MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Flere odenseanere i arbejde: Ledigheden i Odense falder igen

Af Nathalia Hentze Nielsen

For hele landet er ledighedsprocenten faldet fra 3,1 % i oktober 2021 til 2,8 % i november 2021.

Det skriver Odense Kommune i en pressemeddelelse.

“Det er rigtigt godt, at flere odenseanere kommer i job i de her måneder. Der er tryk på i erhvervslivet, og mange virksomheder har udfordringer med at rekruttere.

Derfor er forvaltningens helt store opgave lige nu at hjælpe virksomhederne med at få den nødvendige arbejdskraft. Samtidig giver opsvinget os en enestående chance for at gøre noget for de odenseanere, der er langt fra arbejdsmarkedet, og der skal vi være ambitiøse.

Odense er den kommune, hvor færrest ikke-vestlige indvandrere er i job. Det skal vi have gjort noget ved,” siger beskæftigelses- og socialrådmand Christoffer Lilleholt.

Laveste siden 2007

Med en sæsonkorrigeret ledighedsprocent på 3,4 % er den nuværende ledighed den laveste siden januar 2007, hvor Danmarks Statistik omlagde ledighedsstatistikken. I tre måneder hen over sommeren 2008 lå ledighedsprocenten på 3,5 %.

“Ledigheden i Odense er nu historisk lav, og det er fantastisk. Nu skal vi fortsætte den positive udvikling blandt andet ved at blive ved med at styrke og udvikle det stærke samarbejde med virksomhederne,” siger Christoffer Lilleholt.

Odense indtager en 12. plads i ledighedsplaceringen i september 2021. Dvs. Odense har landets 12. højeste ledighedsprocent. I oktober 2021 havde Odense landets 13. højeste ledighedsprocent.

Den aktuelle ledighedsprocent er 3,1 % svarende til 3.108 fuldtidspersoner.

Del artikel

Andre læser også