Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Har brug for nye omgivelser: Odense ZOO låner pingviner ud til Rosengårdcentret

Af Redaktionen

I hårde tider må vi hjælpe hinanden. Sådan lyder det fra Rosengårdcentret og Odense ZOO, der indgår et spektakulært samarbejde om at indrette et område for pingviner på torvet i Rosengårdcentret.

Når Rosengårdcentret slår dørene op for shoppeglade gæster d. 21. april, vil gæsterne kunne fornøje sig med synet af de legesyge pingviner.

Rosengårdcentret og Odense ZOO har nemlig indgået et spektakulært samarbejde, hvor Odense ZOO midlertidigt flytter pingvinerne ind på torvet i Rosengårdcentret, mens pingvinanlægget i haven alligevel er lukket for gæster.

“Vi har gennem nedlukningen tænkt nyt og innovativt. Og når vi efter en lang nedlukning åbner dørene igen d. 21. april, er vi nødt til at have noget ekstraordinært til vores kunder.

Derfor giver det så god mening for os at lave dette samarbejde med Odense ZOO,” fortæller Casper Bach Andersen, Center manager i Rosengårdcentret.

Helt konkret er planerne at hæve det velkendte springvand, der tidligere prydede torvet, op fra kælderen, hvor det ligger gemt under gulvet.

Springvandet bliver frosset til og indhegnet, og samtidig bliver der etableret et bassin omkring springvandet, som pingvinerne kan boltre sig i.

“Det bliver måske lidt køligt på torvet, men alle elsker pingviner,” lyder det fra Casper Bach Andersen.

Pingviner er selskabelige dyr

Hos Odense ZOO er man også begejstrede for samarbejdet.

Her skal alle indendørs anlæg være lukket frem til 21. maj, og derfor er muligheden for at få pingvinerne ind på torvet kærkommen.

“Selvom vores mange gæster har været begejstrede for at kunne besøge Odense ZOO igen, savner vi at kunne vise alle de dyr, der bor indenfor.

Vi er her jo for at formidle om dyrene, og det kan vi nu få rig mulighed for på torvet i Rosengårdcentret,” siger Bjarne Klausen, direktør i Odense ZOO.

“Dyrene savner også opmærksomheden, og særligt vores springpingviner er meget nysgerrige. Derfor er jeg sikker på, at de kommer til at trives i de midlertidige rammer, og jeg glæder mig meget til at se dem i nye omgivelser,” siger Bjarne Klausen.

Glæde hos borgmesteren

Også Odense Kommune glæder sig over det spændende initiativ:

“Jeg synes, det er helt fantastisk, og jeg bliver så glad som borgmester i Odense. Vi har været igennem så meget hårdt med corona og Odense Zoo og Rosengårdcentret er nogle af dem, der har været allerhårdest ramt.

Og på bunden af krisen, i det sorteste hul, finder de sammen og skaber noget nyt og smukt, og noget der er til glæde for odenseanerne,” lyder det fra borgmester Peter Rahbæk Juel.

Her hos MigogOdense er vi naturligvis lykkelige for, at vi som de første måtte afsløre den store nyhed på denne eksakte dato.

Se videoen der afslører samarbejdet herunder

Del artikel

Andre læser også