Lær at mestre den ædle disciplin: Kom til Flødebollekursus i Odense

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

Hvem siger, at det skal være kedeligt at være på kursus?

Nu kan du nemlig komme på kursus, hvor du lærer at lave de lækreste, skønneste og mest fantastiske flødeboller, når Mortens Chokolade inviterer til Flødebollekursus.

Det foregår lørdag den 29. februar fra kl. 15.30 – 17.30.

Børn fra 8 år er mere en velkomne ifølge med en voksen, og det er chokolademager Morten Aagaard, der vil guide dig igennem hvordan man laver en lækker flødebolle med marcipanbund helt fra bunden.

“Kursisterne vil selv arbejde med alle dele af processen. På dette kursus vil man stifte bekendtskab med chokoladetemperering, fremstilling af flødebolleskum, samling af flødebollen og ikke mindst hvordan man overtrækker sine flødeboller med lækker tyk chokolade,” fortæller Mortens Chokolade om eventet.

Smagsprøver undervejs

Efter en grundig introduktion fra mesteren selv, skal du arbejde selv, mens chokolademageren hjælper og vejleder.

Og bare rolig.

Undervejs er der mulighed for at smage forskellige af Mortens Aagaards signaturchokolader sammen med en kop kaffe eller te.

Efter kurset får deltagerne sine hjemmelavede flødeboller med hjem.

Hvad: Flødebollekursus
Hvor: Kongensgade 45, Odense
Hvornår: 29. februar

Du finder mere info her.

Gratis levering i Odense og helt ned til 4 kuverter: Smageriet sørger for årets påskefrokost

Skrevet af: Michael Qureshi

Havde du også set frem til årets påskehygge med alle dem, du holder allermest af?

Det kan faktisk stadig lade sig gøre at sætte en skøn påskefrokost på menukortet.

Og samtidig bestille maden udefra.

Smageriets kokke har nemlig udviklet en påskefrokost, der, som noget helt nyt, nu kan bestilles helt ned fra 4 kuverter.

@testfamilien / Smageriet

9 velsmagende anretninger

Påskefrokosten består af 9 velsmagende anretninger  – 7 kolde og 2 lune – lavet med kærlighed – se menuen nederst i artiklen.

Man kunne jo også forære gode venner eller familie den indbydende påskefrokost som en gave, nu man ikke fysisk kan mødes i år.

Den perfekte mulighed for at få hygget og spist sig glade sammen – hver for sig.

Gratis levering

Smageriet har gratis levering i og omkring Odense, Aarhus og København – ved bestilling inden d. 13/4

Og husk, du kan bestille helt ned fra 4 kuverter.

Menuen skal blot bestilles 2 dage før levering.

Det får du med:

✔️ Gammeldags modnet sild med cremefraiche, løg & kapers

✔️ Æg med mayo, karse, krebsehaler og citronperler

✔️ Babyspinat med melon, agurk, salatost, ristede hasselnødder og rosepeber

✔️ Røget laks med rygeostcreme og rugbrødschips

✔️ Roastbeef med remoulade, syltede grønne tomater og rodfrugtchips

✔️ Brownie med karamelcrunch

✔️ Vesterhavsost med syltede valnødder

✔️ Hertil tarteletter med høns og paneret rødspættefilet med remoulade og citron

De to lune retter leveres kolde, og skal blot have en let opvarmning.

Hvad: Smageriets påskefrokost fra 4 kuverter
Hvor: Leveres i hele landet (fastland & brofaste øer)
Hvornår: Leveres fra den 30. marts t.om. 14. juni. Skal blot bestilles 2 dage før levering
Hvor meget: 199 kr./kuvert (ex. miljøtillæg & levering)
Hvordan: Læs mere lige her

*Tilbuddet om Gratis levering gælder i følgende postnumre:
1050 til 2930, 4200, 5000​, 5200​, 5210​, 5220​, 5240​, 5260​, 5270​, 5290​, 5320​, 5491, 8000 til 8390 (undtaget 8305), 8520.
Gratis levering kan ikke kombineres med øvrige rabatter.

Nye tal offentliggjort: Så mange er indlagt med Corona-virus på Fyn

Skrevet af: Redaktionen

Er man interesseret i at kende udviklingen på spredningen af corona-virussen i Danmark, så kan man hver dag holde øje med Statens Serum Institut, der løbende udgiver overvågningsrapporter.

Her er den seneste blevet frigivet lidt over klokken 13.00 tirsdag eftermiddag, og vi tager endnu engang et dyk ned i tallene for Fyn.

Du kan selv følge med her.

Der er pt 4.978 bekræftede tilfælde af corona-smittede i Danmark. Det er 331 flere på det seneste døgn.

Antal døde er 203, hvilket er 16 flere end i går.

Der er i dag 472 indlagte, hvilket på landsplan er faldet med 5%.

Stabile tal på Fyn

I Region Syddanmark som hører under Fyn er antallet af indlagte faldet med 3% på et enkelt døgn.

I dag er der 71 indlagte i Syddanmark, hvoraf 22 er på intensiv og 22 i respirator.

Syddanmark ligger pænt stabilt, hvor tallene dagligt svinger lidt op og ned, men den seneste tid er tallene faldet en smule.

Landets samlede dødstal er nu på 203 personer. Opgørelsen omfatter dødsfald, der er registreret indenfor 30 dage efter påvist COVID-19-infektion. COVID-19 er ikke nødvendigvis den tilgrundliggende årsag til dødsfaldet.

Antallet af dødsfald har været nedadgående inden for de sidste par dage, så man kan krydse fingre, for at denne kurve fortsætter i den rigtige retning.

Du kan selv se tallene herunder fra Statens Serum Institut.

Fra overvågningsrapport fra Statens Serum Institut
Fra overvågningsrapport fra Statens Serum Institut

Politiet om påskeindkøb: Udnyt de forlængede åbningstider

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

For at undgå kødannelser og mange mennesker samles på et sted anbefaler politiet, at man gør brug af dagligvarebutikkernes forlængende åbningstider hen over påsken.

De store dagligvarebutikker har ekstraordinært fået mulighed for at holde åbent flere dage end sædvanligt i påsken.

Det sker for at sprede kundernes besøg ud over længere tid og dermed skabe mere plads mellem kunderne. På den måde mindsker man risikoen for smittespredning af coronavirus/covid19.

”Der er altså flere dage at handle på, så ingen grund til indkøbspanik. Sørg for at have god tid, køb gerne ind på skæve tidspunkter, følg butikkens anvisninger og vis hensyn over for ældre og udsatte, når du drager ud for at fylde indkøbsvognen”, siger Rispolitiets Kommunikationsdirektør, Anders Frandsen.

Disse gode råd gælder selvfølgelig også, hvis du planlægger at tage i plantecenter eller byggemarked i påsken.

”Et smil er som bekendt den korteste afstand mellem to mennesker. Det gælder også, selvom man står et par meter fra hinanden”, siger Anders Frandsen.