Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gode tal i Odense: Ledigheden fortsætter med at falde

Af Stine Kjølby Christensen

De nyeste ledighedstal fra Danmarks Statistik viser, at den sæsonkorrigerede ledighed i oktober 2021 er 3.652 fuldtidspersoner. Det svarer til 3,7 % af arbejdsstyrken i Odense Kommune. De nye tal betyder, at ledighedsprocenten i Odense er faldet fra 4,1 % i september 2021 til 3,7 % i oktober 2021.

For hele landet er ledighedsprocenten faldet fra 3,3 % i september 2021 til 3,1 % i oktober 2021.

“Det er rigtigt godt at se, at der igen er kommet flere odenseanere i job.

Det er så vigtigt, at flere mennesker får mulighed for at blive en del af det fællesskab, som en arbejdsplads er, siger beskæftigelses- og socialrådmand Brian Dybro.

Rådmand er glad

Den odenseanske ledighed er fra januar 2017 til oktober 2021 faldet fra 6% til 3,7%, og i samme periode er forskellen mellem den odenseanske ledighed og landsgennemsnittet faldet fra 1,8 procentpoint til 0,6 procentpoint.

“Jeg er meget glad for at se det store fald i ledigheden i min periode som rådmand.

Samtidig er jeg meget tilfreds med, at vi har snævret afstanden til landsgennemsnittet ind til det hidtil mindste. Det er et resultat, som har helt konkret betydning for hundredvis af odenseanere.

Og det er et resultat, der er skabt ved at fokusere på at give ledige odenseanere den helt rigtige målrettede hjælp, støtte og opkvalificering, samtidig med at virksomhederne får en god service.

Derfor vil jeg også kvittere for den store og gode indsats, som de ansatte i jobcenteret, a-kasserne og arbejdsmarkedets parter dagligt leverer for at hjælpe flere i job,” siger beskæftigelses- og socialrådmand Brian Dybro.

Odense indtager en 13. plads i ledighedsplaceringen i oktober 2021. Dvs. Odense har landets 13. højeste ledighedsprocent. I september 2021 havde Odense landets 10. højeste ledighedsprocent.

Den aktuelle ledighedsprocent er 3,4 % svarende til 3.368 fuldtidspersoner.

Del artikel

Andre læser også