Lækker nyhed i Odense C: Bryggeri udvider med vinbar i kælderen

Skrevet af: Jens Erik Møller

Kælderen hos Bryggeriet Flakhaven har den seneste uges tid gennemgået lidt af en forvandling.

Væggene og møblerne har fået en anden farve. I dag 16. august er en helt ny vinbar åbnet i kælderen: BeeWino er nemlig flyttet ind.

Det er Michel Rex, tidligere ejer af Svinedrengen og Bryggeriet Flakhavens køkkenchef, Jesper Danielsen, der sammen har udviklet idéen og konceptet bag BeeWino.

De har begge altid haft en masse skæve ideer, og det er baggrunden for, at de nu har valgt at udvide Bryggeriet Flakhavens vinmenu og indrette øl-kælder med en mere afslappet og rebelsk stil – og altså også med fokus på vin.

Det nye BeeWino byder på craft beer, et hav at nye kvlitetsvine og snacks af den bedste kvalitet.

Nyt koncept, og ikke en ny Svinedrengen

Den tidligere ejer af Svinedrengen, Michel Rex, har de seneste tre år været en del af restaurationsbranchen, hvor især vin har en helt speciel plads i hans hjerte. Men man må endelig ikke tro, at det er Svinedrengen, der flytter til nye lokaler. Det er starten på noget nyt.

”BeeWino, passer perfekt til Bryggeriet Flakhaven og sammen med Bryggeriet Flakhavens fantastiske køkken, er jeg ikke i tvivl om at det bliver en succes,” siger Michel Rex til MigogOdense.

Jesper og Michel har igennem den sidste tid løbende udviklet på menuen, og resultatet er en masse spændende og anderledes retter, der gerne skulle gå op i en højere enhed med vinmenuen.

”Vi håber både at kunne friste vinkenderen, der gerne vil smage noget anderledes vin, og dem, som bare gerne vil nyde et enkelt glas rosé,” siger Michel Rex.

Ny menu

Jesper Danielsen kommer til at stå i spidsen for køkkenet, og det er primært ham, der har udviklet det nyt menukort, der er specielt tilpasset til BeeWino.

”Den nye menu i kælderen ændrer ikke på mulighederne for at nyde de alsidige retter fra menukortet oppe i restauranten eller det ugentlige tilbud på tirsdagsmenuen,” siger Jesper Danielsen.

Øllet er der stadig

Selv om der bliver mere fokus på kvalitetsvine, så lukker man ikke for ølhanerne i kælderen. De 25 fadølshaner med dansk og internationalt øl er der stadig, og det samme gælder det store fokus på det gode håndværk omkring øl.

”Brygmester Peter Schrøder, der siden hans ankomst har hævet niveauet på kvalitets-øl i Odense, vil fortsat brygge på Bryggeriet Flakhaven og byde velkommen til både rundvisninger, Bryg-med-dag og ølsmagning sammen med restaurantens otte Øl-sommelier,” siger Michael Rex

BeeWino fejrer åbningen over to dage.

Der er officiel åbningsreception i aften, torsdag 16. august kl. 19.30, hvor alle er velkomne.

Fredag 17. august fortsætter festlighederne med en vinsmagning fra kl. 15 til 17.30, samt udendørs livemusik fra 16-19 ved Bryggeriet Flakhavens pavillon. Kl. 20 og to timer frem er der live musik i de nye lokaler i kælderen.

Flakhaven 2
Odense C

Vinbar lukkede pludseligt: Nu er lokalerne sat til leje

Skrevet af: Redaktionen

Som MigogOdense kunne fortælle for et par uger siden, så lukkede Noé Vinbar ret pludseligt fra den ene dag til anden.

De trak sig samtidig også ud af restaurant-festivalen DinnerDays og lukkede ned for bordbestillinger.

Forklaringen lød fra driftsansvarlige Mads Friis på, at langtidssygdom havde ramt hårdt, og at man var klogere i uge 7 eller 8.

Men nu ser det ud til, at Noé Vinbar endegyldigt lukker i de eksisterende rammer.

Der er plastret stort “Til Leje” skilt på facaden, og i cvr-registret meldes selskabet under tvangsopløsning.

Lokaler i Kongensgade er til leje

Erhvervsejendomsmægleren Colliers bekræfter over for MigogOdense, at de har fået lokalerne i Kongensgade til leje.

Noé Vinbar har ellers været en af byens populære vinbarer, hvor de det seneste år har satset på servering af mad suppleret med god vin og cocktails.

Da Noé Vinbar pludselig lukkede ned for nylig lød forklaringen;

“Lige nu er vinbaren lukket ned for en stund. Vi har været ramt af noget langtidssygdom blandt personalet, og vi arbejder lige nu på at genetablere stedet.

