MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

LED-lys oplyser i dag rigtig meget af din verden

Af Redaktionen

LED-lys oplyser efterhånden rigtig meget af din verden, da det findes i mange forskellige produkter. Det kan eksempelvis være i dine cykellygter, din elkedel og meget andet. Du finder også denne teknologi i både trafiklys og fly samt i en lang række af forskellige typer af lamper. Der er sket en enorm udvikling inden for LED-belysning, hvorfor det findes flere og flere steder.

Annoncørbetalt indhold leveret af PlusLed.dk

Hvordan virker LED?

De fleste ved allerede, at en glødepære lyser, fordi pærens glødetråd bliver varmet op af elektrisk energi. Men hvad får en LED-pære til at lyse?

LED er en forkortelse for Light Emitting Diode (lysdiode). Når det kommer til en LED-pære, så lyser dioderne på baggrund af, at elektrisk energi bliver omdannet direkte til lysenergi.

LED-pærer virker faktisk som en omvendt solcelle. Det betyder, at i stedet for at lave lys til energi, så laver LED-pærer energi til lys.

LED-pærerne er blevet billigere

Da LED-pærerne først kom frem, var de utrolig dyre at købe, men de er heldigvis blevet billigere. Dog er der stadig en lille prisforskel på LED-pærer og eksempelvis glødepærer, halogenpærer og sparepærer.

Men hvis du kigger på levetiden, så er LED-pærer langt billigere, da de har en yderst lang levetid i forhold til for eksempel traditionelle glødepærer. En almindelig glødepære holder typisk i 1.000 timer, mens en LED-pære holder i 30.000 timer og opefter.

Det er derfor en rigtig god investering på lang sigt at skifte til LED-belysning både indendørs og udendørs.

Spar penge ved at udskifte dine halogenpærer

Uanset hvilke pærer du benytter dig af i dit hjem, kan det altid betale sig at udskifte dem til LED-pærer. Har du halogenpærer, kan du spare på strømmen ved i stedet at vælge LED-pærer.

LED-pærer bruger nemlig fire til fem gange mindre strøm end halogenpærer. Det vil sige, at du kan spare 240 kroner om året ved blot at udskifte fem halogenpærer med LED-pærer. Men det er ikke kun din elregning, der bliver billigere, når du skifter til LED-pærer.

Du sparer nemlig også på indkøb af nye pærer. Holder vi os til halogenpærerne, så har de en levetid på omkring to år ved helt almindeligt brug. I dette tilfælde kan en LED-pære præstere en levetid på mellem 10 og 15 år. Som du kan se, skal du købe mindst fem halogenpærer, mens du kun skal købe en enkelt LED-pære inden for det samme tidsrum.

Køb de rette LED-pærer

I de ovenstående afsnit har du fået mere information om, hvor klimavenlige LED-pærer er på rigtig mange områder. Det har haft den virkning, at alle andre typer af pærer udskiftes med LED-pærer med lynets hast verden over.

På nuværende tidspunkt kan du købe LED-pærer med almindelige fatninger allevegne. Du kan endda købe dem online, så det er hurtigt og nemt at udskifte dine pærer til et miljøvenligt alternativ. Det kan du eksempelvis gøre hos plusled.dk. Her kan du læse meget mere om LED-pærer samt, hvad du skal huske at være opmærksom på ved køb af disse.

Del artikel

Andre læser også