Lækre fynske restauranter uden for Odense: Disse skal du kende

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
Foto: Hotel Hesselet
Foto: Hotel Hesselet

Der sker hele tiden noget på restaurantfronten i Odense, men der findes også rigtig mange gode fynske restauranter uden for Odense. Vi kommer her med vores ni bud på, hvilke fynske restauranter, der er et besøg værd.

Restaurant Lieffroy i Nyborg

I 2009 startede den tidligere køkkenchef på Falsled Kro, Patrick Lieffroy, sin egen gourmetrestaurant, som siden har opnået stor anerkendelse.

Sidste år fik Michelin-bejleren Restaurant Lieffroy en særpris for deres professionelt høje niveau, gastronomi, værtsskab, respekt og atmosfære ved Den Danske Spiseguides årlige prisuddeling.

Det kan du læse mere om her. Sidste år blev Restaurant Lieffroy desuden kåret af Dinnerbooking til den restaurant på Fyn med flest positive anmeldelser.

Og det med god grund. Den anerkendte restaurant leverer udsøgte gastronomiske oplevelser fremstillet af årstidens bedste råvarer.

Menuen skifter nemlig hver anden uge og afspejler den aktuelle sæson. I skrivende stund består Restaurant Lieffroys menu af bl.a. af frisk fangst fra Storebælt, grillede franske duer og tærte med rabarber og estragon.

Konceptet på Restaurant Lieffroy er, at du får en treretters menu til 399 kr. med mulighed for tilkøb af fem ekstra retter.

Skræddergyden 34
5800 Nyborg

Restaurant Lieffroy.

Brasserie Svanen i Middelfart

Brasserie Svanen er en del af Middelfart Kultur-ø, og med en placering helt ud til Lillebælt og store vinduespartier får man nærmest følelsen af at være på vandet. Her serverer de mad, drikke og service af høj kvalitet, og al maden bliver lavet fra bunden af de bedste, friske råvarer fra lokalområdet.

Brasserie Svanen har både en frokostmenu, en aftenmenu og en sæsonmenu. I øjeblikket består sæsonmenuen af bl.a. pocheret laks, kalve tournedos og chokoladekage med havtorngele, yoghurt iscreme, hvid chokolade og mynte.

Hver tirsdag frem til 1. maj har Brasserie Svanen desuden Tasting Tuesday, hvor du kan få tre retter mad og tre glas vin for 300 kr.

Havnegade 8 C
5500 Middelfart

Brasserie Svanen.

Restaurant Rudolf Mathis i Kerteminde

Restaurant Rudolf Mathis er placeret i hjertet af Kerteminde med udsigt til havneindløbet lige ude foran vinduerne. Den hyggelige restaurant åbnede i 1985 og blev bygget på fundamentet af et gammelt fiskerhus, som har tilhørt ejerens oldefædre.

Det charmerende gamle fiskehus er det perfekte sted for dig, som elsker fisk. I marts har menuen bl.a. stået på Rødtunge, ristet pigvar og grillet fisk. Men på Rudolf Mathis kan du også få andet end fisk som f.eks. kalvemørbrad i sprød skorpe med svampe, rilette og trøffelsauce.

Restaurant Rudolf Mathis har både en aften- og en frokostmenu.

Dosseringen 13
5300 Kerteminde

Restaurant Rudolf Mathis.

Falsled Kro i Millinge

Michelin-bejleren Falsled Kro er blevet hædret i den prestigefyldte White Guide med den bedste fynske placering i form af en 19. plads på listen over de bedste restaurant i hele Danmark. Sidste år blev Falsled Kro desuden kåret som Årets Bo&Spis ved Den Danske Spiseguides årlige prisuddeling. Det kan du læse mere om her.

Det har i ni år været den anerkendte kok Per Hallundbæk, som har været køkkenchef og direktør på Falsled Kro. Men i september forlod han stillingen for at blive en del af ejerkredsen af den nye Franck A, som han dog ikke længere er en del af. Det kan du læse mere om her.

Falsled Kro lægger vægt på lækre råvarer, og de har endda deres egen krydderurtehave. Om aftenen kan du vælge imellem fire, seks eller otte retter med bl.a. jordskokker og rogn, pigvar fra Faaborg samt lam og bouillon med røget spæk, ramsløg og artiskokker.

Assensvej 513
5642 Millinge

Falsled Kro.

Munkebo Kro nær Kerteminde

I et hyggeligt og charmerende bindingsværkshus ligger Munkebo Kro med udsigt ud over Kerteminde Fjord. Her serverer de velsmagende klassisk og moderne kromad, og der er fokus på sæsonens friske råvarer.