Men det er desværre usikkert, hvad der kommer til at ske. Vi er forhåbentligt klogere omkring uge 7 eller uge 8,” sagde Mads Friis til MigogOdense.

Åbnede i 2016

Det var i 2016, at ejerne Peer og Kim Sjødahl satsede på vinbaren midt i Odense.

Noé Vinbar åbnede primært med fokus på topvine på glas.

Vin og cocktails er stadig til stede, men der er gennem tiden også kommet mere fokus på servering af mad.

Så brunch, frokost og aftenservering har den seneste tid været en del af Noé. Men det er slut nu.

Store minusser på bundlinjen

Dykker man lidt ned i regnskaberne kan man se, at Noé Vinbar ikke ligefrem har været en bragende succes på bundlinjen. I to regnskabsår har den givet et større minus.

I etableringsåret i 2016 var årets resultat på minus 1,6 mio. kr. og seneste regnskab viser et minus på 1,3 mio. på bunden.

Snak om en eventuelt konkurs eller problemer på likviditeten vil man dog ikke spekulere i offentligt.

“Det er slet ikke noget, jeg kan kommentere på,” sagde Mads Friis til MigogOdense forleden.

Klar igen i foråret: Smørrebrødsbuffet på hotel er populært

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: First Hotel Grand.
Foto: First Hotel Grand.

First Hotel Grand i Odense er atter klar til at introducere deres populære smørrebrødsbuffet.

Det kører i foråret 2019 på fire lørdage i hver måned. Det første arrangement starter lørdag d. 23. februar.

På smørrebrødsbuffeten de dygtige kokke på hotellet skabt en ekstraordinær frokostoplevelse, som kombinerer det klassiske smørrebrød med et moderne tvist.

Man kan spise lige så mange, man vil, og trille fra hotellet smilende og mæt.

Smørrebrød på Grand

Både de traditionelle og til de eventyrlystne

På smørrebrødsbuffeten finder du alle de højtbelagte fristelser, traditionelt tilberedt og belagt med omhu.

Til de eventyrlystne har smørrebrødsbuffetens kokke genskabt de klassiske stykker med et moderne tvist, så buffeten imødekommer enhver smag.

Et godt eksempel er den klassiske smørrebrødsvariant med æg og rejer. Hos First Hotel Grand består den her i 2019 af økologiske æg, røgede grønlandske rejer og hjemmerørt mayonnaise.

Men ikke alt er som i gamle dage, for den hjemmerørte mayonnaise er ikke hvid, men derimod næsten skriggrøn.

Hvad: Smørrebrødsbuffet
Hvor: Grand Hotel
Hvornår:
Lørdag d. 23 februar
Lørdag d. 16. marts
Lørdag d. 6. april
Lørdag d. 25. maj

Book bord her

Byggeplaner godkendt: Gammel skole forvandles til boliger

Skrevet af: Redaktionen
Sådan skal de nye boliger se ud
Illustration: Sandal Ejendomme
Sådan skal de nye boliger se ud Illustration: Sandal Ejendomme

På grunden hvor den gamle Fyns Privat Skole ligger, skal der nu bygges 25 nye boliger.

Byrådet i Odense vedtog forleden en lokalplan, hvor nye boliger bygges på hjørnet af Ivar Vinds Vej og Demantsvej i Hjallelse.

Indtil 2016 var der fuld af liv i bygningerne på Fyns Privat Skole, men de seneste år har den stået tom.

Der er stor interesse for at bygge boliger i attraktive område.

“Der er ikke nogen tvivl om, at Dalum er et meget eftertragtet område at bo i i Odense. Rigtigt mange vil gerne bo i vores forstæder og ikke mindst i Dalum.

Derfor lytter vi med interesse, når en privat bygherre ønsker at opføre nye boliger, sagde by- og kulturrådmand, Jane Jegind, ifølge Byens Ejendom.

Bygning skal rives ned

Projektet kræver, at den eksisterende bygning på ejendommen rives ned, så der kan opføres ny bebyggelse.

Det er kvarter primært med villaer, parcelhuse, rækkehuse og enkelte etageboliger. Der ligger flere bevaringsværdige bygninger fra slutningen af 1800-tallet og 1920´erne. Flere af dem er opført i forbindelse med Dalum Fabriksby.

De nye boliger på skolegrunden opføres i 1,5-2,5 etager, og lokalplanen sikrer, at bygningerne danner bygade ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej og trapper ned i højden ind mod eksisterende boliger umiddelbart nord for planområdet.

Ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej kan opføres 2 nye bygninger i 2,5 etager med 8 og 12 lejligheder, og ind mod Zacharisvej kan der opføres 5 rækkehuse 1,5 etage.