Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Lav vedligeholdelse og gør-det-selv er nøgleord for haven i 2019

Af Stine Kjølby Christensen

Det er svært at forestille sig mange scenarier, der er mere hyggelig end en havefest hjemme i haven.

Ofte når man drømmer om havefesten, så popper billederne af forberedelserne op i hovedet, og havefesten bliver lagt på køl igen.

Haven kan være ethvert hjems bedste fristed eller roden til mere stress – en hverdag med job, og nu skal man gøre haven klar.

Dette er derfor en af nøgleordene for 2019 er lav vedligeholdelse. En have, som ikke skal vedligeholdes nær så meget, starter med at vælge de rigtige materialer.

Dette kan du gøre hos LHM, som har alt lige fra granit, sten og sand. 

Det skal være nemt at holde have

Man behøver ikke gå kompromis med planter og træer, når det kommer om at holde haven let at holde. Det er bare et spørgsmål om at vælge de rigtige planter.

De planter, som kræver mindst vedligeholdelse er planter, som kommer igen år efter år.

På den måde slipper man for at skulle omplante og udskifte planterne hver sæson, og hvis man placerer planterne samlet, så kan man vande dem alle samtidig. Dette sparer tid og besværlighed. 

Derudover kan det være en god ide, at anskaffe sig et vandingssystem.

Dette kan spare dig for megen tid, og samtidig er det med til at give haven lidt liv. Der findes flere forskellige vandningssystemer, som varierer i prisniveau.

Opsøg din lokale havemand for at finde ud af hvilket system, som passer til dig og slå to fluer med et smæk, og spørg til planter, der kommer igen år efter år. 

Gør-det-selv havemøbler skaber en charmerende have

Havemøbler, og havemøbel-typer er der nok af. Havemøbler er specielt svære at investere i, da pris og kvalitet ofte hænger sammen – de gode havemøbler, som holder længe og ikke falmer efter kort tid, er ofte en dyr investering.

Derfor er en af de nye trends for haven, at lave ens egne havemøbler. Det kræver selvfølgelig noget snilde, men det er muligt at Google og spørge sig til hjælps.

Fordelen ved at lave sine egne havemøbler er, at du selv kan bestemme materialet og designet. Dette gør, at hele din have føles som en samlet enhed, hvor alt komplimenterer hinanden. 

Samtidig holder hjemmelavet møbler ofte længere end købte, både fordi man passer på sit eget værk, men også fordi du selv har udvalgt materialerne – derfor er det også vigtigt, at du vælger de rigtige materialer, som kan udstå alt slags vind og vejr. 

Imponer med frugttræer og bær 

En af de helt store trends for 2019, når det kommer til haven, er at gro dine egne frugter, bær og grøntsager. Dette kræver en smule vedligeholdelse og vanding, men udbyttet er stort.

Frugter, bær og grøntsager fra egen have smager bare bedre, og når du holder havefesten i din lavt vedligeholdes have, så kan du imponere din gæster med hjemmeavlede jordbær og æbler. 

Dog skal man være opmærksom på, at frugttræer optager en del plads i haven, specielt hvis man ønsker mere end 10 æbler årligt.

Del artikel

Andre læser også