Lækker nyhed i Odense C: Bryggeri udvider med vinbar i kælderen

Skrevet af: Jens Erik Møller

Kælderen hos Bryggeriet Flakhaven har den seneste uges tid gennemgået lidt af en forvandling.

Væggene og møblerne har fået en anden farve. I dag 16. august er en helt ny vinbar åbnet i kælderen: BeeWino er nemlig flyttet ind.

Det er Michel Rex, tidligere ejer af Svinedrengen og Bryggeriet Flakhavens køkkenchef, Jesper Danielsen, der sammen har udviklet idéen og konceptet bag BeeWino.

De har begge altid haft en masse skæve ideer, og det er baggrunden for, at de nu har valgt at udvide Bryggeriet Flakhavens vinmenu og indrette øl-kælder med en mere afslappet og rebelsk stil – og altså også med fokus på vin.

Det nye BeeWino byder på craft beer, et hav at nye kvlitetsvine og snacks af den bedste kvalitet.

Nyt koncept, og ikke en ny Svinedrengen

Den tidligere ejer af Svinedrengen, Michel Rex, har de seneste tre år været en del af restaurationsbranchen, hvor især vin har en helt speciel plads i hans hjerte. Men man må endelig ikke tro, at det er Svinedrengen, der flytter til nye lokaler. Det er starten på noget nyt.

”BeeWino, passer perfekt til Bryggeriet Flakhaven og sammen med Bryggeriet Flakhavens fantastiske køkken, er jeg ikke i tvivl om at det bliver en succes,” siger Michel Rex til MigogOdense.

Jesper og Michel har igennem den sidste tid løbende udviklet på menuen, og resultatet er en masse spændende og anderledes retter, der gerne skulle gå op i en højere enhed med vinmenuen.

”Vi håber både at kunne friste vinkenderen, der gerne vil smage noget anderledes vin, og dem, som bare gerne vil nyde et enkelt glas rosé,” siger Michel Rex.

Ny menu

Jesper Danielsen kommer til at stå i spidsen for køkkenet, og det er primært ham, der har udviklet det nyt menukort, der er specielt tilpasset til BeeWino.

”Den nye menu i kælderen ændrer ikke på mulighederne for at nyde de alsidige retter fra menukortet oppe i restauranten eller det ugentlige tilbud på tirsdagsmenuen,” siger Jesper Danielsen.

Øllet er der stadig

Selv om der bliver mere fokus på kvalitetsvine, så lukker man ikke for ølhanerne i kælderen. De 25 fadølshaner med dansk og internationalt øl er der stadig, og det samme gælder det store fokus på det gode håndværk omkring øl.

”Brygmester Peter Schrøder, der siden hans ankomst har hævet niveauet på kvalitets-øl i Odense, vil fortsat brygge på Bryggeriet Flakhaven og byde velkommen til både rundvisninger, Bryg-med-dag og ølsmagning sammen med restaurantens otte Øl-sommelier,” siger Michael Rex

BeeWino fejrer åbningen over to dage.

Der er officiel åbningsreception i aften, torsdag 16. august kl. 19.30, hvor alle er velkomne.

Fredag 17. august fortsætter festlighederne med en vinsmagning fra kl. 15 til 17.30, samt udendørs livemusik fra 16-19 ved Bryggeriet Flakhavens pavillon. Kl. 20 og to timer frem er der live musik i de nye lokaler i kælderen.

Flakhaven 2
Odense C

Bliv inspireret til lækker mad: Claus Meyer holder foredrag i Odense

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
PR foto: Tikko
PR foto: Tikko

Hvis man siger dansk madkultur, må man også sige Claus Meyer.

Den gastronomiske iværksætter har i mere end 30 år sat sit præg på den danske madkultur, bl.a. som vært på mere end 300 programmer på DR1 og som forfatter af 30 koge- og bagebøger.

Han er endvidere partner i den danske Michelin-restaurant Noma samt medejer af to andre Michelin-restauranter i New York.

Nu rejser han rundt i Danmark for at dele ud af sine erfaringer indenfor mad såvel som formålsorienteret virksomhed, og torsdag den 30. april fra kl. 19.00 til 21.00 kommer han til Magasinet i Odense.

Meyer vil i løbet af aftenen tale om sin lange karriere og også komme med konkrete idéer til, hvordan du med en minimal investering af tid og kroner, kan få et vidunderligt madliv, som fremmer din og planetens sundhed.

