Påskefrokost ude i byen: Her får du et lækkert påskebord i Odense

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen

Påsken står for døren, og det betyder traditionen tro nogle dejlige fridage og påskefrokoster med venner og familie.

Spørgsmålet er blot, om man selv skal stå med det hele, eller om man skal lade andre klare det for sig.

MigogOdense har samlet en god liste over steder, som holder åbent for dig i påsken.

Så hvad enten du er til smørrebrød, langbordsmiddag eller en gang brunch, er der gode muligheder.

Påskebord på Restaurant HOS

Vi lægger ud på en af de nye restaurantdarlings i Odense, nemlig HOS.

Her tilbyder de et særligt påskebord både til frokost og aften. Menuen kører fra d. 9. april til d. 20. april og består af 4 serveringer og i alt 6 retter.

Prisen er 300 kr. pr. næse, og det er uden drikkevarer. Sørg dog for at smage på de hjemmelavede snapse – det hører sig jo til.

Hvor: Restarant HOS

Hvornår: 9. april – 20. april

Website: https://restauranthos.dk/

Langbordsmiddag langfredag på Pasfall

Pasfall er også kommet i påskehumør og skifter deres traditionelle indretning ud med et langbordskoncept.

Det hele sker langfredag, og koster 595 kr. (børn under 12 år, 295 kr.), til gengæld er arrangementet “med det hele”.

Så udover deres påskebuffet, som bl.a. tæller lammekølle og hvide sild, er øl, vin og vand med i prisen – snaps tilkøbes.

Se mere om arrangementet her.

FOTO: www.thomaspasfall.dk

 

Hvor: Restaurant Pasfall

Hvornår: 19. april

Website: https://pasfall.dk/

Langbordsmiddag Yazzy’s Pita i Storms Pakhus

En er de mere måske alternative påskeborde finder vi i Storms Pakhus.

Her disker de også op med en langbordsmiddag, men ikke med de traditionelle retter vi kender. Der er bl.a. friskbagt brød, hummus og lam på menuen – og så til kun 95 kr.

Se mere om arrangementet på her.

Billedet indeholder sandsynligvis: tekst
FOTO: Storms Pakhus

 

Hvor: Yazzy’s Pita v. Storms Pakhus

Hvornår: 21. april

Website: https://stormspakhus.dk/

Boulevardkroens påskemenu

På Sdr. Boulevard ligger et dejligt værtshus, som også serverer god dansk mad.

Derfor er det jo et oplagt sted, hvis du er til det traditionelle påskebord, og stedets atmosfære. Menuen består af 3 serveringer og i alt 8 retter.

Der er alt fra sild, tartelet og æggekage til forskellige oste – du kommer ikke til at gå sulten derfra.

Hele herligheden koster 225 kr., og serveres mellem d. 18. til 22. april.

Hvor: Boulevardkroen

Hvornår: 18. april – 22. april

Website: https://www.boulevardkroen.dk/

Påskebord på Sortebro Kro

Sortebro Kro plejer at have et veldækket påskebord, og mon ikke det også er tilfældet i år.

Der serveres både påskebord til frokost og til aften. Begge dele består af et hav af retter, men frokosten er lidt billigere end aftenservereringen.

Priserne er 495 kr. for frokost og 595 kr. for aften.

Retterne er alt lige fra sild, rørt tatar til krebinetter og lun leverpostej. Alt på menuen lyder simpelthen lækkert.

Hele menuen findes på deres hjemmeside.

FOTO: Sortebro Kro

 

Hvor: Sortebro Kro

Hvornår: 13. april – 22. april

Website: https://www.sortebrokro.dk/

Nemt påskebord derhjemme med Druen & Bønnen

Er du typen, som helst vil bliver derhjemme, men stadig gerne vil have det nemt, så tilbyder Druen og Bønnen at klare det for dig.

I dagene d. 18., 19. og 20. april er der mad ud af huset hos Druen og Bønnen. Du får 5 serveringer og en dessert for 249 kr.

Du kan læse mere om det her.

FOTO: Druen & Bønnen.

 

Hvor: Druen & Bønnen

Hvornår: 18. april – 20. april

Website: http://druenogboennen.dk/

Påskefrokost på Den Gamle Kro

Også hos Den Gamle Kro i Overgade diskes der op med påskefrokost.

Du får 7 retter for 269 kr.. Der er bl.a. flere slags sild på menuen, laks og kylling.

Det hele køres kun som frokost, og der er nok begrænsede pladser.

Se mere omkring Den Gamle Kros påskefrokost her.

FOTO: Den Gamle Kro.

 

Hvor: Den Gamle Kro

Hvornår: 18. april – 22. april

Website: http://www.dengamlekro.eu/

Påskebrunch på Under Lindetræet

Er frokost og aften ikke lige dig, når du leder efter et påskebord, så serverer Under Lindetræet en særlig påskebrunch. Det hele er delt op i 4 serveringer og koster 250 kr. (børn under 10 år, 175 kr.).

