Lad ikke lockdown gå ud over din krops velvære

Skrevet af: Martin Jørgensen

Vi gennemgår i disse måneder en særdeles svær tid, hvor det hærgende virus er med til at diktere hvor meget vi bevæger os og hvor vi bevæger os hen. De mange forbud betyder at vi er nødsaget til at blive hjemme, og derfor får vi ikke brugt vores muskler helt så meget som vi plejer. Men skal denne lockdown virkelig være skyld i vores kroppes nedgang?

Her får du en guide til, hvordan du holder dig i gang under karantænen med hjemmetræning og outdoor sport.

 

Træningscenter i hjemmet; med benpres og løbebånd

I dag er der tusindvis af mennesker i Danmark der dagligt eller ugentligt benytter sig af de mange træningscentre der findes rundt om i landet. Disse centre er særdeles populære, og det er en god måde at træne sine muskler i en travl hverdag.

Træningscentre eller fitnesscentre er ikke en ny ting i vor tids samfund, og mennesker fra hele verden har benyttet sig af dem i flere årtier. Dertil er det heller ikke ualmindeligt at man har budt den form for træning velkommen i de private hjem.

Har man plads til en maskine eller to i hjemmet, så er det en perfekt måde at indføre træningen i en ellers hektisk tidsplan, hvor man måske ikke altid når ned i træningscentret. Og netop disse etablerede træningscentre hjemme er særdeles gode i denne tid præget af Corona-virus og lockdown.

Det behøver ikke at kræve en enorm investering eller flere hundrede kvadratmeter til rådighed for at holde sin krop i gang under lockdown. En benpres maskine, nogle vægte og måske et løbebånd kan gøre underværker, og man kan på den måde spare sin krop for en uønsket nedgangsperiode.

 

Lav et træningsprogram til dig selv

Selvom man har anskaffet sig maskinerne og indrettet et rum i hjemmet til træning, så betyder det ikke nødvendigvis at man får brugt maskinerne.

Ligeså svært som det kan være at få taget sig sammen til at køre ned i træningscentret, ligeså svært kan det være at komme i gang selvom man allerede er hjemme. Overspringshandlingerne er der nok af, og det er temmelig nemt at finde på en handling som synes vigtigere end træningen.

I den forbindelse kan det være nyttigt at lave en form for træningsplan til sig selv, så man i et skema skriver ind hvornår og hvor meget man skal træne. Dette kan man for eksempel gøre ved at skrive træning ind i skemaet 2 gange om ugen på bestemte tidspunkter. Derved ligger de fast i programmet, og man ved at man ikke skal vaske tøj, lave mad eller gå en tur i det tidsrum.

Derudover kan man sætte sig nogle mål, så man har noget at sigte efter. På den måde kan man følge sin udvikling og derved blive motiveret.

 

Træning i naturen

Får man brug for at komme lidt ud fra hjemmet, og skal man supplere sin hjemmetræning med konditionstræning, så kan man benytte sig af naturen under sin lockdown. Selvom det i byen kan være svært at finde et sted udendørs, hvor der ingen mennesker er, så kan man med fordel tage toget eller bilen nogle kilometer udenfor byen og derefter løbe, cykle eller ro en tur.

Har man ikke erfaring med udendørs sport, så kan denne karantæne-tid netop være det der gør at man endelig kommer i gang.

For at komme i gang behøver man ikke investere i en dyr mountainbike eller smart løbetøj. Man kan blot starte ud i det små, og derefter vurdere om det er noget man har lyst til at fortsætte med, når hverdagen igen bliver den samme som før lockdown.

Kæmpe chok: Gourmetrestauranten The Balcony er begæret konkurs

Skrevet af: Michael Qureshi
The Balcony.
The Balcony.

Den prisvindende gourmetrestaurant The Balcony er erklæret konkurs.

Det bekræfter en af medejerne over for Fyens Stiftstidende. Corona-krisen har været for hård for den populære restaurant i Vestergade.

“Det har været rigtig svært for os at holde den kørende under coronakrisen. Og det blev ikke nemmere, da festivalen Tinderbox også blev aflyst,” siger daglig leder og tidligere medejer Emil Rasoulinia til Fyens.

Han vil ikke komme konkret ind på, om andre har begæret restauranten konkurs eller man selv har valgt at gå den tunge vej.

Odenses bedste restaurant ifølge eksperter

The Balcony har de seneste år været regnet som Odenses bedste restaurant af bl.a. den anerkendte spiseguide White Guide.

Man havde faktisk The Balcony med på bruttolisten, da man senest i februar spekulerede i, om Fyn ville få den første Michelin-stjerne.

Balcony slog dørene op i april 2016, og formåede siden at overraske gæsterne med kreative og velsmagende gourmetretter.

Man har også vundet flere priser ved World Luxury Restaurant Awards, som kaldes for hotel- og restaurationsverdenens svar på Oscaruddelingen.