Fra Lolland til Frankrig

Det har bestemt ikke ligget i kortene, at Claus Meyer skulle blive så toneangivende indenfor den danske madscene, som han er blevet.

Som 18-årig forlod han, hvad han selv kalder et ”kulinarisk mørke” på Lolland for at tage til Frankrig.

Her mødte han et konditorægtepar i Gascogne, som åbnede hans øjne for mulighederne i maden, og siden da har han rejst rundt i hele verden for at realisere uforløste potentialer.

I 2010 stiftede Meyer fonden Melting Pot, som har til formål at forbedre livet og fremtidsmulighederne for udsatte mennesker med velsmag som våben.

Du kan købe billetter fra 299 kr hos Tikko.

Hvad: Claus Meyer foredrag – om at følge sit potentiale

Hvor: Magasinet, 5000 Odense C

Hvornår: 30. april, kl. 19.00-21.00

Mærkedagen skal fejres: Nyd en gratis Irish Coffee i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: PR
Foto: PR

Der er efterhånden en mærkedag for alverdens ting, og det gælder selvfølgelig også den populære drik Irish Coffee.

National Irish Coffee Day finder sted hvert år den 25. januar, og den dag kan du fejre lige her i Odense med din kaffeglade ven, for du kan nyde en gratis Irish Coffee mellem kl. 20.00 og 21.00 i Storms Pakhus.

I anledning af mærkedagen uddeles der gratis Irish Coffee til de første 100 personer, der kommer forbi Vakse Viggo mellem kl. 20.00 – 21.00

Historien om Irish Coffee

Den populære Irish Coffee, der oprindeligt blev serveret med den irske whiskey Tullamore D.E.W., stammer helt tilbage fra vinteren 1943/44.

Et fly måtte lande på vandet ved Foynes Lufthavn i Irland, og passagererne blev sejlet i små, åbne joller til lufthavnen, hvortil de ankom gennemkolde og forfrosne.

For at de hurtigt kunne få varmen og noget at styrke sig på, fik de serveret kaffe tilsat irsk whiskey.

En af passagerne takkede kokken for den vidunderlige kaffe og spurgte, om han brugte brasiliansk kaffe, men kokken svarede: “Nej, det er irsk kaffe!”

Irish Coffee blev den traditionelle velkomstdrink i lufthavnen, og da en journalist fortalte sin ven, ejeren af Buena Vista Cafe i San Fransisco, om den varme drik, skabte de den opskrift, vi kender i dag – med Tullamore D.E.W. whiskey, kaffe, sukker og letpisket fløde.

Den første levering af Tullamore D.E.W. whiskey til Buena Vista Cafe i San Francisco.

På Buena Vista Cafe serverer man stadig op til 2.000 Irish Coffees om dagen. Og de serverer den stadig med Tullamore D.E.W. – den originale whiskey til Irish Coffee.

Gældende betingelser

Der serveres én Irish Coffee per person i tidsrummet 15.00-16.00 d. 25. januar 2020.

Der er et begrænset antal, så der udskænkes efter først-til-mølle-princippet.

Hvad: Gratis Irish Coffee
Hvor: Vakse Viggo’s i Storms Pakhus
Hvornår: Kl. 20.00-21.00 d. 25. januar 2020

The Food Stall udvider: Åbner nyt sted i Odense

Skrevet af: Redaktionen
Arkivfoto
Arkivfoto

The Food Stall er blandt de mest populære steder i Odense, når det gælder frisksmurte sandwich og en stor bland selv salatbar.

De er allerede godt repræsenteret i Odense C i Magasin og i Odense Banegård Center. Nu har de så udvidet med endnu et sted.

Det er dog ikke helt en tro kopi af de to steder, de har inde i centrum.

Forleden åbnede The Food Stall nemlig en butik udelukkende med lækker frisk salatbar i Rosengårdcentret.

40 varianter af frisk salat

Man kan blande sin salat i ta’ selv baren, som er propfyldt med 40 varianter af frisk salat, økologiske grøntsager og rigelige mængder sprøde toppings og dressinger.

The Food Stall oplyser desuden, at man sparer 50 % en time før lukketid for at minimere madspild.

Her kan du få frisksmurte sandwich og blande din egen salat i deres store, lækre salatbar.

Salatbaren er åbnet i hjertet af Rosengårdcentret på Storetorv.