Lækre fynske restauranter uden for Odense: Disse skal du kende

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
Foto: Hotel Hesselet
Foto: Hotel Hesselet

Der sker hele tiden noget på restaurantfronten i Odense, men der findes også rigtig mange gode fynske restauranter uden for Odense. Vi kommer her med vores ni bud på, hvilke fynske restauranter, der er et besøg værd.

Restaurant Lieffroy i Nyborg

I 2009 startede den tidligere køkkenchef på Falsled Kro, Patrick Lieffroy, sin egen gourmetrestaurant, som siden har opnået stor anerkendelse.

Sidste år fik Michelin-bejleren Restaurant Lieffroy en særpris for deres professionelt høje niveau, gastronomi, værtsskab, respekt og atmosfære ved Den Danske Spiseguides årlige prisuddeling.

Det kan du læse mere om her. Sidste år blev Restaurant Lieffroy desuden kåret af Dinnerbooking til den restaurant på Fyn med flest positive anmeldelser.

Og det med god grund. Den anerkendte restaurant leverer udsøgte gastronomiske oplevelser fremstillet af årstidens bedste råvarer.

Menuen skifter nemlig hver anden uge og afspejler den aktuelle sæson. I skrivende stund består Restaurant Lieffroys menu af bl.a. af frisk fangst fra Storebælt, grillede franske duer og tærte med rabarber og estragon.

Konceptet på Restaurant Lieffroy er, at du får en treretters menu til 399 kr. med mulighed for tilkøb af fem ekstra retter.

Skræddergyden 34
5800 Nyborg

Restaurant Lieffroy.

Brasserie Svanen i Middelfart

Brasserie Svanen er en del af Middelfart Kultur-ø, og med en placering helt ud til Lillebælt og store vinduespartier får man nærmest følelsen af at være på vandet. Her serverer de mad, drikke og service af høj kvalitet, og al maden bliver lavet fra bunden af de bedste, friske råvarer fra lokalområdet.

Brasserie Svanen har både en frokostmenu, en aftenmenu og en sæsonmenu. I øjeblikket består sæsonmenuen af bl.a. pocheret laks, kalve tournedos og chokoladekage med havtorngele, yoghurt iscreme, hvid chokolade og mynte.

Hver tirsdag frem til 1. maj har Brasserie Svanen desuden Tasting Tuesday, hvor du kan få tre retter mad og tre glas vin for 300 kr.

Havnegade 8 C
5500 Middelfart

Brasserie Svanen.

Restaurant Rudolf Mathis i Kerteminde

Restaurant Rudolf Mathis er placeret i hjertet af Kerteminde med udsigt til havneindløbet lige ude foran vinduerne. Den hyggelige restaurant åbnede i 1985 og blev bygget på fundamentet af et gammelt fiskerhus, som har tilhørt ejerens oldefædre.

Det charmerende gamle fiskehus er det perfekte sted for dig, som elsker fisk. I marts har menuen bl.a. stået på Rødtunge, ristet pigvar og grillet fisk. Men på Rudolf Mathis kan du også få andet end fisk som f.eks. kalvemørbrad i sprød skorpe med svampe, rilette og trøffelsauce.

Restaurant Rudolf Mathis har både en aften- og en frokostmenu.

Dosseringen 13
5300 Kerteminde

Restaurant Rudolf Mathis.

Falsled Kro i Millinge

Michelin-bejleren Falsled Kro er blevet hædret i den prestigefyldte White Guide med den bedste fynske placering i form af en 19. plads på listen over de bedste restaurant i hele Danmark. Sidste år blev Falsled Kro desuden kåret som Årets Bo&Spis ved Den Danske Spiseguides årlige prisuddeling. Det kan du læse mere om her.

Det har i ni år været den anerkendte kok Per Hallundbæk, som har været køkkenchef og direktør på Falsled Kro. Men i september forlod han stillingen for at blive en del af ejerkredsen af den nye Franck A, som han dog ikke længere er en del af. Det kan du læse mere om her.

Falsled Kro lægger vægt på lækre råvarer, og de har endda deres egen krydderurtehave. Om aftenen kan du vælge imellem fire, seks eller otte retter med bl.a. jordskokker og rogn, pigvar fra Faaborg samt lam og bouillon med røget spæk, ramsløg og artiskokker.

Assensvej 513
5642 Millinge

Falsled Kro.

Munkebo Kro nær Kerteminde

I et hyggeligt og charmerende bindingsværkshus ligger Munkebo Kro med udsigt ud over Kerteminde Fjord. Her serverer de velsmagende klassisk og moderne kromad, og der er fokus på sæsonens friske råvarer.