Du kan se hele herligheden her.

Hvor: Restaurant Under Lindetræet

Hvornår: 18. april – 19. april

Website: https://underlindetraet.dk/

Påskebrunch og rundvisning i Zoo på Restaurant Skovbakken

Endnu et sted med brunch er Restaurant Skovbakken.

Som noget ekstra, så er der en guidet tur på en times tid i Odense Zoo. Der er rigtig mange lækre ting på menuen og det hele koster 335 kr. (børn under 11 år, 225 kr.).

Du kan se hele menuen her.

FOTO: Restaurant Skovbakken.

 

Hvor: Restaurant Skovbakken

Hvornår: 18. april – 21. april

Website: https://skov-bakken.dk/

Påskemenu på H.C. by Meyers (Hotel Odeon)

I restauranten på det nyåbnede Hotel Odeon er de også kommet i påskehumør. Her byder påskemenuen på op til 6 retter for 600 kr.. Menuen kan nydes både til frokost og aften. Der er bl.a. sild, lam og vagtel i vente.

Du kan se det hele her.

Hvor: H.C. By Meyers

Hvornår: 15. april – 22. april

Website: https://hotelodeon.dk/restaurant/

Store biografdag på søndag i Odense: Alle film koster en 50’er

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto Kollision film
PR-foto Kollision film

Årstiden indbyder for alvor til filmhygge og lune popcorn.

Så er det jo meget heldigt, at Nordisk Film Biografer på søndag, d. 17. november, fejrer filmglæden og afholder Den Store Biografdag.

Her kan du kurere tømmermændene, hygge med kæresten eller tage familien med i Nordisk Film Biografer i Odense Banegård Center for en flad 50’er.

Du skal nok være hurtig på tasterne, hvis du vil have lige præcis din yndlingsplads … eller være sikker på at kunne se lige netop din favoritfilm.

Tilbuddet gælder alle billetter og til alle forestillinger dagen igennem.

“En biografoplevelse er oplagt måde at være sammen om en fælles oplevelse. Både med dem, man har med i biografen, og med de andre gæster i biografsalen.

Og den fælles oplevelse skal have de allerbedste rammer. Derfor arbejder Nordisk Film Biografer altid på at matche de mange, gode film med den højeste kvalitet i både service, komfort og biografteknik,” skriver Nordisk Film i en pressemeddelelse.

PR-foto Nordisk Film Biografer

Det kan du se i biografen på søndag

På Den Store Biografdag kan biografgæsterne opleve film for enhver smag, og valget er dit:

Du kan blandt andet se den højspændte og anmelderroste danske film Kollision med fantastisk skuespil af blandt andre Nikolaj Lie Kaas og Cecilie Stenspil.

Der er også underholdning i vente for de mindste i familien, som kan se tegnefilmen Familien Addams, som byder på masser af grin og monsterballade.

Er du i det romantiske hjørne kan du se frem til den den romantiske julefilm Last Christmas, der handler om Kate, som arbejder i en julebutik i London og møder den fremmede mand Tom, som sætter hjertet i brand.

For de fartglade er en mulighed filmen Le Mans ’66, som handler om optakten til Le Mans-løbet i 1966 med Christian Bale og Matt Damon i hovedrollerne.

Derudover vises der også film som Midway, Downton Abbey, Ser du Månen, Daniel, Jagtsæson, Joker, Zombieland, og den nye Terminator med Arnold Schwarzenegger tilbage i sin glansrolle.

Gratis kaffe til folket

I år præsenteres Den Store Biograf i samarbejde med L’OR kaffekapsler, og det betyder, at der på selve dagen vil blive uddelt prøver på L’OR kaffekapsler i alle Nordisk Film Biografer.

Hvad: Den Store Biografdag
Hvor: Alle Nordisk Films biografer (I Odense: Odense Banegård Center)
Hvornår: Søndag d. 17 november hele dagen.

Du finder billetinfo her.

 

Fyldt med smukke ting til hjemmet: Ny charmerende butik er åbnet i Odene

Skrevet af: Michael Qureshi

Vi elsker, når mindre specialbutikker slår dørene op i Odense.

Sådan en af slagsen så dagen lys i fredags, da butikken Atelier K  åbnede på adressen Nedergade 10.

Bag den gamle sorte facadedør med sprossede vinduer præsenteres kunderne for et sortiment af nøje udvalgte varer.

Et atelier er kunstens værksted og frirum, og åbningen af Atelier K er netop rundet af en drøm om at skabe et sted med plads til ting, hvor smukt håndværk kombineres med hverdagens behov.

Fællesnævneren er æstetik, kærlighed til detaljen og ikke mindst godt håndværk. Om det er et hårspænde, en lampe, en kalender eller porcelæn, så går disse værdier igen.

Forlod jobbet som lægesekretær

Bag navnet og butikken Atelier K står Kathrine Anna Fjordside, der helt fra barnsben har søgt og fundet fine ting og sager.

