Lækre fynske restauranter uden for Odense: Disse skal du kende

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
Foto: Hotel Hesselet
Foto: Hotel Hesselet

Der sker hele tiden noget på restaurantfronten i Odense, men der findes også rigtig mange gode fynske restauranter uden for Odense. Vi kommer her med vores ni bud på, hvilke fynske restauranter, der er et besøg værd.

Restaurant Lieffroy i Nyborg

I 2009 startede den tidligere køkkenchef på Falsled Kro, Patrick Lieffroy, sin egen gourmetrestaurant, som siden har opnået stor anerkendelse.

Sidste år fik Michelin-bejleren Restaurant Lieffroy en særpris for deres professionelt høje niveau, gastronomi, værtsskab, respekt og atmosfære ved Den Danske Spiseguides årlige prisuddeling.

Det kan du læse mere om her. Sidste år blev Restaurant Lieffroy desuden kåret af Dinnerbooking til den restaurant på Fyn med flest positive anmeldelser.

Og det med god grund. Den anerkendte restaurant leverer udsøgte gastronomiske oplevelser fremstillet af årstidens bedste råvarer.

Menuen skifter nemlig hver anden uge og afspejler den aktuelle sæson. I skrivende stund består Restaurant Lieffroys menu af bl.a. af frisk fangst fra Storebælt, grillede franske duer og tærte med rabarber og estragon.

Konceptet på Restaurant Lieffroy er, at du får en treretters menu til 399 kr. med mulighed for tilkøb af fem ekstra retter.

Skræddergyden 34
5800 Nyborg

Restaurant Lieffroy.

Brasserie Svanen i Middelfart

Brasserie Svanen er en del af Middelfart Kultur-ø, og med en placering helt ud til Lillebælt og store vinduespartier får man nærmest følelsen af at være på vandet. Her serverer de mad, drikke og service af høj kvalitet, og al maden bliver lavet fra bunden af de bedste, friske råvarer fra lokalområdet.

Brasserie Svanen har både en frokostmenu, en aftenmenu og en sæsonmenu. I øjeblikket består sæsonmenuen af bl.a. pocheret laks, kalve tournedos og chokoladekage med havtorngele, yoghurt iscreme, hvid chokolade og mynte.

Hver tirsdag frem til 1. maj har Brasserie Svanen desuden Tasting Tuesday, hvor du kan få tre retter mad og tre glas vin for 300 kr.

Havnegade 8 C
5500 Middelfart

Brasserie Svanen.

Restaurant Rudolf Mathis i Kerteminde

Restaurant Rudolf Mathis er placeret i hjertet af Kerteminde med udsigt til havneindløbet lige ude foran vinduerne. Den hyggelige restaurant åbnede i 1985 og blev bygget på fundamentet af et gammelt fiskerhus, som har tilhørt ejerens oldefædre.

Det charmerende gamle fiskehus er det perfekte sted for dig, som elsker fisk. I marts har menuen bl.a. stået på Rødtunge, ristet pigvar og grillet fisk. Men på Rudolf Mathis kan du også få andet end fisk som f.eks. kalvemørbrad i sprød skorpe med svampe, rilette og trøffelsauce.

Restaurant Rudolf Mathis har både en aften- og en frokostmenu.

Dosseringen 13
5300 Kerteminde

Restaurant Rudolf Mathis.

Falsled Kro i Millinge

Michelin-bejleren Falsled Kro er blevet hædret i den prestigefyldte White Guide med den bedste fynske placering i form af en 19. plads på listen over de bedste restaurant i hele Danmark. Sidste år blev Falsled Kro desuden kåret som Årets Bo&Spis ved Den Danske Spiseguides årlige prisuddeling. Det kan du læse mere om her.

Det har i ni år været den anerkendte kok Per Hallundbæk, som har været køkkenchef og direktør på Falsled Kro. Men i september forlod han stillingen for at blive en del af ejerkredsen af den nye Franck A, som han dog ikke længere er en del af. Det kan du læse mere om her.

Falsled Kro lægger vægt på lækre råvarer, og de har endda deres egen krydderurtehave. Om aftenen kan du vælge imellem fire, seks eller otte retter med bl.a. jordskokker og rogn, pigvar fra Faaborg samt lam og bouillon med røget spæk, ramsløg og artiskokker.

Assensvej 513
5642 Millinge

Falsled Kro.

Munkebo Kro nær Kerteminde

I et hyggeligt og charmerende bindingsværkshus ligger Munkebo Kro med udsigt ud over Kerteminde Fjord. Her serverer de velsmagende klassisk og moderne kromad, og der er fokus på sæsonens friske råvarer.