Munkebo Kro har hver måned en ny lækker fire retters aftenmenu, hvoraf du kan vælge enten to, tre eller alle fire retter.

I april består menuen f.eks. af pocheret torskefilet med jordskokkecreme og chips, roastbeef af okseinderlår med bl.a. bearnaise, taleggio samt able/flødeis med knas. På Munkebo Kro er det desuden også muligt at spise klassiske kromad til frokost som f.eks. stjerneskud og tarteletter.

Og så kan du jo passende supplere middagen med en overnatning på den hyggelige kro.

Fjordvej 56
5330 Munkebo

Munkebo Kro.

Restaurant Resumé i Svendborg

Hos Resumé har man fra starten lagt en klar linje, der hedder gourmet og en skøn totaloplevelse til gode priser. Her kan du prøve spændende og ualmindeligt veltilsmagte smagskombinationer, som bliver leveret i smukke anretninger med råvarer af tårnhøj kvalitet, og betjeningen er dejligt nærværende og kompetent.

En aften i Restaurant Resumés vold består af snacks og velkomstdrik, tre retter mad med vin til (du kan også få øl eller luksussaft) samt kaffe/te og sødt, alt sammen til den nette sum af 500 kr.

Her tilbyder de nye smagsoplevelser og retter hver 14. dag, og den aktuelle menu består af bl.a. and serveret på flere måder med aromatisk peber, høbagte persillerødder, kruspersille og cremet andesauce.

Læs desuden vores madanmelders flotte anmeldelse af Restaurant Resumé her.

Møllergade 35A
5700 Svendborg

Restaurant Resumé.

Restaurant Hesselet i Nyborg

Restaurant Hesselet er en del af Hotel Hesselet, som ligger ved Christianslundsskoven i Nyborg umiddelbart ud til Storebælt. Siden opførelsen i 1967 har Hesselet hørt til blandt landets mest eksklusive hoteller, og i 2017 vandt hotellet prisen som årets bedste hotel udenfor hovedstaden ved Danish Travel Award.

Hotellets gourmetrestaurant er bestemt også et besøg værd, og her får du en fuldendt restaurantoplevelse, hvor maden, betjeningen, atmosfæren og helhedsoplevelse går hånd i hånd. På Restaurant Hesselet kan du f.eks. få stegt pigvar med stenbidderrogn, kalvemørbrad eller oksemørbrad. Og til dessert kan du f.eks. nyde en rabarbersorbet med brændt hvid chokolade, lakridsmoussé og lun rabarbersauce.

Restaurant Hesselet serverer både aften- og frokostretter.

Christianslundsvej 119
5800 Nyborg

Restaurant Hesselet.

Gl. Brydegaard ved Helnæs

Gl. Brydegaard på Sydvest Fyn er en blanding af hotel, restaurant og konferencecenter.

I restauranten har de fokus på lokale råvarer, økologi og dyrevelfærd. I køkkenet bager, sylter og braser de selv, og de sætter en ære i at give deres gæster den bedst mulige oplevelse. Retterne bygger altid på årstidens friske råvarer.

På Gl. Brydegaard kan du vælge imellem en, to, tre eller fire retter samt en frokostmenu. Menuen varierer fra uge til uge, men i skrivende stund består den f.eks af dagens fangst med kartoffeltern, bacon, saltet æggeblomme og sennepssauce samt en havtornfromage med marengs, géle og sorbet.

Helnæsvej 4
5683 Haarby

Gl. Brydegaard.

Hotel Troense nær Svendborg

Hotel Troense er et idyllisk hotel med udsigt til Svendborgsund og Thurø på den ene side og hyggelige små bindingsværkshuse til den anden side.

På hotellet har de en lækker a la carte restaurant. Udvalget af retter er stort, og du kan vælge imellem kød, fisk, supper, forretter, vegetarretter, desserter og børnemenuer. Prøv f.eks. deres kronhjortemedaljon på blegselleri/æblesauté, ribspurré samt dagens garniture og mild pebersauce. Og slut af med en af de mange lækre desserter som f.eks. vanilje crème brûlée med frugt og sorbet.

På Hotel Troense kan du desuden vælge imellem en række lækre frokostretter.

Strandgade 5, 5700
Svendborg

Hotel Troense.