Dengang foregik det ved udklip fra magasiner, der blev samlet og sat sammen i ringbind og bøger.

Siden kom de sociale medier på banen, og det er faktisk der, at Atelier K starter.

På Instagram som en profil, der samler både smuk kunst, inspirerende indretning, poesi og dragene stemninger.

Profilen startede uden noget som helst kommercielt sigte. Kathrine kunne bare ikke lade være.

Drømmen om selv at skabe et stykke af det univers i den virkelige verden voksede, og i sommeren 2019 blev beslutningen om at forlade jobbet som lægesekretær taget.

Drømmen skulle følges, og da muligheden bød sig i det charmerende lokale på Nedergade 10 var det tiden at tage springet.

“Jeg har arbejdet som lægesekretær i 10 år på OUH, men følte nu, at det var tiden at forfølge min drøm om at åbne en butik.

Livet bringer altid udfordringer, og det har det også gjort for mig, men præcis det kan få en til at stoppe op og mærke efter i maven, om ikke der skal ske noget nyt,” siger hun til MigOgOdense og fortsætter;

“Jeg har altid haft et øje for æstetik og en drøm om at skabe og have mit eget sted. Tilfældigt opdagede jeg, at lokalet i Nedergade blev ledigt og kunne mærke, at nu skulle drømmen realiseres.”

Smukt design og godt håndværk

Det er typisk ikke de største og mest kendte brands, der har fundet vej til hylderne i Atelier K, og det er helt i butikkens ånd.

Udvælgelsen af varer er båret af indehaverens personlige smag og æstetiske sans for detaljer og stemninger.

“Butikken Atelier K er realiseringen af at skabe et sted, der samler nogle af mine yndlingsting.

Jeg har en stor passion for smukt design kombineret med godt håndværk, hvilket ses i butikkens sortiment.

Mange af varerne er lavet i hånden eller efter gamle traditioner på små familievirksomheder. Der er tale om slow fashion under ordentlige forhold,” forklarer indehaveren af den charmerende butik.

“Jeg er overbevist om, at god kvalitet, lækre materialer og bæredygtighed er vejen frem, og at det forhåbentlig tager mere og mere over i vore brug-og-smid-væk samfund,” slutter Kathrine Fjordside.

Atelier K
Nedergade 10
5000 Odense C
Man kan se butikkens Instagram-profil her

Den ikoniske Whopper uden kød: Burger King lancerer helt ny særlig burger

Skrevet af: Redaktionen

Det er ikke kun veganere og vegetarer, der undsiger sig kødet og sætter tænderne i kødfri alternativer. Danskerne vælger plantebaseret kost som aldrig før, og nu er turen også kommet til én af de mest ikoniske burgere i verden.

Den har været ventet længe, men nu lancerer Burger King endelig deres kødfri Rebel Whopper i Danmark.

Det skriver Burger King tirsdag i en pressemeddelelse.

Den indeholder alt det, man kender fra den klassiske Whopper – frisk tomater, salat, mayonnaise, ketchup, sprøde pickles og løg serveret med en flammegrillet, men plantebaseret, bøf. Bøffen ligner, smager og har tekstur som kød, men er baseret på planter.

Kan fås allerede fra i dag

Rebel Whopper er på menuen i alle 56 danske Burger King-restauranter heriblandt den i Odense fra den 12. november.

“Vi er sikre på, at Rebel Whopper er burgeren, mange danskere har ventet på, og at den falder i god smag hos vores gæster. Den giver det ultimative plantebaserede alternativ, kombineret med den ikoniske Whoppers smag og indhold.

Vi glæder os til at lade Rebel Whopper tale for sig selv og se, om danskerne rent faktisk kan smage forskel,” fortæller Daniel Schröder, nordisk marketingchef for Burger King.

Burger King har allerede stor succes med de kødfri burgere i USA, hvor den er kendt under navnet Impossible Burger, og Sverige, hvor Rebel Whopper har været på menuen siden juni i år.

Rebel Whopper giver alle mulighed for at tage det kødfri valg, men stadig nyde smagen af den klassiske og velkendte Whopper.

Vegetarisk slagter står bag bøffen

Burger King samarbejder med The Vegetarian Butcher, der står bag den vigtigste del af burgeren – plantebøffen. Sammen har de to virksomheder udviklet et produkt af særlig høj kvalitet, der meget vel kan udvikle og sætte skub i fastfood-branchen.

”Det har været fantastisk at arbejde sammen med Burger King om den nye burger Rebel Whopper, og jeg glæder mig meget til, at alle Burger King-gæster smager og nyder den”, udtaler Jaap Korteweg, stifter af The Vegetarian Butcher – en vegetarisk ”slagter, der laver grønne alternativer til kød.

Rebel Whopper lanceres i hele Europa den 12. november. Med en premiere i over 25 lande og over 2.500 restauranter, bliver Rebel-lanceringen én af de største i Burger Kings historie.

Burger King bliver tilmed den største restaurantkæde, der tilbyder en plantebøf på tværs af Europa.