Munkebo Kro har hver måned en ny lækker fire retters aftenmenu, hvoraf du kan vælge enten to, tre eller alle fire retter.

I april består menuen f.eks. af pocheret torskefilet med jordskokkecreme og chips, roastbeef af okseinderlår med bl.a. bearnaise, taleggio samt able/flødeis med knas. På Munkebo Kro er det desuden også muligt at spise klassiske kromad til frokost som f.eks. stjerneskud og tarteletter.

Og så kan du jo passende supplere middagen med en overnatning på den hyggelige kro.

Fjordvej 56
5330 Munkebo

Munkebo Kro.

Restaurant Resumé i Svendborg

Hos Resumé har man fra starten lagt en klar linje, der hedder gourmet og en skøn totaloplevelse til gode priser. Her kan du prøve spændende og ualmindeligt veltilsmagte smagskombinationer, som bliver leveret i smukke anretninger med råvarer af tårnhøj kvalitet, og betjeningen er dejligt nærværende og kompetent.

En aften i Restaurant Resumés vold består af snacks og velkomstdrik, tre retter mad med vin til (du kan også få øl eller luksussaft) samt kaffe/te og sødt, alt sammen til den nette sum af 500 kr.

Her tilbyder de nye smagsoplevelser og retter hver 14. dag, og den aktuelle menu består af bl.a. and serveret på flere måder med aromatisk peber, høbagte persillerødder, kruspersille og cremet andesauce.

Læs desuden vores madanmelders flotte anmeldelse af Restaurant Resumé her.

Møllergade 35A
5700 Svendborg

Restaurant Resumé.

Restaurant Hesselet i Nyborg

Restaurant Hesselet er en del af Hotel Hesselet, som ligger ved Christianslundsskoven i Nyborg umiddelbart ud til Storebælt. Siden opførelsen i 1967 har Hesselet hørt til blandt landets mest eksklusive hoteller, og i 2017 vandt hotellet prisen som årets bedste hotel udenfor hovedstaden ved Danish Travel Award.

Hotellets gourmetrestaurant er bestemt også et besøg værd, og her får du en fuldendt restaurantoplevelse, hvor maden, betjeningen, atmosfæren og helhedsoplevelse går hånd i hånd. På Restaurant Hesselet kan du f.eks. få stegt pigvar med stenbidderrogn, kalvemørbrad eller oksemørbrad. Og til dessert kan du f.eks. nyde en rabarbersorbet med brændt hvid chokolade, lakridsmoussé og lun rabarbersauce.

Restaurant Hesselet serverer både aften- og frokostretter.

Christianslundsvej 119
5800 Nyborg

Restaurant Hesselet.

Gl. Brydegaard ved Helnæs

Gl. Brydegaard på Sydvest Fyn er en blanding af hotel, restaurant og konferencecenter.

I restauranten har de fokus på lokale råvarer, økologi og dyrevelfærd. I køkkenet bager, sylter og braser de selv, og de sætter en ære i at give deres gæster den bedst mulige oplevelse. Retterne bygger altid på årstidens friske råvarer.

På Gl. Brydegaard kan du vælge imellem en, to, tre eller fire retter samt en frokostmenu. Menuen varierer fra uge til uge, men i skrivende stund består den f.eks af dagens fangst med kartoffeltern, bacon, saltet æggeblomme og sennepssauce samt en havtornfromage med marengs, géle og sorbet.

Helnæsvej 4
5683 Haarby

Gl. Brydegaard.

Hotel Troense nær Svendborg

Hotel Troense er et idyllisk hotel med udsigt til Svendborgsund og Thurø på den ene side og hyggelige små bindingsværkshuse til den anden side.

På hotellet har de en lækker a la carte restaurant. Udvalget af retter er stort, og du kan vælge imellem kød, fisk, supper, forretter, vegetarretter, desserter og børnemenuer. Prøv f.eks. deres kronhjortemedaljon på blegselleri/æblesauté, ribspurré samt dagens garniture og mild pebersauce. Og slut af med en af de mange lækre desserter som f.eks. vanilje crème brûlée med frugt og sorbet.

På Hotel Troense kan du desuden vælge imellem en række lækre frokostretter.

Strandgade 5, 5700
Svendborg

Hotel Troense.

