Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Letbane eller ladcykel i Odense – hvad er du til?

Af Annoncør

Elektriske ladcykler ses efterhånden over alt i Odense. For mange odenseanere har den helt erstattet bilen, og måske var det også noget for dig med en ladcykel?

Selvom Odense netop (og langt om længe!) er blevet beriget med en letbane, der forbinder city med syd, så er det ikke sikkert, den beriger netop din hverdag ret meget! Det kunne en ladcykel med el måske derimod gøre.

Aldrig har så mange odenseanske familier i hvert fald ejet en ladcykel som nu, og tendensen går kun én vej. En af de glade ejere af det miljørigtige og praktiske køretøj er Maria Friederichsen fra Bolbro.

– Vi bruger ladcyklen til vores daglige gøremål, og hjemme hos os skiftes vi til at tage cyklen, hvor jeg tager den i lige uger, og min mand tager den i ulige uger. Så tager den anden af os bilen, og vi skiftes til at hente og bringe børnene i ladcyklen. De synes nemlig, at det er langt sjovere at cykle, og samtidigt får vi også rørt os lidt på vej til arbejde, fortæller hun.

Det praktiske ved de moderne ladcykler er netop, at der er elektrisk hjælpemotor på. Så kommer man hurtigt og bekvemt frem uden sved på panden, selvom man både får rørt sig og får frisk luft på cykelturen.

– Når vi ikke arbejder længere væk, end vi gør, så synes jeg næsten, det er tosset at skulle til at starte bilen. Jeg kommer som regel langt hurtigere over broen og ind i byen, end alle dem, der sidder i bilkøen. Og så gør jeg forhåbentligt også miljøet og mig selv en lille tjeneste samtidigt, siger Maria Friederichsen, som sammen med kæresten, Jacob, har haft en ladcykel i nu snart to år.

Ladcykel-boom i storbyerne

En ladcykel er som sådan ikke en ny opfindelse. Helt tilbage i tidernes morgen brugte man ofte cykler med store lad til at transportere varer, og senere opfandt man den velkendte Long-john, som blev brugt af blandt andet købmandsbude. Særligt med ladcyklen opfundet på Christiania i 1980’erne begyndte børnefamilier også at tage ladcyklerne til sig, og inden for de senere år er ladcykler blevet enormt populære, da de elektriske nu fås til priser, hvor alle kan være med.

En af de særligt populære el-ladcykler på det danske marked er mærket Wildenburg, som er en prisbillig ladcykel, der er designet til de små korte ture i storbyerne. Prisen holdes nede blandt andet fordi, der er et forholdsvis lille batteri på, som ”kun” kan køre cirka 45 kilometer på en opladning. Denne ladcykel er tysk designet, og forhandles i Danmark af El-ladcykler.dk, som tilbyder udkørende cykelservice i det meste af landet – herunder hele Fyn.

Vil man have noget ekstra lir, og har luft i budgettet, kan man overveje en af de dyrere modeller med centermotor, usb-opladning i styret og specielle fælge, som Cargobike of Swedens Delight eller Johnny Loco Cargo Cruiser 5.2.

Fælles for dem alle er, at du kan få gratis Tryg-forsikring (basis) med ved køb af en forsikringsgodkendt lås til din el ladcykel, og er der behov for service og reparationer, så foretages det lokalt på din bopæl eller arbejdsplads. Så det kan derfor være mindst en lige så nærværende oplevelse at købe din ladcykel på nettet, som ved en lokal forhandler.

Del artikel

Andre læser også