Værd at nævne

  • Brobygård Køkken på Midtfyn: Holder mest selskaber men har også en lille restaurant, som nogle gange holder åbent. Følg med på deres hjemmeside
  • Steensgaard i Millinge: Økologisk principallandbrug med eget spiseri, der serverer spændende retter af høj kvalitet tilberedt med deres eget økologiske kød og årstidens friske råvarer fra marker og køkkenhave
  • Fiskehuset Bogense: Her kan du få en udsøgt fiskebuffet med alt, hvad hjertet kan begære af fisk og skaldyr
  • Under Uret i Svendborg: I hjertet af Svendborg ligger den stemningsfyldte café og restaurant Under Uret. Her kan du få alt fra brunch til tre retters menu og drinks
  • Restaurant Spis på Hotel Faaborg: Er placeret i Faaborg centrum og tilbyder lækre retter lavet på lokale råvarer og urter, grønt, bær og frugter fra skov mark og strand
  • Restaurant Stella Maris i Svendborg: Ligger på det idylliske Hotel Stella Maris og serverer en unik smags- og sanseoplevelse baseret på økologi og de bedste råvarer

Jesper Buchs pølsegryde slår pizza: Her er børnefamiliernes yndlingsretter

Skrevet af: Redaktionen

De fleste kender Jesper Buch som den benhårde superiværksætter fra Løvens Hule på DR 1 og ikke mindst som stifter af JustEat, der gjorde ham til mangemillionær.

Men de færreste ved, at rigmanden også er en legende ved spisebordet hos tusindvis af børnefamilier.

Jesper Buchs opskrift på hjemmelavet pølsegryde slår nemlig pizza, burger og boller i karry med flere længder på top ti-listen over de mest populære retter hos danske børnefamilier.

Listen er opgjort af Mambeno, der er Danmarks mest populære madplans- og opskrift app til børnefamilier.

Hos Mambeno forsøger man også at målrette deres app mod Odense, hvor man  kan se, hvad der hitter her i det fynske.

“Vi er glade for at se, at vi også har god aktivitet i Odense, som også i sig selv rykker på madfronten i byen.

Men når man ikke lige er ude og spise på en af de gode Odense-restauranter, så er det meget rart at have nogle simple og gode opskrifter at falde tilbage på.

Det hjælper Mambeno med,” siger Morten Resen, der er medejer af Mambeno, til MigogOdense.

Ingen pizza eller bolognese i top ti

På Mambenos Top ti Jesper Buchs pølsegryde nemlig nummer fire på listen over de mest populære opskrifter – og hverken pizza, boller i karry eller spaghetti bolognese er at finde på top ti.

1. Kyllingetærte med spinat
2. Spaghetti i fad med oksekød og grønt
3. Sammenkogt ret med kylling
4. Jesper Buchs berømte pølsegryde
5. Grøntsagslasagne
6. Gratineret kylling i fad
7. Paprikagryde med kylling
8. One pot pasta med pølser og grøntsager
9. Stegte nudler med kylling og sesam
10. Pasta med rejer i tomatsauce

Morten Resen: Jesper er en glimrende kok!

Opskriften på Jesper Buchs pølsegryde kom på madplanen hos Mambeno, da GoLittle app-stifteren Morten Resen besøgte den kendte erhvervsmand i Spanien.

Mambeno er ejet af GoLittle, som Jesper Buch blandt andet har investeret i.

“Jesper er jo mager som en ræv i parringstid. Så at han var en glimrende kok og kunne røre en pølsegryde med bacon og masser af fløde sammen på rekordtid kom som en ret stor overraskelse.

Men selvom opskriften er simpel, smager den fuldkommen fantastisk!

Vores egne unger elsker den, og det samme gør tusindvis af andre familier, har det vist sig,” siger Morten Resen.

Hent opskriften på pølsegryden gratis

Opskriften kan hentes gratis på mambeno.dk/jesper eller i Mambenos app i App Store. Og selvom Jesper Buch mener, at retten kræver masser af piskefløde, kan den (trods alt) også laves i en lidt mere fedtfattig udgave.

Listen er udarbejdet i perioden 1. oktober 2016 – 1. oktober 2018 og tager udgangspunkt i flere end 2 millioner besøg på mambeno.dk.

Unik spiseoplevelse: Kæmpe navne laver gourmetaften på Hotel Grand

Skrevet af: Simone Vestergaard

First Hotel Grand inviterer til en unik vin- og madoplevelse i hjertet af Odense, når Winemakers Dinner finder sted d. 25. oktober fra kl. 18-22.30. 

På denne aften går mad og vin op i en højere enhed, når Løgismose med det kendte vinhus Domaine Michelot og kokken Per Hallundbæk byder indenfor til en unik gourmetaften.

Per Hallundbæk har over 30 års erfaring fra restaurant- og hotelbranchen, både som kok, souschef, køkkenchef og direktør.