Værd at nævne

  • Brobygård Køkken på Midtfyn: Holder mest selskaber men har også en lille restaurant, som nogle gange holder åbent. Følg med på deres hjemmeside
  • Steensgaard i Millinge: Økologisk principallandbrug med eget spiseri, der serverer spændende retter af høj kvalitet tilberedt med deres eget økologiske kød og årstidens friske råvarer fra marker og køkkenhave
  • Fiskehuset Bogense: Her kan du få en udsøgt fiskebuffet med alt, hvad hjertet kan begære af fisk og skaldyr
  • Under Uret i Svendborg: I hjertet af Svendborg ligger den stemningsfyldte café og restaurant Under Uret. Her kan du få alt fra brunch til tre retters menu og drinks
  • Restaurant Spis på Hotel Faaborg: Er placeret i Faaborg centrum og tilbyder lækre retter lavet på lokale råvarer og urter, grønt, bær og frugter fra skov mark og strand
  • Restaurant Stella Maris i Svendborg: Ligger på det idylliske Hotel Stella Maris og serverer en unik smags- og sanseoplevelse baseret på økologi og de bedste råvarer

Priser fra 29 kr.: Lykkeposer hver dag fra 7-Eleven på Too Good to Go

Skrevet af: Michael Qureshi

Mens Corona satte det meste af landet i stå, var der været godt gang i hjulene hos både Too Good To Go og 7-Eleven.

De to parter har brugt de seneste uger på at oprette samtlige 7-Eleven-butikker i Too Good To Go-appen, og dermed kan man nu købe lykkeposer med overskudsvarer i 7-Eleven-butikker over hele landet.

Det meddeler parterne i en pressemeddelelse.

Hvad betyder det så rent praktisk?

For at bekæmpe madspild laver 7-Eleven butikkerne i Odense dagligt “lykkeposer” med overskydende mad.

Udvalget variere fra dag til dag, så man skal lade sig overraske af indholdet. I posen kan der f.eks. være salater, sandwiches, kager, bagværk, mellemmåltider og drikkevarer.

Priserne varierer også fra 29 kr. og op – men en hurtig gennemgang af Too Good to Go app’en viser en gennemsnitlig pris på 39 kr.

Det landsdækkende samarbejde er skudt i gang efter en testperiode i udvalgte 7-Eleven-butikker på DSB-stationer.

 

Kunderne får en god deal og hjælper miljøet

En testperiode, der ifølge Maria Gervig, Commercial Director hos 7-Eleven, er gået over al forventning.

“Bekæmpelse af madspild har meget høj prioritet hos 7-Eleven.

Det er ganske enkelt meningsløst at smide god mad ud set ud fra både sociale, miljømæssige og økonomiske betragtninger.

Derfor er vi meget glade for, at vi har fundet en løsning, der kommer alle til gode.

Vores kunder får en virkelig god deal, mindre spild er penge sparet, og vi giver miljøet en hjælpende hånd.

Særligt sidstnævnte har stor betydning for os, og derfor føles det ekstra godt, at vi nu også på denne front kan føle stolthed over at afhjælpe et miljøproblem,” siger Maria Gervig.

I testperioden er der blevet reddet lige knap 24.000 lykkeposer med overskudsvarer. Det er 60 ton sparet CO2e, hvilket svarer til 262 flyveture fra København til London.

Lykkeposer fra 7-Eleven er populære

Landechef for Too Good To Go i Danmark, Heidi Boye, er derfor meget begejstret over, at samarbejdet nu fortsætter på fuld styrke.

“7-Elevens lykkeposer har været særdeles populære blandt vores brugere i de butikker, hvor vi har testet konceptet.

Så vi er selvfølgelig meget glade for, at vi nu kan give hele landet mulighed for at bekæmpe madspild på en sjov måde.

Når så mange butikker går sammen, flytter det virkelig noget i det store madspildsregnskab, så 7-Eleven kan være super stolte af indsatsen,” siger Heidi Boye, landechef for Too Good To Go i Danmark.

Lykkeposerne vil være tilgængelige i 7-Eleven-butikker i Odense, på tankstationer og på togstationer.

Det gælder om at være hurtigt ude i løbet af dagen, når lykkeposerne sættes i salg. Så bestiller og betaler man i Too Good to Go app’en.

Du kan hente app’en, hvor du normalt henter apps.

Pita-favorit udvider: Yazzy’s Pita åbner midt i centrum på onsdag

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvis du har været et smut forbi Storms Pakhus, så har du nok også duftet eller endda smagt pitabrød fra Yazzy’s Pita.

Et populært koncept som man nok ikke fornærmer mange ved at kalde for Odenses bedste pita’er.

