Laver du øens bedste glögg? Kom med til Fyns-mesterskaberne

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Den varme og krydrede Glögg er en fast del af den danske jul, og nu skal det afgøres, hvem der laver den bedste “varm rødvin med müsli” her på Fyn.

Storms Pakhus og visit inviterer nemlig til Fynsmesterskaberne i Glögg lørdag den 23. november fra klokken 14.

“Kom med til en dag, hvor krigszonen er kridtet op med kogeblus, store gryder, nissehue-beklædte restauratører og glade amatører, som alle står klar med deres bud på Fyns ultimative glögg,” skriver de om begivenheden.

Der dystes om hele to priser; nemlig Publikumsprisen og prisen for Fyns Bedste Glögg, som kåres af en kompetent jury, der bedømmer ud fra smag, duft, (jule)stemning og præsentation.

Du kårer vinderen

Publikumsprisen skal sjovt nok kåres af publikum, og du får udleveret en stemmeseddel og et smageglas ved indgangen.

For at være med til at bedømme de mange glögg, skal du købe en billet, som koster 50 kr – til gengæld får du så lov til at smage minimum otte forskellige slags glögg.

Sådan deltager du

Har du mod på selv at deltage i kampen om de to priser, kan du tilmelde dig på følgende måde:

Tilmelding til helene@stormspakhus.dk senest mandag d. 11/11.

Der udvælges maks. 20 kandidater. Ved tilmelding skal der sendes 3 – 5 linjer som beskriver netop din glögg, og gerne lidt om dig selv.

Regler for deltagelse:
Hver deltager skal medbringe 10 l. glögg. Der skal serveres glögg til både publikum og jury.
Der bliver sørget for smageglas til publikum, bord og kogeblus til alle deltagere.
Glöggen skal tilberedes hjemmefra, og varmes op i Pakhuset.
Det er kun fynske restaurationer, barer, kokke og glade amatører, som kan stille op i konkurrencen.

Der kæmpes om æren, omtalen og ikke mindst trofæet, som efterfølgende kan pryde enhver bardisk eller præmievæg.

Hvad: Fynsmesterskaberne i glögg
Hvor: Storms Pakhus
Hvornår: Lørdag d. 23 november kl. 14.00

Du finder mere info her.