Munkebo Kro har hver måned en ny lækker fire retters aftenmenu, hvoraf du kan vælge enten to, tre eller alle fire retter.

I april består menuen f.eks. af pocheret torskefilet med jordskokkecreme og chips, roastbeef af okseinderlår med bl.a. bearnaise, taleggio samt able/flødeis med knas. På Munkebo Kro er det desuden også muligt at spise klassiske kromad til frokost som f.eks. stjerneskud og tarteletter.

Og så kan du jo passende supplere middagen med en overnatning på den hyggelige kro.

Fjordvej 56
5330 Munkebo

Munkebo Kro.

Restaurant Resumé i Svendborg

Hos Resumé har man fra starten lagt en klar linje, der hedder gourmet og en skøn totaloplevelse til gode priser. Her kan du prøve spændende og ualmindeligt veltilsmagte smagskombinationer, som bliver leveret i smukke anretninger med råvarer af tårnhøj kvalitet, og betjeningen er dejligt nærværende og kompetent.

En aften i Restaurant Resumés vold består af snacks og velkomstdrik, tre retter mad med vin til (du kan også få øl eller luksussaft) samt kaffe/te og sødt, alt sammen til den nette sum af 500 kr.

Her tilbyder de nye smagsoplevelser og retter hver 14. dag, og den aktuelle menu består af bl.a. and serveret på flere måder med aromatisk peber, høbagte persillerødder, kruspersille og cremet andesauce.

Læs desuden vores madanmelders flotte anmeldelse af Restaurant Resumé her.

Møllergade 35A
5700 Svendborg

Restaurant Resumé.

Restaurant Hesselet i Nyborg

Restaurant Hesselet er en del af Hotel Hesselet, som ligger ved Christianslundsskoven i Nyborg umiddelbart ud til Storebælt. Siden opførelsen i 1967 har Hesselet hørt til blandt landets mest eksklusive hoteller, og i 2017 vandt hotellet prisen som årets bedste hotel udenfor hovedstaden ved Danish Travel Award.

Hotellets gourmetrestaurant er bestemt også et besøg værd, og her får du en fuldendt restaurantoplevelse, hvor maden, betjeningen, atmosfæren og helhedsoplevelse går hånd i hånd. På Restaurant Hesselet kan du f.eks. få stegt pigvar med stenbidderrogn, kalvemørbrad eller oksemørbrad. Og til dessert kan du f.eks. nyde en rabarbersorbet med brændt hvid chokolade, lakridsmoussé og lun rabarbersauce.

Restaurant Hesselet serverer både aften- og frokostretter.

Christianslundsvej 119
5800 Nyborg

Restaurant Hesselet.

Gl. Brydegaard ved Helnæs

Gl. Brydegaard på Sydvest Fyn er en blanding af hotel, restaurant og konferencecenter.

I restauranten har de fokus på lokale råvarer, økologi og dyrevelfærd. I køkkenet bager, sylter og braser de selv, og de sætter en ære i at give deres gæster den bedst mulige oplevelse. Retterne bygger altid på årstidens friske råvarer.

På Gl. Brydegaard kan du vælge imellem en, to, tre eller fire retter samt en frokostmenu. Menuen varierer fra uge til uge, men i skrivende stund består den f.eks af dagens fangst med kartoffeltern, bacon, saltet æggeblomme og sennepssauce samt en havtornfromage med marengs, géle og sorbet.

Helnæsvej 4
5683 Haarby

Gl. Brydegaard.

Hotel Troense nær Svendborg

Hotel Troense er et idyllisk hotel med udsigt til Svendborgsund og Thurø på den ene side og hyggelige små bindingsværkshuse til den anden side.

På hotellet har de en lækker a la carte restaurant. Udvalget af retter er stort, og du kan vælge imellem kød, fisk, supper, forretter, vegetarretter, desserter og børnemenuer. Prøv f.eks. deres kronhjortemedaljon på blegselleri/æblesauté, ribspurré samt dagens garniture og mild pebersauce. Og slut af med en af de mange lækre desserter som f.eks. vanilje crème brûlée med frugt og sorbet.

På Hotel Troense kan du desuden vælge imellem en række lækre frokostretter.

Strandgade 5, 5700
Svendborg

Hotel Troense.

