Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nu sker det: Fredag bliver der sat strøm til ny stor ladepark

Af Christina Frederiksen

Påskeferien kalder, og danskerne skal besøge venner og familie på tværs af landet.

Og for dem, der kører i elbil, venter en helt særlig påskegave, der skal gøre turen lidt nemmere.

Vejdirektoratet er nemlig ved at lægge sidste hånd på en ny ladepark på rasteplads Lillebælt Syd på Fyn.

Den første af en række nye ladeparker med lynladere, der skal gøre det nemmere og hurtigere for elbilister at lade bilen op, når de er på farten.

Den nye ladepark bliver indviet på fredag, 31. marts, og markerer en vigtig milepæl i arbejdet med at udbygge landets ladeinfrastruktur.

Den nye ladepark på rasteplads Lillebælt Syd indeholder i alt 30 lynladepladser, hvoraf seks pladser er til biler med trailer eller campingvogn.

De første 16 ladepladser åbner på fredag, mens de resterende 14 pladser bliver taget i brug i 2025.

Lynladerne har en effekt på op til 300 kW, og bliver drevet af Clever.

Den nye ladepark er indrettet, så der er plads til, at trafikanterne kan cirkulere rundt på arealet for at finde en ledig plads og få elbilen placeret rigtigt i forhold til ladestikket.

Ladeparken er overdækket, så der er læ for sol og regn, når man lader op, og med fokus på bæredygtighed er der valgt overdækning med solceller på taget.

Fakta om ladeinfrastruktur

Den nye ladepark på Fyn er den første af omkring 40 ladeparker, der bliver anlagt, som en del af ”Infrastrukturplan 2035”. Alt i alt bliver der etableret cirka 600 ladepladser rundt omkring i landet.

Der er afsat 500 millioner kroner til udrulning af ladeinfrastruktur frem mod 2030, og allerede i løbet af 2023 bliver de første fire ladeparker opført langs motorveje. De to af dem på Fyn og yderligere to på rastepladserne Tappernøje Øst og Vest i Sydsjælland.

Der er i dag ladestandere på i alt 35 rastepladser langs statsvejnettet. De nye ladeparker med lynladere, bliver placeret på centrale dele af vejnettet og på rastepladser, hvor der i dag ikke allerede er opført ladestandere.

Del artikel

Andre læser også