MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Lækker mærkedag: Pandekagedagen fejres flere steder i Odense

Af Redaktionen

Der er måske ikke så mange, der ved det.

Men Pandekagedagen falder altid på den første tirsdag efter fastelavn.

Eftersom der er fastelavn i weekenden, så kan vi lynhurtigt regne ud, at vi skal glæde os til tirsdag d. 5. marts i næste uge.

Bibliotekerne i Odense Kommune har tænkt sig at fejre Pandekagedagen i stor stil.

“Pandekagedagen er en god anledning til at smovse pandekager med god samvittighed, og her på biblioteket fejrer vi dagen igen igen igen!

Den 5. marts kl. 10.00 på Dalum BibliotekHovedbiblioteketTarup Bibliotek og Vollsmose Bibliotek hygges der med pandekagebagning, pandekageløb og pandekagehistorier,” skriver Odense Bibliotek i en pressemeddelse.

Derfor findes pandekagedagen

Her står der også lidt om, hvorfor pandekagen har sin helt egen dag.

I gamle dage skulle alle kristne mennesker faste i 40 dage op til påske. Tirsdagen efter fastelavn var derfor sidste chance for at spise de madvarer, det var forbudte at spise i fasteperioden og måske ikke kunne holde sig indtil perioden sluttede.

Dette inkluderede blandt andet hvidt mel, smør, æg og mælk – og det er jo lige præcis ingredienserne til en portion lækre pandekager.

Pandekagen er en alsidig lækkerbisken.

Den kan serveres med alt fra is, Nutella, flødeskum, hjemmelavet guf, lun jordbærkompot, hakket chokolade, bananskiver og nødder i karamelsovs, kokosmel, æblemos, kanelsukker og alverdens frisk frugt og bær.

Så hvis du elsker pandekager, så bør du kigge forbi et af de nævnte biblioteker i næste uge. Det er uanset om du er ung, gammel, har børn eller er single, så er alle velkommen.

Du kan finde mere info omkring tilmelding her