Værd at nævne

  • Brobygård Køkken på Midtfyn: Holder mest selskaber men har også en lille restaurant, som nogle gange holder åbent. Følg med på deres hjemmeside
  • Steensgaard i Millinge: Økologisk principallandbrug med eget spiseri, der serverer spændende retter af høj kvalitet tilberedt med deres eget økologiske kød og årstidens friske råvarer fra marker og køkkenhave
  • Fiskehuset Bogense: Her kan du få en udsøgt fiskebuffet med alt, hvad hjertet kan begære af fisk og skaldyr
  • Under Uret i Svendborg: I hjertet af Svendborg ligger den stemningsfyldte café og restaurant Under Uret. Her kan du få alt fra brunch til tre retters menu og drinks
  • Restaurant Spis på Hotel Faaborg: Er placeret i Faaborg centrum og tilbyder lækre retter lavet på lokale råvarer og urter, grønt, bær og frugter fra skov mark og strand
  • Restaurant Stella Maris i Svendborg: Ligger på det idylliske Hotel Stella Maris og serverer en unik smags- og sanseoplevelse baseret på økologi og de bedste råvarer

Store biografdag på søndag i Odense: Alle film koster en 50’er

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto Kollision film
PR-foto Kollision film

Årstiden indbyder for alvor til filmhygge og lune popcorn.

Så er det jo meget heldigt, at Nordisk Film Biografer på søndag, d. 17. november, fejrer filmglæden og afholder Den Store Biografdag.

Her kan du kurere tømmermændene, hygge med kæresten eller tage familien med i Nordisk Film Biografer i Odense Banegård Center for en flad 50’er.

Du skal nok være hurtig på tasterne, hvis du vil have lige præcis din yndlingsplads … eller være sikker på at kunne se lige netop din favoritfilm.

Tilbuddet gælder alle billetter og til alle forestillinger dagen igennem.

“En biografoplevelse er oplagt måde at være sammen om en fælles oplevelse. Både med dem, man har med i biografen, og med de andre gæster i biografsalen.

Og den fælles oplevelse skal have de allerbedste rammer. Derfor arbejder Nordisk Film Biografer altid på at matche de mange, gode film med den højeste kvalitet i både service, komfort og biografteknik,” skriver Nordisk Film i en pressemeddelelse.

PR-foto Nordisk Film Biografer

Det kan du se i biografen på søndag

På Den Store Biografdag kan biografgæsterne opleve film for enhver smag, og valget er dit:

Du kan blandt andet se den højspændte og anmelderroste danske film Kollision med fantastisk skuespil af blandt andre Nikolaj Lie Kaas og Cecilie Stenspil.

Der er også underholdning i vente for de mindste i familien, som kan se tegnefilmen Familien Addams, som byder på masser af grin og monsterballade.

Er du i det romantiske hjørne kan du se frem til den den romantiske julefilm Last Christmas, der handler om Kate, som arbejder i en julebutik i London og møder den fremmede mand Tom, som sætter hjertet i brand.

For de fartglade er en mulighed filmen Le Mans ’66, som handler om optakten til Le Mans-løbet i 1966 med Christian Bale og Matt Damon i hovedrollerne.

Derudover vises der også film som Midway, Downton Abbey, Ser du Månen, Daniel, Jagtsæson, Joker, Zombieland, og den nye Terminator med Arnold Schwarzenegger tilbage i sin glansrolle.

Gratis kaffe til folket

I år præsenteres Den Store Biograf i samarbejde med L’OR kaffekapsler, og det betyder, at der på selve dagen vil blive uddelt prøver på L’OR kaffekapsler i alle Nordisk Film Biografer.

Hvad: Den Store Biografdag
Hvor: Alle Nordisk Films biografer (I Odense: Odense Banegård Center)
Hvornår: Søndag d. 17 november hele dagen.

Du finder billetinfo her.

 

Fyldt med smukke ting til hjemmet: Ny charmerende butik er åbnet i Odene

Skrevet af: Michael Qureshi

Vi elsker, når mindre specialbutikker slår dørene op i Odense.

Sådan en af slagsen så dagen lys i fredags, da butikken Atelier K  åbnede på adressen Nedergade 10.

Bag den gamle sorte facadedør med sprossede vinduer præsenteres kunderne for et sortiment af nøje udvalgte varer.

Et atelier er kunstens værksted og frirum, og åbningen af Atelier K er netop rundet af en drøm om at skabe et sted med plads til ting, hvor smukt håndværk kombineres med hverdagens behov.

Fællesnævneren er æstetik, kærlighed til detaljen og ikke mindst godt håndværk. Om det er et hårspænde, en lampe, en kalender eller porcelæn, så går disse værdier igen.

Forlod jobbet som lægesekretær

Bag navnet og butikken Atelier K står Kathrine Anna Fjordside, der helt fra barnsben har søgt og fundet fine ting og sager.

Dengang foregik det ved udklip fra magasiner, der blev samlet og sat sammen i ringbind og bøger.

Siden kom de sociale medier på banen, og det er faktisk der, at Atelier K starter.

På Instagram som en profil, der samler både smuk kunst, inspirerende indretning, poesi og dragene stemninger.

