på tegnebrættet

Som noget helt nyt og eksklusivt, vil prøvesmagninger blive en del af konceptet fremover. Der lægges fra land den 6. oktober, hvor Tina og Dean Veggerby-Overgaard inviterer til kaviarsmagning, og her vil der være skruet helt op for luksussen.

Til smagningen, der er arrangeret i samarbejde med leverandøren Kongsbak Lassen, bydes der på fem forskellige slags kaviar, som vil blive grundigt præsenteret undervejs.

Som kulmination på smagningen, trakteres gæsterne naturligvis med det ypperste indenfor kaviar i form af den ekskvisitte Beluga.

Til smagningen forkæles gæsterne desuden med en lang række tilbehør.

”De får to forskellige slags champagner, de får en Beluga-vodka, og til selve kaviarsmagningen får de tilbehør. Når vi er færdige med smagningen, er der hummer-clubsandwich og friskpillede rejer.”

Det er vist ingen tilsnigelse at sige, at der er lagt op til en smagsoplevelse af de helt sjældne her i Odense. Kunne du tænke dig at deltage i smagningen, kan du klikke dig ind og læse mere på Facebook-begivenheden her.

Vildt hattrick: Odense-restaurant vandt Schiøtzprisen for tredje år i træk

Skrevet af: Michael Qureshi
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen

Hele ugen har en af Danmarks største madfestivaler SPIS! Odense Festival fyldt rigtig meget i bybilledet.

Søndag kulminerede det traditionen tro med Fyns største kokkekonkurrence, Schiøtzprisen 2019.

Her dystede kokke fra hele landet om æren og hovedpræmien til en samlet værdi af 70.000 kr.

Helt fantastisk blev det for tredje år i træk Odense-favoritten Restaurant Fynboen, som løb med et usædvanligt hattrick og en præmie 30.000 kr. plus den gigantiske gære.

Var oppe imod stærke navne

Fynboen var på forhånd udråbt som favorit, men de var oppe imod stærke navne blandt andet måske Danmarks hotteste restaurant lige nu, Alchemist.

I front havde Fynboen sendt de to kreative kokkehjerner Stefano Foschi og hans assistent Frederik Hedegård på Anarkist

Kokkene havde 90 minutter til at fremstille den bedste ret, med smag, håndværk, innovation og visuel præsentation som målestok for retterne.

Undervejs hyldede Fynboen-teamet afdøde Kim Larsen ved at afspille nogle af hans sange og ved at mixe noget Kim Larsen favoritter ind i maden.

Havde hyldest til Kim Larsen

Restaurant Fynboen jublede naturligvis over deres fornemme hattrick.

“Vi vandt fandme!
Det lykkedes os igen for tredje gang i træk at hjemtage sejren i Schiøtzprisen 2019.

Tak til dommerne. Vi er glade for at I forstod vores hyldest til Kim Larsen

Vi er trætte, glade og en lille smule fulde. Vi glæder os til at se jer på besøg på Fynboen.

Tak til alle vores dygtige ansatte, vores dedikerede venner og familie og alle andre der har støttet os i vores hårde kamp. Både på Fynboen og på vores søsterrestaurant Ristorante Capri.

Og tak til SPIS Odense Food Festival for at skabe noget af det fedeste, der er sket for Odense de sidste 10 år,” skrev de på Facebook efter sejren.

Sdr. Bjert Kro og Restaurant Hesselet kom på henholdsvis anden- og tredjeplads i konkurrencen.

 

Starter mandag: Vejarbejde spærrer motorvejstilkørsel ved Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Vejdirektoratet
Foto: Vejdirektoratet

Som om at mandag morgen ikke er hektisk nok i forvejen, så har Vejdirektoratet nu meldt ud, at den kommende mandag måske kan blive lidt mere frustrerende end normalt.

En ny 1600 meter lang støjskærm skal nemlig etableres langs den Fynske Motorvej, hvilket kommer til at medføre, at tilkørselsrampe 52 skal delvist spærres i tre uger.

Det kan derfor kun betale sig, at du allerede nu er opmærksom og planlægger en anden rute, hvis du normalt benytter dig af tilkørsel 52.

Benyt en anden tilkørsel

Rampen vil være delvist spærret allerede fra mandag morgen, mens den spærres fuldstændigt fra 19.30 om aftenen til 6.00 om morgenen, hvor etableringsarbejdet finder sted.

Spærringen for konsekvenser for de bilister, der kommer fra Odense C ad Assensvej og skal i retning mod Jylland. Her anbefaler Vejdirektoratet, at trafikanterne i stedet sætter kurs mod tilkørsel 51 eller 53.

Men det er selvfølgelig ikke uden en god grund, at vejarbejdet startes op.

Den nye støjskærm skal nemlig være med til at reducere støjgener fra motorvejen for boligområdet vest for Assensvej.

Eventyrligt løb for store og små: HCA Marathon vender tilbage til Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

For 20. gang kan odenseanerne se frem til, at byens gader forvandles til eventyrlige løberuter, når HCA Marathon vender tilbage.

Maratonet tiltrækker altid tusindvis af både løbere og tilskuere, og du kan stadig nå at tilmelde dig – uanset om du er garvet løber eller modig debutant.

Med de mange forskellige løb og ruter er der i høj grad mulighed for, at alle kan få en god og eventyrlig oplevelse.

Løberuter for alle

Som med H.C. Andersens eventyr, der tit kan forstås på flere niveauer, er dette løb også opdelt sådan, at både små og store ben kan følge med.

Som en del af arrangementet afvikles DM Marathon for 14. gang til Nordens 5. største maraton. Derudover er der også mulighed for at deltage i ½ Marathon og “Løb de sidste 10”.

Børn og unge kan skrive deres eget eventyr ved MiniMarathon og Klassedysten på 1/10 maraton, dvs. 4,2 km.

Der vil være eventyrlige medaljer til alle deltagere.

Det store deltagerantal vidner om, at HCA Marathon ikke blot er en lokal begivenhed, men også tiltrækker løbere på et internationalt plan.

Eventyrene hepper på dig

Foruden at være opkaldt efter byens berømte forfatter så vil omgivelserne også understøtte det eventyrlige navn. Der vil blandt andet være eventyrfigurer ved hvert kilometermærke.

Du kan altså næsten mærke historiens vingesus, når du selv flyver igennem Odenses gader.

Ruten vil være trafikfri i seks timer.

Læs mere og tilmeld dig her – tilmelding lukker 26. september 2019 kl. 12:00

Hvad: HCA Marathon
Hvor:Odense Idrætspark
Hvornår: 29. september 2019