Han har tidligere ført Falsled Kro op som Fyns største bejler til en Michelin-stjerne.

På aftenen vil den erfarne kok servere en skøn fem retters menu med nyfortolkning af klassikere fra Bourgogne, til vinene fra Domaine Michelot.

Gæster for første gang Danmark

Nicolas Mestre fra Domaine Michelot gæster for første gang Danmark, og med sig har han årets høst fra 2016 årgangen, samt ældre udvalgte vine fra familiens historiske domaine i en af Bourgognes fineste hvidvinskommuner.

Løgismose har længe haft et godt samarbejde med Domaine Michelot – et samarbejde, der faktisk startede for præcis 20 år siden.

“Det er første gang i mange år, at vi har besøg af Domaine Michelot.

Det er et mindre vinhus drevet af familien selv, så det er ikke så ofte, de besøger Danmark.

Domaine Michelot er meget specielt.

Det er jo en hjørnesten i Løgismoses sortiment, og et vinhus der har været med i rigtig mange år – og som vi har et rigtig godt og nært forhold til.

Derudover laver de vine på et utroligt højt niveau.” fortæller Remi Sahner, salgschef hos Løgismose.

Et arrangement udover det sædvanlige

Det er første gang at denne konstellation er blevet en realitet, og Remi Sahner er meget glad for at kunne give de kommende gæster en helhedsoplevelse udover det sædvanlige.

“Med dette arrangement har vi fået muligheden for at lave en perfekt aften med kombinationen af vinhuset og Per – som også er en gammel kending af Løgismose.

Så gæsterne kan godt forvente en aften med god vin og mad på højt niveau, i fantastiske rammer.” fortæller Remi og afslutter:

“Det er en af de helt specielle aftener på året, og en aften vi glæder os rigtig meget til.”

Aftenens menu er:
– Syltet pighvar med persillecreme og små porrer
– Torsk med snegle ragout, peberbacon og bagt fennikel
– Kanin med sennepcreme og glaskål
– Gratineret and fra Dombes ”Bourguignon” med nye løg og karl johan aroma
– Brie de Meaux med brioche, salater og trøffelvinaigrette

Det får du:
– Kir Royale & Snacks
– 5 retters menu med tilhørende vine
– Kaffe & sødt
– Vand under middagen

Pris pr. person 995 kr. (ekskl. booking gebyr på 25 kr.)

Læs mere og køb din billet til arrangementet her.

Kan et tog hedde Brunneren? Odense griner af de skøreste forslag til Letbanen

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Letbane Odense
Foto: Letbane Odense

“Du skal bare tage Brunneren i retning mod Hjallese.”

Forestil dig den sætning, hvis en dansk turist kommer til Odense og skal en tur med Letbanen.

Det kan meget vel blive virkelighed, når Letbanen står færdig om nogle år.

Lige nu er der en afstemning i gang om, hvad de 16 forskellige Letbane-vogne skal hedde.

En af de helt store favoritter er nemlig “Brunneren” med reference til vores elskede nationalret – Brunsvigeren.

Ikke desto mindre kan der også refereres til andet, hvis man tænker lidt latrinært.

Vi har taget et kig på, hvad der især på sociale medier som Facebook diskuteres på navnene, og her er vores bud på de mærkeligste/skøreste/sjoveste navneforslag til Letbanen.

Sjoveste forslag

Det hele skal kunne sammensættes efter sætningen;

At rejse er at…

BRUNNEREN (at rejse er…lige så godt som brunsvigeren)

FODFÆSTET (at rejse er…at miste fodfæstet)

SOLNEDGANGEN (at rejse er…at se solnedgangen nye steder)

SMAGEN (at rejse er…at smage på verden)

PERSPEKTIVET (at rejse er…at forny sit perspektiv)

UNDRINGEN (at rejse er…at undre sig)

SINDET (at rejse er…at flytte sit sind)

KOMMENTARER PÅ Odense Letbanes Facebook-side

Nu skal der stemmes

Hele Odense fik mulighed for at byde ind med mulige navne, og de er nu blevet evalueret og udvalgt.

Nu skal der så stemmes på de bedste bud, så man kan indsnævre det til 16 letbanevogne.

“I har hjulpet med at finde et samlende tema og en liste med konkrete navneforslag. Her i tredje fase er dine krydser afgørende – Odenses letbanetog får de 16 navne med flest stemmer.

Stem ved at udfylde stemmesedlen herunder med højst 5 krydser,” skriver Odense Letbane.

Der trækkes lod om gavekort på 3000 kr. til ODEON.

Deadline er 24. oktober.

Du kan stemme og se alle navne-forslagene her