Profilen startede uden noget som helst kommercielt sigte. Kathrine kunne bare ikke lade være.

Drømmen om selv at skabe et stykke af det univers i den virkelige verden voksede, og i sommeren 2019 blev beslutningen om at forlade jobbet som lægesekretær taget.

Drømmen skulle følges, og da muligheden bød sig i det charmerende lokale på Nedergade 10 var det tiden at tage springet.

“Jeg har arbejdet som lægesekretær i 10 år på OUH, men følte nu, at det var tiden at forfølge min drøm om at åbne en butik.

Livet bringer altid udfordringer, og det har det også gjort for mig, men præcis det kan få en til at stoppe op og mærke efter i maven, om ikke der skal ske noget nyt,” siger hun til MigOgOdense og fortsætter;

“Jeg har altid haft et øje for æstetik og en drøm om at skabe og have mit eget sted. Tilfældigt opdagede jeg, at lokalet i Nedergade blev ledigt og kunne mærke, at nu skulle drømmen realiseres.”

Smukt design og godt håndværk

Det er typisk ikke de største og mest kendte brands, der har fundet vej til hylderne i Atelier K, og det er helt i butikkens ånd.

Udvælgelsen af varer er båret af indehaverens personlige smag og æstetiske sans for detaljer og stemninger.

“Butikken Atelier K er realiseringen af at skabe et sted, der samler nogle af mine yndlingsting.

Jeg har en stor passion for smukt design kombineret med godt håndværk, hvilket ses i butikkens sortiment.

Mange af varerne er lavet i hånden eller efter gamle traditioner på små familievirksomheder. Der er tale om slow fashion under ordentlige forhold,” forklarer indehaveren af den charmerende butik.

“Jeg er overbevist om, at god kvalitet, lækre materialer og bæredygtighed er vejen frem, og at det forhåbentlig tager mere og mere over i vore brug-og-smid-væk samfund,” slutter Kathrine Fjordside.

Atelier K
Nedergade 10
5000 Odense C
Man kan se butikkens Instagram-profil her

Den ikoniske Whopper uden kød: Burger King lancerer helt ny særlig burger

Skrevet af: Redaktionen

Det er ikke kun veganere og vegetarer, der undsiger sig kødet og sætter tænderne i kødfri alternativer. Danskerne vælger plantebaseret kost som aldrig før, og nu er turen også kommet til én af de mest ikoniske burgere i verden.

Den har været ventet længe, men nu lancerer Burger King endelig deres kødfri Rebel Whopper i Danmark.

Det skriver Burger King tirsdag i en pressemeddelelse.

Den indeholder alt det, man kender fra den klassiske Whopper – frisk tomater, salat, mayonnaise, ketchup, sprøde pickles og løg serveret med en flammegrillet, men plantebaseret, bøf. Bøffen ligner, smager og har tekstur som kød, men er baseret på planter.

Kan fås allerede fra i dag

Rebel Whopper er på menuen i alle 56 danske Burger King-restauranter heriblandt den i Odense fra den 12. november.

“Vi er sikre på, at Rebel Whopper er burgeren, mange danskere har ventet på, og at den falder i god smag hos vores gæster. Den giver det ultimative plantebaserede alternativ, kombineret med den ikoniske Whoppers smag og indhold.

Vi glæder os til at lade Rebel Whopper tale for sig selv og se, om danskerne rent faktisk kan smage forskel,” fortæller Daniel Schröder, nordisk marketingchef for Burger King.

Burger King har allerede stor succes med de kødfri burgere i USA, hvor den er kendt under navnet Impossible Burger, og Sverige, hvor Rebel Whopper har været på menuen siden juni i år.

Rebel Whopper giver alle mulighed for at tage det kødfri valg, men stadig nyde smagen af den klassiske og velkendte Whopper.

Vegetarisk slagter står bag bøffen

Burger King samarbejder med The Vegetarian Butcher, der står bag den vigtigste del af burgeren – plantebøffen. Sammen har de to virksomheder udviklet et produkt af særlig høj kvalitet, der meget vel kan udvikle og sætte skub i fastfood-branchen.

”Det har været fantastisk at arbejde sammen med Burger King om den nye burger Rebel Whopper, og jeg glæder mig meget til, at alle Burger King-gæster smager og nyder den”, udtaler Jaap Korteweg, stifter af The Vegetarian Butcher – en vegetarisk ”slagter, der laver grønne alternativer til kød.

Rebel Whopper lanceres i hele Europa den 12. november. Med en premiere i over 25 lande og over 2.500 restauranter, bliver Rebel-lanceringen én af de største i Burger Kings historie.

Burger King bliver tilmed den største restaurantkæde, der tilbyder en plantebøf på tværs af Europa.