Opdateres

Vil åbne to steder: Kæmpe restaurantkæde retter blikket mod Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: PR/Madklubben
Foto: PR/Madklubben

En af Danmarks mest fremadstormende restaurantkæder har nu blikket stift rettet mod Odense.

Der er tale om Madklubben, der med deres tre retter for 250 kr. koncept har etableret sig stærkt i København.

Madklubben har mere end 16 restauranter i landet, og derudover har de udvidet med en række nye koncepter såsom pizzarestauranten Frankies.

Nu kan vi se frem til at nyde godt af begge koncepter i Odense. Det skriver Fyens Stiftstidende, som har talt med restaurantkædens direktør Anders Aagard.

Kigger på lokaler i Odense

Han var i sidste uge i Odense for at kigge på lokaler.

“Der er nogle interessante lejemål i byen, vi kigger på, og det er steder, som ikke er restaurant i dag, og som derfor skal udvikles. Blandt andet har vi kigget på det gamle bank-domicil på Flakhaven, som dog nok er for dyr for os.

Men vi har også kigget på den flotte gamle bygning på Mageløs, som Nykredit flytter fra, og hvor man kunne lave en stor, flot restaurant,” siger Anders Aagaard til Fyens Stiftstidende.

Forskellige stilarter

Konceptet Madklubben tilbyder ganske enkelt fremragende mad til fornuftige penge. Kæden blev stiftet af Anders Aagaard tilbage i 2007, og i dag har kæden mere end 15 restauranter alene i København.

På landsplan har man åbnet i Aarhus og i Esbjerg og totalt er kæden oppe på 25 restauranter i Danmark.

Kædens restauranter er vidt forskellige og tilbyder mad fra stort set alle verdenshjørner, hvorfor mange sætter stor pris på konceptet.

Opskriften på succes er ifølge tidligere interviews med Anders Aagard ganske simpel.

Man skal lave mad, som smager godt, til fornuftige priser. Og så skal det være fede restauranter med søde mennesker, der serverer.

Anders Aagaard skulle blandt andet igennem et mislykket restaurant-projekt i London og dertil opleve at blive smidt ud af sine partnere i Cofoco-kæden, før han ramte plet med Madklubben.

Afskeden med Cofoco gav restaurantmanden en pose penge, som muliggjorde åbningen af den første Madklubben-restaurant.

Nu kan vi glæde os til at opleve både Madklubben og Frankies i Odense.

Hvad er Madklubben & Frankies?

På Madklubben får du klassiske retter med masser af smag til lave priser. Det kan være alt fra svampesuppe, røget laks, risotto, bøf bearnaise, burger, fritter og lækre desserter.

Er du derimod på udkig efter et mere ”down to earth”-sted, så kan du kigge forbi Frankies vores italienske pizzeria.

Her har man skruet op for farverne, når de serverer pizzaer og fantastiske cocktails, som er perfekte til alle lejligheder.

Genialt tip til sommerdage: Deler opskriften på hjemmelavet Aperol Spritz-is

Skrevet af: Redaktionen

Vores lokale isbutikker her i Odense er mere end gode til at være opfindsomme på deres varianter.

Paradis Is, Il Gusto og Den Italiensk Isbutik er blandt dem, som virkelig er kreative og laver alt fra romkugle-is til White Russian Is.

Men hvis du gerne selv vil lave en lidt anderledes is, så kan du lave din helt egen Aperol Spritz-is.

Vi får rigtig mange pressemeddelelser tilsendt her på MigogOdense-redaktionen, og mange bliver aldrig bragt hos os.

Men når vi øjner en pressemeddelelse, der indeholder opskriften på Aperol Spritz-is, så får den altså kærlig opmærksomhed.

Så derfor tænkte vi, at det var på sin plads at dele, hvad der godt kunne blive sommerens is til de sene lune aftener, som vi eksempelvis har haft de seneste par dage.

Opskriften bringer vi herunder;

¼ Aperol
¼ Prosecco
¼ danskvand
¼ appelsinjuice
1 appelsin
1 isform
Ispinde (af træ)

Sådan gør du

 

  • Tilføj lige dele Aperol, Prosecco, vand og appelsinjuice i en skål.
  • Rør forsigtigt det hele sammen.
  • Skær appelsinen i skiver, og læg en skive i hver form.
  • Hæld derefter Aperol-blandingen i formene.
  • Sæt låg på, og stik en ispind i hvert hul.
  • Sæt Aperol Spritz-isene i fryseren natten over eller min. 5-6 timer.

Forme og pinde kan du købe hos en isenkræmmer eller online ved at søge på isforme. Der kommer alverden former og størrelser frem

Aperol blev skabt i 1919 i den norditalienske by Padova, af brødrene Silvio og Luigi Barbieri. De fik den revolutionerende ide at skabe den mildeste aperitif nogensinde med en alkoholprocent på kun 11%.

De seneste år har den vundet indpas på den europæiske scene, og med sin friske smag af appelsiner og urter og flotte orange farve, er den blevet en favorit til sommerens drinks og cocktails.

Nu kan du altså lave den selv som is – tippet er hermed givet videre.