Nu udvider pita-favoritten med de billige priser, og åbner på onsdag d. 27. maj et sted midt i Odense C.

De beholder samtidig deres bod i Storms Pakhus.

“Vi har været på Storms fra dag et, og det bliver vi ved med, men vi har altid haft lyst til at have en lokation, hvor vi kunne have frie tøjler.

Her virkede det kun rigtigt, at det skulle være i Odense, hvor det hele startede,” fortæller Yasser Rahim Naz.

Fik pitabrød hos bedstemor i Iran

Yasser er manden bag Yazzy’s Pita og er uddannet kok sammen sin makker Martin fra restaurant Kvægtorvet her i Odense.

De blev enige om at kaste sig ud i et pita-eventyr sammen, da de mente, at man godt kunne øge kvaliteten på pitabrøds-fronten i Odense og øvrige storbyer i Danmark.

“Jeg har altid elsket Pita, lige siden jeg var lille, når jeg fik dem hos min bedstemor i Iran.

Det var på en helt anden måde  end i Danmark. Her lavede man dem på åben ild, og man fik dem til morgenmad.

Som årene gik, synes jeg det var lidt trist at alt udviklede sig i Danmark, men pitabrødet var stadigvæk den samme. Den klassiske med tomat, agurk og købe dressinger. Jeg tænkte det kan gøres bedre,” forklarer Yasser.

Været fantastisk rejse

Han fortsætter;

“Så jeg gik og legede lidt med tanken om, hvor vildt det vil være, hvis jeg kunne genskabe den følelse, jeg havde hos min bedstemor, og kombinerede det med den erfaring og viden, jeg har fra den gastronomiske verden.

Det resulterede i, at jeg sagde, nu er det nu og tog udfordring op. Det har været en fantastisk rejse indtil videre.”

Målet er ret simpelt med det nye sted i centrum.

“Vi vil give vores gæster noget for deres penge både i kvalitet og smag. Men som samtidig også er et sundere alternativ til andet fastfood i Odense midtby,” forklarer Yasser.

De slår dørene op onsdag d. 27. maj kl 17:00 i Slotsgade 26 og i samarbejde med “vandretur for kritisk syge børn” , så donerer de dagens omsætning til kritisk syge børn.

Har brug for mere plads: Populær Odense-restaurant flytter i større lokaler

Skrevet af: Redaktionen
FOTO: Restaurant Bacchus
FOTO: Restaurant Bacchus

Tilbage i 2017 blev Restaurant Bacchus kåret som årets Brasserie i den danske spiseguide. Det er nok heller ikke uden grund, for folk er vilde med stedet.

Nu gør de så klar til at flytte i nye og større lokaler. Det skriver Fyens Stiftstidende. Bacchus rykker dog ikke særlig langt fra deres nuværende lokaler.

Faktisk flytter de blot 500 meter længere op af vejen til adressen Vestergade 5.

Corona-krisen har også blot gjort det endnu mere eftertragtet at få booket bord på Bacchus.

“Vi ser frem til at have mere plads bag kulisserne i vores nye køkken.

Plads til at eksperimentere og være kreative samt flere blus, så mine “drenge” og jeg kan arbejde i samme lokale.

I dag står vi på hver vores side af en væg, og det betyder, at vi går glip af den synergi, der opstår, når man står fysisk sammen,” siger indehaver Stephane Libourel til Fyens.

Vilde gourmet-aftener

Han fortæller også, at man med jævne mellemrum vil køre topgourmet aftener hvor kuvertprisen bliver helt op til 4000 kr. stykket med nogle af de allerbedste vine til.

Men som udgangspunkt bliver konceptet som det plejer bare med plads til lidt flere gæster og meget mere plads til personalet.

Bacchus har fokus på det franske køkken, og ofte med lidt ekstra luksus på råvarerne. Gode sager som trøffel, kaviar, foie gras og østers er ofte at finde i retterne.

Hver mandag er der en fast tre retters rustik menu, og om onsdagen kører de en suprisemenu. De øvrige dage er konceptet lidt mere ala carte, hvor man ud fra deres aktuelle menukort vælger de retter, man ønsker.

Filosofien i køkkenet handler hele tiden om smag, og den skuffer ikke her.

Restaurant Bacchus er blandt de dyrere spisesteder i Odense men også luksuriøse i forhold til råvarer og retter – og når man kan få omelet med trøffel til frokost, så er vi altså solgt.

Hvad: Restaurant Bacchus flytter
Hvor: Vestergade 5
5000 Odense C
Mere info her